Ja ne mrzim, vec obicno pokusam objasniti il donjeti racionalno objasnjenje u necemu mizernom i nepotrebnim kao ovo iznad.
Nepismen nije covjek koji speluje jednu ili vise rjeci pogresno, niti je nepismen covjek koji nije prirodno dobar u izrazavanju misljenja,i isto tako nepismen nije covjek koji pokusava reci sve u jednoj kratkoj recenici , nepismen je onaj ko sve ovo smatra da je nepismenost.
Mozda jedan covjek nije dobar u izrazavanju svog misljenja a ti jesi pa sta, postoje drugi kvaliteti koji taj covjek ima i sposobnosti koje ti nemas, nemozes ocekivati od drugih da budu kao i ti, i nesto naj /istinski je odvratnije vidjeti , kad neko ispravlja jekavicu i ijekavicu il ekavicu, svi znaju sta znaci rjeci pobijeda , kako god da je napisano dal kao pobjeda il pobeda,il kiss my ass.!
Uostalom ljudi su odrastli u razlicitim krajevima jedne davno postojece Jugoslavije drzave otuda razliciti naglasi i akcenti?! Kako samo neko moze biti mozdano nerazvijen da o tome ne razmisli prije nego sto ispravlja verbalno drugog covjeka, ja se pitam, ko jos?
ps.To bi bilo isto kao da ja odem sad u sjeverni dio engleske i ispravljam covjeka koji prica sjevernim akcentom i kazem da je nepismen samo zato sto ja pricam zapadno-istocnim engleskim akcentom, a on ne jer tu je gdje sam ucio ga,pih marvelous. Ovaj slucaj samo vidis u Bosni .
Sta ono rece opet, da mrzis? Covjeka koji prica drugim akcentom.