|
Kakav crni rat, to je nemoguca misija, iz milion i jednoga razloga. Nema kao prvo se cime ratovati, orzuje JNA se vise neproizvodi, nema municije za ono oruzja sto je u steku. A sto je najbitnije, strancima velikim silama rat neodgovara, nas tu niko nista nepita, mi smo u medevremenu postali najsiromasnija drzava u Europi. Medutim treba naglasati da je ovo predizborno vrijeme, a imamo kuhinju koja nama obicnim smrtnicima servira ovakve teme. Ova tema se koristi od pocetka 90setih, a pokazala se kao najbolji recept, repet za manipulaciju. U drzavi u kojoj je 54% nezaposlenih, gdje je sindikalna potrosacka korpa 3 puta veca od prosjecnje plate, gdje je samo ove godine bez posla ostalo 46 hiljada radnika, upravo su ove teme idealan recept za zamazivanje ociju. Postoji jasan sablon koji koriste ovi sto ih nazivamo liderima, tacno se zna kada je vrijeme za ove teme, i kada treba potencirati ih, a sve za cilj da sutimo i mislimo "Dobro je moze biti i gore", i tako prode vec 17 god, a meduvremnu smo postai drzava ciji je prosjek starosti preko 50 god, jeli natalitet je u ogromnom padu, i ubrzo ce mo postati zemja penzionera, koji nece imati penziju.
Ali naravno, mnogo je lakse puniti umove mrznjom, strahom, fobijama, nego stomake hljebom, kruhom ili pogacom.
_________________ Uvijek hrabra, vesela, svakom majka utjeha, jedina. Pišeš naše stranice, moja nježna kraljice, sudbine. Rodila, te rijeka duboka, u svakom viru Vrbas nosi tajnu, nosi istinu.
Ovo je moj grad...
"
|