banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: ZELENI DEDO
PostPoslato: 29 Dec 2010, 13:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Vader je napisao:
shoole je napisao:
Посебно занимљив је трећи пасус. Као, свако може како хоће, али онда иде позив на Куран и позив на одговорност за учињено.

Potpuno istu stvar imaš i u Svetom Pismu kada apostol Pavle kaže: "sve mi je dozvoljeno ali nije sve na korist, sve mi je dozvoljeno ali sve ne ide na dobro".

To je osnovni postulat svake vjere, imamo slobodnu volju ali ipak postoje nekakva pravila i svi će snositi posljedice za ono šta i kako rade, dobre i loše. I u svjetovnom životu možeš raditi šta hoćeš, možeš voziti u suprotnoj traci na cesti ili proći kroz crveno, ali ćeš snositi posljedice.

To je tačno slažem se s tobom.

Vrh

PostPoslato: 29 Dec 2010, 14:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
boa je napisao:
jesu li ovo zaista teme za covjek i drustvo ili se ja vise zaista ne razumijem?
pocinjem da vjerujem u stav jednog prijatelja koji posjecuje samo strucne forume, jer kaze da na ove druge dolaze samo iskompleksirani i neostvareni likovi sa viskom slobodnog vremena

U pravu si. Nimalo mi se ne sviđaju teme koje su otvorene i koje se usmjeravaju sa providnim ciljem da bi se ismijavala suprotna strana, da bi se oni (ko god oni bili) prikazali kao primitivni, glupi, zločinački, lošiji od nas (taj dio je najbitniji). Ovde svaki čas Srbi podbadaju njih i oni Srbe. Dokle? Sa kojim ciljem? To je samo ta pomenuta iskompleksiranost i višak slobodnog vremena. Svi ljudi imaju toliko puno da rade na samima sebi da kada bi toga bili svjesni shvatili bi da uopšte nemaju vremena za druge stvari i da je sve drugo glupost. Ovde se sve što se piše može svesti na ono "rugala se sova sjenici". Svi su bože sačuvaj ali misle za sebe i "svoje" da su divni i krasni, a ako to nisu onda su "sigurno bolji od onih drugih i to treba stalno isticati jer...jer..." a ni sami ne znaju zašto, a ustvari zbog ega, samohvalisanja, ugodnog osjećaja kada misliš da si bolji od drugih, i najčešće: zbog nedostatka konstruktivnih, izgrađujućih i zaista vrijednih sadržaja u svom životu :(

Nema da neko kaže: "jeste, u pravu ste, govna smo, ovakvi smo i onakvi smo, neki naši su počinili neke zločine" već se samo na optužbe odgovara identičnim protuoptužbama, i tako stalno, iz dana u dan, iz godine u godinu, a ko je šta time postigao?

Svi izgleda žele da suprotnoj strani do te mjere dokažu kako su glupi, zločinački, kako im je vjera pogrešna tako da im se ovi onda, ubijeni u pojam, ponizno poklone i u plaču mole za oproštaj, da u jecaju priznaju sve to što im se pripisuje i da traže od ovih da im budu zvijezda vodilja u tome da postanu šta i kakvi treba da postanu. Ne mogu se oteti dojmu da se sve radi sa tim ciljem, i niko nije svjestan da se to nikad neće desiti ali svi to i dalje sa neugasivom vjerom očekuju i pokušavaju da to izazovu, da im se ovi drugi klanjaju i mole za nekakav oproštaj za ovo i ono.

Čim u medijima izađe neka vijest koja ne govori najbolje o onoj drugoj strani svi trče da ovde o tome otvore temu i o tome komentarišu, izruguju se, naslađuju se :(. Živimo blizu jedni drugima, u ovom trenutku (nadam se i ubuduće) i u istoj državi i umjesto da gradimo što pozitivniju atmosferu sebi i svojoj djeci mi gledamo da što više "šuknemo" jedni drugima. Umjesto da očistimo potok u kojem živimo mi stalno podižemo mulj i prašinu koju bacamo jedni drugima u oči i onda živimo u takvoj muljevitoj vodi u kojoj ne vidimo dalje od nosa (a baš je tako), pijemo tu muljevitu vodu i svojoj djeci ostavljamo tu muljevitu vodu. Da nas neko izvadi iz vode i pogleda vidio bi na svima nama naslage mulja i prljavštine i uopšte ne bi mogao da razlikuje srbina od bošnjaka jer se razlika ne može vidjeti jer pogled ne može prodrijeti mulj i prljavštinu na nama, vidio bi nas sve istima.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 08:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Umjesto istine uglavnom se kroz svađu traži ko je u pravu.Biti u pravu je važnijije je od istine.SRETNA NOVA GODINA!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 08:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Pogledala sam prvi post i grozna mi je slika 'zelenog dede' jer promovise patrijarhat i nema blage veze s vjerom. Mrzim komercijalizaciju vjere bilo da je u pitanju bozicna pomama za kupovinom na zapadu, bilo da su to ovakve manifestacije necega sto je po meni kontraproduktivno. Narocito mi je zasmetalo ljubljenje u ruku, odurno. :evil:

PONIZNI je napisao:
Umjesto istine uglavnom se kroz svađu traži ko je u pravu.Biti u pravu je važnijije je od istine.SRETNA NOVA GODINA!

Sretna Nova i tebi PONIZNI. :)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Dragi Vader, sve si u pravu, ali umjesto ove tužbalice mogao si otvoriti teme koje rade na zbližavanju naroda i narodnosti ovih prostora.

Problemi neće nestati ako se guraju pod tepih niti će nam biti bolje ako se počnemo pretvarati.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 15:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2010, 15:32
Vader je napisao:
U pravu si. Nimalo mi se ne sviđaju teme koje su otvorene i koje se usmjeravaju sa providnim ciljem da bi se ismijavala suprotna strana, da bi se oni (ko god oni bili) prikazali kao primitivni, glupi, zločinački, lošiji od nas (taj dio je najbitniji). Ovde svaki čas Srbi podbadaju njih i oni Srbe. Dokle? Sa kojim ciljem? To je samo ta pomenuta iskompleksiranost i višak slobodnog vremena. Svi ljudi imaju toliko puno da rade na samima sebi da kada bi toga bili svjesni shvatili bi da uopšte nemaju vremena za druge stvari i da je sve drugo glupost. Ovde se sve što se piše može svesti na ono "rugala se sova sjenici". Svi su bože sačuvaj ali misle za sebe i "svoje" da su divni i krasni, a ako to nisu onda su "sigurno bolji od onih drugih i to treba stalno isticati jer...jer..." a ni sami ne znaju zašto, a ustvari zbog ega, samohvalisanja, ugodnog osjećaja kada misliš da si bolji od drugih, i najčešće: zbog nedostatka konstruktivnih, izgrađujućih i zaista vrijednih sadržaja u svom životu :(

Nema da neko kaže: "jeste, u pravu ste, govna smo, ovakvi smo i onakvi smo, neki naši su počinili neke zločine" već se samo na optužbe odgovara identičnim protuoptužbama, i tako stalno, iz dana u dan, iz godine u godinu, a ko je šta time postigao?

Svi izgleda žele da suprotnoj strani do te mjere dokažu kako su glupi, zločinački, kako im je vjera pogrešna tako da im se ovi onda, ubijeni u pojam, ponizno poklone i u plaču mole za oproštaj, da u jecaju priznaju sve to što im se pripisuje i da traže od ovih da im budu zvijezda vodilja u tome da postanu šta i kakvi treba da postanu. Ne mogu se oteti dojmu da se sve radi sa tim ciljem, i niko nije svjestan da se to nikad neće desiti ali svi to i dalje sa neugasivom vjerom očekuju i pokušavaju da to izazovu, da im se ovi drugi klanjaju i mole za nekakav oproštaj za ovo i ono.

Čim u medijima izađe neka vijest koja ne govori najbolje o onoj drugoj strani svi trče da ovde o tome otvore temu i o tome komentarišu, izruguju se, naslađuju se :(. Živimo blizu jedni drugima, u ovom trenutku (nadam se i ubuduće) i u istoj državi i umjesto da gradimo što pozitivniju atmosferu sebi i svojoj djeci mi gledamo da što više "šuknemo" jedni drugima. Umjesto da očistimo potok u kojem živimo mi stalno podižemo mulj i prašinu koju bacamo jedni drugima u oči i onda živimo u takvoj muljevitoj vodi u kojoj ne vidimo dalje od nosa (a baš je tako), pijemo tu muljevitu vodu i svojoj djeci ostavljamo tu muljevitu vodu. Da nas neko izvadi iz vode i pogleda vidio bi na svima nama naslage mulja i prljavštine i uopšte ne bi mogao da razlikuje srbina od bošnjaka jer se razlika ne može vidjeti jer pogled ne može prodrijeti mulj i prljavštinu na nama, vidio bi nas sve istima.

SVAKI KOMENTAR JE SUVIŠAN!!! ( Ovaj komentar se ne razlikujue nimalo od slike koju sam postirao)

Твртко I Котроманић

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
filozof sa vrbasa je napisao:
Dragi Vader, sve si u pravu, ali umjesto ove tužbalice mogao si otvoriti teme koje rade na zbližavanju naroda i narodnosti ovih prostora.

Problemi neće nestati ako se guraju pod tepih niti će nam biti bolje ako se počnemo pretvarati.

Nije stvar otvoriti temu koja će zbližavati ljude, nije stvar ni u naporima pojedinaca ako su kod ostalih zatrovana srca i ako to ne žele. Ako u srcima nosimo i najmanju sumnju ili mržnju uzalud svi napori.
"Gdje čeljad nisu bijesna kuća nije tijesna."

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 16:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Draga djeco,

Djed Mraz ne postoji i pokloni koje dobijate su od vaših roditelja.

Srdačno vaš

Wikileaks

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 17:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
E pa postojiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Popokatepetl je napisao:

Slika

I dalje tjeraš kontru? :D

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 17:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
hebes poncija pilata...

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
cicak je napisao:
pa i ima u odnosu na ranije. ranije toga uopste nije bilo. ko se pokrije ima da sjedi kuci i nigdje ne ide. danas pokrivene idu na fakultete, rade, isto ko i ostale zene. mozda bi im se trebalo ograniciti da rade samo na mjestima kao sto casne sestre rade (izuzev sto se casne ne udaju i zive u samostanima, a ove se i udaju i hoce da ima sve kao svaka emancipirana zena, a pokrije se). ne znam, Tito je to bio ukinuo, sad se ide sve u silu Boga, dakle sad cemo mi sve sto nismo prije. i to se ide u bezveznu krajnost. zasto?
nemam nista protiv, neka nosi sta god ko hoce, taman i pero na glavi, ali za moj pojam bilo bi im uskraceno da rade npr. kao doktorice, kao bankari itd. Turska im je zabranila skolovanje na Univerzitetima, Europa nije...
sve se nesto silom hoce, sta je vise? i oni ne bi Deda Mraza nego izmisljaju nekog svog u zelenoj cohi. ako si ga vec ukinuo onda ga UKINI, a ne pravi neke kopije.
mislim, ovo je tema koja se dotice nekih drugih pitanja, daleko do toga, nemam ja ama bas nista protiv ikoga, neka radi sta god ko hoce, ali u okviru svoje kuce.
isto kao sto ni pederima ne treba dati da se vjencaju, ili da, ne daj Boze usvajaju, djecu... ALO...
hoces to? jesi odabrao to? - jesi, eto ti to tvoje, postujem, ali onda se odreci nekih drugih stvari u zivotu... i ne nameci meni da mijenjam svoje stavove.

Upravo sam procitala sve postove na temi ( nazalost ).

Ovo sto ti pises je klasicni islamofobicni stav ( odnosno tvoja fobija prema pokrivenim muslimankama ). Najsmjesniji je dio o pokrivenim muslimankama koje po tebi ne bi trebale raditi u visokostrucnim zanimanjima, tj kao doktorice i bankarke npr. A razlog je taj sto njihova pokrivenost smeta tvojim ocima, zar ne ? I to sto se Turska dodvorava Amerima. Jaki argumenti, nema sta. :)

Prilikom zaposljavanja u svim ne-rezimskim drustvima nema diskriminacije na osnovu vjere i vjerskih obiljezja. Posao dobijaju oni/e koji imaju karakteristike koje odgovaraju raspisanom konkursu, a njihova vjera i to da li se ista manifestuje u nacinu odijevanja, je irelevantna. Prema tome, svako ima pravo ocitovati svoju vjeru, to je osnovno ljudsko pravo, ali ne moze nekog drugog lobirati ili diskriminirati zbog njegove razlicitosti. Ako ovo pravilo primijenis na sadrzaj tvog posta, stici ces do zanimljivih zakljucaka. :)

S druge strane na svim ozbiljnijim radnim mjestima postoji kod odijevanja. Samo sto taj kod ne zabranjuje vjerska obiljezja, nego prozirnu, prekratku i dekoltiranu odjecu kad je zenski rod u pitanju. Ovakav stav ima i istrazivanjem potvrdjenu osnovu; muskarce vidljivi zenski atributi dekoncentrisu na poslu, i logicno je da to na poslu nije pozeljno.

Kod totalitarnih rezima je situacija drugacija, tu svi po nepisanom pravilu moraju isto izgledati, isto govoriti, isto se ponasati. Takva uredjenja na kraju balade obicnu puknu po savovima.

Takodje bih voljela da mi objasnis odakle potice paralela izmedju muslimanki i homoseksualaca ? Neces valjda ustvrditi da obje skupine za tebe spadaju u drustveno devijantne ( valjda ti je jasno da ove dvije skupine nemaju nikakve slicnosti ako u jednacinu ubacis racio ) ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Pa, jedino ako se radi o gej muslimankama, onda imaju sličnosti :D

Ovo smo već podrobno pretresli na temi o burkama. Ova tema, kakav god joj bio smisao, nema veze sa ovim što sad pričate, i ako smo rekli sve pametno što smo imali o Zelenom dedi, ne vidim čemu proširivati raspravu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 00:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Mar 2010, 14:09
Popokatepetl je napisao:

To je objavio Wikileaks, a valjda znaš da oni objavljuju najveće tajne :lol: :lol: :lol:

Evo za tebe još jedan vic o deda mrazu

Došao deda mraz u Afriku, uzeo malog crnca u krilo i pita ga:
- "A šta želis ti za poklon?"
- "Deda mraze, nisam ništa jeo dva mjeseca... pa..."
- "Ho, ho, ho, ko ne jede nema poklona!"

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 16:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
koliko ja znam(ispravite me ako grijesim)deda mraz nije proizvod ni naslijedje hriscanstva,vec proizilazi iz finskog paganskog mita......iako je simbol modernog potrosackog drustva,iako sam odrastao dripac,kad ga vidim budi samo lijepa osjecanja u meni,i ne bi svome djetetu uskracivao ga ili mu nalazio surogat sve i da budista-shintoista-ili da vjerujem u grcki panteon...
of topic.
ne bi zenama trebalo uskracivati pravo da nose marame(pa i moja baba nosi maramu),ako to svojevoljno zelea(a ne da su natjerane od strane familije)....mozda su problem marame zatvorenog tipa,jer predstavljaju problem pri indentifikaciji.....

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Nije stvar otvoriti temu koja će zbližavati ljude, nije stvar ni u naporima pojedinaca ako su kod ostalih zatrovana srca i ako to ne žele. Ako u srcima nosimo i najmanju sumnju ili mržnju uzalud svi napori.
"Gdje čeljad nisu bijesna kuća nije tijesna."

Znači to nije do tema, to je do pojednica.

Čuješ li ovo Vader?

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Čuješ li ovo Vader?

Šta?

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

alkibijad je napisao:
deda mraz nije proizvod ni naslijedje hriscanstva

Naravno da nije.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Čuješ li ovo Vader?

Šta?

Pa ovo što Talija kaže da nije do postova nego do ljudi.

Vrh

PostPoslato: 31 Dec 2010, 20:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A ko piše postove?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]