motozeljo je napisao:
lemi_93 je napisao:
U 12:20 sa Petricevca do centra zapadnim tranzitom. Došao za 10 minuta. Nisam mogao naći parking mjesto pa sam kružio kroz čitav centar (svi parkinzi u centru su bili puni) i na kraju parkirao u jednosmernoj ulici koja vodi od Milana Tepica ka Grčkoj, ali nigdje nisam upao u gužvu na samom putu. Onda u pola 3 se vratio kući i na nijednom mjestu nije bilo gužve, prošao sam kroz svaki semafor pri prvom paljenju zelenog. Tačna ruta: iz centra pored Grand trase-a do Aleksa Šantić škole, lijevo na Tulipan kruzni tok, Centrum i to je to.
U 17:10 krenuo opet sa Petricevca ka Starčevici tj do bulevara Desanke Maksimovic. Citavom dužinom puta (isao sam na Tulipan kruzni tok pa na Istocni tranzit) nijedan jedini zastoj, čak ni pored Merkatora gdje su radovi u toku. Mislim da je iz smjera centra tj aleje Sv Save na ulazu u kruzni tok bila malo veća gužva ali opet ništa strasno. 5-6 automobila.
Probaj istu dionicu ujutro u 07:45 i popodne u !6:!5 pa da vidimo ima li gužve i zastoja.
Znam ja da budu guzve, upadao sam i ja u guzve ovih dana, narocito na Istocnom tranzitu kod Audi servisa. Bukvalno se auta nisu pomjerala, samo me zanimalo gdje je juce bio kolaps kada sam ja bio pozitivno iznenadjen kako nigdje nije bilo zastoja.
zidarR je napisao:
lemi_93 je napisao:
U 12:20 sa Petricevca do centra zapadnim tranzitom. Došao za 10 minuta. Nisam mogao naći parking mjesto pa sam kružio kroz čitav centar (svi parkinzi u centru su bili puni) i na kraju parkirao u jednosmernoj ulici koja vodi od Milana Tepica ka Grčkoj, ali nigdje nisam upao u gužvu na samom putu. Onda u pola 3 se vratio kući i na nijednom mjestu nije bilo gužve, prošao sam kroz svaki semafor pri prvom paljenju zelenog. Tačna ruta: iz centra pored Grand trase-a do Aleksa Šantić škole, lijevo na Tulipan kruzni tok, Centrum i to je to.
U 17:10 krenuo opet sa Petricevca ka Starčevici tj do bulevara Desanke Maksimovic. Citavom dužinom puta (isao sam na Tulipan kruzni tok pa na Istocni tranzit) nijedan jedini zastoj, čak ni pored Merkatora gdje su radovi u toku. Mislim da je iz smjera centra tj aleje Sv Save na ulazu u kruzni tok bila malo veća gužva ali opet ništa strasno. 5-6 automobila.
Iako si uzeo ime Sv. vođe u nick, ovim postom si odao da si zapravo Draškoljub.
Ne kažem da je nemoguće da te tako dobro usralo, ali ja nisam imao takvo prolazno vrijeme u posljednjih godinu-dvije nijednom.
<Enter_name> je napisao:
Evo situacija danas u podne:

pa bacajte procjene jel bila gužva ili nije... ja znam da jeste.
Pošto ti je dominantna boja na ovoj mapi crvena, očigledno je da si crveni kmer, a da ti je sekta zadala tu mapu da je djeliš okolo i blatiš revoluciju, jer je saobraćaj nikad bolji
Apsurd je postao potpun - nekad mi se zalomi da ne zaglavim mnogo u gužvi, ali bez 10-15 minuta kruženja i vrijebanja hoće li neko osloboditi parking mjesto, nema šanse parkirati u radno vrijeme.
Nekidan sam prošao sve uličice što se ulijevaju u parking kod stare autobuske, zatim oko Sokolskog, Haništa, pa Tržnicu/Kastel, nigdje ne može igla da padne, jedva našao ludom srećom jedan štekić na Haništu u povratničkoj turneji, ali sam imao između kilometar i kilometar i po još hodati do destinacije. Apsurd!
Žućko daj nam barem jebene parkinge, kao da nije dovoljno koliko sporo teče saobraćaj, nego još u parkiranju da igubiš duplo vremena?

Ja nikada nisam krio da imenjaka smisliti ne mogu, ali nije mi bila namjera velicati Draska. Moje misljenje saobracaja u BL je da ne postoji nacin da trenutni broj automobila vozi po ovoj sadasnjoj infrastrukturi bez zastoja u vrijeme spica. Nijedan kruzni tok, semafor, prosirenje par ulica to nece promjeniti. Jedino ogromna ulaganja i restruktura javnog prevoza ali od toga nema nista.
A vidi se na toj slici guzvi da i jesam izbjegao najgore dionice. Zapadni tranzit i Mladena Stojanovica/Kralje Petra se zelene.
Citiraj:
Ne znam sta je poenta ovog pisanja? Ovo mozes da pises nekome ko ne zivi u Banjaluci i to je to.
Bukvalno nikad vece guzve nisu bile u gradu. U pola 8 ujutru recimo nikad gore za mog zivota nije bilo u gradu i nikad se nije desavalo da u tom periodu vozim istu rutu koliko je vozim u zadnjih godinu dana. Zakrcenje na svakom koraku.
Ruta od Merkatora do Emporijuma je zacepljena valjda stalno, sto nikad prije nije bio slucaj u toj mjeri osim u spici.
Ti mozes pisati bajke da nema guzve i da se prolazi, samo ne znam u cijem interesu.
Pa ne znam sta da kazem osim svog iskustva. Ja sam u drugim dijelovima grada upadao isto u guzve. Nekidan sam od Downtown-a do crkve Svete Trojice vozio 17 minuta. Mene je juce pozitivno iznenadio nedostatk guzve pa me je samo zanimalo kako sam ja to izbjegao. Ako treba snimacu na google maps svoje puteve do centra, da pokazem koliko mi vremena prosjecno treba.