banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 134  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2012, 18:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
spijo je napisao:
U redu Devil,to sve stoji ali meni se nameće jedno drugo pitanje.Je li legitimno po slovu zakona tumačiti nečije glupiranje na FB?Ovako ispada da je FB, kao proizvod privatnih lica u Americi, stekao legitimitet. Sutra će neko tebe ili mene da prijavi na ime neke zamene teza i zbog iste stvari ćemo isto da prodjemo.
Da je idiot,idiot je.

Kao što nam je neki bolid prijavio grupu na FB i sad je sve što ima veze sa riječima "banjaluka forum" nepoželjno i maliciozno.
Prijaviš koga hoćeš zbog čega hoćeš i nema provjere "činjenica", nego klep po ušima.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Sta fali cupavim jajima? 8) :lol:

Ja ne znam zasto ovakvi likovi uopste dobijaju prostor u medijima?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 18:57 
old fashion men je napisao:
A zašto, zapalio svoju knjigu, isto tako je mogao zapaliti i knjigu veda, poze kamasutre, na drini ćupriju ili Bibliju, pitam se da li bi tada bio uhapšen :roll:
Popišam te Srbijo!

Da, zapalio, pokazao srednji prst i postavio na FB sa sve onom pratecom porukom.

I ne daj boze sutra zbog toga oni (ekscentricni islamisti) mogu uhvatiti neku neduznu srpsku porodicu i ubiti je zbog ovakvog idiota jer ce misliti da smo svi onakvi...

A da je on uzeo pa za potpalu u svome domu gdje niko ne vidi ne bi se nista desilo, a ovako ce neko nevin nahebati...

Citiraj:
Je li legitimno po slovu zakona tumačiti nečije glupiranje na FB?Ovako ispada da je FB, kao proizvod privatnih lica u Americi, stekao legitimitet.

Zasto ne bi bilo?

Nema veze je li u pitanju http://www.facebook.com ili http://www.bilokojidrugisajt.com, internet je medij preko kojeg idu informacije...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
spijo je napisao:
U redu Devil,to sve stoji ali meni se nameće jedno drugo pitanje.Je li legitimno po slovu zakona tumačiti nečije glupiranje na FB?Ovako ispada da je FB, kao proizvod privatnih lica u Americi, stekao legitimitet. Sutra će neko tebe ili mene da prijavi na ime neke zamene teza i zbog iste stvari ćemo isto da prodjemo.
Da je idiot,idiot je.

ФБ је у сваком случају јавни простор, самим тим и све што постави као јавно... а да је у питању говор мржње из чл. 49 - јесте..

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
_зока je napisao:
A zašto, zapalio svoju knjigu, isto tako je mogao zapaliti i knjigu veda, poze kamasutre, na drini ćupriju ili Bibliju, pitam se da li bi tada bio uhapšen :roll:
Popišam te Srbijo!

De ti meni objasni zašto ijedna normalna osoba ima potrebu da zapali nečiju svetu knjigu? Njega treba uhapsiti zato što je glup i kastrirati ga da se takvi debilni geni ne šire među populacijom. Ako slučajno ima djecu oduzeti mu ih i dati ih nekome na prevaspitavanje.

Nije to necija sveta knjiga, nego njegova. A, sto ju je zapalio, ne znam...mozda mu trebalo za potpalu, a nije htio da pali neku kvalitetniju literaturu tipa Blic, Vecernje novosti...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2011, 00:44
Timotic je napisao:
_зока je napisao:
Popišam te Srbijo!

De ti meni objasni zašto ijedna normalna osoba ima potrebu da zapali nečiju svetu knjigu? Njega treba uhapsiti zato što je glup i kastrirati ga da se takvi debilni geni ne šire među populacijom. Ako slučajno ima djecu oduzeti mu ih i dati ih nekome na prevaspitavanje.

Nije to necija sveta knjiga, nego njegova. A, sto ju je zapalio, ne znam...mozda mu trebalo za potpalu, a nije htio da pali neku kvalitetniju literaturu tipa Blic, Vecernje novosti...

Naravno da je necija sveta knjiga, npr muslimana. Da procitas nekad nesto kvalitetnije od Blica ne bi imao ovakve izjave.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Nije to necija sveta knjiga, nego njegova.

Значи и новчаница коју имаш у свом џепу је твоја и можеш да радиш с њом шта хоћеш? Нпр. да је уништиш? Иако је то забрањено законом...
Или рецимо да јавно спаљујеш државне симболе? Купиш заставу, запалиш је, баш те брига твоја је... На то мислиш? ;)
Timotic je napisao:
A, sto ju je zapalio, ne znam...mozda mu trebalo za potpalu, a nije htio da pali neku kvalitetniju literaturu tipa Blic, Vecernje novosti...

Објаснио је у поруци зашто ју је запалио.
Тимотићу, не иде ти софизам па не иде... :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mifko je napisao:

Naravno da je necija sveta knjiga, npr muslimana. Da procitas nekad nesto kvalitetnije od Blica ne bi imao ovakve izjave.

Razmislj'o sam i o toj varijanti, al' bojim se ako budem puno cit'o, debele knjige, da cu pustim bradu, ostanem bez zuba, i pocnem da divljam okolo... :(

Zato samo lagano stivo...iskljucivo tabloidi isl. sto se moze listati na WC solji...

Evil_Dead je napisao:
Timotic je napisao:

Значи и новчаница коју имаш у свом џепу је твоја и можеш да радиш с њом шта хоћеш? Нпр. да је уништиш? Иако је то забрањено законом...
Или рецимо да јавно спаљујеш државне симболе? Купиш заставу, запалиш је, баш те брига твоја је... На то мислиш? ;)
Timotic je napisao:
A, sto ju je zapalio, ne znam...mozda mu trebalo za potpalu, a nije htio da pali neku kvalitetniju literaturu tipa Blic, Vecernje novosti...

Dobro, objasnio je. Covjek ne voli muslimane. Ne vole ni muslimani njega. Ja ne volim ni njega, ni muslimane. I sta sad...hoce li me zakonom natjerati da nekog volim?

Da, bas to mislim. I svojim parama dupe da obrisem, ako mi milo i zastavu da zapalim... Bas sad, kad sam procitao ovu vijest, krenuo sam da zaplim zastavu Srbije, al' sam se sjetio da nemam zastavu Srbije...pa kontam da odstampam nesto... :(

Dok god nekog ne ugrozim svojim paljenjem. Ali to je skroz drugi problem i nebitno da li sam palio neku besmislenu knjizurinu ili traktorsku gumu...

A, ti si neki legalista? :) OK, ali zakoni se mijenjaju. Po ovim pitanjima su prije par stotina godina bili daleko represivniji... Sta bi "vjestice" dale za robijanje 1-8 godina... Al' vremena se mijenjaju. U vukojebinama tipa Srbije nesto sporije, ali mijenjaju se...

Poslednji put menjao Timotic dana 31 Okt 2012, 19:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nego, ujedinili se svi nasi narodi i narodnosti ovih dana, po pitanju uragana u Americi. Svi zajedno navijaju za uragan i smrt sto veceg broja ljudi. Al' to je OK, posto su tamo satanisti...

A, kad se zapali neka "knjiga", onda se sjetimo govora mrznje.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
^
Ma kako možete nešto reći protiv ovog čovjeka. I još jednu kafu zaradi od mene. Slika

Izzard je napisao:
To uglavnom zbog insistiranja partnerice, mada kad skontaš manje se znoje i mnogo su primamljivija za počešati.

Lakše svrbe?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Timotic je napisao:
Da, bas to mislim. I svojim parama dupe da obrisem, ako mi milo i zastavu da zapalim...

Citiraj:
USTAV REPUBLIKE SRBIJE

ČLAN 58.
Zakonom se može ograničiti način korišćenja imovine.

Слично је са свим уставима, па и код нас.

Timotic je napisao:
A, ti si neki legalista? :) OK, ali zakoni se mijenjaju.

Закони се мијењају законски (а намећу силом), кад буду другачији, цитираћу те другачије законе. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 19:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Што се тиче паљења заставе (преузето са Википедије):

The flag of the United States is sometimes symbolically burned, often in protest of the policies of the American government, both within the country and abroad. The United States Supreme Court in Texas v. Johnson, 491 U.S. 397 (1989), and reaffirmed in U.S. v. Eichman, 496 U.S. 310 (1990), has ruled that due to the First Amendment to the United States Constitution, it is unconstitutional for a government (whether federal, state, or municipality) to prohibit the desecration of a flag, due to its status as "symbolic speech." However, content-neutral restrictions may still be imposed to regulate the time, place, and manner of such expression.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Danas cujem zanimljivu vijest. U Hrvatskoj donesen niz zakona a izmedju ostalog jedan je taj da je svestenik duzan prijaviti policiji ako tokom ispovijedanja cuje da se neko sprema pociniti (ne)djelo.

Odluka se u potpunosti kosi sa crkvenim zakonima i nije mi jasno da l' stvarno ocekuju da svestenici to rade.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 20:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Evil_Dead je napisao:
Timotic je napisao:

Timotic je napisao:

Kao i obično glup si devil.
Kao prvo, zakonom je zabranjeno spaljivati novčanice, a knjige nije zakonom zabranjeno spaljivati.
Drugo, zastava i državni simboli su zaštićeni zakonom i zabranjeno ih je spaljivati, a knjige nije zabranjeno spaljivati.
Prema tome, kada u zakon navedu da je zabranjeno potpaljivati knjige, ili ako navedu da je samo kuran zabranjeno spaliti, tada mogu hapsiti, a do tada, hapšenja za spaljivanje knjige je kršenje osnovnih prava i sloboda.
tensSa je napisao:
I ne daj boze sutra zbog toga oni (ekscentricni islamisti) mogu uhvatiti neku neduznu srpsku porodicu i ubiti je zbog ovakvog idiota jer ce misliti da smo svi onakvi...

Onog trenutka kada pristanemo na nečije divljaštvo i ludilo kao argument, tada smo rekli zbogom civilizacij.
Po tvojoj logici, moramo se bojati i paziti šta radimo, mislimo i govorimo, jer bi neki manijak u trofrtaljnim tolama mogao da se malo opusti i počne ubijati redom :roll:

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao i obično glup si devil.

Хвала - узвраћам комплимент. :) И... није devil, него Evil... ;)
Kao prvo, zakonom je zabranjeno spaljivati novčanice, a knjige nije zakonom zabranjeno spaljivati.
Drugo, zastava i državni simboli su zaštićeni zakonom i zabranjeno ih je spaljivati, a knjige nije zabranjeno spaljivati.
Prema tome, kada u zakon navedu da je zabranjeno potpaljivati knjige, ili ako navedu da je samo kuran zabranjeno spaliti, tada mogu hapsiti, a do tada, hapšenja za spaljivanje knjige je kršenje osnovnih prava i sloboda.

Мораш да направиш разлику између духа закона и слова закона.

Спаљивање књиге није кривично дјело, али ширење мржње, нетолеранције и позивање на линч јесте.
Управо то је лик радио. Могао је да набави пун шлепер Курана и да их спаљује приватно, без објаве и погрдних порука и никоме ништа, то није кривично дјело. Међутим, он је то објавио - то јесте кривично дјело. Консултуј чланове Устава које сам навео и све ће ти бити јасно.

Слово закона не каже да је спаљивање Курана кривично дјело, али дух закона каже да јесте. Сваки поступак ширења мржње (укључујући и јавно спаљивање твог личног примјерка Курана праћено јавним и недсвосмисленим порукама мржње) је кривично дјело.

Ти оно бјеше ниси имао предмет "Устав и права грађана" у средњој? Вјероватно је тад још био марксизам. :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Kakvi duhovi jebote, nači ja sada javno na fejzbuku spalim "Komunistički manifest" i kaem da mrzim komuniste, oćeš reći da time nisam prekršio zakon, već nekakav neobjašnjivi duh zakona i da bi bio krivično gonjen :roll:

Shvataš li ti uopšte kamo vodi hapšenje ljudi zbog spaljivanja knjige, ne može nikakva religija ili ideologija biti iznad neke druge religije i ideologije, tako da se zbog spaljivanja Kurana hapsi, a da se to isto ne radi i zbog spaljivanja Tarabićevog proročanstva ili komunističkog manifesta, jer kao što neki vjeruju u Kuran, tako neki vjeruju i u to. Nači moraju zakonom zaštititi Kuran, čime sebi stvaraju mnoge probleme ili da ne kenjaju više i puste ljude da pale ako im se pali.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 20:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Citiraj:
И... није devil, него Evil...

I ja sam te tako nazvao,ispravi to brate :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 21:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spijo je napisao:
Citiraj:
И... није devil, него Evil...

I ja sam te tako nazvao,ispravi to brate :D

Tи ниси рекао да сам глуп... ;)

Kakvi duhovi jebote, nači ja sada javno na fejzbuku spalim "Komunistički manifest" i kaem da mrzim komuniste, oćeš reći da time nisam prekršio zakon, već nekakav neobjašnjivi duh zakona i da bi bio krivično gonjen :roll:

Дух закона = начин провођења, контекст, смисао неке законске одредбе, циљ који се жели постићи неком правном регулом, итд... Није то моја измишљотина, питај било ког бруцоша на праву... ;)
Слово закона није могуће провести у пракси на начин на који је писано, значи од слова до слова, већ се гледа контекст.
Ако позиваш на убијање, протјеривање, чињење насилних дјела - да, бићеш кривично гоњен.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
spijo je napisao:
Ne treba biti religiozan da bi osudio ovakvu glupost :angry4:

http://www.mondo.rs/s265146/Info/Hronik ... uran_.html

A ovo mu je FB profil,tetovirani đilkan ,delija
http://www.facebook.com/predrag.c13

Islam se moze tumaciti na razne nacine nekima vjera nekima djelo pisano u paklu rukom samog vraga !

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2012, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Što se mene tiče sve svete knjige su gomila gluposti tako da ne vjerujem u boga samim tim ni u vraga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2661 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 134  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]