banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 03:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Djordje Balasevic
PostPoslato: 01 Avg 2010, 23:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Walker je napisao:
ja sam čoek seljak.

Znamol se nas dvojca odnekud? :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
More bit ja sam dugo radijo u nas u selu u zadrugi. Da nis ti bijo u Marnoj kafani kad je Baja dolazio ljetos?

:lol:

Spoiler:
Izvinavam se za OT, neću više...
Ne volim Balaševića :lol:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2010, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pa ja sam Baja pitu ti ljeusu! :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 02:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Sad ocekujemo da nam se ponovo javi neki mnogo inteligentan profesorski nabrijan lik koji ce nas smarati i dalje kako je Balasevic genije koga razumije samo mali broj veoma inteligentnih ljudi. Ili ce se desiti to ili ce ova 2 krkana nastaviti da spamuju :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 06:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Hristov je napisao:
Pa ja sam Baja pitu ti ljeusu! :lol:

Hahahahhahaahaahhhahaahahhahaaa!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Znači brate, gitaraaa...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 07:02 
procitah vecinu postova.... ispocetka sam ga obozavala, do te mjere da sam imala svaki njegov koncert imala snimljen, i pregledavala ga 100 puta...sve do poslije rata... na tim snimcima iz sava centra na pocetku rata, ismijavao je te iste slovence i hrvate, da bi se nakon samo par godina naglo preobratio... gledala sam i taj koncert u sarajevu i bas me pogodilo ta njegova jadna saosjecajnost za tim ljudima.. bljak...
on zna da nije dobrodosao u Bl jer je vec o tome u nekoliko navrata pricao.. generalno kao covjek mi je gnjida, kao muzicar ok, jer mi se stvarno svidjaju njegovi tekstovi... ne vjerujem da bih otisla na njegov koncert

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 07:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ah vi priprosti umovi...nista vi ne razumijete... :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 08:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Seronja.... jel on političar ili pjevač (kantautor ili šta već)

Ne volim ga ( ne mrzim ga nije mi ništa uradio) zato što se trpa tamo gdje mu mjesto nije....

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
spavac je napisao:
cini mi se da nisi preslusao njegove koncerte gdje se zeza i sa drugima...il kako ti to nazivas pljuvanje..

"Zao mi je sto pripadam narodu koji je vama ucinio ovakve strahote."
Zao mu je sto pripada narodu... Sta je to nego pljuvanje?

Zeza se on sa svima... Nisam se naslusao njegovih nastupa, ali ti jesi. Nesto imam osjecaj da ni ti nisi imao priliku da cujes da Djole kaze da je hrvatski jezik iskvarena vezija srpskog ili da mu je zao sto mu majka pripada narodu koji je pocinio strahote ljudima, ili bilo sta slicno, u zbilji ili sali.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
To što je autor teme postavio kao citate u uvodu naprosto nije tačno. Da li može da se postavio neki video ili audio zapis na kojem se vidi/čuje da je Balašević baš to i baš tako rekao? Jer, ja sam gledao taj koncert nekoliko puta i siguran sam da je to drugačije formulisano.

Što se njego kao pjevača/tekstopisca tiče, a to, koliko vidim, nije tema ove teme - to je oduvijek stvar ukusa. Niti ima potrebe da neko dokazuje da je velik, niti ima potrebe da neko dokazuje da je loš. Lično ga smatram velikim pjesnikom, a neke njegove pjesme stavljam u sam vrh srpske poezije 20. vijeka i tu svaka rasprava staje.

Da li on ima izjave koje su gotovo uvijek kontradiktorne? Ima. Ali, on je takav. Ali, ovdje se, kao na nekadašnjim temama na DiR, te izjave čupaju iz konteksta, donose se samo dijelovi i onda se na osnovu njih sudi i presuđuje.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 12:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@besparica..

naravno da sam cuo tu verziju vezano za sprski i hrvatski jezik, al ti prijatelju nikad neces razumjeti sarkazam osobe koja je iz mjesovitog braka a zeza se na svoj racun.(naravno novinar mora da proda nesto pa ce takve rijeci da strpa kao izdajnicke) ..znaci Elvis je na ne znam tacno kojoj stranici napisao tipa "pa mi koji ne kontamo djoleta smo eto glupi bla bla bla"..niko to ovdje nije rekao takvim rijecima..u pitanju je stara izreka "pokusaj hodati u cipelama drugih osoba i shvatiti njihov zulj"..

djole moze da se zeza pa kaze srbobranska publika je najgora, il cola je smjesan sa reklamom za pivo i uvijek u plavom sakou..al cola dodje na njegov koncert...za svaku Djoletovu izjavu postoji kontekst, a nekad slabo obracamo paznju na to..

i vece ribe su se izvinjavali muslimanima, pa ih narod opet podrzava..

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 12:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Ђоле умјетник, поета, издајник, борац против зла... баш сте свашта надробили! Ајмо редом...

Ђоле музичар... није. Гледао сам емисију на ОБН одмах након рата (уочи првог послијератног концерта у Сарајеву) кад му је екипа те ТВ дошла кући у Нови Сад. И наговарају га да им одсвира нешто уживо, а он се нећка, неће, а они упорни. И узе човјек гитару након силног наговарања и одсвира неки свој класик. Сваки дјечак који свира гитару пола године и зна да ухвати А-мол, Ц и Г дур боље би то одсирао од њега. Њему неугодно, нешто се зајебава како је зарђао, одавно није свирао.
Он једноставно има јаке музичаре око себе. И онда они његове идеје претварају у реп ("ти овде малко репујеш") или у Мексико ("Дон Франциско лонгплеј") или у чардаш или у неку баладу. Шта је већ Балашевић замислио.

Ђоле пјевач... није. Реално, он више рецитује и прича него што нешто пјева. Нема распон гласа нити неку технику пјевања. И то и он признаје.

Ђоле је козер, забављач. Малтене стенд-ап комичар. И они који га не воле се насмију на његове приче на концертима између пјесама.

Ђоле је и добар текcтописац и пјесник.

Не волим га. Боли ме међуножје хоће ли неко због тога сматрати да нисам урбан или да сам на страни сила мрака и рата и национализма.

Прво, његова музика... Господе, колико патетике и меланхолије! Тачно нездраво. Он ту меланхолију и патетику продаје. И добро је продаје. Мени је то нездраво за људску психу.

Друго, његово подилажење публици... љигаво! Тај први концерт у Сарајеву након рата ми је остао у сјећању. Какво пресеравање! Он долази транспортером УНПРОФОР-а у Сарајево, па као хоће ли га неко напасти, па је он као први из Србије који након рата свира у Сарајеву. Па је изашао на бину и поздравио пучанство са "Мерхаба!".

Да појасним... прије Ђолета (пар мјесеци прије), у Сарајеву је свирао Рамбо Амадеус. Заиста, Свјетски Мега Цар! Позвали га из Забрањеног Пушења да им буде гост (мислим да је био концерт поводом 15 година од оснивања ЗП). Он сјео у ауто са Трутом, дошао у Сарајево, паркирао се и одсвирао. Без помпе, без шупљака и патетике. Дошао, одсвирао и отишао. И да напоменем да је Рамбо пуно експлицитније изражавао свој антиратни став од Балашевића. Али Рамбо је карактер за овога.

Ово поздрављање са Мерхаба... нека поздравља како хоће. Његова ствар. Али као мала ислустрација... Након рата, један од првих музичара из Сарајева који је свирао у Београду је Хари Мата Хари. Замислите сцену: излази ХМХ на бину Сава центра први пут након рата и поздравља публику са "Помаже Бог, Београде!". Ви би рекли: "Ау, какво увлачење!"
Није добро поређење? Не бих се сложио. У Сарајеву су се људи прије рата поздављали са "Добар дан" и "Здраво". Мањина се поздрављала са "Мерхаба", отприлике онолика мањина која се у Београду поздрављала са "Помаже Бог".

Ђоле није издајник. Кога је он издао? Српство? Државу? Није он никада бранио ни српство ни државу, није му то посао. Он је музичар.

Он је мени (понављам мени, субјективно) љигавог карактера.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 12:35 
da ne zadiremo previse u politiku, nije problem izviniti se hrvatima ili muslimanima, problem je pljuvati ih par godina unazad a sad im se uvlaciti u dupe... e te prelivode ja ne volim...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 12:55 
staromodan
Korisnikov avatar

majli, aj navedi malo to pljuvanje...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja, ljudi, ne znam šta je s vama. Šole, imaš li negdje taj snimak na kojem on pozdravlja Sarajlije sa "merhaba"?

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ти мислиш да сам ја колекционар његових снимака?

Гледао то на ТВ. Не вјерујеш ми? ОК, не вјеруј.

Ако ти се да, гуглај.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:17 
kao sto rekoh pratila sam sve te koncerte i bila sakupljac kaseta dugogodisnji... jedino da ti ponudim opciju da prebacim kasete.. da trazim na YT nemam vremena a i mrzi me...sve sto kazem tvrdim jer sam vidjela i cula svojim ocima i usima, na osnovu tih cinjenica baziram i svoje misljenje i stav.. pri tome nikom ne namecem svoje misljenje nego se drzim svog, jer me trenutno niko ne moze uvjeriti u suprotno
a za to merhaba sam i ja cula vise puta.... prvi koncert u sarajevu poslije rata...

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja imam taj snimak na računaru i taj pozdrav se nigdje ne čuje. Ali, ako može Džeger reći "zdravo", može i Balaš "merhaba", iako u to ne vjerujem ni jednim dijelom samoga sebe.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:33 
staromodan
Korisnikov avatar

sarkazam majli, ne pljuvanje...imas iznad moj post besparici, da ne ponavljam...

merhaba sam govorio muslimanima jos kao klinac, i stvarno ne vidim u cemu je tu fora..

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2010, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Daljac je napisao:
Ali, ako može Džeger reći "zdravo", može i Balaš "merhaba", iako u to ne vjerujem ni jednim dijelom samoga sebe.

Наравно. Може и Хари у Београду рећи: "Помаже Бог!". Демократија, слобода говора.

Није питање да ли неко може поздравити аудиторијум овако или онако. Питање је да је такав поздрав на мјесту.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]