banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 15 Jun 2026, 14:09 Danas je 15 Jun 2026, 14:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Okt 2025, 10:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2020, 06:41
Answerthis sam vidio da reklamiraju. Da li se zaključa nakon 5 upita ili imaš 5 upita po danu?

Edit: sad vidjeh da je 5 upita po mjesecu. Nedovoljno da se testira...

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2025, 10:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Jeste li probavali ove kineske AI modele?

Poslato sa BRP-NX1M pomoću Tapatoka

Vrh

PostPoslato: 07 Okt 2025, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
NoSmoking je napisao:
Answerthis sam vidio da reklamiraju. Da li se zaključa nakon 5 upita ili imaš 5 upita po danu?

Edit: sad vidjeh da je 5 upita po mjesecu. Nedovoljno da se testira...

Nije mjesecno vec ukupno. Kao trial period, posle je gotovo. Istina, odusevio me sta je prikazao za tih 5 upita

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2010, 11:56
Ja i dalje insistiram da se ovo sranje ne treba zvati "Vještačka inteligencija", ako imate imalo znanja iz medicine/psihologije shvatićete zašto.
Pravilniji naziv je "Machine learning" ili "Language model" ili kakogod prevedete na naš.
Ekspresimentisao sam, ovo smeće je pravilo banalne greške iz nekih polja u koja se eto ja razumijem.
Ali opet, da budem iskren, nekad me iznenadi kako "potrefi", ili izračuna tačan podatak, kao da je "inteligencija" u pitanju. :)

Evo par bezveznih slikovnih primjera, mogu ja npr. navoditi geografske fejlove ali to vam nije interesantno pa neću.

Prodao sam svoj prvi motor koji je godinama stajao zapušten (možete ga vidjeti na Pik profilu RiderBL) ali ovo AI govno ga je napravilo da izgleda faktički kao kad je bio nov (nisam ga tako oglasio, ovo je samo proba).

Slika

Moj trenutni motor - Peda Tek 250, "modernizovan i napucan", jbg, izgleda realistično i donekle liči na KTM.

Slika

Pokušaj modernizovanja i fejsliftovanja Alfe GT.. neću komentarisati.

Slika

Pokušaj modernizovanja Alfe 145.. neću komentarisati osim što liči na Tonale.

Slika

Ovo je "kao" nova 166, zapravo više je facelift Đulie.

Slika

A najjači su fejlovi - kada tražim da modernizuje neku stariju Alfu, on napravi skoro identičan model kao Đulijeta, ili MiTo, ili 156, ili Tonale..
Ovo je i dalje obična igračka ali zabrinjava što sve više ljudi sluša i prati savjete ovog đubreta i govneta.

Jebem vam majku svima, počevši od Hansa Holciusa pa nadalje.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 22:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Možda ne znaš da postaviš upit...
Mene već počinje da plaši. Za par godina će vjerovatno biti velika pometnja na tržištu rada... Ljudi se školuju za neko zanimanje koje za par godina neće skoro nikom trebati.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 23:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Često pominjem film "Idiocracy" iz 2006, ukratko film je o zaglupljivanju ljudstva.. možda nije kvalitetan film ali vrijedi pogledati jer su sve pogodili.
E pa to se sada i dešava, a i mene plaši šta će tek da bude za koju godinu sa ovim "AI" sranjem.
Da li znam da postavim upit?
Ja postavljam razne upite, eksperimentišem, igram se, nekad se zaprepastim kako izbaci tačne i pouzdane podatke, a nekada se smijem provalama.
Bilo kako bilo, loše nam se piše, svima nam je svima, siva perspektiva.

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2026, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Rider, svi skidaju komsinice i tako a ti fejsliftujes alfu :D :D :D

Nano Banana radi odlicno ali ogranicena je rezolucija, bog dragi zna koliko google serveri trose struje... Imaju definitivno najbolji model što se tiče tačnosti i izvršenja prompta. Grok Imagine je dobio dosta na kvalitetu zadnjih par dana, manja su i ograničenja ali je ipak inferioran u odnosu na google model. Qwen je takođe odličan ali ima mali dnevni limit jer nemaju neograničene resurse.
Inače, Grok "ispovijed":
Slika
.
Slika

Dakle, jasno je da današnje AI modele ne treba koristiti bez finalne kontrole i provjere, prosto su trenirani da te zajebavaju i da se prave pametni, skoro kao neki ljudi koje znam lično. U sve se razumiju ali kad treba konkretno onda kuratz.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2026, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Rocker je napisao:
Dakle, jasno je da današnje AI modele ne treba koristiti bez finalne kontrole i provjere, prosto su trenirani da te zajebavaju i da se prave pametni, skoro kao neki ljudi koje znam lično. U sve se razumiju ali kad treba konkretno onda kuratz.
U centar. To je to brate Rokeru.
Evo upravo tražio neki gumeni hepek. I ovo govno me ubjeđuje da je taj "part number" neki Toyotin uljni dio.
Onda priložim dokaz, ovaj link: https://www.ebay.co.uk/itm/186830198745
I onda Gemini u fazonu kao Dragan Torbica "nisam znao, nisam mislio druže, ne znam ja ništa, nisam znao".
Pa pizda ti materina reci odmah da ne znaš, da nisi siguran, a ne da mi tu izmišljaš, a svaki put kad ga ispravim onda neće da prizna da je pogriješio nego nešto petlja i izvlači se!
Kao naši političari! Isto!
Ništa ne kažu, a pričaju puno puno! Mrš!
A što se Alfe i motora tiče ovo je samo eksperiment.. jedan od mnogih jer sam ja svašta eksperimentisao. ;)
Bilo je tu puno geografskih fejlova, neću da vas smaram greškama u najvećim i glavnim gradovima saveznih američkih država (namjerno malim slovom).. i u silnim drugim nepotrebnim znanjima.
Ali kao igračka, zanimljiva je.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2026, 06:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jbg, najbolje da riješi sve probleme. I kad tražiš pomoć od nekoga u vezi nečega, bilo na forumu ili nrp. kod majstora za auto, rijetko ćeš odmah dobiti tačan odgovor. Moraš među tim raznim mišljenjima da malo promisliš i da izvučeš ono što tebi treba i što ti rješava problem.

A da li će dovesti do zaglupljivanja u opštem slučaju, i ja msm da vjerovatno hoće.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2026, 20:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Koristim AI već neko vrijeme, uglavnom za kreiranje nekih plakata i obradu fptografija. Realno uz malo truda oko davanja uputstava dobijam rezultate koje sam ne bih mogao dobiti bez ozbiljnije obuke za rad u programima za grafičku obradu.
Pored toga koristim ga u još nekim sferama života ali samo savjetodavno i sve bitnije podatke provjerim sam. Ogromna prednost je brzina pretrage kojom raspolaže i biblioteke kojima ima pristup.
Dobar je kao asistent ali sam protiv njegovog slijepog praćenja. Ko je zainteresovan odličan je alat za učenje.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2026, 11:26 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Da li neko koristi Claude, superiorniji je koliko citam..ali ne mogu se registrovati, invalid phone number, vjerovatno nesto steka za BIH ili ?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2026, 15:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Avg 2005, 19:20
Koristim ja sva tri glavna brends jos otkad su se pojavili. Claude i Gemini najvise. Super je Claude, najvise za programiranje. Ne znam za telefon, registrovao sam se dok jos telefon nije ni trebao. Koristim i preko chats i preko APIa i kao agente.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2026, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Ja sam neki dan registrovao Claude nalog, ne treba broj? Jednostavno se logujes sa google nalogom.
Ok je Claude za programiranje, ali oce i on da halucinira.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2026, 10:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Meni je takođe tražio broj, BH nije mogao.

Vrh

[ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]