banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Tito
Da 77%  77%  [ 33 ]
Ne 23%  23%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
 Tema posta: Tito - da ili ne?!?
PostPoslato: 29 Mar 2005, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Evo, otvaram ovo, nadam se zanimljivu temu... Neki ce reci da je Tito valajo, neko da nije, ali mu se ne moze osporiti genijalnost kojom je 50 godina drzao Lude od Nomalnih... Sada se, u ovom vremenu, poteze pitanje - da li je Tito valjao ili nije??? Ja mislim da jeste... A vi??? :D

Poslednji put menjao Daljac dana 31 Mar 2005, 11:46, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 09:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2005, 14:34
Mislim da nije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 12:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Bio je loš, ali je bio vjerovatno najbolji državnik kojeg smo imali (od cara Lazara :) ).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 13:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Nesto najbolje sto se moglo dogoditi juznosloveskim narodima bio je Tito, i kamo srece da je takvih vise...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 20:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
TITO - definitivno DA!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 20:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Astor_Piazzolla je napisao:
Nesto najbolje sto se moglo dogoditi juznosloveskim narodima bio je Tito, i kamo srece da je takvih vise...

Potpisujem!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 21:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Feb 2005, 00:02
"
Tito, tito to smo svi mi.
I mama i tata i ja i ti" Dok smo pjevali te stihove bilo nam je dobro i mislim da je Tito bio ono sto nikada niko nece biti.TITA MI!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 22:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
"Tito gleda u sve nas"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Mar 2005, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
http://www.titoville.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 01:16 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 06:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Stavite i moj potpis na taj spisak koji moze vremenom samo da raste,jer svakog dana mozemo da vidimo sta nam je taj covjek i njegovo vrijeme dalo i sta smo sve s njim izgubili! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 08:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Drago mi je sto ima ovoliko ljudi koji smatraju Tita za poziivnu istorijsku licnost... Moj glas nije upitan... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve titini pioniri :D
Tito je bio samo dobar balansero izmedju istoka i zapada...
Nije bio dobar vizionar ili ga je boljelo briga sta ce biti sa Jugom poslije njega. Zivio je izolovan u svojoj raskosi. Da je htio jednu Jugoslaviju, stvorio bi jugoslovene a ne rasparcao Jugoslaviju na sest drzava koje su odmah pukle dok je nestalo para. Otjerao je seljake sa sela u gradove, drzao jedne nacionaliste oko sebe a druge u zatvoru, ubijao neistomisljenike, saradjivao sa ustasama, zmirio na stradanje Srba u Jasenovcu, bombardovao sve srpske gradove 1945, otjerao Srbe sa Kosova, stvorio malu Albaniju na Kosovu, ocistio talijane iz Istre...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 09:59 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 10:13 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 10:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Imam mali prijedlog za ovu temu. Možda bi bilo zanimljivo postaviti glasanje na ovoj temi pa da vidimo, statistički, koliko je učesnika foruma za, a koliko protiv druga Tita. :)

Pa tobro mozes i da se drzis statistike, neki ce odgovoriti ovako a neki onako. Nije sustina problema to. Nisam ja protiv Tita. Zasto bih bio kad covjek nije ziv? Nisam ja ni protiv tebe, niti protiv ikoga. Samo govorim cinjenice koje su bile i na koje niko nije smio da pusti glasa kad je Tito bio ziv, jer bi ga pojeo mrak. Ne kazem ja da on nije ucinio i dobroga. Eto uveo je taj socijalizam i samoupravljanje koje se na kraju ispostavilo da je za Ku^ac, jer da je valjalo zar bi se raspalo. Pa govorili smo da je zapad truo kapitalizam i nismo dali ljudima da budu gazde a sad svi lete da udju u evropsku uniju. Pa ti vidi sad ko je bio u pravu Tito ili taj truli zapad. Jeste da ovo sto je ovdje sada samo anarhizam, ludilo i kreteni su na vlasti, nesposobnjakovici koji unistavaju sve sto dotaknu. Ali to su ti titini pioniri koje je on ucio. Ja sam bio titin pionir-morao sam. To se dobijalo polaskom u skolu zar ne? Nisam htio staviti titovku i odmah su me htjeli izbaciti iz skole, samo zato sto mi se nije svidjala. Pa zar je to pravda i dobro? Da me nisu roditelji istukli i natjerali me da nosim petokraku sad ili ne bih bio ziv ili bi imao tragova zatvora...
Statisticki gledano, ako te bas interesuje, malo se raspitaj, 80% partizana su bili Srbi i na kraju smo izvukli debeli kraj, ima nas manje nego u prvoj Jugoslaviji.
Ne mogu da ga slavim i postujem. Bio je dio jedne epohe i neka ostane tamo gdje jeste. Okrenimo se danasnjici i sutrasnjici i traziti nacina da ove kretene, titine nekadasnje sljedbenike posaljemo tamo gdje je sad tito-u istoriju. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 15:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
crni_leptir je napisao:
Nisam htio staviti titovku i odmah su me htjeli izbaciti iz skole, samo zato sto mi se nije svidjala. Pa zar je to pravda i dobro? Da me nisu roditelji istukli i natjerali me da nosim petokraku sad ili ne bih bio ziv ili bi imao tragova zatvora...
Statisticki gledano, ako te bas interesuje, malo se raspitaj, 80% partizana su bili Srbi i na kraju smo izvukli debeli kraj, ima nas manje nego u prvoj Jugoslaviji.

Lazes.Ti si ko rafo znao koliko je petokraka dobra ili losa sa svojih 6-7 godina.Znao si cunu moju.
80% srba u partizanima :lol: Opet lazes. Odakle onda onoliki cetnici?
Ma tebe netreba uopste shvatati za ozbiljno.Hajde vozdra :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Micelijus je napisao:
crni_leptir je napisao:
Sve titini pioniri :D
Tito je bio samo dobar balansero izmedju istoka i zapada...
Nije bio dobar vizionar ili ga je boljelo briga sta ce biti sa Jugom poslije njega. Zivio je izolovan u svojoj raskosi. Da je htio jednu Jugoslaviju, stvorio bi jugoslovene a ne rasparcao Jugoslaviju na sest drzava koje su odmah pukle dok je nestalo para. Otjerao je seljake sa sela u gradove, drzao jedne nacionaliste oko sebe a druge u zatvoru, ubijao neistomisljenike, saradjivao sa ustasama, zmirio na stradanje Srba u Jasenovcu, bombardovao sve srpske gradove 1945, otjerao Srbe sa Kosova, stvorio malu Albaniju na Kosovu, ocistio talijane iz Istre...
Jedna od stvari koja mi je uvijek smetala u vezi sa Titom i koju nikako nisam mogao shvatiti, ma koliko se trudio je baš to zašto je moralo biti 6 republika, zašto se jednostavno nije moglo reći, svi su Jugosloveni i kapak. Kome se ne sviđa, ajd zdravo. Međutim, moje mišljenje o tome sada je slijedeće.
Tito je htio dati svim narodima i narodnostima što veću slobodu, pretpostavljajući da će oni iz toga iznjedriti nešto dobro, no, međutim, izgleda da naš narod još uvijek nije bio zreo za slobodu koja im se tako velikodušno davala, jer svi su htjeli što veću samostalnost u republikama, pod izgovorom očuvanja nacionalnog, kulturnog i jezičkog identiteta i bogatstva, pitam se, zar je moguće da su cijelo vrijeme smišljali kako će jedni drugima zabiti nožu leđa?
Još jedan bitan momenat, koji je jedan moj prijatelj primjetio. Tito je uvijek govorio: "Čuvajte bratstvo i jedinstvo kao zjenicu svoga oka", a svi vrlo dobro znamo da kada se potencira da se nešto čuva, znači da postoji realna opasnost da to nestane, ili čak mogućnost da toga i nema. Mislim da je Tito bio svjestan opasnosti, ali isto tako mislim da je bio svjestan da u ropstvu i sputavanju nema napretka. Znam, sada će svi reći kako je zatvarao ljude, pa Goli otok, itd. Svega sam ovoga svjestan, i moguće da je tu stradalo i nedužnih ljudi, i ne opravdavam to, ipak, mora se uzeti u obzir namjera i cilj sa kojim su se te stvari radile i kojoj svrsi su služile.
Takođe mi nije bio jasan, a nije ni sada, cilj toga što je radio na Kosovu, i to nikako ne opravdavam.
Za saradnju sa ustašama i ostalima, ne znam, ne vjerujem da je toga bilo, ali što se tiče rasparčavanja republika, rekao sam svoje mišljenje, a to je i dobro što je sve tako bilo kako je bilo, jer da nije bilo, mnoge stvari se ne bi izdešavale kako je trebalo da se izdešavaju, a, između ostaloga, ni moga avatara ne bi bilo. :D

Sve u svemu, mislim da Tito nije bio savršen, daleko od toga. Mislim da je čak i on pravio greške, ali isto tako mislim da je bio i previše dobar za narod koji je sposoban da uradi ovako nešto, kao što smo mi uradili. Zbog svega ovoga, i pored grešaka sa kojima se ne slažem i preko kojih ne mogu preći, moj glas ide ZA TITA, ZA PARTIJU, ZA NAROD... !

Ja se u dobrom dijelu tvoga izlaganja slazem sa tobom !
Nazalost sami smo krivi sto nismo znali sacuvati ono sto nam je Titio ostavio...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 15:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Trebalo je odmah napraviti anketu...

U vezi sa raspadom SFRJ želio bih da primjetim koliko su narodi na ovim prostorima nezreli i kobni sami za sebe.
Krajem 80-tih godina Jugoslaviji je EU ponudila ulazak u EU bez ikakvih uslova. Još su nam nudili neku ogromnu lovu kao podsticaj. EU je u SFRJ vidjela EU u malom. Dakle, ipak bih rekao da je Tito bio vizionar. Ali mu ne treba oprostiti Goli otok.
(Bila je nedavno na BHT dokumentarna serija Danila Kiša (i još nekog lika) u kojoj su dvije žene pričale kako su dospjele na Goli otok.)
I onda narodi SFRJ rasture SFRJ da bi dobili samostalnost, da bi nekoliko godina istu tu samostalnost (krvlju stečenu) izgubili u EU. (!)
Kakvi idioti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2005, 16:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 15 Feb 2005, 14:49
Not now, John! je napisao:
Trebalo je odmah napraviti anketu...

U vezi sa raspadom SFRJ ¾elio bih da primjetim koliko su narodi na ovim prostorima nezreli i kobni sami za sebe.
Krajem 80-tih godina Jugoslaviji je EU ponudila ulazak u EU bez ikakvih uslova. Jo¹ su nam nudili neku ogromnu lovu kao podsticaj. EU je u SFRJ vidjela EU u malom. Dakle, ipak bih rekao da je Tito bio vizionar. Ali mu ne treba oprostiti Goli otok.
(Bila je nedavno na BHT dokumentarna serija Danila Ki¹a (i jo¹ nekog lika) u kojoj su dvije ¾ene prièale kako su dospjele na Goli otok.)
I onda narodi SFRJ rasture SFRJ da bi dobili samostalnost, da bi nekoliko godina istu tu samostalnost (krvlju steèenu) izgubili u EU. (!)
Kakvi idioti!

Kako jednostavno prezentirano i istinito receno, slazem se u ovom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]