banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 14:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 133  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: vrli svijet
PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Koliko dugo je ovaj zašiven? Djeluje izgladnjelo.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Citiraj:
'‘Sewing up my mouth, I showed the situation of the contemporary artist in Russia, living in an environment where there's a ban on publicity, the tightening of censorship and suppression of public statements in contemporary art”.

Mene samo interesuje kako je ovo izgovorio zašivenih usta. :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Kako je glup tip.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
mrkvica je napisao:
Citiraj:
'‘Sewing up my mouth, I showed the situation of the contemporary artist in Russia, living in an environment where there's a ban on publicity, the tightening of censorship and suppression of public statements in contemporary art”.

Pa šta reći,čova je umjetnik. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
A u Rusiji se svi sjebase od brige za njim :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
mrkvica je napisao:
Citiraj:

Procitali mu s usana... iz ociju to jest. :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
mrkvica je napisao:
Citiraj:

Trbuhozborac

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A kako jede? :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Primi infuziju.
Tako jedna teta ovdje u mom selu, oparila se odjednom, a onda fino gospoja, nije stizala jesti, pa ode do hitne da joj daju infuziju.. Može joj se.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Hristov je napisao:
Kako ja ili ti ili neki Rus mozemo nekome oprostiti blasfemiju, ko nas je autorizovao za to?

Onaj "ozgo"?

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 13:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Hristov je napisao:
Kako ja ili ti ili neki Rus mozemo nekome oprostiti blasfemiju, ko nas je autorizovao za to?

A ko je tebe ili te popove autorizovao da im sudis?
"Ne sudite da vam se ne sudi" kaze Isus. Dalje kaze "oprosti 7 puta 70 puta", "kad te neko udari po jednom obrazu, okreni mu i drugi"... Ne poznajem bibliju, ali sjecam se ovih par navoda. Znaci, ti i ostali fariseji kao ovi ruski popovi i katolicki svestenici srednjeg vijeka postupate suprotno Kristovim zapovijestima po ovome.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Je li ti imas pravo da se ljutis i da ti bude krivo kad ti neko uvrijedi nekog roditelja? Imas. Je li imas pravo da u roditeljovo ime oprostis uvredu? Nemas. Zar razlika nije ocigledna? Isus je rastjerao bicem trgovce iz revnosti za Boga, ne zato jer je neko Hrista direktno uvredio (uslovno govoreci). Ovi pankeri su ucinili isto sto i trgovci u onom hramu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 14:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam kako ko shvata te rijeci iz sv pisma, ali ja kad bih promovisao religiju onda bih se i drzao toga.
Rekao sam da je to ruzno sto su uradili, ali ako su se pokajali red je da im se oprosti.
Pa sta je apostol Pavle radio, daleko gore od ovih, pa kad se pokajao oprosteno mu je.
Isus je to rekao s razlogom, jer odmazda i osveta samo vodi u jos vecu osvetu.
Iako postoje neki primjeri kad se predju granice, npr. drugi svjetski rat.
Da nije bilo suprotstavljanja Hitleru i da su svi okrenuli drugi obraz Hitler bi pobijedio.
Ali to je kad je u pitanju ugrozeni opstanak naroda, slicno kao kad su Izraelci bili ugrozeni opstanak pa su se morali boriti u starom zavjetu ili ako hoces u drugom svjetskom ratu.

Ali to po mom misljenju nije razlog za odmazdu u slucaju ovog sto su ove uradile. Pa dovoljna im je kazna sto to rade, nego treba i vi da ih kaznjavate. Kao pravi hriscani treba da se molite za njih, a ne da pokazujete da ste isti kao oni spremni na osvetu i odmazdu, jer to samo vodi u jos veci jaz. Sjeti se Isusa na krstu koji moli boga da "im oprosti jer ne znaju sta cine". Pa kamenovanje svetog Stefana ili razapinjanje Petra ako se dobro sjecam su jos neki primjeri oprostaja milione puta veceg nego sto bi bio ovaj.
A ovaj oprostaj za ove "pussy..." kako se vec zovu je minoran u poredjenju sa tim, jer one ne znaju sta cine i trebaju pomoc, a ne kaznu.
Pokazivanjem ljubavi i oprostaja prema njima mozda bi pobudili osjecaj u njima da religija nije to sto su one mislile nego da je drugacija i to bi stvorilo ljubav i pokajanje u njima.
A postupanje na ovakav nacin, cak i u meni koji sam relativno religiozan, vrsi bunt i otpor prema religiji, a tek onda u njima.
Konkretno, ja a i drugi, a vjerovatno i ove "pussy..." kako se vec zovu, bi vjerovatno bili vise potaknuti na ljubav oprostajem, a neoprastanjem to samo stvara vecu mrznju prema crkvi i religiji sto nije toliko strasno, ali je strasno kad se ta mrznja pretvori u mrznju prema Bogu, a to upravo ovi crkvenjaci svojim ponasanjem izazivaju.
Po mom skromnom misljenju prije ce prema hriscanskoj religiji one zasluziti spasenje ako to rade iz neznanja, a vjerovatno rade, nego ovi crkvenjaci sto znaju sve, a odbijaju da oproste. Slicno kao sto ce se prije spasiti ona prostitutka pokajana pred Isusom, nego fariseji koji ga osudise. Ali eto svi imamo razlicita uvjerenja, mozda i nisam u pravu :roll:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 14:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Je li ti imas pravo da se ljutis i da ti bude krivo kad ti neko uvrijedi nekog roditelja? Imas. Je li imas pravo da u roditeljovo ime oprostis uvredu? Nemas. Zar razlika nije ocigledna? Isus je rastjerao bicem trgovce iz revnosti za Boga, ne zato jer je neko Hrista direktno uvredio (uslovno govoreci). Ovi pankeri su ucinili isto sto i trgovci u onom hramu.

Valjda važi i obrnuto, da li maš pravo da kažnjavaš "u ime Oca (Majke)"? Oduzimaš nečiji život ili nečiju slobodu u Njegovo (Njeno) ime?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 14:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
a Mateju 12,31 Isus kaže: ''Zato će se, kažem vam, svaki grijeh i hula oprostiti ljudima, ali hula protiv Duha Svetoga neće se oprostiti nikada.''

Zašto samo prema sv. Duhu?

Citiraj:
Premda je tehnički moguće da ljudi mogu govoriti protiv Sina i ipak dobiti oprost, oni to ne mogu činiti i dobiti oprost ako su Svetim Duhom osvjedočeni da je Isus Mesija. Tim bi činom odbacili poticaje Svetog Duha u svom srcu i umu. Posljedica je otvrdnula savjest (1. Timoteju 4,2; Titu 1,15) koja više nije u stanju reagirati na djelovanje Duha koji vodi ljude na pokajanje i priznanje grijeha (Ivan 16,8). Takvi ljudi su izvan dohvata Božjeg Duha jer su isključili jedini kanal preko kojega ih Bog može dosegnuti. Kad to učine, za njih više nema nade. Počinili su neoprostivi grijeh.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jelly, pošto si se potrudio da napišeš poduži post, evo potrudiću se i ja da odgovorim.

jellyfish je napisao:
Ne znam kako ko shvata te rijeci iz sv pisma, ali ja kad bih promovisao religiju onda bih se i drzao toga.
Rekao sam da je to ruzno sto su uradili, ali ako su se pokajali red je da im se oprosti.

Misliš, došle u crkvu, napravili sprdačinu u njoj, otišle kući, rasplakale se svih deset cura nakon što su doživjele prosvjetljenje, otišle u crkvu, izvinile se, i prijavile se policiji? Cure su se "pokajale" kad su završile u buvari, kad su skontale da su u nevolji s obe noge. Molim te jelly da stavimo tačku na priču o "pokajanju".

jellyfish je napisao:
Pa sta je apostol Pavle radio, daleko gore od ovih, pa kad se pokajao oprosteno mu je.

Ovdje upoređuješ pokajanje Pavla sa "pokajanjem" ovih blasfemista.

Citiraj:
Iako postoje neki primjeri kad se predju granice, npr. drugi svjetski 
...
Ali to po mom misljenju nije razlog za odmazdu u slucaju ovog sto su ove uradile.

"Pređu granice".... Sad ispade da su one eto samo malo uvredile Boga i ništa više, nisu prešle granicu. Je li tebe pogodio ovaj njihov čin, šta si osjećao pa da kažeš da nisu prešle granicu? 
Ne kažem ja da treba potegnuti mač kao apostol Petar, samo kažem da se trebaju naučiti pameti, da se zaista pokaju, a ne oprostiti i eto ih u drugoj crkvi da se budalešu.

Citiraj:
Pa dovoljna im je kazna sto to rade, nego treba i vi da ih kaznjavate. Kao pravi hriscani treba da se molite za njih, a ne da pokazujete da ste isti kao oni spremni na osvetu i odmazdu, jer to samo vodi u jos veci jaz. Sjeti se Isusa na krstu koji moli boga da "im oprosti jer ne znaju sta cine". Pa kamenovanje svetog Stefana ili razapinjanje Petra ako se dobro sjecam su jos neki primjeri oprostaja milione puta veceg nego sto bi bio ovaj.

Ko je govorio o osveti i odmazdi? Ja nisam. I zašto "nas" prozivaš očekujući da budemo svi kao Hrist? Je li očekuješ da ja hodam po vodi? Da li si pokušao da zamisliš kako se recimo ja kao vjernik osjećam dok gledam taj video? Kako neko na taj način gazi po mojim svetinjama? Hoćeš opet reći da to nije toliko strašno jer po tebi ima i gorih stvari?

Citiraj:
 A ovaj oprostaj za ove "pussy..." kako se vec zovu je minoran u poredjenju sa tim, jer one ne znaju sta cine i trebaju pomoc, a ne kaznu. 
Pokazivanjem ljubavi i oprostaja prema njima mozda bi pobudili osjecaj u njima da religija nije to sto su one mislile nego da je drugacija i to bi stvorilo ljubav i pokajanje u njima.
A postupanje na ovakav nacin, cak i u meni koji sam relativno religiozan, vrsi bunt i otpor prema religiji, a tek onda u njima.
Konkretno, ja a i drugi, a vjerovatno i ove "pussy..." kako se vec zovu, bi vjerovatno bili vise potaknuti na ljubav oprostajem, a neoprastanjem to samo stvara vecu mrznju prema crkvi i religiji sto nije toliko strasno, ali je strasno kad se ta mrznja pretvori u mrznju prema Bogu, a to upravo ovi crkvenjaci svojim ponasanjem izazivaju.
Po mom skromnom misljenju prije ce prema hriscanskoj religiji one zasluziti spasenje ako to rade iz neznanja, a vjerovatno rade, nego ovi crkvenjaci sto znaju sve, a odbijaju da oproste. Slicno kao sto ce se prije spasiti ona prostitutka pokajana pred Isusom, nego fariseji koji ga osudise. Ali eto svi imamo razlicita uvjerenja, mozda i nisam u pravu  :roll:

Razmišljamo skroz različito. Ti ovdje pričaš kao da je sve bilo izrežirano ne bi li one dobile oprost. Šta će njima oprost? One su došle u crkvu da nanesu najgoru moguću uvredu patrijarhu, tako što su najveću svetinju ismijali i izvrgnuli ruglu. Misliš da su onda otišle kući i sa strepnjom čekale da im neko nešto oprosti? 
Mene je najviše u svemu tome pogodilo što je njima Bog bio neka sporedna figura, sredstvo da uvrede patrijarha, neko nedostojan pogleda. Nisu čak mislile ni na milione vjernika kojima je to mjesto sveto, čak su i snimale to pa postavile na net za zabavu. Gdje tu neka želja za oprostom, pomirenjem? Njima čak nije ni važno da li ću ja ili neko oprostiti, njima je bitno da su se razračunale sa mrskim neprijateljem,  a ja, ti, Hrist i Bog smo nevažni. 

Kažu da protestuju zato što Rusijom vladaju iste strukture moći kao u 60-im godinama, koje građane tretiraju kao psihičke bolesnike. Pa kako drugačije da ih tretiraju poslije ovoga?

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Hristov je napisao:

Valjda važi i obrnuto, da li maš pravo da kažnjavaš "u ime Oca (Majke)"? Oduzimaš nečiji život ili nečiju slobodu u Njegovo (Njeno) ime?

Džimi Gitaro, samo ljudi mogu sporovesti kaznu. Oprost je lična stvar. U Starom Zavjetu Bog je djelovao posredstvom ljudi, nikad direktno. Mada, uvijek ostaje otvoreno pitanje da li je ispravno postupano, da li je to to što Bog želi.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zagore, Zagore, ručak ti zagore, pitanje je doista otvoreno, i to ne samo kontekstu zbivanja koja su u vezi sa vjerom/religijom. Tu negdje se nalazi i ono, gdje završava oprost i tolerancija, a počinje ugnjetavanje, i kad je opravdano dići mač i odrubiti glavu mrskom tirjaninu.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 19:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ko je govorio o osveti i odmazdi? Ja nisam. I zašto "nas" prozivaš očekujući da budemo svi kao Hrist? Je li očekuješ da ja hodam po vodi? Da li si pokušao da zamisliš kako se recimo ja kao vjernik osjećam dok gledam taj video? Kako neko na taj način gazi po mojim svetinjama? Hoćeš opet reći da to nije toliko strašno jer po tebi ima i gorih stvari?

Ako tako razmisljas, sto kaze Popokatepetl, onda si isti kao i oni muslimani sto odrubljuju glave jer im je neko nacrtao Muhameda na karikaturi i to "vrijedja njihova vjerska osjecanja". Pa ako su "vjerska osjecanja" vrijedna ljudskog zivota ili 7 godina u zatvoru, onda je bolje u takvoj vjeri ne biti.
Drugo pitanje je da li treba ocekivati da budemo kao Hrist. Naravno, ako se zoves "Hristov" i ako propovijedas njegovu religiju, onda bi trebao teziti da budes kao on. Ako ne mozes hodati po vodi, mozes biti tolerantan i oprastati.
O trecem pitanju kako se ti osjecas kao vjernik i sto neko gazi po tvojim svetinjama. Isto kao oni muslimani koji ubijaju radi karikatura i slicnih stvari. Ni jedno "vjersko" osjecanje nije vrijedno ljudskog zivota ili patnje, ako se taj covjek prije toga pokajao.
Peto pitanje ima li i gorih stvari. Ima. Svako ima slobodu izrazavanja i na svoje misljenje sve dok fizicki ne ugrozava drugoga. I sotonska crkva ima pravo da postoji sve dok ne ugrozava druge.
Jer ako ti ne das slobodu drugim religijama, ne mozes ocekivati da tebi druge religije daju slobodu, npr muslimani u njihovim zemljama neki od njih smatraju hriscane isto kao sto hriscani smatraju neke sataniste. Da li to onda opravdava da se ti hriscani ubiju samo zato sto muslimani ne misle kao oni?

Ako treba da budu kaznjene to treba da bude drzava koja sudi i kaznjava, a ne crkva, jer nas to vraca u srednji vijek.
Ako je po zakonu to sto su uradile to treba da odluci sud. I ako ponove opet treba da odluci sud. A crkva i religioznjaci bi trebali da se drze svog nacela i da oproste, a na drzavi je da odluci po zakonu.
Jer kako rece moj omiljeni pisac Dejl Karnegi "Ni Bog ne sudi ljudima prije smrti, pa ko smo onda vi i ja da to cinimo."

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Što više pričamo, manje se razumijemo. Ajd nebitno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2657 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 133  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]