banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 06:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Okt 2005, 02:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
...u ovo moderno vrijeme kada pojedinci zele neogranicenu slobodu , a suprotni ili isti spol kontaktiraju po potrebi , pojam obitelji gubi svoj smisao , te se jedino odrzava kod naroda s nizim razvojem demokracije ...

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2005, 08:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
zzz je napisao:
...u ovo moderno vrijeme kada pojedinci zele neogranicenu slobodu , a suprotni ili isti spol kontaktiraju po potrebi , pojam obitelji gubi svoj smisao , te se jedino odrzava kod naroda s nizim razvojem demokracije ...

Zavisi sta ko smatra pod "neogranicena sloboda".
Neogranicena sloboda moze da znaci da je neko naucio da bude sam, slobodan. Da radi sta hoce, ide gde hoce, bavi ee cime hoce... i da odlucuje sam o svom zivotu. Da ne ovisi o nekome, da ne mora pitati nekoga za nesto, da ne mora traziti odobrenje, ne mora dijeliti misljenja...

Druga varijanta "neogranicene slobode" je, da imas nekoga, partnera, koji je razuman, koji nije ljubomoran! (jedan od vaznih faktora za odrzavanje slobode, da nas neko "ne steze", ne davi svojom ljubomorom), nekoga s kim mozes da podijelis misljenje, neko ko je otvoren za sve, za nove stvari. I to nam sve daje neku slobodu. Znaci, u vezi sam, u braku sam, ali nemam osjecaj da mi je "tijesno". Jer mi partner daje "prostora", daje mi sansu da budem "slobodan".

Tako da je moj odgovor na ovu temu:
DA. Obitelj, odnosno porodica ima buducnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2005, 09:01 
Ono što meni smeta u ovom tzv. novom svjetskom poretku je proces nametanja sistema vrijednosti.

Raznorazne interesne grupe nameću svoje želje kao sisteme vrijednosti po čitavom svijetu. Po tim sistemima porodica svakako gubi na svojoj važnosti ali niko pa ni ti novi dobrotvori neće ići na potpuno uništenje instituta porodice.

Mogu prihvatiti da je homoseksualnost orijentacija pojedinaca kao i da je to prihvaćeno i ozakonjeno u njihovim zemljama ali me strašno ljuti što na sve načine nastoje da takvu pošast nama nametnu kao nešto dobro i vrijedno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2005, 16:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
obitelj?kako to toplo zvuci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Okt 2005, 18:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Naravno da ima smisla i uvijek ce imati bez obzira na tokove drustva. Mozda je to danas malo u stagnaciji, ali jos uvijek je vise normalnih ljudi nego onih drugih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 02:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Avg 2005, 09:10
Dze izlaze ti normalni?

Ja koliko sam sreo dosada cura,mogu ih opisati kao sve i svasta samo ne normalne,a familija im je negdje na 10-tom mjestu.

Danas familija nema nikakve svrhe,jednostavno neodrzivo na posten nacin.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 04:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
Dove je napisao:
Naravno da ima smisla i uvijek ce imati bez obzira na tokove drustva. Mozda je to danas malo u stagnaciji, ali jos uvijek je vise normalnih ljudi nego onih drugih.

...pozitivna misao dobro je primljena ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 07:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Obitelj, tj. porodica i te kako ima budućnost i prirodna je zajednica bića koja su srodna i koja se nadopunjavaju.
Čovječanstvo je po svojoj suštini porodica, u velikom, sva bića na ovoj planeti su porodica, pa i šire, sva stvorena bića su jedna velika porodica.
Porodica (a i sve druge zajednice) su dobre ako su zasnovane na principu simbioze, tj. učešća svih u zajedničkom dobru uz međusobno nadopunjavanje.
S druge strane, porodica a i druge zajednice nisu dobre ako su zasnovane na parazitizmu (životu na račun drugih). Kod ljudi je čest slučaj uzajamnog parazitizma, tj. roditelji na račun svoje djece reflektuju svoje komplekse i neostvarene vizije ili prosto samo reprodukuju tradiciju time porobljavajući svoju djecu, dok s druge strane djeca žive fizički na račun roditelja i onda kada su suštinski sposobna da ponesu sopstvenu odgovornost i teret.

Porodica je kroz ljudsku istoriju više postala sredstvo da se ljudima nametne određen životni put i pravila, nego što je služila za otkrivanje i podržavanje onog potencijala sa kojim se ljudsko biće rodilo.
Zato su mnogi počeli osjećati porodicu kao teret i ugrožavanje sopstvene slobode, a to je baš ono što porodica ne treba da bude.
Ljudi koji ne budu u stanju da na zdrav način zasnuju porodicu (u kojoj svako daje svoj doprinos i ima slobodu za svoj izraz) sve će više trpjeti neuspjehe.
Međutim, dokle god se ljudi rađaju kao bespomoćne bebe i prolaze period djetinjstva, nepohodna im je zdrava sredina koja će im pružanjem zaštite, pozitivnog primjera i podržavanjem pružiti jak temelj za dalji samostalan život.
Jer porodica služi za podržavanje života, a ne za njegovo porobljavanje, a ovo potonje je prečest slučaj danas i zato i postoji realna kriza o kojoj govori ova tema.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 08:52 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Bostech2000 je napisao:
Dze izlaze ti normalni?

Tamo gdje ti ocigledno ne zalazis.

Bostech2000 je napisao:
Ja koliko sam sreo dosada cura,mogu ih opisati kao sve i svasta samo ne normalne,a familija im je negdje na 10-tom mjestu.

Sreo si onda "pogresne" cure. Jer takve i trazis. Pitanje je uopste, da li ti uopste trazis, i da li stvarno zelis da nadjes "normalnu" curu?!
Mozda ti jos nisi srpeman za nesto vece, odnosno za ozbiljnu i normalnu curu.

Bostech2000 je napisao:
Danas familija nema nikakve svrhe,jednostavno neodrzivo na posten nacin.

O da..ima svrhe, i te kako. I moguce je da se odrzi na "posten nacin" (ma sta god ti to znacilo).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 10:10 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 31 Mar 2005, 11:07
Uvijek sam za zajednicki zivot...Naravno bez drustveno priznatog verifikovanja...Ne znam zasto pretezno zene insistiraju na yebenom potpisu?Uvijek zele da vezu lancima nekoga?I to je evolucija...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 15:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Svaka zenska izgleda zlatno al na papiru,u realnosti za malo koju se moze reci da valja.
Pogotovo ovdje na zapadu,propadaju preko noci,cim se dokopaju malo novca,slobode i "slave" neces je uhvatiti da si Bog.
Dignu nos i glume nekakve manekenke.
Pogledaj samo koje cure su najvece sponzorushe.
Google osnivac smazala neka Srpkinja,Donalda Trampa smazala Slovenka,Brus Vilisa smazala Hrvatica...od toliko cura nase se najvise "prodaju".
Za kakve veze a pogotovo zenidbe mozes da se uhvatis za usi...vecina ih ne pere,ne kuha,ne odrzava kucu,nemari za covjeka danas...Vecina ih zivi od danas do sutra,cak i djecu kad rode ne mare kako ce ta djeca odrasti.
'nako na papiru sve su super,sve pricaju kao da su od zlata al u realnosti -NISTA.

Nekada je to bilo bolje,zena je bila oslonac dobrom braku ,danas su muskarci spali da moraju ganjati zensku po gradu,jel u shoppingu trosi pare il je u kafani kurva se.

Ja kad sam bivsoj predlagao da otvorimo biznis i eventualno kupimo kucu ispo sam budala i lud.

A da ne pricam o laganju i varanju,ako se ne smuva sa kojim slagat ce te ze nesto garantovano,sta vise i neznam zensku koju nisam uhvatio jedanput u lazi.

Ovdje mozes imati familiju al to je vise retardirana familija nego normalna,il se zena kurva il se muski vuca po kafanama i striptiz barovima...to nije familija to je sranje.

Normalno svi GLUME,al se raspadne sve za 3-5 godina (prosjecan vijek veze na zapadu).
Kod nas je to malo duze jr su ljudi siromasniji pa je teze dignuti nos.

Zene i ne varaju kada su u losim vezama nego kada su u dobrim.Sto si bogatiji i dobro stojeci vise problema ces i imati sa zenom,siromasi i nasilnici malo kad imaju frke sa zenama.

Sve u svemu,danas mozes imati familiju al da zatvoris oci i pravis se lud da ne primjecujes lose stvari oko sebe....ah da naravno ako si kakav kriminalac/nasilnik/iskvarenjak njima je SVAKA zena dobra.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
Bostech,ne mozes sve trpati u isti kos i generalizovati na svojoj losoj sreci,znaci po tebi,sve nase djevojke koje su dosle da se skoluju,zive negdje vani(a u toj grupi sam i ja)smo po tebi obicne kurve?Izvini molim te,ali to je vec vrijedjanje...a zbog takvih poput tebe 'prodajemo' se tim amerima koji nas i te kako cijene...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 16:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2005, 16:42
Po tvom misljenju zena netreba da ide u shoping vec samo da sjedi u kuci i udovoljava muzevim prohtjevima.U kom ti vijeku zivis covjece???Naravno da postoje sretni brakovi u kojim se muz i zena postuju.Ocigledno je da ti u zeni vidis samo kucnu pomocnicu.A ako sve zene smatras kurvama onda ti je najbolje da se preorjentises na isti pol. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 16:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Lol...ti se sad prodajes zato sto sam ja rekao da si kurva?

E dobra ti ta "teorija".
Ja kad vidim nekoga na ulici da krade kazem Eno lopova,kada vidim zensku da se kurva Eno.....
To sto se nase zene uvrijede ja tu nemogu nista.Ja sam govorim ono sto vidim.Ne lazem i ne petljam.
Ima nasih sto su normalne ali takvih je vrlo malo,mozes nabrojati na prste u citavoj Americi,i naravno te su vec udate.

Mislim,da ima tako divnih cura nebih ja bezveze pricao,zar nije to logicno?

P.S.
I ti Amerikanci bas se potrefilo su medju najvecim bogatasima,kako to da se ne smuvaju sa nekim siromahom?

Mani me se tih prica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 16:10 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Divnih cura je pun svijet samo sto nece da budu sa tobom!!!!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 16:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Da ali ako potrosi SAV ceka na taj shopping,onda to nije uredu.
Nece da se skuci,da ima kucu,biznis nesto konkretno ali ce zato da potrosi svoju svu lovu na Victoria Secret ili ce da kupi najskuplji telefon ili televizor da se moze pokazati pred gostima kako ima dobru stvar.
Ili ce da potrosi pare na auto koje vise vrijedi nego ona sama,da bi mogla da se "paradira" u dobroj limuzini dok u kuci nema dinara.

Samo trosi a ne privredjuje.To nije uredu.To je ono sto ja kazem pod shopping.

I nisam ja jedni muskarac koji nije zadovoljan kako se ponasaju nase cura ovdje,ima ih jos koji ce potvrditi da sve sto vide su kurve i sponzorushe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 16:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nego Bambi,sto se ti toliko uvrijedi na moj tekst?
Da se nisi nasla tu negdje u tekstu?

Svijet je pun finih cura....al na papiru.
A ja nisam papak da zivim sa bilo kakvom curom,papcima je svejedno ko je ista je,vazno je da on ima sta jebati ujutro....papku je svaka cura dobra,i ona najgora nemoze biti gora od njega.
Ja nisam toliko tolerantan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 16:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Samo da te ispravim jer se nisi dobro izrazio......Na svijetu nepostoji tolika "papanka" koja bi bila sa tobom..... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Bostech2000 bez uvrede, ali ja vecih gluposti na jednom mjestu odavno ne procitah (tachnije od kad nema Mr. X-a). Elem, da sumiramo: Kad budesh ima debeo svezanj tih papira na osnovu kojih tvrdis to sto tvrdis - onda mozes da govoris "vecina".
Citiraj:
Mislim,da ima tako divnih cura nebih ja bezveze pricao,zar nije to logicno?

To sto ti pricas nema veze s vezom tako da ....
Citiraj:
Svaka zenska izgleda zlatno al na papiru,u realnosti za malo koju se moze reci da valja.

chitash li ti kakve gluposti pishesh?? Sa koliko si ti cura, zhena bio da mozes ovo da kazes??
Citiraj:
Nekada je to bilo bolje,zena je bila oslonac dobrom braku ,danas su muskarci spali da moraju ganjati zensku po gradu,jel u shoppingu trosi pare il je u kafani kurva se.

i opet jadno mushko....rasplakala sam se...
ovo u kafani kurva se...samo cu reci..ti nisi normalan. Pod hitno predji u homo. Tu ti je spas od zhena.
Citiraj:
Ovdje mozes imati familiju al to je vise retardirana familija nego normalna,il se zena kurva il se muski vuca po kafanama i striptiz barovima

zar jedan post mozhe imati ovoliko gluposti....
Citiraj:
Zene i ne varaju kada su u losim vezama nego kada su u dobrim.Sto si bogatiji i dobro stojeci vise problema ces i imati sa zenom,siromasi i nasilnici malo kad imaju frke sa zenama.

Ma u pravu si kome trebaju zene jos....

i ajde sto ti nisi kazhesh tolerantan, nisi ti sine nikako ni normalan jer normalan covjke ne bi ovo rekao sto ti rece. A "papak" - umal' ne rekoh...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
izvini te na ovom OT, ali...

Naravno da porodica ima buducnost. Hvala Bogu nismo svi isti i drzimo se nekih nepisanih normi. Ako grijesim, ispravite me neko je spomenuo - sve veca afirmacija homo. Oni su uvijek tu bili ali skriveni, nijh danas nema nista vise a ni manje nego prije. Naravno sad su i druga vremena u smislu sve vishe zhena se obrazuje, radi i "kazhu" manje vremena za djecu. Ali po meni je sve to stvar dogovora izmedju muzha i zhene shto se tiche chuvanja djece uopste organizacije domacinstva. Pa i nasi roditelji su radili i imali nas. Sve je to stvar dogovora i dobre volje.

Ali porodica je temelj svega. I naravno da ce uvijek biti tu i naravno da ima buducnost.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 81 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]