banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: SEKS
PostPoslato: 22 Okt 2005, 20:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Jan 2003, 19:16
8)
Започети ћу ову тему, наравно уколико ми се дозволи, како бих имао о чему причати, а сматрам ово погодним за разматрање о моралу, веома битној ставци јачине друштва, јер напримјер тамо негдје стоји одприлике овако ''због гријехова наших ово зло нас снађе''

Није лако опрети се сексу, покушајте...за то треба доста праксе, Божјих бичева и самоконтроле, ни најмање лако није се опрети нагону, који просто букти из човјека. Међутим то тако иде до једне границе гдје разум свјесно говори ''опасност''или ''то није добро'', а то обично долази након дуже праксе гријешења и коначног свршетка наука и довршености човјећје.

Сексуалност је веома велик проблем у друштву, ако не и највећи, а о томе ако се и прича, не прича се на прави начин, јер мало је тко за то способан. Можда о томе не треба ни причати, Исус на примјер о томе није причао, али некад је добро и о томе нешто рећи. Наравно степен морала за мене данас је ипак задовољавајучи обзиром да је познато да су постојали периоди са високим неморалом и изопаченошћу.

Често гледамо скупштине, по мени тамо се доста говори у неким скривеним цртама и о безвезним стварима, а о конкретним стварима попут секса нема ни ријечи-зашто?
Можда за то нитко није способан, или је друштво преосјетљиво за озбиљност овакве тематике, али за неозбиљност сви су ако не хитри, а оно научили, али озбиљност научили нису, и о њу се саблажњавају, дакле о светост се саблазне, а не и о гријех.

За мене тренутно од овог питања нема ништа важније за друштво, нешто мање важније су социјална питања и оно ''љуби ближњег као самог себе''-о шта се такођер људи у незнању спотичу, мислечи да другом требаду све дати – не, јер човјек воли и себе и не мисли ником што не мисли себи.

Али овдје о првом, дакле сексу и његовом утицају на друштво.
Молио бих озбиљан разговор.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 22:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
mene samo interesuje kako po tvojoj teoriji (bez sex-a) treba da "nastavljamo ljudsku rasu"?? "Bezgreshnim zachecem" ??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 23:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2005, 19:58
A sta TI mislis o seksu i seksualnosti???

Drustvo je takvo kakvo jeste.
A jeste takvo zbog straha. Zbog manipulacije.. itd.. sto manje vise svi znamo.

A tome jos pridonose "ljudi u crnim haljinama"..ili ti svestenstvo i ostala bolesna braca ovog drustva.

Zasto bi neko bio protiv seksa i seksualnosti??
Zbog gubitka kontrole??
Nije li seks prirodni odaziv zivota za produzetkom rase.. ili nacin da covjek dostigne nesto vise od pukog razmnozavanja???

Nejasan si.. pojasni..

:)
Bas me interesuje.. tvoje misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 01:05 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 07:56 
Pripravnik
Pripravnik

Добро је што на свом бровсеру имам опцију за дисаблирање слика.

Хелена
Тко је рекао да је зачеће грешно? Секс је прописан јасно у светом писму стоји: имај жену, не дахчи за другим женама нити не чини прељуба и томе слично,...никтко није говорио да секса нема, нема неправог секса, али и те како има ПРАВОГ И ПРОПИСАНОГ СЕКСА

Живко
Не видим како то црне мантије доприносе томе што кажеш, па нису они савршени ни представници Бога, већ људи у организацији Левита који служе Богу, и гријеше као и сви

Цицибан
Добро си рекао да је Секс Божји дар, али ниси добро рекао за морал – јер и то је Божји дар, а фрустрацију изазива неморал.

Ево један добар примјер. На Ријасет нету читао сам под ''питања и одговори'' питање не знам је ли муслима или муслиманка била и тема је била о лизању мошког споловила приликом секса, одговор који је дао надлежни из Ријасета је како је то Богом недозвољено.
Ја сад нећу причати о прељубама, дахтању и погледима за другим женкама, већ основно ћу се усредоточити у овом на секс између двоје који се наводно воле. И сад он би њој лизао споловило, а она би њему ваљда исто тако, и питајте се да ли је то дозвољено? Ја на ово нећу дати одговор, јер га можда и не знам, а то се ви требате упитати скуп са својим партнером.

Дакле прави секс је прописан у нама и ту мјеста мазохизму нема, никаквим бичевима, никаком силништву и слично

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 09:10 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 23 Okt 2005, 10:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 09:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
i ruralni nacelink ima bas dobrih :lol: :lol: :wink:

jedno pitanje: recimo ti vodis ljubav sa svojom zenom i povedu te impulsi, da uradis nesto sto ne pise u svetoj knjizi, ti prekidas sa tim recimo vec se vrhunac ljubavi desava cisto nagonsi bez imalo amstovitosti i samo se svodi na ubacivanje sjemene tecnosti u zenu u cilju produzenja vrste.

Zar ne mislis da je takvo nesto zapravo ubijanje ljudskog uma, sirine, mogucnosti,jer ipak ljudi su visa bica obdarena osjecanjima, osjecajima, zeljom i intelektom. Zar ne msilis da ti isti boziji postulati ne skruzavaju covjeka? Zar to nije sebicno? Zar ti svoj zivot ne smijes da izvedes iz okvira te knjige i uradis nesto sto TI zelis a ne da budes slijepi izvrsilac necega sto je navodno ispisano hiljadama godina ranije, prepsano od strane mnogih frustriranih, koji su samo svoje interese gledali.
Zar ti sam nisi u stanju da razlucis sta je dobro/pravdeno/ispravno/moralno vec to isto moras da kopiras iz knjiga.
Ne postoji univerzalni moral...nijti je postojai niti ce ikad postojati!

Zivjeli! :drinking:

p.s. jedno pitanje =malo vise pitanja 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 09:54 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 10:12 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 11:16 
Pripravnik
Pripravnik

Цицибан
Нећу ти речи да не волим пушиону, то извире из човјека, само какав је то извор? Многи људи у браку се искомплексирају, па ти види због чега.
Једно је уживати, а друго како Бог на то гледа. Ја сам инаће суздржан од секса, не оптеречујем се тиме, као непотребним, али они који су у браку имају шта да размишљају.

Симплицити
Пази, ја кад бих то урадио, Бог би ме онеспособио казном у мом животном дјеловању, дакле ја могу уживати у нечему, али то је кратак ужитак, а болна посљедица, поради које ћу се кајати после иако сам уживао, ствар је на човјеку да изабере, опције су две – добра и лоша, а човјеку је добро лоше, ту лежи парадокс , нисам ја за њега крив, моје тјело тражи гријех, али разум мој је схватио шта је добро и контролише тијело.
Ја у књигама налазим само потврду себе, ја не копирам књиге, већ се оне копирају ода мене, дакле нашао сам и писмену потврду. Постоји универзани морал.
Жива била и дјеце мноштво породила, само не знам хоће ли ти бити лако у оваквом друштву да их подигнеш.

Варају се они који мисле да сам ја руралан, ја сам градски тип много више и много дубље, него ли усуђујем се речи итко на овом форуму, то што ја осјечам према природи љубав у шта убрајам и град, то је друга ствар, јер лакше је град убројити у село као општи појам региона, него ли обрнуто то учинити. Дакле град спада у село.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 11:29 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 15:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Ja nista nemam protiv SELA, cak sta vishe, isto obozavam :wink:
'ruralno' je naziv za seosko podrucje. Covjek s epredstavlja kao selonacelnik, sta ima loshe sto sam rekla ruralni nacelnik , apsolutno bez ikakvih ironija.

selonacelnik:
Citiraj:
Ја у књигама налазим само потврду себе, ја не копирам књиге, већ се оне копирају ода мене, дакле нашао сам и писмену потврду. Постоји универзани морал.

Meni je drago, kad je tebi drago da se u tome pronalazis :wink:
Ali covjek u svemu treba biti umjeren. Meni je draze zivot zivjeti po svojim licnim stavovima, procjenama a ne slijepo slijediti jedan klise za koji ti akzes da je univerzalan, jer ja recimo ne smatram da je taj klise ispravan, dokazan,pojmljiv,zato imam tatav stav. Ali boze moj , zato smo svi razliciti! Koliko ljudi, toliko cudi! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2005, 21:39 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 00:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Jel coek govori o seksu ili preljubu?

E makad da u necemu Islam predvodi,sto vise zena i sexa to bolje :-)

Nema nista lose sa sexom,nego sa varanjem i preljubom sto je ustvari totalno druga ljudska mana.Sve je to do laganja.Znaci sex sam od sebe je ok.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 18:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jul 2005, 22:07
Jebeni forum, kako mi mozete brisati poruke?! koja je onda svrha foruma, bezveze, aj zdrao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 19:48 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
moje licno misljenje je da je to apsolutno individualana stvar... jer svako ima svoje poglede i svoja razmisljanja, nekome je normalno da nema sex prije braka, nekome je to nezamislivo i neizdrzivo... svako ima pravo na misljenje i kakvo god da je treba ga postovati...
Licno mislim da u samom sexu pa tako i u sexu prije braka nema nista lose... ja na sex vise posmatram kao sport (mada znam da se mnogi, pogotovo djevojke nece sloziti sa mnom) ...
Eto ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
...sto se mene samog tice, na mene druge zene ne uticu...imam jednu jedinu i nema Boga da je mijenjam! A o spolovilima, to cu se sa njom dogovoriti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 19:34 
Pripravnik
Pripravnik

Лијепо је ђавлу лизати споловила, али богу то изгледа није мило, јер очито је и бог присутан при сексуалном чину, као треће лице, а тога ово двоје и јесу и нису свјесни, а Он је у њима, одатле фрустрација у сексуалној слободи.

Иначе што се мене тиче, сматрам ваздух веома живим и настањенијим него ли земљу, и они све то виде, али то нема везе, битно је шта двоје мисле, и да ли могу да се сложе, а дакако битан је и творац секса.

Инаће веома је интересантно поредити полне ургане са цвјетовима, тако да су полни органи – људски цвјетови и средишта, а све остало је украс, начин примаме до цвијета. Наравно ово је једно становиште, а друго Божије је да је човјек више од цвијета и оплодње, - да је разумно и духовно биће омеђено материјом.

Дакле пенис је прашник, а вагина са клиторисом тучак са плодником, и то је средиште и циљ човјека, све друго – изглед, очи,...итд, је украс примаме, наравно ја сматрам да је човјек више од овога, али многошта се своди на ово, као новац, материјално богатство и слично.

Човјек је духовно биће на крају свега. :)

ПС чак вјерујем да ће од нашег Сисибана, постати добар вјерник

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 00:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Citiraj:
oчито је и бог присутан при сексуалном чину, као треће лице,

Ispade po tebi da je bog voajer

Vrh