jellyfish je napisao:
Po mom misljenju nema nikakve razlike izmedju snsd i sdp. To su partije koje su gotovo identicne ali na suprotnim stranama. Njihov program uopste nije socijaldemokratski nego desnicarski. Kao sto neko za sebe moze reci da je kralj, a da bude sluga. Rijeci ne mijenjaju nista ako su djela losa.
Tako i ove dvije partije su cisti desnicari koji tvrde da su ljevicari i nemaju skoro nikakvih dodirnih tacaka sa socijaldemokratijom. Tako da se vas dvojica ne prepirete jer je u sustini sve to ista bagra.
SNSD je došao ne vlast, tako što je PDP 2006. godine istupio iz koalicije sa SDS i drugog izbora nije bilo, potom je izbornu kampanju gurao na principu RS trajna, Bosna dok mora. Bošnjaci sasvim prirodno glasaju za Hareta i 100% BiH.
S druge strane SDP osim što sve ove godine drže Sarajevo, jedva da su bili na vlasti 3 godine i nikakvu zapaljivu retoriku nisu furali.
Situacija sve više liči na na onu pred rat, Hare-Vožd postaju samo takav tandem, Bošnjaci ipak odlučuju da nešto mjenjaju, pošto po mom skromnom mišljenju Hare je
radio sasvim dobro.
Pošto rezulati prošlih izbora pokazuju male razlike, ali ipak SDP prednjači, za razliku od političke situacije u Srpskoj, to znači da dobar dio Bošnjaka ipak razmišlja o socijalnom momentu.
SDP je poprilično tvrdoglav to se vidi po formiranju vlasti, ali on još nije počeo da vlada u punom kapacitetu i mislim da bi bilo pošteno sa naše strane da sačekamo sa konačnom presudom.
DS je član SI, SNSD je njihov prijatelj, dok je god takva situacija ja ne mogu ni lijevo ni desno, jer hajde ti objasni Bošnjacima da je srpski nacionalizam stariji od onog koji propagira SNSD.
Ali ni SNSD nije toliko kriv, koliko je kriva Biljana Plavšić koja je zloupotrebila podršku naroda i progurala jednog anonimusa, kao što je Ivan Stambolić pogurao Slobu ili Babo Aliju.
Zato sam ja sada centar, sa Bošnjacima i Hrvatima treba razgovarati o ekonomiji i priverdi, a ustavne reforme i prenos nadležnosti, kao i opštedruštveni odnosi trebaju da čekaju neko bolje vrijeme.