u jbt,kao da dirnuh u osinje gnijezdo....
ha,ha,ha danny,mozda i jeste smijesno,ali stvarno je bilo tako.....i ne trebas se brinuti za njih,izborili su se oni sami za sve pozicije,ha,ha....pogledaj od drzavnih funkcija pa do toga ko radi u opstini,komunalnoj,inspekcijama,pa ces vidjeti da im tvoja zastita ne treba uopste
jbt,pa nije niko isao po gradu tada i gledao ko je seljak da ga tuce,ljudi su zivjeli normalno svoje male zivote kao i mi,isli u skolu,na posao,oni pravi momci su primani i u raju,bez obzira odakle su dosli..... razlika je sto nisu mogli biti ovako glasni kao danas,jer bi odmah bilo "po glavi stanovnika"....
i moj je djed sa sela,tako da sam i ja seljak i imam pravo pisati objektivno kako je bilo,ha,ha,ha...
mislim da ipak treba praviti razliku izmedju pojma seljak,sto je pozitivno,i seljacina,kakvi danas dominiraju.....dosao jihov vakat,ja postujem njihovu sposobnost sto su uspjeli uspostaviti svoju apsolutnu dominaciju,dijelom svojom sposobnoscu,dijelom smotanoscu samih banjalucana koji su poprilicno nesposobni za ta laktanja jer su uvijek imali pticijeg mlijeka,za razliku od vecine ovih o kojima pisem,koji su odrastali u oskudici i sad je samo,daj,daj,daj,jer imaju u podsvijesti kako su odrastali...ali meni je dobro i ne zalim se,a protokom vremena i oni se prilagodjavaju,nauka je davno definisala da se covjek prilagodjava svojoj sredini...izmedju njihove djece i domicilnih banjalucana vise i nema nikakve razlike,ni u ponasanju ni u oblacenju,a djecica cak i navijaju za borac sto je najvaznije,ha,ha
jedino sa cim se ne bih slozio,to je ovaj ton iz vecine postova da banjalucani nesto ne vole ljude sa strane,ja sam skoro siguran da je to mnogo izrazenije u obrnutom pravcu,a jedini koga ja ne podnosim je onaj Neđeljko iz komunalne koji nam pobrisa sve borceve grafite po gradu