banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 16 Jun 2026, 12:32 Danas je 16 Jun 2026, 12:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 10486 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492 ... 525  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Okt 2025, 11:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
Kako napreduje na Vrbasu ćuprija? Ova moja kod Česme?

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2025, 13:33 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čeka se grad da napravi pristup, most je pri kraju

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2025, 17:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sprem' te se, sprem' te... za kolaps i čepove.
Citiraj:
Zatvoren nadvožnjak u Trnu zbog oštećenja - obustava saobraćaja do 60 dana

Slika

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=617833

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2025, 17:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Maj 2010, 09:15
_зока je napisao:
Čeka se grad da napravi pristup, most je pri kraju

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Zar nije bila priča da je svaki problem do crvenih kmera? Evo crveni kmeri otišli i šta sad?
Pu, pu, pu, biće da ih hvalim, ali ispade stvarno da je ono što je bilo na republičkom nivou dosta prije urađeno nego ono na lokalnom...

Sjesti i plakati...

Ja nisam uštva iz tvoga društva!

Ovde svaka nova vlast ima nove bogataše, batinaše i robijaše.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2025, 17:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Gdje su otisli, ja koliko znam i dalje su vecina u gradskoj i republickoj skupstini.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2025, 09:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:30
Banjaluka se, kako je kazao, nalazi u najvećem investicionom ciklusu u posljednjih 20 godina.
Oo jelte gradonačelniče, nisam znao...

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2025, 12:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

U najvecem cirkusu prije ce biti.

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2025, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Za ove iz gradske uprave sto navodno citaju temu, da se spomenem majcice jer ne znam jesu li bezobrazni, glupi, fali im para.. al ovo jos nisam vidjela. "Iscrtavaju" ulice nekidan i ostavise tako npr raskrsnicu kod Verna, sa jedne strane iscrtali zebru i iaprekidanu liniju, sa druge samo liniju razgranicenja, sa trece nema ni zebre ni linije.. a strelice koje pokazuju koja traka je za skretanje a koja i pravo ne postoji...
Pa kad te neko pokupi iz pogresne trake jer oznaka nema, a to se desava svakih malo da idu pravo ka Tropicu iz trake za desno za Laterazu.. da se naspominjemo majke i tuzimo i grad i crtače

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 07:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Citiraj:
https://www.bl-portal.com/banjaluka/upitna-cak-i-bezbjednost-malisana-igralista-u-banjaluci-u-ocajnom-stanju-foto/

Mogu li se koristiti kvalitetniji materijali (metal, drvo), pa da se igralista ne raspadaju poslije pola godine? (Primjera radi: https://www.eifelpark.de/en/wp-content/ ... park01.jpg)

Iako ima dosta vaznijih stvari da se rijesava u gradu, ali opet ako se ulaze u nova igralista, moze li se onda barem odraditi kako treba. Da traje? Ali opet na drugu stranu mozda im nije u cilju, bolje da se sve raspadne za 2god, pa onda opet neko uzima novac za popravke...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Kako je ovo dobra matematika, komplet povećanje plata radnicima u vrticu na teret roditelja (kao Grad nema para za takve "gluposti"): https://mondo.ba/Info/Politika/a1418535 ... rtica.html

I da se razumjemo, nisam protiv povećanja cijene državnih vrtića, treba malo uskladiti, ali bih išao sa iznosom 20% ,koliko vaspitačice i traže.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 09:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
Sve je to jedna uigrana igra po čuvenoj liniji "šišaj ovce".

Prvo, znamo da te žene iz centra za vaspitanje kao i iz 95% državnih firmi ne smiju prstom mrdnuti dok ne dobiju signale od tetaka, stričeva i "drugara iz stranke".
Još više to potvrđuje činjenica da je među "demonstrantima" bio i direktor centra inače istaknuti kadar SP-a, što dalje implicira da mogu biti dvije solucije

Prva je da je taj štrajk dio kampanje protiv Simbija (akvana, vrtići, depot - čistoća) ili
Dogovorena priča ili ti "vrana vrani oči ne kopa" pa neće preko njihovih leđa nego se raja dogovorila pa preko leđa građana.

S tim da su ovi njima već ponudili nekakva povećanja kako sam vidio, ali "tvrdi demonstranti" su odbili takav prijedlog sa stavom ili 20% ili štrajk.

Daj Bože da su svi sindikati svih državnih firmi tako buntovni i borbeni i nepotkupljivi. Druga bi se priča vodila širom države, a razni Nešići, Selaci, da ne kažem Dudeci bi drugačije kolo igrali.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 12:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Grebu put da bi asfaltirali tamo kod AC Merkur. Kolona aj zdravo, a još nije ni udarni termin. Na raskrsnicama se ne zna ko koga jebe. Može li se obezbjediti policija da reguliše saobraćaj, mislim da nisu loše plaćeni, pa da svakako imaju motivacije za rad?

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 12:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 14 Maj 2007, 17:57
moonchild je napisao:
Citiraj:
https://www.bl-portal.com/banjaluka/upitna-cak-i-bezbjednost-malisana-igralista-u-banjaluci-u-ocajnom-stanju-foto/

Mogu li se koristiti kvalitetniji materijali (metal, drvo), pa da se igralista ne raspadaju poslije pola godine? (Primjera radi: https://www.eifelpark.de/en/wp-content/ ... park01.jpg)

Iako ima dosta vaznijih stvari da se rijesava u gradu, ali opet ako se ulaze u nova igralista, moze li se onda barem odraditi kako treba. Da traje? Ali opet na drugu stranu mozda im nije u cilju, bolje da se sve raspadne za 2god, pa onda opet neko uzima novac za popravke...
Rekao bih da nije toliki problem kvalitet materijala, već činjenica da se ne vrši ni osnovno održavanje tih sprava, pogotovo onih koje imaju pokretne dijelove.
Na igralištima koje posjećujem sa klincima većina sprava je u kvaru jer ih nije nikad niko podmazao, ili dotegao vijke nakon nekog vremena, pa je došlo do nepotrebnog habanja koje se moglo lako izbjeći.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Megabyte je napisao:
Grebu put da bi asfaltirali tamo kod AC Merkur. Kolona aj zdravo, a još nije ni udarni termin. Na raskrsnicama se ne zna ko koga jebe. Može li se obezbjediti policija da reguliše saobraćaj, mislim da nisu loše plaćeni, pa da svakako imaju motivacije za rad?

Nažalost, ne može.

Razapet je kadar na čuvanju raskrsnica, kružnih tokova i semafora od poteza Skupština - Palata Predsjednika pa do Bakinaca, da bi Kalif nad Kalifima, Veliki Vođa, Vožd, Car, mogao nesmetano da prođe kada je 'rush hour', a sirotinja neka čeka i prati signale uniformisanih lica.

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 14:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Znači ni za to nisu odgovorni i krivi oni koji upravljaju gradom, već opet Mile...
Kažu našli su i krivca za globalno zagrijavanje...

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2025, 17:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
ElPadrino je napisao:
Sve je to jedna uigrana igra po čuvenoj liniji "šišaj ovce".

Prvo, znamo da te žene iz centra za vaspitanje kao i iz 95% državnih firmi ne smiju prstom mrdnuti dok ne dobiju signale od tetaka, stričeva i "drugara iz stranke".
Još više to potvrđuje činjenica da je među "demonstrantima" bio i direktor centra inače istaknuti kadar SP-a, što dalje implicira da mogu biti dvije solucije

Prva je da je taj štrajk dio kampanje protiv Simbija (akvana, vrtići, depot - čistoća) ili
Dogovorena priča ili ti "vrana vrani oči ne kopa" pa neće preko njihovih leđa nego se raja dogovorila pa preko leđa građana.

S tim da su ovi njima već ponudili nekakva povećanja kako sam vidio, ali "tvrdi demonstranti" su odbili takav prijedlog sa stavom ili 20% ili štrajk.

Daj Bože da su svi sindikati svih državnih firmi tako buntovni i borbeni i nepotkupljivi. Druga bi se priča vodila širom države, a razni Nešići, Selaci, da ne kažem Dudeci bi drugačije kolo igrali.
Daj molim te...jedan strajk su im vec sjebali tamo ljeto,pred odlazak na kolektivni godišnji odmor, jer su im obećali da će se to riješiti odmah poslije odmora. Kurko.

Kad su prekinuli strajk,morali su po zakonu ispoštovati čitavu proceduru da bi opet došli do generalnog štrajka, a do neki dan im se niko nije javio niit bilo šta pokušao napraviti po tom pitanju. Prvi dan štrajka nude neki iznos 450KM bruto (što odgovara ovim +20%), ali samo do 31.12. ove godine...a poslije toga nista. Naravno da nece prihvatiti to i ne trebaju, jer kakva je ova vlast, sigurni bih ih sjebali poslije 31.12 .

Sad Drale nesto trubi kako je za sve kriva Vlada jer je oduzela neke pare(svi su krivi osim njega), a budžet i sa oduzeti parama nikad veći. Ima para za svakakve budalestine i za razne napucane cifre (pada mi na pamet zadnji primjer rasvete od 35miliona), ali zato nema para ni za infrastrukturu,niti za neka ulaganja...laprda kako je on uredio kucu Milovanovica, a nije dao mozda 5% para, a trebali 50%...most u Česmi je zapeo sto Grad ne ulaze ono sto je bio inicijalni dogovor (ako sam dobro shvatio).

I naravno da onda nema para ni za vaspitače u vrtićima , jer upravljaš resursima totalno neefikasno.

I prije nego neko krene sa onim super argumentima ,tako je u državi, jeste..ali to nije nikakvo opravdanje za tebe ako se već prodajes da si bolji od tih iz države.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2025, 10:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vjeruj mi na riječ da bih bio najsrećniji čovjek da se svi naši radnici po državnim firmama dižu se i skaču na svaki oblik nepoštovanja zakona, na svaki oblik kriminala ili nepravde. Ja bih prvi izašao na ulicu bilo kom terminu sa njima da je to zaista iskreno.

Ali, što kaže brale MEĐUTIM, ALI

Zar nije malo čudno da su se te vaspitačice odlučile za štrajk i proteste baš u trenutku kad je čitav grad blokiran ne zbog tog gradonačelnika, nego zbog te skupštinske većine koja gle čuda zapošljava svoj kadar u istom tom vrtiću (jer je isti u rukama vladajuće stranke) ?
Zar nije malo čudno da ti kao sindikat nemaš rezon da je grad blokiran, da para nema jer je crijevanje za taj budžet i ostale stvari traje već mjesecima, da je grad u haotičnom stanju i da gotovo sigurno ti ta gradska vlast neće uspjeti izaći u susret (nevezano za tu rasvjetu) ?
Zar nije čudno da recimo ti nemaš rezon eto da je gradu oduzeto 5 miliona KM, a ti baš u tom periodu dolaziš i tražiš još dodatne troškove ?
Zar nije čudno da se poklapa štrajk + blokada skupštine + blokada akvane + afera i protesti u vezi čistoće i depoa i to sve čim malo zakopaš imaš veze na relaciji SNSD - Tajkuni - Protiv PDP Akvane ?
I na kraju, kada te već grad ne sluša, zar nije malo čudno da kao protestanti i borci za pravdu ne odete protestovati usput i do ministarstva jer vam se tako može i jer tražite bolje uslove za sebe, a nemate nikakvu političku konotaciju ? Ili tu u ministarstvu sjede možda neki ljudi koji su bliži od onih koji sjede u kabinetu gradonačelnika ?

Meni to sve na kraju kad ovako sagledam prosto ne pije vodu, da je to nekakav spontani bunt vaspitača koji se bore za svoja prava.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2025, 10:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Zamoljavam sindikat da sledeći put uzme u obzir stanje u gradu i stavi ga ispred svojih potreba... treba biti društveno odgovoran i sagledati širu sliku, treba pomoći grobonačelniku da se vine na viši nivo.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2025, 10:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Apr 2020, 16:15
ElPadrino je napisao:
Vjeruj mi na riječ da bih bio najsrećniji čovjek da se svi naši radnici po državnim firmama dižu se i skaču na svaki oblik nepoštovanja zakona, na svaki oblik kriminala ili nepravde. Ja bih prvi izašao na ulicu bilo kom terminu sa njima da je to zaista iskreno.

Ali, što kaže brale MEĐUTIM, ALI

Zar nije malo čudno da su se te vaspitačice odlučile za štrajk i proteste baš u trenutku kad je čitav grad blokiran ne zbog tog gradonačelnika, nego zbog te skupštinske većine koja gle čuda zapošljava svoj kadar u istom tom vrtiću (jer je isti u rukama vladajuće stranke) ?
Zar nije malo čudno da ti kao sindikat nemaš rezon da je grad blokiran, da para nema jer je crijevanje za taj budžet i ostale stvari traje već mjesecima, da je grad u haotičnom stanju i da gotovo sigurno ti ta gradska vlast neće uspjeti izaći u susret (nevezano za tu rasvjetu) ?
Zar nije čudno da recimo ti nemaš rezon eto da je gradu oduzeto 5 miliona KM, a ti baš u tom periodu dolaziš i tražiš još dodatne troškove ?
Zar nije čudno da se poklapa štrajk + blokada skupštine + blokada akvane + afera i protesti u vezi čistoće i depoa i to sve čim malo zakopaš imaš veze na relaciji SNSD - Tajkuni - Protiv PDP Akvane ?
I na kraju, kada te već grad ne sluša, zar nije malo čudno da kao protestanti i borci za pravdu ne odete protestovati usput i do ministarstva jer vam se tako može i jer tražite bolje uslove za sebe, a nemate nikakvu političku konotaciju ? Ili tu u ministarstvu sjede možda neki ljudi koji su bliži od onih koji sjede u kabinetu gradonačelnika ?

Meni to sve na kraju kad ovako sagledam prosto ne pije vodu, da je to nekakav spontani bunt vaspitača koji se bore za svoja prava.

Joj ovo je prekrasno, pa da ti u skoro svakom posto nije poziv na neki bunt i protest možda i ne bi bilo čudno što se sad ne možeš čudu načuditi

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2025, 15:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sasvim legitimno traze povecanje plata, takodje dobili su prije toga jos jedno isto za vrijeme Draskiceve "vladavine" a prije toga su dobili kurac. Cijena od 165KM nije realna, na kraju cemo mi roditelji platiti to povecanje plata i to je fer reklo bi se. Samo ako znamo da je po 50 miliona slupano u garazu UKC i kabriolet dvoranu a to bi rijesilo sve vrticke probleme Banjaluke. Ali onda sa druge strane ko su ljudi koji drze privatne vrtice i kako njih izbaciti iz biznisa, da li su ti ljudi bliski politici jednog, drugoj, trecoj?

Predlazem da se ne dira cijena vrtica, nek nema ni povecanja plata, nek se tjera inat, ajmo u totalni strajk, to je svakako najavljeno za sljedecu sedmicu. Isto tako predlazem da roditelji cija djeca idu u vrtice iduce sedmice ne dodju na posao. Pa da vidimo kako ce se onda rijesiti situacija.

I onda kad sam se probudio, shvatio sam da je to samo jos jedna politicka igrica sa ciljem zavlacenja ruku u dzepove obicnog naroda a usput kao jedna i druga politicka opcija pokusavaju da zakace jedni druge i usicare neki poen.

Kako ce sve zavrsiti, tete ce dobiti vece plate, roditelji veci racun, Draskic ce se zadovoljiti time da je uspjesno rijesio jos jedan problem, a Draskicevi politicki protivnici to da su mu izbili jos jedan dio budzeta. Svi na dobitku, do sljedece zavrzlame.

Vrh

[ 10486 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 486, 487, 488, 489, 490, 491, 492 ... 525  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]