Ja mislim da za taj opis o amerikancima najvise je kriva njihova vlada, zakon, politika...
Sto god nevalja-potice od njih... droga, kriminal, oruzje, svakakva moda, sve ono sto je IN (iako nevalja), dolazi od njih... Citav svijet se orijentise pomocu njih...
Recimo, u USA postaje se punoljetan sa 21god. Znaci do tad nesmije se konzumirati alkohol... A kad pogledas tu njihovu omladinu - svi drze alkohol, cigarete i droge, imaju sex prije nego sto njihova generacija u EVropi sazna sta znaci ta rijec... Ok, nije vise ni kod nas sve sjajno, ali mi se bar ne pravimo kao da smo sveti. Ona njihova vrsta komunikacije... ne mozes jednostavno smireno pricati sa njima. Previse su agresivni.... Imaju sve... Pa ne znaju sta ce sami sa sobom...
Toliko se prave fini i inteligentni, da cenziraju svaku "ruznu", perverznu rijec na tv-ima i radiju... A ko vise psuje od njih...??!!!! Toliko su agresivni i puni perverzije... da se nekad zapitam otkud im sve to kad nemaju otkud to da cuju i vide, posto im je sve cenzirano...
Ne znam da li ste ikad gledali njihove Talk Shows.... citava Talk Show je cenzirana, svake sekunde mozes cuti onaj peep, peep, peep...
Kada setas ulicom u Americi, recimo ulicama Chicaga, San Francico, Los Angeles.... trebas paziti koga ces pogledati u oci... Vecini prolaznika ne smijes pogledati u oci, jer to znaci da hoces da ga tuces, hoces rat, provociras ga.... tako da lako mozes dobiti batine nizasta...
U New Yorku recimo, svake 3 sek. neko nekog ubije, ljude ubijaju za cipele... Onda ne znam vise sta da kazem...
Stvarno su mi odvratan narod. Previse su agresivni, odvratni, perverzni, ruzni, debeli... Nemam nista protiv debelih osoba, ali, mislim da bi se taj narod trebao malo zdravije hraniti... A ne svaki dan fast food....
A vlada, politika..... To bolje da ne pricam... sve su lazovi... CIA i FBI su zaslepili oci narodu.... Kad bi oni rekli da je trava plava, narod bi u to povjerovao... Za to ne trebam nikakve dokaze , to se vidi na vjestima, po onim glavnima kad daju intervjue, vidi se po njihovoj mimici, gestici...
A Bush... Bush je zavrsena prica za mene.. .O njemu ne volim ni da pricam... On je za mene procitana knjiga, koju ne zelim da prepricavam i koju vise ne zelim ponovo da citam...
Vole da se petljaju svugdje. Nijedan rat nije prosao bez Amerike. Zao mi je Dove, ali Ameriku moras jednostavno povezati sa politikom. Amerika je politika.
|