ElPadrino je napisao:
Ajmo realno sagledati i staviti po strani ko je direktor iz koje partije i slične priče.
Ako je stvarno u Laktašima, MrkEnjću ili Kneževu kubik vode skuplji nego kod nas, onda je negdje logično da se zarad da l' povećanja primanja zaposlenima zbog sveopšte inflacije da l' radi popravljanja infrastrkture, dodatnih sredstava u budžet i slično, posegne za takvom opcijom.
Jer neko ovde sad kao poredi Njemačku i ravnanje sa Njemačkom i predgrađe Banjaluke. Nema logike.
Isto tako ta "aglomeracija" uvijek jede ta predgrađa i slične priče, pa onda nema logike da u centralnom dijelu Pariza voda bude jeftinija od predgrađa. Može jedino biti skuplja, ako tako gledamo.
Tako da kad malo šire i državnički sagledaš, postoji rezon da se poskupi voda. Kao što je bilo rezona za poskupljivanje od 2 KM za Supernova i meni je to pošteno.
NARAVNO, ako je to poskupljenje zbog recimo radnice u kolcentru (govorim za slučaj supernove) kojoj će biti povećana satnica i slične priče, onda mi je okej, čak i podržavam (za ove uhljebe iz Vodovoda, iskreno i nemam neke empatije, jer realno i nisu tu jer su neki znalci u toj struci).
E sad što to vjerovatno ide u džep direktoru, njegovoj nekoj odabranoj kliki i ko zna kakvim secikesama i sličnim tipuzima, to je problem ove naše kvazi države.
Ne mora svako poskupljenje za nas građane da nužno bude loše, jer možda tamo nekom to donosi bolji život i ostanak u ovoj zemlji. Treba malo šire to posmatrati. Nažalost takvog ugla gledanja kod nas slabo ima + ovo što sam naveo da to ide u džep samo određenoj grupi ljudi, to je tek užas.
Ah kako se lako za "moje" preduzeće nadje svakojakih olakotnih okolnosti. Nedostaje još samo da već po obicaju pozoves na mobilizaciju da ovaj "jadni i bijedni" narod izađe na ulici kako bi izrazili svoju najiskreniju podrsku povecanju cijena vode.
PS. Javi nam se opet i kad poskupi struja, gorivo šta vec