Danas sam gledala na TV-u jednu Njemacku porodicu (muz i zena, imaju jedno ili dvoje djece nisam sigurna) koji u kuci drze 5 baby-cimpanze (ili kakko se vec kaze). Imaju ekstra
djeciju sobu za njih, onako uredjenu, krevetac, tapete sa medjvjedicima, igracke...
Ta zena ih gleda kao malu djecu. Previja ih, stavlja im Pampers, daje im flasicu, nosa ih da podrignu (mogu li cimpanze to uopste

)...
Mislim...dokle je svijet uopste sigao?! Ja kad sam to vidjela, prva pomisao je bila,
jadne te zivotinjice! Umjesto da zive negdje u sumi, sa svojom rasom, da skakucu po drvecu, i prave prirodni urnebes, oni provode svoje vrijeme u ovom jadnom hladnom ljudskom svijetu, punom mrznje, gordosti, sile, u svijetu tehnike, u cetiri zida, gdje "vrijeme" igra glavnu ulogu, gdje se samo gleda na sat. Gdje samo mozes da poludis i kao majmun.
Ja mislim da za njih nema vece kazne od te sto su dobili. Kako bi bilo da neka cimpanza mama prisvoji neko ljudsko djete, da zivi sa njom u sumi?! Naravno, ko bi to dozvolio. Ne ide nikako. Ljudsko djete to ne bi izdrzalo. Ali zivotinja mora i moze. Ko ga pita.
Ja smatram da to nije u redu. Zivotinje pripadaju zivotinjama, i da zive tamo gdje im je mjesto. A ljudi pripadaju ljudima, i neka zive gdje hoce.