banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 05:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Jul 2011, 07:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
E ja u životu nisam vidio dvije gadnije sojke :pukeright:

Slika

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 09:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2011, 09:35
Дали има неко вољан радити за СНП НАШИ 1389 у Бања Луци,међутим они још немају одбор Бања Луци па сам контактирао СНП НАШИ 1389 и рекли су ми да имају одбор у Рогатици а хтјели би да оснују и у Бања Луци, па кога интересује да ради за СНП НАШИ 1389 нека ме контактира преко е-маила; rope993@hotmail.com,А ко није упознат са циљевима организацијом ево па нека прочита;http://www.snp1389.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=264&Itemid=85 :evil3:

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Vjerovatno ce ti se javiti neka budala. Sretno.

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 11:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jul 2011, 09:35
ЈА МИСЛИМ ДА ВЕЛИКО НЕ ЗАПАДУ ПО ПИТАЊУ УЛАСКА У ЕВРОПУ, а по питању политике па умјерена политика,ЈЕР ЗАПАД ЈЕ ПОКАЗАО СВОЈЕ ПРАВО ЛИЦЕ,НАРАВНО КАДА БИ СРБИЈА УШЛА У ЕУ НЕ САМ БА ДИ ИЗГУБИЛА КОСОВО НЕГО БИ БИЛА ПОД ТОТАЛНОМ КОНТРОЛОМ ЗАПАДНИХ СИЛА,ТО ВАЖИ И ЗА БИХ..ТО БИ БИЛА ПРОПАСТ СРПСКОГ НАРОДА И ВЈЕРЕ..

Vrh

PostPoslato: 13 Jul 2011, 14:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Sigurno brate....sad smo napredni i samostalni u MP3! Ajd ne brljavi gluposti!

Vrh

PostPoslato: 14 Jul 2011, 10:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Šta je alternativa ne ulasku u EU i nato?
Ostati vani sami i izolovani i da svako po nama piša kao do sada, ili ući u neki savez sa kurčevim rusima koji će nas prodati za šleper mekinja?
Ako već možemo da biramo ja sam da budemo sa trenutno najjačima dok su najjači, čim oslabe roknut im nož u leđa i preći u tabor koji tad bude najjači i kraj priče, nema tu puno mudrovanja.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2011, 12:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Na argumente ovog čovjeka, zaslijepljeni sljedbenici euroideje jednostavno nemaju odgovor. U stvari on ne govori ništa mnogo različito od ljudi iz zemalja koje još nisu u kandžama EU a koji razmišljaju svojom glavom, ali "evropljane" naravno više boli kad ovako govori neko "iznutra".

http://www.nezavisne.com/novosti/svijet ... 02869.html

A odgovor na prethodni post je već dat negdje u prvoj četvrtini ove teme...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2011, 23:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Tema je zapad ili ne!
Slucajno naletjeh na ovo:

Zapad: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... plies.html

"...Advert for 20 jobs in a city with more than 10,000 unemployed 'looking for work' gets just TWO replies...'It’s a good job with good prospects for promotion. Some of our people here are walking away with £400 a week. Yet we’ve only had two applicants.'...

NeZapad: http://www.glassrpske.com/vijest/7/plus ... posla.html

"...Na konkurs za prijem 30 čistačica u Vladi RS prijavilo se 1.200 kandidatkinja, što najbolje pokazuje da rad u Vladi zanima mnoge, pa makar se radilo i o poslovima čišćenja..."

Mislim da ne treba biti nuklearni fizicar ili raketni naucnik da bi se iz prethodna dva teksta zakljucilo cinjenicno stanje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2011, 00:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
jedan od mnogih komentara..

How much did this company declare in profits at the end of the last financial year? They expect people to work for c**p wages! Why is it to difficult for politicians and employers to realize people need decent wages to live? Whats the point in going to work and still live an hand to mouth existence!

- Lee Ruscoe, Bilston, 29/8/2011 23:45

jellyfish je napisao:
Tema je zapad ili ne!
Slucajno naletjeh na ovo:

Zapad: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... plies.html

"...Advert for 20 jobs in a city with more than 10,000 unemployed 'looking for work' gets just TWO replies...'It’s a good job with good prospects for promotion. Some of our people here are walking away with £400 a week. Yet we’ve only had two applicants.'...

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2011, 20:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Amerikanci pritiskaju Srbiju zbog GM hrane
Zakon kojim se zabranjuju proizvodnja i promet genetski modifikovanih organizama (GMO) u komercijalne svrhe u Srbiji neće biti uskoro menjan. Niti je to bilo u planu prethodne administracije, niti će to učiniti sadašnji ministar poljoprivrede Dušan Petrović, tvrdi za “Blic” izvor blizak Ministarstvu poljoprivrede.

Tačno je, kaže, da Sjedinjene Američke Države traže da Srbija prihvati GM hranu kao uslov za ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju, koja je opet uslov za ulazak u Evropsku uniju.

- Ali, od toga nema ništa. Do ulaska u EU imamo sigurno još 10 godina, što znači da je priča o GM hrani još na dugačkom štapu. Od juna 2009. na snazi je zakon kojim se zabranjuju proizvodnja i promet GMO i to se uskoro neće menjati. O tome možemo razmišljati tek godinu dana pred ulazak u EU - tvrdi naš sagovornik.

Srbija u STO ima status posmatrača, ali je u martu pozdravljeno “intenziviranje napora Srbije u prilagođavanju svojih pravnih odredbi pravilima STO”.

Da li to znači da će Srbija ipak uskoro izmeniti zakon, u Ministarstva poljoprivrede juče nisu hteli da kažu.

Nikola Aleksić, predsednik Ekološkog pokreta Novog Sada, tvrdi da je nacrt novog zakona, kojim će proizvodnja GM hrane biti dozvoljena, već gotov i da se samo čeka pravi trenutak da se on usvoji.

- Američki potpredsednik Džozef Bajden je prilikom posete Beogradu 2009. poručio domaćinima da je vrlo nezadovoljan srpskim zakonom o zabrani GMO na šta je od domaćina dobio odgovor da će taj zakon biti promenjen - tvrdi Aleksić.

U EU dozvoljena je upotreba niza GMO, i to kao životnih namirn neverovatno brzo ica, sredstva za hranjenje životinja i kao seme, poput krompira, soje, kukuruza i paradajza. Među zemljama koje zabranjuju sve ili pojedine GM proizvode su Poljska, Austrija, Bugarska, Grčka, Luksemburg, Francuska, Nemačka i Mađarska.

Vrh

PostPoslato: 12 Sep 2011, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Amerika pobijedila mržnju

http://www.nezavisne.com/komentari/neza ... 05351.html

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2011, 03:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hrvatska ulazi u EU, ali hoće li nas tamo itko dočekati? :lol: :lol:
SADA kad više nije upitno hoće li (i kada će) Hrvatska ući u Europsku uniju, nameće se novi problem - hoće li nas tamo itko dočekati? Jose Manuel Barroso u srijedu je postao prvi ozbiljni europski čelnik koji je preko usta prevalio mogućnost raspada EU.

Barroso je u svom govoru pozvao na solidarnost, čvršću integraciju unutar eurozone, i žrtvovanje nacionalnih interesa za dobrobit zajednice. Dužnička kriza je, međutim, efektivno urušila mit o europskom jedinstvu. Nije trebalo niti nekoliko sati da Englezi u korijenu srežu Barrosov prijedlog poreza na financijske transakcije, koji bi bio blagoslov za zajedničku europsku blagajnu, ali nikome ne bi bio u nacionalnom interesu.

Jaki više ne žele spašavati slabe

Sa sličnim problemima Europa se ove godine susretala često, posebno prilikom dogovora o modalitetu sanacije grčkog duga. Dužnička kriza za sada je barem djelomično pod kontrolom, ali prijetnja širenja na Italiju i Španjolsku svakim danom sve je veća. No, Njemačka i Nizozemska od svog stava, bez obzira na sve, ne odustaju. Dosta im je žrtvovanja u svrhu spašavanja "najslabijih karika".

Dok Nijemci i Nizozemci zahtijevaju da svoj dio tereta podnese i privatni sektor (čitaj: privatne banke), tome se žestoko protive Francuzi. Ne zato što im je u interesu zaštita tržišnog kapitalizma, već zbog izloženosti francuskih banaka koje ionako balansiraju na rubu krize. Čini se da je razdor postao prevelik, na što je jučer upozorio i visoki europski dužnosnik, izvor Financial Timesa, koji tvrdi da čak sedam od 17 zemalja eurozone više ne želi spašavati Grčku.

Raspad EU više nije katastrofična prognoza, nego realnost

Zbog nedostatka jedinstva na koje Barroso poziva, mnogi ugledni stručnjaci već predviđaju scenarij koji je donedavno bio svojstven samo najvećim katastrofičarima - najprije raspad eurozone, a zatim možda i Europske unije.

"Euro više nije moguće spasiti. Jedino pitanje je koliko dugo će europske vlade i Europska središnja banka odgađati neizbježno", napisao je u analizi za mađarski Index.hu Attila Szalay-Berzeviczy, glavni analitičar talijanskog UniCredita i bivši šef Budimpeštanske burze.

Dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju Paul Krugman, kolumnist New York Timesa, također upozorava na mogući raspad Europske unije. "Raspad EU i kriza europskih banaka mogli bi imati isti učinak kao i kolaps austrijske Credit-Anstalt banke 1931. godine. To je događaj koji je Veliku depresiju učinio 'velikom'. Europska unija više nema nikakvih sigurnosnih ventila", upozorava Krugman.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 14:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rvati prodali guzicu da uđu u EU e kad su najzad dočekali dan ulaska, ovi će da proglase fajront i razlaz jooooooj drago mi je uh :blob5: =P~
Za braću jedna muzička numera:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JGXvsK8y-Rs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2011, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OtthxziaJh8[/youtube]

Od Aljaske do Meksika prostire se drzava
van vremena i prostora misli da je najveca.
Polja sume livade gradovi i planine
to su nase slavne Sjedinjene Drzave.

Amerika Amerika bogata i ponosna
Amerika Amerika gomila klovnova
Amerika Amerika ja sam sretan sto sam tu
Amerika Amerika

Hvala vam za sve sto ste ucinili
to vam nikad necemo zaboraviti
Hvala vam za sve sto ste nam uradili
to vam u zivotu necemo oprostiti.

Amerika Amerika ...

Ne treba nam vasa masturbacija
Ne treba nam vasa mlada generacija
Ne treba nam vasa prostitucija
Ne treba nam vasa administracija

Amerika Amerika ...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2011, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ne ulazim u to kakav je Vojo inače ali se ovde sa njim potpuno slažem.

Vojislav Koštunica: Vrijeme je da Srbija iza sebe ostavi iluzije o raju koji donosi EU
"SRBIJA može ostvariti napredak samo ako iza sebe ostavi iluzije o raju koji nam donosi EU", kazao je predsjednik DSS-a Vojislav Koštunica, pohvalivši činjenicu da su brojke potpore članstvu u EU među građanima Srbije u stalnom padu.

"Važno je što većina građana nije prihvatila dogmu da EU nema alternativu, koju vlast godinama pokušava nametnuti. Nema veće greške od uspostavljanja idolopokloničkog odnosa prema EU", nastavio je Koštunica.

Smatra kako je "građanima Srbije jasno da su interesi EU i NATO-a u mnogočemu suprotni nacionalnim interesima Srbije" i da se to ne može "sakriti nikakvom demagogijom i propagandom."

"Isto tako građani vide i da je ogromna kriza u mnogim državama EU, koje zbog toga potresaju snažni socijalni i politički nemiri. Zbog svega toga treba poslušati glas naroda koji poziva da je krajnje vrijeme da se Srbija okrene samoj sebi i svojim ekonomskim, nacionalnim i državnim interesima", prenio je Koštuničine riječi B92.

Prema istraživanju vladinog Ureda za europske integracije, za članstvo u EU sada je 46 posto građana Srbije, a njih 37 posto se tome protivi. Riječ je o najmanjoj podršci još od 2000. godine.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 11:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Njemci napuštaju Euro valutu?
Njemačka štampa staru valutu, u pripremi da napusti valutu Euro, kaže Philippa Malmgren, bivša ekonomska savjetnica Georga W. Busha.

"Moje viđenje je da će Njemačka morati povući Euro," Malmgren je saopštio na konferenciji investitora u Londonu nedavno, kako stoji na web stranici Citywire.

"Odluka koja uključuje mogućnost ukidanja Eura već je donesena od strane vlade. Mislim da su štampače mašine već u pogonu i da se štampaju stare njemačke marke koje su povučene kada se uveo Euro."

Malmgren, jedan od osnivača Principakis Asset Management-a, je priznao da će napuštanje Eura biti radikalan potez koji će uzrokovati nagli porast njemačkih izvoznih cijena, ali navedeni njemački pogoni su dovoljno jaki da podnesu poraste cijena, kako navodi Citywire. Druge zemlje su već napuštale jedinstvene valute, kaže Malmgren.

Zemlje koje napuštaju jedinstvene valute obično su veće, bogatije, i više demokratske i tipično imaju veću inflaciju od svojih partnera, prema izvještaju objavljenom od strane monetarnih autoriteta Singapura.

Malmgren predviđa da će se i više zemalja iz Eurozone vratiti na staro, što će prouzrokovati velike društvene promjene, kako izvještava Citywire. "Važno je spremiti javnost za nastupajuću situaciju."

Malmgren nije jedini koji govori daje Euro u problemima.

"Euro se približava svom ružnom kraju," kaže Stefan Homburg, čelnik njemačkog instituta za javne finansije, kako je navedeno u Telegraph-u. "Kolaps monetarne zajednice je sada izgleda neizbježan."

Bundestag, njemačko zakodavstvo, odobrilo je nove fondove za izvlačenje Grčke iz krize no taj fond za spašavanje postaje sve manje popularan u Njemačkoj. Mnogi ekonomisti i profesionalni investitori kažu da fond nije dovoljno velik da spasi Grčku i druge zemlje Eurozone od vraćanja na stare valute.

U međuvremenu, centralna banka Irske, kako navode izvještaji, već printa staru valutu u slučaju izlaska iz Eurozone. To je glasina koja kruži Dublinom, ističe Alan McQuaid, glavni ekonomista Bloxham brokera u tom gradu.

McQuid, u komentaru za Guardian kaže da nije siguran da li je ta glasina istinita. Međutim, on se nada da Irska ima rezervne planove u slučaju da Euro zaista propadne.

http://mediamagazin.info/news/njemci-na ... alutu.html

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 12:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Шта то значи за конвертибилну марку? На почетку је била везана уз њемачку али се онда прешло на евро...

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pretpostavljam da ako euro totalno pukne, što je vrlo vjerovatno, onda će biti problema i za našu KM.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 12:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A ništa brate, vezaće se za švicarski franak i to je to kao i kredite....neće lopovi dopustiti da im čamac potone jok :roll:

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2011, 12:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Само нам још то треба,да почне да дивља марка....Ваљда неће.
nepokoreni je napisao:
A ništa brate, vezaće se za švicarski franak i to je to kao i kredite....neće lopovi dopustiti da im čamac potone jok :roll:
Неће потпнути њима,него теби и мени....Може ли се везати за туђу валуту без неког одобрења...?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]