banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Maj 2025, 06:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Maj 2012, 02:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
јан_де je napisao:
За мене (ако ја себи могу дати за право да будем неки представник БЛ) је прави Бањалучанин онај ко воли овај град, не уништава га и не дира друге.

Upravo tako. Malo me čudi što zreli članovi pričaju o tom ugnjetavanju uz dozu smajlija. Izuzetno površno razmišljanje po meni..

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 11:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
u jbt,kao da dirnuh u osinje gnijezdo.... :(

ha,ha,ha danny,mozda i jeste smijesno,ali stvarno je bilo tako.....i ne trebas se brinuti za njih,izborili su se oni sami za sve pozicije,ha,ha....pogledaj od drzavnih funkcija pa do toga ko radi u opstini,komunalnoj,inspekcijama,pa ces vidjeti da im tvoja zastita ne treba uopste 8)

jbt,pa nije niko isao po gradu tada i gledao ko je seljak da ga tuce,ljudi su zivjeli normalno svoje male zivote kao i mi,isli u skolu,na posao,oni pravi momci su primani i u raju,bez obzira odakle su dosli..... razlika je sto nisu mogli biti ovako glasni kao danas,jer bi odmah bilo "po glavi stanovnika".... :D

i moj je djed sa sela,tako da sam i ja seljak i imam pravo pisati objektivno kako je bilo,ha,ha,ha...

mislim da ipak treba praviti razliku izmedju pojma seljak,sto je pozitivno,i seljacina,kakvi danas dominiraju.....dosao jihov vakat,ja postujem njihovu sposobnost sto su uspjeli uspostaviti svoju apsolutnu dominaciju,dijelom svojom sposobnoscu,dijelom smotanoscu samih banjalucana koji su poprilicno nesposobni za ta laktanja jer su uvijek imali pticijeg mlijeka,za razliku od vecine ovih o kojima pisem,koji su odrastali u oskudici i sad je samo,daj,daj,daj,jer imaju u podsvijesti kako su odrastali...ali meni je dobro i ne zalim se,a protokom vremena i oni se prilagodjavaju,nauka je davno definisala da se covjek prilagodjava svojoj sredini...izmedju njihove djece i domicilnih banjalucana vise i nema nikakve razlike,ni u ponasanju ni u oblacenju,a djecica cak i navijaju za borac sto je najvaznije,ha,ha

jedino sa cim se ne bih slozio,to je ovaj ton iz vecine postova da banjalucani nesto ne vole ljude sa strane,ja sam skoro siguran da je to mnogo izrazenije u obrnutom pravcu,a jedini koga ja ne podnosim je onaj Neđeljko iz komunalne koji nam pobrisa sve borceve grafite po gradu :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 13:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Mene su jednom u prvom srednje zaustavili... Nisu vise... Da li sam seljacina? :D

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 15:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
bilo je i takvih slucajeva,ha,ha,ha

pogotovo kad bi pojedinci pokusavali imitirati one iz potoka i jos neke koji su bili prirodno talentovani za to,pa dobiju po nosu,ha,ha...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 17:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma nemam pojma, em je nebitno, em sam zaboravio detalje. Ma sta znam, ne mogu se pozaliti na bilo sta.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 17:09 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Imao si sreću da nisi naletio na nepokorenog. On je četvrto koljeno :evil:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 17:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ajd mrš!! :lol: šta se on sjetio... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 18:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Smijesan je taj proces gdje ljudi iz grada bjeze na selo, a seljaci sa sela dolaze u grad :D Idealno je, kad vam je selo blizu dagra.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
БЛ-у замјерим само то што има премало садржаја гдје би се могло конструктивно проводити вријеме и што је ноћни живот ограничен на јако мало мјеста у којима доминира, нећу рећи сељачки него малограђански менталитет.

Град је прилично сигуран, нема много бескућника а ни цигана. Свиђа ми се што смо "спортски" град иако генерално не остварујемо неке посебне резултате на међународним такмичењима.. али већина људи гања нешто, бар из забаве.
У принципу, у односу на веће и сличне градове у региону, БЛ је идеално мјесто за засновати породицу и живјети неким лаганим породичним животом уколико финансијска ситуација то дозвољава.

Иначе, не знам јесте ли примјетили у посљедње вријеме колико екавичара има по граду?
Знам неколико случајева гдје су људи из БГ и других градова у Србији дошли живјети у БЛ са цијелим породицама.

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 18:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Nije smijesno, nego je ekonomicno :lol: . Da li je tuzno ovisi o tome sa koje si strane uzeta. Kaj se zapravo dogaja? "Gradska" raja je ucena da se ne "lakta" nego da se "kulturno uzdize" :lol: i normalno je da gube u okrsajima za "pozicije" na kojima je bahatost pozeljna osobina(previse navodinka, kome to smeta, nek zamisli da ih nema :) ). Gubeci prevlast u ekonomskom smislu, gube i svoje mjesto u sredinama u kojima je zivot skuplji. Iz tog razloga imamo grad u kom su sve uobicajene i zivuce gradske subkulture potpuno marginalizovane, i u kom kao svojevrsni portparoli zdravog razuma zive jedino Narodno pozoriste i Banski dvor i to odrzavani finansijskim injekcijama iz drzavnog budzeta i bez realnog utemeljenja/odraza potreba stanovnistva.
Ja to vidim tako.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
U pravu si.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 19:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
A čo'eka šta isfilozofira.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 19:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vala bas, ispade da prava gracka raja ne zna zaraditi novce i/ili drustveni polozaj. Smijesno.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 20:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
To nije poenta. Poenta je da ce polozaj doci u ruke onome ko ga vise zeli tj. onome ko ne bira sredstva.
I govorim iz iskustva, vec trojica mojih drugara zive po selima van BL. Takodje, poznajem mnoge svoje rodjake koji se odjednom vrzmaju po centru. Kad pricam s njima cujem samo gramzivost.
Uostalom, look around, bitches :lol: .

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Шајин je napisao:
Slika

Po ovoj slici onda ispada da je veca uvreda reci covjeku da je seljak nego seljacina, jer bi vecina ljudi radije bila na mjestu ovog "seljacine" nego na mjestu seljaka 8)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 20:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

So what? Bez laktanja nihdje nista ne uspijeva. Laze svako ako tvrdi da je bilo drugacije.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 20:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Шајин je napisao:
Slika

Po ovoj slici onda ispada da je veca uvreda reci covjeku da je seljak nego seljacina, jer bi vecina ljudi radije bila na mjestu ovog "seljacine" nego na mjestu seljaka 8)

i kad lupis, bas lupis. Ne znam nikog normalnog koji bi pristao na ovakav jad u glavi.

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 20:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Vidiš da ima makar jedna osoba...
Samim tim moglo bi se naći i njih više...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Maj 2012, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Glupost se lako multiplicira, inficira ... ( što bi rek'o VoodooPopay)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 181 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]