banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 64  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 13:20 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
a sad da pokusam opet...

pitas "cija su usvojena djeca"

djeca su uvijek, pa i kad su usvojena, djeca svojih roditelja.
rijec "roditelj", znaci..."onaj koji radja".

kad homoseksualni par usvoji dijete on usvaja TUDJE.

kad se homoeskualni partner u paru, podvrgne vjestackoj oplodnji, taj jedan dio njegovog djeteta je njegov.cij je drugi dio?
drugi dio pripada nekom sa kim on nije u paru.

ja kazem da je homoseksualnost bolest jer sprecava ljude da rode.
da bi covjek rodio potreban mu je drugi covjek i to suprotnog pola (nevjerovatno da moram objasnjavati osnove).
ako se spoje dva covjeka istog pola do rodjenja nemoze doci, osim ako...
sta?
osim ako se nelijece!
osim ako se neoplode vjestacki, a sta ce kome vjestacko oplodjenje ako je zdrav!?

vjestacka oplodnja i usvajanje je plod ljudske djelatnosti, onda kad nastoji postici kompromis izmedju svoje tjelesne zelje i zelje za radjanjem.cim nemoze da rodi bez intervencije znaci da je bolestan.
zdrav covjek moze da rodi bez intervencije.dovoljno mu je da voli osobu suprotnog pola.
mili moj to je sva prica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 13:27 
Majstor
Majstor

misk0 je napisao:
rio je napisao:
homoseksualci mogu,samo uzimati djecu od nekog prema kome neosjecaju ljubav.mog imati samo TUDJU djecu.

A sta je sa roditeljima usvojene djece ? Oni ne mogu da vole tu djecu a ? Ne mogu da im pruze ljubav ? Bolje da ta djeca ostanu u domu a?...

pa nerece ja da oni koji usvoje djete da ga nevole, vec da oni koji uzmu tudje dijete, neosjecaju ljubav prema djetetovom roditelju.prema onom ko je to dijete rodio.
u radjanje djeteta nisu sami unijeli nista od svoje ljubavi.nisu sa tim imali nista.
Citiraj:
Rio, sto se mene tiche nisi ti nikakav vjernik vec samozivi egoista, koji ima vishe predrasuda nego neki
nepismeni cobanin.
Poznajem dovoljno vjernika razlicih vjera i osjetim sta ljudima znaci vjera, a vidim sta kod tebe predstavlja.

rece ti neko ..... 'kad se sere, povuce se voda' ...

opet ti sudis o mojoj vjeri a nisi vjernik.sam to kazes.pa kako onda mislis da pravedno sudis o necijoj vjeri kad ti nisi vjernik?
zar mozes suditi o mom vjerovanju u boga kad ti, sam kazes, nevjerujes u boga.
pusti neka o tome sudi onaj koji priznaje da vjeruje u boga.
neka me optuzi neko ko vjeruje u boga!
ima li toga?
za nevjerovanje me optuzuju samo...nevjernici.

no pusti to misko.opet ti moram reci.raspravljaj o temi a ne o meni.
mozes li to?
neka ti je na pomoc i spasenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
rio je napisao:
u radjanje djeteta nisu sami unijeli nista od svoje ljubavi.nisu sa tim imali nista.

Pojma ti nemas o ljubavi .... mogao bi gledati malo dramice i romanticne filmove ne bi li nauchio stogod.

rio je napisao:
opet ti sudis o mojoj vjeri a nisi vjernik.sam to kazes.pa kako onda mislis da pravedno sudis o necijoj vjeri kad ti nisi vjernik?

Ti ako ubijes covjeka nece ti Bog suditi vec krivicni sud. I neces okajavati grijehe vec odlezati kaznu.
Ti isto tako pricas i sudis ljudima koje ne poznajes prema tome u cemu se ja razlikujem od tebe.
Uvijek se pravdas Bogom jer nemas cime drugim. Sa tobom trebaju pricati strucne osobe koje
bolje poznaju nacin na koji ti mogu pomoci od mene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 13:36 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
NE UCI DEDU KAKO SE DJECA PRAVE .... :lol:
Za razliku od tebe ja sam RODITELJ, mili moj.
Ti preskoci moje uvodno pitanje
Citiraj:
Koliko li je razvedenih parova, gdje djeca moraju "pripasti" nekome od roditelja (sto ce reci ima starateljstvo) ????
Koliko je ponovo udatih i ozenjenih takvih ????

CIJA SU TO DJECA?

i to je ustvari ono na sta bih volio cuti odgovor, mili moj .... jer kao sto rekoh ja sam ono drugo "iskusio".

Ti zanemarujes cinjenicu da oni koji usvajaju djecu - istu smatraju SVOJOM, pa jos ako je jedan roditelj bioloski .... onda o cemu mi pricamo uopste, mili moj.
:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:

Rio bi sve nas da uchi a 'ni hljeb jeo, ni hljeb mirisao' ... i o homicima i o prostituciji i o zapadu i o djeci i o ljubavi ....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 14:12 
Majstor
Majstor

EZAN je napisao:
Citiraj:
Koliko li je razvedenih parova, gdje djeca moraju "pripasti" nekome od roditelja (sto ce reci ima starateljstvo) ????
Koliko je ponovo udatih i ozenjenih takvih ????

CIJA SU TO DJECA?

i to je ustvari ono na sta bih volio cuti odgovor, mili moj .... jer kao sto rekoh ja sam ono drugo "iskusio"....

fino!
drago mi je sto kazes da si roditelj.to pozdravljam i volim, ali zapitaj se da li bi to mogao da si homoseksualac?
jedan homoseksualac NIKAD nece imati roditeljstvo kakvo ti imas.

moze on dobiti dijete.pomoce mu drugi ljudi.no,samo ce pola djeteta biti njegovo a druga polovina ce biti od neke zene...koju on NEVOLI!
a ti svoje djete volis jer je od zene koju volis.
tvoja ljubav je...tvoje dijete!
kad gledas svoje dijete vidis svoju ljubav prema svojoj zeni.vidis plod te ljubavi.

a ako je ljubav homoseksualca usmjerena u drugog muskarca, jeli njegovo dijete ta ljubav?jeli to plod njegove ljubavi prema tom muskarcu?
siroto je djete sa jednim roditeljem.siroto je srce sa pola ljubavi.
Citiraj:
Ti zanemarujes cinjenicu da oni koji usvajaju djecu - istu smatraju SVOJOM, pa jos ako je jedan roditelj bioloski .... onda o cemu mi pricamo uopste, mili moj.
:wink:

ja ti pricam o tome, da svako dijete treba dva roditelja, jer tek tad je kompletno srce i tog djeteta i tih roditelja.
pa zar nevidis, da kad djete ima samo jednog bioloskog roditelja da nesto fali?

ti mislis...
mogu oni jednom dobiti djete od jednog, pa onda od drugog,...ali kad ce dobiti ZAJEDNICKO!?

djeca su plod ljubavi.
ako ne njihovih roditelja, onda njegovog stvaraoca.
ako je tvoja ljubav zdrava...rodice ti se djete.
ako je tvoja ljubav prema zeni...plod te ljubavi bice djete.

ali ako je tvoja ljubav prema muskarcu...NECE IMATI PLODA!
nemoze ljubav muskarca prema muskarcu roditi.
pa zar je to tako tesko za shvatiti?

cija su djeca razvedenih pa ponovo vjencanih?
pa djeca su UVIJEK, djeca svojih roditelja.rekoh ti...rijec roditelj znaci "onaj koji radja".
kad se pitas cije je necije djete, upitaj se ko ga je rodio.ciji sprematozoid i cija jajna celija (ako ti je tako lakse), pa ces znati ciji je ko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 14:27 
Majstor
Majstor

Samo NAJKRACI komentar
NE POSTOJI POLA DJETETA

Citiraj:

NARAVNO, ali ne u smislu u kojem ti to prezentiras.
Kao sto sam ti napisao DJECA NE MORAJU biti plod ljubavi.
A ljubav koju osjecas prema djetetu je nesto sasvim drugo.

Ostli dio posta .... vec sam komentarisao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
rio je napisao:
jedan homoseksualac NIKAD nece imati roditeljstvo kakvo ti imas.

era kloniranja je sve bliza...i sva ova prica da li homosexualci mogu imati ili ne dijete..pada u vodu..jer kloniranjem imaju sansu da imajju svoje dijete koje je izaslo iz utrobe majke nosilje a dijete nema nikakve veze sa genetikom te zene...vec samo sa homosexualnim parom...

to je vrlo izvijesno...iza zavijese sigurno se deshava vec...

iako nisam za to..zbog tog djeteta koje cu imati sukob svog identiteta i okoline....i mnogostruke komplexe i razlicitosti u odnosu na vecinu svojih vrshnjaka....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EZAN je napisao:
Samo NAJKRACI komentar
NE POSTOJI POLA DJETETA

ma rio se ubi pricajuci o ljubavi i duhovnosti a polovi dijete ... i njegovo srce ... rio gubis se u svojim rijecima ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 15:35 
Majstor
Majstor

:lol:
Gipsy, NE ZAKUHAVAJ jos vise

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jan 2004, 15:54 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Avg 2001, 01:00
gipsy_girl je napisao:
iako nisam za to..zbog tog djeteta koje cu imati sukob svog identiteta i okoline....i mnogostruke komplexe i razlicitosti u odnosu na vecinu svojih vrshnjaka....

Pa kada to krene onda ce prije doci do toga da djeca dobiejna normalnim putem imaju komplekse i sl u odnosu na svoje vrsnjake...

Mislite li da ce prije ili kasnije (uskoro?) doci vrijeme kada ce se djeca odgajati na nivou drzave? Recimo nesto slicno opisano u Vrlom novom svijetu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 11:08 
Majstor
Majstor

gipsy_girl je napisao:
era kloniranja je sve bliza...i sva ova prica da li homosexualci mogu imati ili ne dijete..pada u vodu..jer kloniranjem imaju sansu da imajju svoje dijete koje je izaslo iz utrobe majke nosilje a dijete nema nikakve veze sa genetikom te zene...vec samo sa homosexualnim parom...

dijete izaslo iz utrobe "majke nosilje"...
prvo takvo dijete nesrece zvalo se "ovca doli" i skoro je uginula, jer gle, nesto nije u jednacini ispalo kako treba.neka sitna greskica se potkrala u medicinskom racunanju i ovcicu je zahvatila bolest koju njen original nije imao.hm.
sa genetikom "majke nosilje" ta ovca, istina, nema nista,osim...bolesti koja ju je ubila."kako je doslo do pojave ekstremnog slucaja osteoporoze kod Doli, kad to nismo vidjeli u njenog originala" upitase se naucnici, pa pomislise..."sigurno nam se potkrala neka greskica u posmatranju DNK lanca.hajmo mi dalje, pa napravimo kloniranog covjeka.
zaradicemo mnogo a homoseksualni parovi sirom svijeta bice...sretni".

a ko ce biti sretan kad se pocnu radjati nakaze i umirati djeca od "slucajnih bolesti"?
reci cu nesto, sto nezna niko ko nije srcem uz boga...
covjek, covjeka nemoze napraviti!

igramo se Bogova i pravimo nesrece.kad cemo se dozvati pameti i shvatiti da mi nismo bogovi i da mi nikad nemozemo napraviti djelo Bozanskog stvaranja.

u svakom slucaju, Bog covjeka gradi preko muskarca i zene.tako je on htio i tako ce biti.a sva nasa nastojanja da sam muskarac da dijete ili sama zena, plod je nase nesretne zablude.
a ti gipsy si pametna cura pa vidi...kako su to naucnici samo od spermatozoida napravili covjeka?ima li taj klon ikakve veze sa kakvom jajnom celijom?
gle...muska i zenska celija!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 11:15 
Majstor
Majstor

EZAN je napisao:
Samo NAJKRACI komentar
NE POSTOJI POLA DJETETA

naravno da nepostoji!
to i ja tvrdim.za rodjenje svakog djeteta,ponavljam...SVAKOG,potrebne su 2 strane.a iz nekog razloga te 2 strane su muska i zenska.
nemoze musko i musko dati dijete, kao sto nemoze ni zensko i zensko.
samo kombinacija musko i zensko...RADJA!
Citiraj:
Citiraj:

NARAVNO, ali ne u smislu u kojem ti to prezentiras.
Kao sto sam ti napisao DJECA NE MORAJU biti plod ljubavi.
A ljubav koju osjecas prema djetetu je nesto sasvim drugo.

to je tvoje vidjenje ljubavi. u to necu sad ali znaj da bez svoje zene nebi imao isto dijete,a bez zene uopste...nebi uopste imao dijete.
kako god pokusao da dobijes dijete...treba ti zena.neka zena ti treba.
da li kao donator jajne celije ili pecnica za rast tvog djeteta, nebitno, no cinjenica od koje pokusavas pobjeci sam si ti!plod mame i tate!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 11:25 
Majstor
Majstor

Citiraj:
to je tvoje vidjenje ljubavi. u to necu sad ali znaj da bez svoje zene nebi imao isto dijete,a bez zene uopste...nebi uopste imao dijete.
kako god pokusao da dobijes dijete...treba ti zena.neka zena ti treba.
da li kao donator jajne celije ili pecnica za rast tvog djeteta, nebitno, no cinjenica od koje pokusavas pobjeci sam si ti!plod mame i tate!

NU BULAZNI.
O TOME UOPSTE NE PRICAMO.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 11:31 
Majstor
Majstor

Citiraj:
u svakom slucaju, Bog covjeka gradi preko muskarca i zene.tako je on htio i tako ce biti.

O ovoj tvrdnji ne bih raspravljao - ali ako uzmemo da je tacno ( :lol: ), KO JE ONDA NAPRAVIO OVCU, opet on - a evo sad imamo i Molly koju su napravili ljudi (Molly smo imali - bi sta bi, ali ima takvih ovaca, majmuna i krava koliko hoces - i ubijedjen sam da negdje neko experimentise sa kloniranjem ljudi ISPRAVNO ILI NE, MORALNO ILI NE, PRIRODNO ILI NE ...... TO SE IPAK DESAVA)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 11:41 
Majstor
Majstor

ko je napravio Dolly?
Doly je rodila njena mati ovca (zensko), od sjemena njenog oca ovna (musko), po cudesnoj sili Stvoritelja (Bog), uz "asistenciju" izvjesnih ljudi.

eto vidi...ja nabrojah 4 "napravitelja" a ti sad vidi koga bi okrivio za Dollynu preranu i iznenadnu bolest.

vidi slucajnosti...nestade struje malocas ovde u internet kafeu, a koje li slucajnosti isti je onaj koji je ucestvovao u pravljenju ovce Dolly i elektro mreze u banjaluci!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

rio je napisao:
ko je napravio Dolly?
Doly je rodila njena mati ovca (zensko), od sjemena njenog oca ovna (musko), po cudesnoj sili Stvoritelja (Bog), uz "asistenciju" izvjesnih ljudi.

:drinking: :drinking: :drinking: ziviooo.... :lol: :lol: :lol:

rio je napisao:
vidi slucajnosti...nestade struje malocas ovde u internet kafeu, a koje li slucajnosti isti je onaj koji je ucestvovao u pravljenju ovce Dolly i elektro mreze u banjaluci!

:drinking: :drinking: :drinking: ziviooo.... :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jan 2004, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
rio je napisao:
ko je napravio Dolly?

sa ovim idemo off topic ali kratko cu...kod kloniranja se manipulishe sa DNK lancima ... koje mozes izvuci iz epitela koze, kose, , nokta itd itd....

tada se mnose ove stavri koje si pomenuo zaobilaze i nisu onda vishe potrebne uospte da bi nastao jedan zivot....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2004, 14:00 
Majstor
Majstor

sve sto ja tvrdim je, da je za oplodjenje potrebno 2 pola!

nekazem ja da se nemoze manipulisati lancem DNK i mjenjati njegova struktura, vec da bi doslo do oplodnje potrebna su ti 2 elementa iz dva suprotna pola!

ja nepoznajem dobro postupak kloniranja, ali i takav, neuk, mogu ti tvrditi da se nijedna jajna celija nemoze oploditi sama sobom ili potaknuti proces radjanja.
za samu inicijaciju neophodno je ucestvovanje 2 pola, a sta ce se raditi poslije toga, kako ce se manipulisati sa DNK stvar je onih koji bi zeljeli da se igraju boga.nazalost.

p.s.
ovo nije "off topic" jer se moje tvrdjenje da je homoseksualnost bolest zasniva na tome da ona (homoseksualnost) nemoze donijeti plod.
homosekusalnost nemoze donijeti plod!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jan 2004, 14:20 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
rio je napisao:
sofija je napisao:
Razlike medju ljudima bi se trebale toleristai i prihvatati sve dotle dok nisu destruktivne i dok se njima ne povredjuje, kako sama osoba, tako i njena okolina..

slazem se!
ali...
mislis li zaista da se homoseksualnoscu niko nepovredjuje?
ja cu ti reci...
homoseksualnost ubija!
pitaces se koga ubija...pa ubija zivot u nama.ubija dijete koje ceka da ga njegov roditelj rodi.homoseksualnost ubija djecu!
homoseksualan covjek, naime, nemoze da svojim odnosom sa partnerom...RODI!
to je najveca i nastrasnija posljedica homosekusalnosti.

i kao sto, mila moja, borimo se protiv steriliteta, i trudimo se da imamo zdravog covjeka sposobnog da radja, tako se trebamo boriti i sa homoseksualnoscu.jer homoseksualnost nije nista drugo do oboljenje prvog reproduktivnog organa...MOZGA!
(upotrebio sam rijec "mozak" jer je ta rijec mnogo bliza poimanju od nekih drugih koje su preciznije).

zato je homoseksualnost bolest.bolest reproduktivnih organa.

sljedece, logicno pitanje, bi bilo...kako lijeciti tu bolest?
bicu iskren i reci...neznam!
no gore od toga sto ja neznam, je cinjenica da mi, ljudi, nezelimo da znamo! nesmijemo pogledati nase neznanje u oci, pa okrecemo glavu ili sto je jos gore, nastojimo se pomiriti sa bolescu....sa homoseksualnoscu.

sta nam to donosi?
malo toga, osim laznog mira, a najmanje donosi samom homoseksualcu.
on je najveca zrtva naseg stava tolerancije.on misli da smo mu prijatelji kad mu kazemo "sa tobom je sve uredu" a zapravo smo njegovi najveci neprijatelji.
umjesto da ulozimo napor i trud da pomognemo bolesnom, mi ga tjesimo i hranimo njegovu bolest.
zalosno

Svašta ...
Samo jedno pitanje: Zašto nam je Onaj gore dao osećaj užitka pri snošaju ? Da to nije tako, onda bi sex prevashodno bio ono o čemu ti pričaš - akt pukog produžavanja vrste, zar ne ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1280 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 64  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]