banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Mar 2005, 17:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Procitala sam na nekoliko tema na ovom Forumu da su Amerikanci kao nacija glupi, debilni, idioti, moroni, ..... da ne nabrajam vise.

Da zanemarimo politiku ovdje, voljela bih da mi kazete zasto to mislite, na osnovu cega ste to zakljucili, da li ste zivjeli tamo, bili u posjeti ili imate neke druge izvore?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 17:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Ni meni to nije jasno.

Ipak ce biti da je ljubomora u pitanju 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
nisu ni glupi, ni debilni, ni moroni.
da su takvi, vjerovatno ne bi bili to sto su sada.
u svakom slucaju mozes da " naletis " na svakakve, isto kao i svuda u svijetu , nevezano za to sto su ameri.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 20:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Glupo je reći da su Amerikanci glupi (globalno).
Kada čuješ da razlomke uče u 7-8 razredu (ili kasnije), da neki čovjek koji se ovdje jedva provlačio u školi, ode tamo i bude proglašen učenikom generacije, jasno je otkuda takav stereotip.
Mislim da je Amerika najbolji primjer krajnosti (bogati - siromašni, glupi i neobrazovani - vrhunski stručnjaci).

A što se tiče američke vlade, tu tvrdim da su Amerikanci glupi. ;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 21:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
Kada čuješ da razlomke uče u 7-8 razredu (ili kasnije),

Ko kaze da razlomke uce u 7-8 razredu??? Najbolje je da kazes da ih ne uce nikako, oni odmah idu na rocket science :P

Citiraj:
A što se tiče američke vlade, tu tvrdim da su Amerikanci glupi. ;)

Nemoj o vladi i politici, to je neka druga tema.[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 21:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

u pravu si da idu iz krajnosti u krajnost. evo jos nekih primjera: jedne mozes odvuci u krevet vec na prvom izlasku, a druge se udaju nevine.
jedni su ruzni, a drugi super zgodni i lijepi ( mislim na momke i djevojke )..........
i tako........... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 21:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Eh, I_am, pa to imas svugdje, ne samo u USA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 22:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Ja mislim da za taj opis o amerikancima najvise je kriva njihova vlada, zakon, politika...
Sto god nevalja-potice od njih... droga, kriminal, oruzje, svakakva moda, sve ono sto je IN (iako nevalja), dolazi od njih... Citav svijet se orijentise pomocu njih...

Recimo, u USA postaje se punoljetan sa 21god. Znaci do tad nesmije se konzumirati alkohol... A kad pogledas tu njihovu omladinu - svi drze alkohol, cigarete i droge, imaju sex prije nego sto njihova generacija u EVropi sazna sta znaci ta rijec... Ok, nije vise ni kod nas sve sjajno, ali mi se bar ne pravimo kao da smo sveti. Ona njihova vrsta komunikacije... ne mozes jednostavno smireno pricati sa njima. Previse su agresivni.... Imaju sve... Pa ne znaju sta ce sami sa sobom...

Toliko se prave fini i inteligentni, da cenziraju svaku "ruznu", perverznu rijec na tv-ima i radiju... A ko vise psuje od njih...??!!!! Toliko su agresivni i puni perverzije... da se nekad zapitam otkud im sve to kad nemaju otkud to da cuju i vide, posto im je sve cenzirano...
Ne znam da li ste ikad gledali njihove Talk Shows.... citava Talk Show je cenzirana, svake sekunde mozes cuti onaj peep, peep, peep...

Kada setas ulicom u Americi, recimo ulicama Chicaga, San Francico, Los Angeles.... trebas paziti koga ces pogledati u oci... Vecini prolaznika ne smijes pogledati u oci, jer to znaci da hoces da ga tuces, hoces rat, provociras ga.... tako da lako mozes dobiti batine nizasta...

U New Yorku recimo, svake 3 sek. neko nekog ubije, ljude ubijaju za cipele... Onda ne znam vise sta da kazem...

Stvarno su mi odvratan narod. Previse su agresivni, odvratni, perverzni, ruzni, debeli... Nemam nista protiv debelih osoba, ali, mislim da bi se taj narod trebao malo zdravije hraniti... A ne svaki dan fast food....

A vlada, politika..... To bolje da ne pricam... sve su lazovi... CIA i FBI su zaslepili oci narodu.... Kad bi oni rekli da je trava plava, narod bi u to povjerovao... Za to ne trebam nikakve dokaze , to se vidi na vjestima, po onim glavnima kad daju intervjue, vidi se po njihovoj mimici, gestici...
A Bush... Bush je zavrsena prica za mene.. .O njemu ne volim ni da pricam... On je za mene procitana knjiga, koju ne zelim da prepricavam i koju vise ne zelim ponovo da citam...
Vole da se petljaju svugdje. Nijedan rat nije prosao bez Amerike. Zao mi je Dove, ali Ameriku moras jednostavno povezati sa politikom. Amerika je politika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

90% ovoga sto si napisala nije istina.
ne znam gdje zivis, ali bih rekla da si ameriku vidjela samo na tv-u.
ono sto mi je posebno " upalo " u oci je prica o agresivnosti - ljudi su pretjerano ljubazni ( i ono da se ljudi ne smiju u oci pogledati - nekulturno je na ulici nepoznatog u oci pogledati, a ne pozdraviti, tako da znas...... )
nemam sad vremena da pisem, sutra cu.....
caos

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 22:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I_am je napisao:
ono sto mi je posebno " upalo " u oci je prica o agresivnosti - ljudi su pretjerano ljubazni ( i ono da se ljudi ne smiju u oci pogledati - nekulturno je na ulici nepoznatog u oci pogledati, a ne pozdraviti, tako da znas...... )
caos

Napokon, neko nesto 'normalno' da napise. Ovo gore je bila tipicna predrasuda o USA.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka

A sto se tice gledanja u oci kada prolazis kraj nekog... automatski se pogleda u oci... ako to niste primetile dame moje... drugi put obratite paznju.

Poslednji put menjao Leona dana 09 Jun 2006, 22:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Mar 2005, 23:28 
Stara kuka
Stara kuka

Dove je napisao:
I_am je napisao:
caos

Napokon, neko nesto 'normalno' da napise. Ovo gore je bila tipicna predrasuda o USA.

Dove, htjela si misljenja drugih, zasto se onda bunis?! Ja sam rekla svoje misljenje i svoja iskustva,to nije nikakva predrasuda. To je moje licno misljenje, i mislim da sam dovoljno i opsirno opisala zasto tako mislim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 00:47 
Majstor
Majstor

Sve novotarije mozda i dolaze iz USA, ali na vama je drage moje da ih prihvatite ili ne.

Porediti Chicago, New York ili L.A. sa Banja Lukom je vise nego smijesno.

Ja zivim na deep South, ovo sto je ova djevojka napisala nema blage sa onim s cim se ja svakodnevno susrecem. Smanji malo filmove i mani se 50 Cents, Eminem etc. nije bas sve onako kako oni "pjevaju".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 09:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
meni nije jasno ... Dove, zasto trazis da se iznesu misljenja kad je svako koje se razlikuje od tvog "predrasuda" i "nenormalan" odogovor?? Bez veze ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 12:19 
Stara kuka
Stara kuka

Dust je napisao:
Sve novotarije mozda i dolaze iz USA, ali na vama je drage moje da ih prihvatite ili ne.

Porediti Chicago, New York ili L.A. sa Banja Lukom je vise nego smijesno.

Ja zivim na deep South, ovo sto je ova djevojka napisala nema blage sa onim s cim se ja svakodnevno susrecem. Smanji malo filmove i mani se 50 Cents, Eminem etc. nije bas sve onako kako oni "pjevaju".

Gdje sam ja napisala da poredim Banjaluku sa Chicagom, N.Y. ili sa L.A.?

Ja sam samo napisala sta sam ja dozivjela i cula... Nisam fan Amerike kao ni njihovih filmova, a 50 cents i Eminem nije bas vrsta muzike koju slusam. Tako da....

Helena, drago mi je da si i ti primjetila da se ovde na forumu ne moze nista napisati a da se ne ocrnis... Najbolje nista ne pisati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 14:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Helena je napisao:
meni nije jasno ... Dove, zasto trazis da se iznesu misljenja kad je svako koje se razlikuje od tvog "predrasuda" i "nenormalan" odogovor?? Bez veze ..

Ovo gore je bila tipicna predrasuda, a ovo od I_am je bilo normalno :).

Evo Leona se sad ispravila i rekla kako je ona formirala svoje misljenje (bar je bila tamo i vidjela i dozivjela nesto od Amerike a ne kao neki drugi pisu na osnovu onog sto su culi od drugih ili vidjeli u njihovim filmovima). Nisam te ocrnila Leona i nemoj ovo primati licno, samo diskutujemo i nemoj se odmah ljutiti ako se neko protivi tvom misljenju. Mislim da nije bilo nista uvrijedljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dove je samo napisala da se slaze sa mnom, nije nikoga " ocrnila".
leona, ne znam s kim si bila i gdje, ali mislim da si bila kratko u usa. kakva su ti iskustva iz npr restorana ili butika ???
da razgranicim nesto. ja ne pricam o americkoj politici, i ja je ne volim, bljak, vec o obicnim amerikancima.
to sto smo mi kivni na njihovu vladu i politiku, ne znaci da im je i narod takav - nije.
o psovanju pricas za amere??? da, mi ne psujemo. ha ha. ma daj. i kod njih i kod nas je to stvar licne kulture, dakle od covjeka do covjeka. da, mi smo nekulturni u odnosu na njih.
i ono njihovo beep, beep. mislim da je i to bolje od hot line reklama u 2 popodne ( simic, ili a-tv )
a droga i tatoo??? jao, bas mi nas je zao. nagovorili nas. to je nas problem, da li neko zeli da se drogira ili ne, tetovira, bla, bla...........svi smo " poletjeli " uzeti ono najgore, a zasto nismo red, rad, disciplinu, organizovanost???
kriminal??? blago nama jer imamo drzavu bez kriminala, korupcije i mita i u kojoj su svi zadovoljni. blah!
svi debeli??? ha ha ha. i to mi je smijesno. u sustini, jako ocuvan i njegovan narod.
aj nemojte sad, jel mi kao nemamo ruzne i debele ljude ovdje???
fast food americki??? fazon je sto kad neko spomene americku hranu, svima je prva slika u glavi - mc donalds. zasto niko ne spomene pravu, americku tradicionalnu hranu ( zivjela sam sa amerikankom , starijom zenom, koja mi je kuhala, i hrana je fantasticna!!! ), i restorane poput olivia garden, red lobsters, carabas........ itd????

znam da ce biti napadanja poslije ovoga sto sam napisala, opet kazem, americku politiku prezirem, i smatram ih jedinim krivcem za rat na nasim prostorima. ali, samo i samo ( samo, samo ) americku politiku, nikako americki narod!!!
cak mislim da se trebamo na njih ugledati.
mislim da ce se vecina " amerikanaca " s foruma sloziti sa mnom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Citiraj:
cak mislim da se trebamo na njih ugledati

a-a hvala lijepo... ne vidim razloga da se u nechemu ugledam/o na njih...mislim navedi mi samo jedan primjer, jedan "uzor" na koji se trebam/o ugledati??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 15:42 
Majstor
Majstor

I_am :thumbright:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2005, 15:44 
Majstor
Majstor

Helena je napisao:
Citiraj:
cak mislim da se trebamo na njih ugledati

a-a hvala lijepo... ne vidim razloga da se u nechemu ugledam/o na njih...mislim navedi mi samo jedan primjer, jedan "uzor" na koji se trebam/o ugledati??

Beneficije na radnom mjestu, redovna plata....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]