Nasa je napisao:
osamstotinazena je napisao:
russianspace je napisao:
A zašto ,političke vođe kod Srba nikada nemaju ;
1. nemju stručni autoritet, ili nekoliko miliona u novcu, firmama, nekretninama itd
2. mladji su od 55 godina.
Kakva ti je to odrednica 55 godina i odakle ti to? Što baš 55?
Naši političari nemaju:
1. Diplomatije. (Generalno loša diplomatija nas ukopava vijekovima...)
2. Empatije. (Jako loše mogu da oslušnu emocije koje vladaju u njihovom i drugim narodima.)
3. Ljubavi prema svojoj otadžbini. (Prevladava ljubav prema materijalnim sticanjima i ličnim interesima.)
4. Organizacionih sposobnosti. (Pa ni pored mase bespotrebnih pomoćnika, zamjenika i zamjenika pomoćnika, ništa se ne može organizovati kako Bog zapovijeda (Ili kako bi Slovenac

)
5. Sposobnost odvajanja bitnog od nebitnog. (Maaaasa primjera, od aerodroma, heliodroma, auto-strade

pa nadalje)
6. Obraza. (Slagaće, pa će slagati i onda će... slagati.. prosto tako, bez pardona i najminimalnijeg osjećaja krivice.)
Има истине у овом што сте написали
Зашто 55 ,па то је минимум ..
Шта раде паметни народи ,изаберу неку будалу Cretiena или сличне са 9 дјеце ,па да видиш како се бори за интерес државе, а ми обратно радимо.И увек по вољи свих само не српског народа.А прича да ради у интересу Србије или Републике Српске и стварно тако они мисле,док народ вјерује да је изабрао много паметног за мјесто где није потребно бити превише паметан.Па тако не стоји владар иза леђа народу већ народ тој будали што сматрају да је паметан ..
ПС. Нико нас у свету не мрзи већ једноставно не разумију народ који је против
себе Ne razumijem kakav je to garant da neko ko ima 55 godina ( i dalje mi nije jasna cifra, al ajd) i 9 djece može da voli svoju zemlju, a neko ko ima 54 godine i nema djece.. ne može...
Druga stvar, nije sve u ljubavi prema državi i voljenju svog naroda.. Ima nešto i u ličnim osobinama pojedinca i kućnom vaspitanju, te ličnom vrjednosnom sistemu. Treba napraviti listu osobina jednog vođe, bilo bi to zanimljivo istraživanje.
Naša istorija je pokazala da mi (NAŽALOST!) nešto možemo uraditi samo ako stradamo. Istorija pamti stradalnike, koji su možda i gubili bitke, ali su dobijali ratove. To je pogubna stvar, to je jasno.. Ali zaista jedino smo tako nešto dobili, nešto učinili, kroz žrtvu, stradanja i odricanja. Zašto? Jer nismo imali D I P L O M A T I J E.
A vjera? Ko je od današnjih političara vjernik? Njegova vjera je njegov novčanik. E o tom vrjednosnom sistemu ja govorim. I nije istina da je sa djecom i sa 55 godina jedino moguće. Moguće je kroz vjeru, kroz snagu, duh, hrabrost, junaštvo, čojstvo i poštenje! Teži put, ali na duže staze - isplativiji.
Ko je spreman na toliko stradanje? Ko je spreman staviti interes naroda ispred svog ličnog interesa? Pa i taj sa 9 djece, on će možda još više grabiti sebi da obezbjedi svih tih 9.. Neće se ta ljubav širiti na narod... Meni to zaista nema logike.