banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 04:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9588 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 480  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 31 Okt 2024, 19:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
U 12:20 sa Petricevca do centra zapadnim tranzitom. Došao za 10 minuta. Nisam mogao naći parking mjesto pa sam kružio kroz čitav centar (svi parkinzi u centru su bili puni) i na kraju parkirao u jednosmernoj ulici koja vodi od Milana Tepica ka Grčkoj, ali nigdje nisam upao u gužvu na samom putu. Onda u pola 3 se vratio kući i na nijednom mjestu nije bilo gužve, prošao sam kroz svaki semafor pri prvom paljenju zelenog. Tačna ruta: iz centra pored Grand trase-a do Aleksa Šantić škole, lijevo na Tulipan kruzni tok, Centrum i to je to.

U 17:10 krenuo opet sa Petricevca ka Starčevici tj do bulevara Desanke Maksimovic. Citavom dužinom puta (isao sam na Tulipan kruzni tok pa na Istocni tranzit) nijedan jedini zastoj, čak ni pored Merkatora gdje su radovi u toku. Mislim da je iz smjera centra tj aleje Sv Save na ulazu u kruzni tok bila malo veća gužva ali opet ništa strasno. 5-6 automobila.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 20:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 09 Jun 2012, 13:13
Evo ja prošao maloprije, asfaltiraju KT kod kampusa, mrkli mrak. Što kaže motozeljo, vidiš da može. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
lemi_93 je napisao:
U 12:20 sa Petricevca do centra zapadnim tranzitom. Došao za 10 minuta. Nisam mogao naći parking mjesto pa sam kružio kroz čitav centar (svi parkinzi u centru su bili puni) i na kraju parkirao u jednosmernoj ulici koja vodi od Milana Tepica ka Grčkoj, ali nigdje nisam upao u gužvu na samom putu. Onda u pola 3 se vratio kući i na nijednom mjestu nije bilo gužve, prošao sam kroz svaki semafor pri prvom paljenju zelenog. Tačna ruta: iz centra pored Grand trase-a do Aleksa Šantić škole, lijevo na Tulipan kruzni tok, Centrum i to je to.

U 17:10 krenuo opet sa Petricevca ka Starčevici tj do bulevara Desanke Maksimovic. Citavom dužinom puta (isao sam na Tulipan kruzni tok pa na Istocni tranzit) nijedan jedini zastoj, čak ni pored Merkatora gdje su radovi u toku. Mislim da je iz smjera centra tj aleje Sv Save na ulazu u kruzni tok bila malo veća gužva ali opet ništa strasno. 5-6 automobila.

Probaj istu dionicu ujutro u 07:45 i popodne u !6:!5 pa da vidimo ima li gužve i zastoja.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Danchi je napisao:
Evo ja prošao maloprije, asfaltiraju KT kod kampusa, mrkli mrak. Što kaže motozeljo, vidiš da može. :D

Naravno da sam u pravu, pisao sam već o organizaciji posla ..... koliko sam u životu noćnih smjena odradio.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 21:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Evo situacija danas u podne:

Slika

pa bacajte procjene jel bila gužva ili nije... ja znam da jeste.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 21:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Baš danas oko podne išli u vet centar na laušu, pa jebote odakle tolika gužva ? Kolona preko zelenog, pa kolona do tranzita, pa kolona od kruznog do sledeceg i jos gore dalje, sta koji k.

Šta se tek dešava kad je špica ?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Не да је била гужва, него сам мислио да је почео рат... ауто на ауту. Око 13 часова.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 21:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Dosli stranci, praznici su neki kod njih.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 21:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Mene samo interesuje cime se ljudi bave, koje to poslove rade kada po radnom danu, 11-12 podne, ceste pune civilnih auta ( ne racunam kedije, komercijalu itd ) , u sred radnog vremena?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 22:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Mislim da su u državnim...

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 22:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Svi sveti...dosli Hrvati na groblja.Svake godine budu guzve...ali sad je kumovala i organizacija saobracaja u nasem gradu.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2024, 22:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Nisu, samo hrvati. I nasi gastosi su dobili produzeni vikend, znam po rodbini iz austrije i svabije, svi su dosli.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 04:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
lemi_93 je napisao:

Ne znam sta je poenta ovog pisanja? Ovo mozes da pises nekome ko ne zivi u Banjaluci i to je to.

Bukvalno nikad vece guzve nisu bile u gradu. U pola 8 ujutru recimo nikad gore za mog zivota nije bilo u gradu i nikad se nije desavalo da u tom periodu vozim istu rutu koliko je vozim u zadnjih godinu dana. Zakrcenje na svakom koraku.

Ruta od Merkatora do Emporijuma je zacepljena valjda stalno, sto nikad prije nije bio slucaj u toj mjeri osim u spici.

Ti mozes pisati bajke da nema guzve i da se prolazi, samo ne znam u cijem interesu.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 08:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
https://www.banjaluka.com/drustvo/na-pa ... oto-video/

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
lemi_93 je napisao:

Iako si uzeo ime Sv. vođe u nick, ovim postom si odao da si zapravo Draškoljub. :lol: :lol: :lol:
Ne kažem da je nemoguće da te tako dobro usralo, ali ja nisam imao takvo prolazno vrijeme u posljednjih godinu-dvije nijednom.

<Enter_name> je napisao:

Slika

Pošto ti je dominantna boja na ovoj mapi crvena, očigledno je da si crveni kmer, a da ti je sekta zadala tu mapu da je djeliš okolo i blatiš revoluciju, jer je saobraćaj nikad bolji :lol:

Apsurd je postao potpun - nekad mi se zalomi da ne zaglavim mnogo u gužvi, ali bez 10-15 minuta kruženja i vrijebanja hoće li neko osloboditi parking mjesto, nema šanse parkirati u radno vrijeme.

Nekidan sam prošao sve uličice što se ulijevaju u parking kod stare autobuske, zatim oko Sokolskog, Haništa, pa Tržnicu/Kastel, nigdje ne može igla da padne, jedva našao ludom srećom jedan štekić na Haništu u povratničkoj turneji, ali sam imao između kilometar i kilometar i po još hodati do destinacije. Apsurd!
Žućko daj nam barem jebene parkinge, kao da nije dovoljno koliko sporo teče saobraćaj, nego još u parkiranju da igubiš duplo vremena?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Oooo...jel to krenulo udaranje po nasem Draletu svemogucem

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 09:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

motozeljo je napisao:
lemi_93 je napisao:

Probaj istu dionicu ujutro u 07:45 i popodne u !6:!5 pa da vidimo ima li gužve i zastoja.

Znam ja da budu guzve, upadao sam i ja u guzve ovih dana, narocito na Istocnom tranzitu kod Audi servisa. Bukvalno se auta nisu pomjerala, samo me zanimalo gdje je juce bio kolaps kada sam ja bio pozitivno iznenadjen kako nigdje nije bilo zastoja.

zidarR je napisao:
lemi_93 je napisao:

Iako si uzeo ime Sv. vođe u nick, ovim postom si odao da si zapravo Draškoljub. :lol: :lol: :lol:
Ne kažem da je nemoguće da te tako dobro usralo, ali ja nisam imao takvo prolazno vrijeme u posljednjih godinu-dvije nijednom.

<Enter_name> je napisao:

Slika

Pošto ti je dominantna boja na ovoj mapi crvena, očigledno je da si crveni kmer, a da ti je sekta zadala tu mapu da je djeliš okolo i blatiš revoluciju, jer je saobraćaj nikad bolji :lol:

Apsurd je postao potpun - nekad mi se zalomi da ne zaglavim mnogo u gužvi, ali bez 10-15 minuta kruženja i vrijebanja hoće li neko osloboditi parking mjesto, nema šanse parkirati u radno vrijeme.

Nekidan sam prošao sve uličice što se ulijevaju u parking kod stare autobuske, zatim oko Sokolskog, Haništa, pa Tržnicu/Kastel, nigdje ne može igla da padne, jedva našao ludom srećom jedan štekić na Haništu u povratničkoj turneji, ali sam imao između kilometar i kilometar i po još hodati do destinacije. Apsurd!
Žućko daj nam barem jebene parkinge, kao da nije dovoljno koliko sporo teče saobraćaj, nego još u parkiranju da igubiš duplo vremena?

:D Ja nikada nisam krio da imenjaka smisliti ne mogu, ali nije mi bila namjera velicati Draska. Moje misljenje saobracaja u BL je da ne postoji nacin da trenutni broj automobila vozi po ovoj sadasnjoj infrastrukturi bez zastoja u vrijeme spica. Nijedan kruzni tok, semafor, prosirenje par ulica to nece promjeniti. Jedino ogromna ulaganja i restruktura javnog prevoza ali od toga nema nista.

A vidi se na toj slici guzvi da i jesam izbjegao najgore dionice. Zapadni tranzit i Mladena Stojanovica/Kralje Petra se zelene.

Citiraj:
Ne znam sta je poenta ovog pisanja? Ovo mozes da pises nekome ko ne zivi u Banjaluci i to je to.

Bukvalno nikad vece guzve nisu bile u gradu. U pola 8 ujutru recimo nikad gore za mog zivota nije bilo u gradu i nikad se nije desavalo da u tom periodu vozim istu rutu koliko je vozim u zadnjih godinu dana. Zakrcenje na svakom koraku.

Ruta od Merkatora do Emporijuma je zacepljena valjda stalno, sto nikad prije nije bio slucaj u toj mjeri osim u spici.

Ti mozes pisati bajke da nema guzve i da se prolazi, samo ne znam u cijem interesu.

Pa ne znam sta da kazem osim svog iskustva. Ja sam u drugim dijelovima grada upadao isto u guzve. Nekidan sam od Downtown-a do crkve Svete Trojice vozio 17 minuta. Mene je juce pozitivno iznenadio nedostatk guzve pa me je samo zanimalo kako sam ja to izbjegao. Ako treba snimacu na google maps svoje puteve do centra, da pokazem koliko mi vremena prosjecno treba.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 11:16 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
A zasto je narod ubjedjen toliko da ce se guzve smanjiti ako se poboljsa javni prevoz?

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa zato sto je jedini dokazan nacin smanjivanja guzvi u gradovima. U Americi, bilo koji grad u kome je auto osnovni vid prevoza tj gradovi koji imaju "car centric" dizajn uvijek imaju probleme sa guzvama. Ne pomazu ni zaobilaznice, ni povecavanje broja traka tj to su samo privremena rijesenja i za oko godinu-dve se sve vrati u pocetno stanje.

Evo npr vizuelnog predstavljanja koliko prostora razliciti sistemi prevoza zauzimaju:

Slika

69 pjesaka je na slici. Na prvoj slici stoje pored 1 autobusa, na drugoj slici pored 69 biciklista i na poslednjoj pored 60 automobila, jer se najcesce samo jedna osoba nalazu u automobilu tj na 60 automobila u prosjeku bude 69 putnika.

Kod nas bi vjerovatno bilo malo vise putnika po jednom automobilu ali ne mnogo. Neki od ovih vozaca ne mogu preci sa automobila na javni prevoz - mozda zbog necega sto prevoze ili imaju porodicu ali kada bi 50% prestalo ici automobilom svugdje i pocelo koristiti javni prevoz mozes vidjeti koliko bi manje automobila na ulicama bilo.

Ja ovo sve govorim kao laik, nisam inzenjer saobracaja i ne znam tacnu statistiku u nasem gradu, ali citao sam i pratio reportaze kako su gradovi smanjili guzve i primarno je bilo poboljsavanjem javnog prevoza.

https://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/uploads/2021/02/SPISAK-LINIJA-PO-PREVOZNICIMA-III-grupe.pdf

Autoprevoz, Rale turs, Bocac turs, Aldemo turs, Pavlovic turs. Pet prevozinka imamo umjesto jednog gradskog. Evo sad citam i svaki od njih prodaje odvojeno svoje mjesecne karte, i pretpostavljam da ako zelim da presjedam da moram za svaku voznju posebno kartu da platim, umjesto da imam cjelodnevnu kartu. Poredjenja radi u Beogradu:

Vremenska karta:

Zona: Zona 1
Cena: 50 din. Trajanje: 90 min.

Zona: Zona 2
Cena: 50 din. Trajanje: 90 min.

Zona: Zona 1Zona 2
Cena: 100 din. Trajanje: 90 min.

Pojedinačna karta / Dnevna karta (1 dan)

Zona: Zona 1
Dnevna karta – Cena: 120 din.

Zona: Zona 2
Dnevna karta – Cena: 120 din.

Zona: Zona 1Zona 2
Dnevna karta – Cena: 150 din.

Za 2,5 maraka mogu cijeli dan da se zovim busom, bio kojom linijom, koliko god puta zelim. Ovde platim 2.3 da me spuste sa Petricevca do centra.

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2024, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
A da ne ulazimo uopšte u ovu priču koliko čestu idu linije i koliko često imamo autobuse. Svojevremeno dok nisam 'zaratio' sa privatničkom klikom (i prestao se voziti gradskim prevozom), znalo se dešavati da imaš češće autobus za Prijedor nego iz pojedinih gradskih i prigradskih naselja u BL.
Da ne pričamo dalje o bahatosti i bezobzirnosti vozača i koliko ih zaboli uvo da li će negdje stići i slično. Nerijetko se dešavalo i da ranije krenu jer im se 'ne da čekati' i slične neke katastrofalne situacije.
Ti privatnici su jedna skupina papaka koji gledaju samo svoj džep i kako da profitiraju, putnici i gradski prevoz ih uopšte ne interesuju.

A tek bi bila procedura, vratiti gradski prevoz i njegovo korištenje u žižu javnosti. Prvo našim 'šmekerima' je poniženje ići gradskim prevozom, drugo mi smo toliko izgubili vjeru i kulturu u taj gradski prevoz da bi trebalo godinu dana da se to povrati. Treće, nama je toliko očajno povezan grad što se tiče gradskog prevoza da je bukvalno neisplativo. Pa nama do GOB vozi JEDNA LINIJA ako se ne varam, a samo 5-6 klubova tu trenira. Šta dalje pričati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9588 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 413, 414, 415, 416, 417, 418, 419 ... 480  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]