ElPadrino je napisao:
Sve je to jedna uigrana igra po čuvenoj liniji "šišaj ovce".
Prvo, znamo da te žene iz centra za vaspitanje kao i iz 95% državnih firmi ne smiju prstom mrdnuti dok ne dobiju signale od tetaka, stričeva i "drugara iz stranke".
Još više to potvrđuje činjenica da je među "demonstrantima" bio i direktor centra inače istaknuti kadar SP-a, što dalje implicira da mogu biti dvije solucije
Prva je da je taj štrajk dio kampanje protiv Simbija (akvana, vrtići, depot - čistoća) ili
Dogovorena priča ili ti "vrana vrani oči ne kopa" pa neće preko njihovih leđa nego se raja dogovorila pa preko leđa građana.
S tim da su ovi njima već ponudili nekakva povećanja kako sam vidio, ali "tvrdi demonstranti" su odbili takav prijedlog sa stavom ili 20% ili štrajk.
Daj Bože da su svi sindikati svih državnih firmi tako buntovni i borbeni i nepotkupljivi. Druga bi se priča vodila širom države, a razni Nešići, Selaci, da ne kažem Dudeci bi drugačije kolo igrali.
Daj molim te...jedan strajk su im vec sjebali tamo ljeto,pred odlazak na kolektivni godišnji odmor, jer su im obećali da će se to riješiti odmah poslije odmora. Kurko.
Kad su prekinuli strajk,morali su po zakonu ispoštovati čitavu proceduru da bi opet došli do generalnog štrajka, a do neki dan im se niko nije javio niit bilo šta pokušao napraviti po tom pitanju. Prvi dan štrajka nude neki iznos 450KM bruto (što odgovara ovim +20%), ali samo do 31.12. ove godine...a poslije toga nista. Naravno da nece prihvatiti to i ne trebaju, jer kakva je ova vlast, sigurni bih ih sjebali poslije 31.12 .
Sad Drale nesto trubi kako je za sve kriva Vlada jer je oduzela neke pare(svi su krivi osim njega), a budžet i sa oduzeti parama nikad veći. Ima para za svakakve budalestine i za razne napucane cifre (pada mi na pamet zadnji primjer rasvete od 35miliona), ali zato nema para ni za infrastrukturu,niti za neka ulaganja...laprda kako je on uredio kucu Milovanovica, a nije dao mozda 5% para, a trebali 50%...most u Česmi je zapeo sto Grad ne ulaze ono sto je bio inicijalni dogovor (ako sam dobro shvatio).
I naravno da onda nema para ni za vaspitače u vrtićima , jer upravljaš resursima totalno neefikasno.
I prije nego neko krene sa onim super argumentima ,tako je u državi, jeste..ali to nije nikakvo opravdanje za tebe ako se već prodajes da si bolji od tih iz države.