banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 15:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Feb 2005, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Na drugom forumu sam pronašao ovu zanimljivu temu pa je otvaram i ovde.

Radi se o onim skrivenim porukama koje se navodno nalaze u pjesmama kad se one puste unazad, o čemu ste vjerovatno čuli. Radi se uglavnom o satanističkim porukama, slavljenju đavola i slično. I to često u pjesmama jako poznatih i cijenjenih muzičkih grupa.

Ja sam svojevremeno čuo da je jedna takva poruka nalazi u pjesmi "Stairway to heaven" od Led Zeppelina, pa sam je sam okretao u nekom programu (mislim u Gold Waveu) i puštao, čuo sam u jednom dijelu "sejtn" ali tada nisam razabrao ništa posebno oko toga, mislio sam da je to sve i da se to moglo slučajno desiti, i da bismo to mogli pronaći u mnogim drugim pjesmama.

Ali koliko sad vidim neki su se studioznije time bavili.

Ovo prenosim sa drugog foruma

"backward masking" (tako se na engleskom zove):

Madonna
U njezinom svijetskom hitu "Like a Virgin" se unatrag pojavljuje poruka "...Koračam u grijehu...Koračam u grijehu...Koračam u grijehu...da, ja sam jedna prevarantkinja" (prevedeno)

Cyndi Lauper
U njezinoj pjesmi "She Bob" se unatrag može cuti "Ti si bespomoćan protiv zlih, protiv sviranja unatrag...hahaha". (prevedeno)

Police
U pjesmi "Every Little Thing She does is Magic" se može unatrag čuti poruka "Zli imaju moć" (prevedeno)

Plasmatics
Album: Coup d'Etat. Pjesma: The damned
Ako se kraj pjesme pusti unatrag može se čuti poruka "Oni ispranog mozga ne znaju da im se mozak ispire". :D (prevedeno)

Def Leppard
Album: Hysteria. Pjesma: Rocket
Umjesto unaprijed "...what a hopeless life it would be without thee...", unatrag se čuje "...we were fighting with the god of war...".

Nine Inch Nails
Album: Broken. Pjesma: Gave up.
Unaprijed se pjeva"...wake up, wake up, wake up, wake up, wake up in flames...." . Unatrag bi se trebalo "...fuck you, fuck you, fuck you, fuck you...." razumjeti.

Queen
Jedna od najpoznatijih poruka se može cuti u pjesmi "Another one bites the dust". Ako se presluša dio "...another one bites the dust....", unatrag, može se "...start to smoke marijuana..." razumjeti.

Pink Floyd
Ako se sa albuma The Wall pusti pjesma Empth Spaces unatrag, može se čuti poruka "...(congratulations)..you have discovered the secret message..please send your answer to all (pink, care of the funny farm)...".

Prince
Album: Purple Rain. Pjesma: Darling Nikki.
Ova pjesma sadrži jednu vrlo dugu poruku koja se dobro čuje:
"...hello, how are you? I`m fine because I know that the lord is coming soon, coming, coming soon...." .

Styx
Album: Kilroy was here. Pjesma: Heavy Metal Poisonig.
Text ove pjesme pušten unatrag glasi: "....Annuit Coeptis. Novus ordo seclorum...."

Spice Girls
Pjesma Wannabe nosi unatrag poruku "....come on kill me...."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2005, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

(sa drugog foruma)

BEATLES
U 1969. godini su uz pomoć unatrag poruka i mnogo simbolike na coverima ploča inscenirali smrt Paula McCarneya što je navodno trebalo podići prodaju njihovih ploča.

White Album: Na ovom albumu se može čuti vise poruka unatrag, većina se može vrlo lako naći i može se dobro čuti. Na kraju pjesme "I`m so Tired" kad odjednom muzika stane čuje se kako neko tiho priča nešto nerazumljivo. Kad se pusti muzika unatrag i pojača zvuk, tako odjekuje "Paul is dead now, I miss him, I miss him, I miss him". Također se mogu u pjesmi "Glass Onions" naći ukazi. Unatrag negdje u sredini pjesme se čuje "He is missing". Jedna od poznatih maskarada beatlesa se nalazi u pjesmi "Revolution 9". U ovoj ne baš melodičnoj pjesmi se uvijek ponavljaju riječi "Number nine". Unatrag se moze razumjeti "Turn me on dead man".

Magical Mystery Tour: Ovdje se može pri kraju pjesme Strawberry Fields Forever" primjetiti nečije mrmljanje. Unatrag se čuje vrlo jasno "I buried Paul".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2005, 14:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ovdje se može na samom sajtu u vidu flasha slušati pasažiz "Stairway to heaven" unaprijed i unazad, piše i tekst:

http://led-zeppelin.j1media.com/

Zanimljivo je da sam ja sačuvao ovaj izokrenuti audio fajl od prije par godina kad sam to radio sa ovom pjesmom što sam već naveo, i baš maloprije sam ga pustio ponovo i u jednom dijelu sam čuo baš ovo što stoji na sajtu. Dakle nisu sami štelali nešto. Jeste da to u izokrenutom obliku ne zvuči potpuno jasno kao što zvuči sama pjesma u originalu, ali kad se pogleda tekst vidi se da nije ni sasvim nejasno. Ja nekad teško razumijem tekst i u originalnim pjesmama već ih bolje razumijem tek kad pogledam tekst pjesme, i tek od tada mi ima smisao ono što se pjeva, slično je i sa ovim.

Isto tako već pomenuta pjesma "Another one bites the dust" grupe Queen, gdje se čuje

"it's fun to smoke marihuana":

mada liči i na:

"start to smoke marihuana":

http://queen.j1media.com/

Nemam one ostale gore pobrojane "sumnjive" pjesme pa ne mogu sam probati, ako neko ima neku od njih neka proba ako ima volje pa neka nam javi kako stvari stoje.

I šta mislite - slučajnost, ili ima nešto?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2005, 14:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Mislim da je to glupost.

Uostalom, vrlo lako se to može provjeriti, pa ko voli nek' izvoli. :-)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2005, 10:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Daj nesto i o andjelima, arhandjelima i ostalim nebeskim silama, nemoj samo te "satanske"... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2005, 12:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2003, 11:26
Jes' jes'... bas se u najnovijem Stojinom hitu "unazad" cuje poruka... "Bice 'ladna zima, okasnice proletnja brazda, nafta za traktore je skupa" ... totalno evil... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2005, 16:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
a gdje je ono tipa " ne obra se bostan dok sljive ne popadaju" ? :)
mislim da tako nesto nisam jos do sad cuo
jel` mozda navedeno sta su ti koji su to navnodno testirali koristili prije testiranja ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Feb 2005, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Sa mnom se izgleda nije jos djavo poigrao, dok ne cujem nikakve skrivene djavolske poruke u pjesmama.. :D
Znaci - Bog je jos na mojoj strani.... :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 08:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jun 2004, 20:46
Kako se slusa CD unazad? :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Mar 2005, 11:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nikako.
Možeš snimiti pjesmu na računar, pa u specijalizovanom programu da je "izvrneš".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]