banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Zasto..?!
PostPoslato: 06 Apr 2006, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Svako zasto ima svoje zato, pa da vidimo da li je to zaista tako.

Postavi se prvo pitanje sa "Zasto....", neko odgovori sa "Zato sto.." i taj isti postavi ponovo neko pitanje sa "Zasto..". itd...

Evo ja pocinjem.

Zasto ucestvujemo na forumu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka

Sad, predpostavljam da ce Vader zakljucati ovu temu. Ja sam je bila postavila na podforum "zabava" ali je prebacena na CiD.

Na ovom forumu covjek nema stvarno gdje da se "zabavlja", da se igra nekih 'igrica', da se druzimo, zezamo...
Smatram da je zivot, realni zivot, tako i tako dosta zadrt i ozbiljan, pa mislim da nebi bilo lose da se malo opustimo barem na forumu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 17:52 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Leona je napisao:
Sad, predpostavljam da ce Vader zakljucati ovu temu. Ja sam je bila postavila na podforum "zabava" ali je prebacena na CiD.

Na ovom forumu covjek nema stvarno gdje da se "zabavlja", da se igra nekih 'igrica', da se druzimo, zezamo...
Smatram da je zivot, realni zivot, tako i tako dosta zadrt i ozbiljan, pa mislim da nebi bilo lose da se malo opustimo barem na forumu.
Pa ovaj podforum se i zove bas tako - Čovjek i društvo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka

Digresija je napisao:
Pa ovaj podforum se i zove bas tako - Čovjek i društvo.

Pa znamo mi svi to. Ali problem je u tome sto ne zna svako sta se podrazumeva pod to drustvo.
Sta znaci 'druziti se', 'druzenje' uopste?! Mislim da to mnogi ne znaju, i zato dolazi do mnogih nesporazuma ovde na forumu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 19:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 12:16
Leona-Pa znamo mi svi to. Ali problem je u tome sto ne zna svako sta se podrazumeva pod to drustvo.
Sta znaci 'druziti se', 'druzenje' uopste?! Mislim da to mnogi ne znaju, i zato dolazi do mnogih nesporazuma ovde na forumu.

To i je problem kod vas na forumu -kakvo je to drustvo gde nema druzenja -????? - pa ovo jos nevidoh ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ova tema i slične stvarno nisu za ČiD. Sutra ću pokušati napraviti malo reda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Apr 2006, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Čovjek i Društvo ipak označava nešto drugo a ne ćaskanje. Za ćaskanja na drugim forumima postoje posebne oblasti, koje su najbliže Zabavi, ili još bolje - postoje chatovi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 06:08 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Za ćaskanja na drugim forumima postoje posebne oblasti,

Zasto se i ovde ne uvedu takve oblasti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 09:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Vader je napisao:
Za ćaskanja na drugim forumima postoje posebne oblasti,

Zasto se i ovde ne uvedu takve oblasti?

Ne znam. Ja nisam nadležan za otvaranje novih oblasti. Problem je u tome što bi takvu oblast bilo teško pratiti i kontrolisati, što bi se to pretvorilo u chat sa po nekoliko (besmislenih) poruka u minuti.

Meni nije jasno zašto neko ko želi takvu oblast i ima problema ovde sa moderatorima oko toga jednostavno ne ode na drugi forum i piše na takvoj oblasti, a ovde ostane da piše o svemu ostalom. Ja sam tako uvijek radio, pisao na više foruma (nekad kad sam imao vremena), nisam nikad forsirao neki forum tražeći da ga kreiram po svojoj volji. Vještina je u svemu naći ono što ti odgovara, a ako nešto nedostaje onda to tražiti na drugom mjestu, i kroz to tražiti neku (svoju) kompletnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Meni nije jasno zašto neko ko želi takvu oblast i ima problema ovde sa moderatorima oko toga jednostavno ne ode na drugi forum i piše na takvoj oblasti, a ovde ostane da piše o svemu ostalom.

Zato sto nema svako vremena da ucestvuje na dva ili vise foruma. Nekome je i jedan dosta.
Ja sam ucestvovala na jos jedan-dva foruma van ovog, i nekad nemam vremena da boravim na dva. Nekad mi je i ovaj previse. I sasvim je jasno da vecina ima jedan standardni forum, meni je to ovaj , jer ovde sam najduze, poznajem ovde najvise raje... i uklopila sam se u ovo forumsko drustvo i nemam vremena i nije mi potrebno da to sve opet ponovo trazim na drugom forumu. Ovu forumsku raju sam zapecatila kao moje forumsko drustvo i nebi to da mijenjam.

Ok, niko me ne tjera da ucestvujem na forumu, sve je to dobrovoljno, ali opet...dolazenje na ovaj forum mi je preslo u naviku. I volim da se drzuim sa nasom rajom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ne znam. Ja nisam nadležan za otvaranje novih oblasti. Problem je u tome što bi takvu oblast bilo teško pratiti i kontrolisati, što bi se to pretvorilo u chat sa po nekoliko (besmislenih) poruka u minuti.

Meni nije jasno zašto neko ko želi takvu oblast i ima problema ovde sa moderatorima oko toga jednostavno ne ode na drugi forum i piše na takvoj oblasti, a ovde ostane da piše o svemu ostalom. Ja sam tako uvijek radio, pisao na više foruma (nekad kad sam imao vremena), nisam nikad forsirao neki forum tražeći da ga kreiram po svojoj volji. Vještina je u svemu naći ono što ti odgovara, a ako nešto nedostaje onda to tražiti na drugom mjestu, i kroz to tražiti neku (svoju) kompletnost.[/quote]

Vader na monogim forumima postoji tako nesto -Zasto ne i na ovom- ????
Ne nije to cat jer ipak ima granica - ako si citao u kaffeu koji si zatvorio-nije bilo ordinarno-sto ima na drugim temáma previse,nismo se vredjali,"nikoga vredjali"-nismo nista lose sem zabave i malo caskanja -cat je nesto drugo-Ne catujem ,ne upotrebaljavam cat -bas iz tih razloga jer tamo nema granica.Dovoljno je da jedan mod se pridruzi i ponekad baci pogled na tu temu(osim toga svaki forumas moze prijaviti brisanje ako nesto nije u redu) -tako je i na drugim forumima Rece da je besmisleno -vidis da nije jer mnogi koji i nisu rekli do sada nista su nasli smisao u tom nazovi kaffeu a da nisi jos koji dan dosao video bi koliko strana bi bilo i koliko forumasa bi se pridruzilo.Nemora to biti kafana kao ona koju ja otvorih ali bilo sta gde se ljudii izmedju tema mogu opustiti i nasaliti ,procaskati.Neka bude i caffe Vader svejedno :wink: :lol: .A svaki post koji bi
bio van ukusa bi se jednostavno obrisao-zar je to tesko.Da ima drugih foruma ali nezanm zasto hoces da me oteras???Jer sam nesto novo ???Jer sam unela malo zivosti ovde???I necu tek tako da odem samo zato sto se tebi ne dopada ...Nemam problema sa moderatorima ,niti zelim da ih imama-nikada nisam imala -niko me nije terao cak me zadrazvaju- jedini problem si ti -Zasto???Ne zelim da kreiram po svojoj volji -pa ovo je samo plus za forum-da je moj bilo bi sigurno drugacije -nije- i u redu je no ipak svi idu napred a ti kao rak unazad .Licno nemam nista protiv tebe a neznam sta ti imas protiv mene???Osim toga ima par osoba koje su mi bas i simpaticne postale eto i hocu da se druzim sa njima ima i pametnih ljudi u mnogim oblastima gde sam se ukljucila i nezelim da idem samo zbog toga sto ti to zelis.Ne opravdavam tvoje ponasanje pod izgovorom da si skorpija u podznaku-jer sam triplo skorpija ...sto je priznaces mnogo gore ...ali sam drustvena i umem da budem i ozbiljna i neozbiljna kao i svi ostali ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

"Ako zelis da ti atletska ekipa pobedi u skoku u vis.
Nadji jednoga koji moze skociti dva i po metra,a
ne petoricu koji mogu skociti po pola metra"

"Napravi i stiti sistem koji i budala moze koristiti,
pa ce ga samo budala i hteti koristiti"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
nisam nikad forsirao neki forum tražeći da ga kreiram po svojoj volji.

Mislim da si se tu malo pokliznuo. Ako se ne varam, zar nisi ti bio taj koji je predlozio da se otvori podforum "Duhovnost i religija", Film, Hardware, Software, Sport (uopsteno), Psihologija, Muzika...itd...?!

Evo dokaza da ne kazes da lupam bezveze:

Vader je napisao:
Poslao: 04.08.2001. 20:10 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Nisam vidio kad je ovaj novi forum napravljen ali mi je drago, lijepo izgleda. Drago mi je da i mi imamo neki forum jer ja inace vecinu internet vremena trosim na raznorazne forume i u skladu sa tim imam par prijedloga.

Vidim da u podnaslovu za podforum "Sport" stoji "sport u Banjaluci" i da su teme na tom podforumu u tom fazonu. Zasto to??? Zasto to ne bi bilo za sport uopsteno, za internacionalni kao i za domaci?

Nema podforuma "Software" za softver uopsteno!! Npr. ako nekog interesuje nesto sto nema veze sa windows-om, linux-om i sl. vec ga interesuje nesto vezano za neki korisnicki program (a ima toga dosta) gdje ce to pitati/pisati/savjetovati?

Nema podforuma "Hardware"!!! Komentar je suvisan

Nema podforuma "Filozofija" i podforuma "Religija" ili kako je na nekim forumima spojeno u "Filozofija i religija". Sta god mnogi mislili o ovome ovo su na svim forumima najposjeceniji podforumi, sa medju najvecim brojevima tema, odgovora i view-ova. Ja (kao i mnogi) najvise ucestvujem po ovim podforumima pa ih i zato a i zbog razloga iz prethodne recenice najtoplije preporucujem da se uvedu.

Bilo bi dobro izdvojiti "Film" kao poseban podforum jer je to ipak obimna oblast umjetnosti o kojoj bi se imalo dosta toga reci. Mozda i "Muziku" ne bi bilo lose izdvojiti ali zasad nije toliko bitno dok bi "Film" vjerujem trebalo izdvojiti.

To bi zasad bilo to.

Drugi forumi a posebno drugi poznati i dobro posjeceni forumi (dobra posjecenost je za forume najbitnija) su po receptu: ovaj ovakav forum + savjeti koje sam dao

Ovo sve je bilo najdobronamjernije sa ciljem da i mi u Banjaluci imamo dobar, kvalitetan (i tehnicki a i po ucesnicima) i sto bolje posjecen forum.

hehe..cak stavise, mislim da si ti sam kreirao ovaj forum svojim predlaganjima, a nama nesto pricas. :D :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve teme gde se neko administratoru moze poslati poruka,imel ili misljenje su zakljucane -zasto???
Kako da se obratim administratoru???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Zato sto nema svako vremena da ucestvuje na dva ili vise foruma.

Utrošak vremena je isti pisala ti na jednom ili na više foruma. Kao da ovde pišeš na više oblasti tako možeš pisati na par foruma. Ja sam to radio pa znam. I sada to radim ali u manjoj mjeri. Recimo ovih dana paralelno nešto napišem i pratim ovde i na nekim drugim forumima o kompjuterima, digitalnim fotoaparatima. Utrošak vremena je isti.

A to sa uklapanjem u neki forum, to stoji, ali zna biti zabavno i na drugim forumima. Čak sam možda više zanimljivioh osoba susreo na drugim forumima za ono malo što sam tamo pisao nego ovde. Na drugim forumima ima dosta više osoba upućenih u neke stvari sa kojima se o tome može lijepo pričati, dok to ovde uopšte nije doprlo, kao da su forumi sa dva različita svijeta.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Leona je napisao:
Mislim da si se tu malo pokliznuo. Ako se ne varam, zar nisi ti bio taj koji je predlozio da se otvori podforum "Duhovnost i religija", Film, Hardware, Software, Sport (uopsteno), Psihologija, Muzika...itd...?!

Naravno, i bio sam svjestan toga kad sam ono napisao da - nisam forsirao. Prijedlog je jedno a forsiranje uz galamu i kuknjavu je drugo. Oblast Duhovnost i Religija je otvorena dugo nakon što sam to prvi put predložio, i u tom periodu sam bio strpljiv, i pisao o tome na drugim forumima koji su imali tu oblast.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Leona je napisao:
Na drugim forumima ima dosta više osoba upućenih u neke stvari sa kojima se o tome može lijepo pričati, dok to ovde uopšte nije doprlo, kao da su forumi sa dva različita svijeta.

Bas to sam i svo vreme zelela reci - i zasto mi nedas ni jedan odgovor na ovoliko mojih obracanja licno tebi- nemas texsta ili ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:41 
Stara kuka
Stara kuka

Vader je napisao:
Prijedlog je jedno a forsiranje uz galamu i kuknjavu je drugo.

Pa sta sam ja radila nego isto dala za prijedlog da se otvori jedan podforum samo za ''zabavljanje". Na sasvim lijep i kulturan nacin. Ne secam se da sam igdje kukala i galamila. I to odkad sam vec predlozila da se otvori takav podforum i nista.

A i vidi se da nije samo meni stalo da se otvori takvo nesto, nego citava kolona stoji iza mene. Sam si rekao da je za svaki forum najbitinije da bude posjecen i da bude bogat temama. A sta vi radite?! Vi otjeravate ljude, govorite im da , ako im ne pase ovaj forum, da idu na drugi, neki njima bolji. Zar vam nije u cilju da zadrzite posjetioce?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 10:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Draga Leona ni meni nije jasno ... postoje forumi i mogu vas povuci sve da se stvarno odusevite ali zar je to cilj jednog foruma???Zar je cilj oterati novodosle ????

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Apr 2006, 11:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
pa uvek postoji banjaluka on line :P.
mogu ljudi opet da se presele tamo ako im ovdje
ne daju da caskaju. :P

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po