banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Nov 2010, 19:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
GRADSKI SELJAK
Puno uslova mora biti ispunjeno da bi mogli pripadati ovoj vrsti, i uslovi nisu laki. Pa ipak, mnogima je to uspjelo. Blago njima.
Najbitnije je imati nekakav auto (što bolji, veći i skuplji više će se 16-godišnjakinja okretati za njim). Mora se spustiti naslonjač pri čemu oči jedva dopiru iznad razine volana (a onda se ljudi čude velikom broju prometnih nesreća na našim cestama) i naravno, a bez toga baš nikako ne može, izbaciti lijevi lakat kroz otvoren prozor. Ova pravilnost vrijedi za sve vremenske (ne)prilike, jer bez lakta to nije to!
Neizostavan detalj su i zaglušujući tonovi turbo-folka, koji postepeno ali sigurno uništava bubnjiće, pa se ne treba čuditi ako pripadniku ove vrste morate istu stvar ponavljati iritantno mnogo puta. Ma nije on kriv. Krivi su različiti Šabani, Halidi, Cece i ostala «belosvetska» i domaća ekipa koja kvalitetnom mjuzom, pronicljivim i nimalo sličnim tekstovima uveseljava, ali ujedno i obrazuje našu omladinu.
Npr. ako te cura ostavi najbolje je piti bez prestanka barem dvije nedelje u nekoj zadimljenoj birtijetini, proklinjati sve što ima veze s tom «nevernom ženom», zagrliti «druga» i razbiti pokoji set čaša. To će sigurno pomoći. 100% provjereno.
Činjenica da su naučili čitati u šestom razredu, a tablicu množenja baš i ne znaju najbolje (pa postoje kalkulatori!) nije toliko bitna uzme li se u obzir njihov doprinos u drugim područjima – već spomenutim autima i drugim prevoznim sredstvima (kod nekih se primjećuju gotovo opsesije bagerima, cisternama i sličnim vozilima), narodnoj muzici i apsolutnoj nepogrešivosti mjesta gdje se prodaje najbolji burek u gradu.
Vokabular im je široko razgranat, obuhvaća fond od 183 riječi i 17 fraza, ali, za izraziti svoje potrebe i stanja duha, više im i ne treba. Osim kad žele uhvatiti neku curu koja ne pada samo na njihov «Don Juan de Marco» pogled i zlatni lančić oko vrata, već žele i neku razinu konverzacije. Taj problem, unatoč svemu, spretno rješavaju – pa nisu uzalud platili ozvučenje svog limenog ljubimca više nego sami auto! Na prve taktove harmonike svaka cura se prepusti.
Cure. To je opet posebna priča. Uglavnom vole mlađe, jer što manje znaju – to bolje za njih. Posebno im srce brže kuca na one iz najudaljenijih sela opštine koje dođu u naš «velegrad» u srednju školu, pa se jadnice valjda izgube u svim tim neonskim svjetlima i gustom prometu. Ali naši vitezovi su tu da im pomognu da se bolje snađu. I tako počinju najveće romanse.
Onaj tko ima curu, «spušteni» auto, zatamnjena stakla, najnoviji album nekakve umjetne plavuše nevjerojatno dugih nogu i neproporcionalno velikih grudi, pa još i nešto maraka u džepu da počasti ekipu – taj je glavna faca! Tako se osjeća, tako i ponaša, možda podsvjesno i shvaćajući da je dostigao vrhunac života.
Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 20:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Bratac, koliko god bio u pravu, moraš biti svjestan da ovaj tvoj post a i nekoliko prethodnih mnogo govore o tvojim kompleksima, a u suštini otkrivaju toplu vodu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 20:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Za utjehu bar nisam jedini!

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Pa uvjek je bilo puno debila...

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Pa uvjek je bilo puno debila...

Ko se javlja :-D

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Najjači su mi ovi pametni građani što su ih sjebali glupi seljaci :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Nije problem sto neko dodje u dagra, ali brate kad ti dodje na vrata hrpa krkana da te istjeraju, a ti si uz to jos Srbin, i glava porodice ti krvari u ratu, a ti pederi su nagulili sa svojih ognjista i jos ti dodju na vrata i nesto seru, ma samo da sam tad stariji bio povaljo bi ih svu trojicu sa metkom u glavu !

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
:lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
A da znam da jos i prije rata ljudi iz Banjaluke nisu mogli smisliti Drvarcane, ne znam sto, ali svi su odreda pricali kako su to losi ljudi.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 22:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znaš gdje nema Drvarčana? Na birou i u Drvaru!

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 22:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
DOSTA!!!

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 22:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Citiraj:
Slika

Kako ih samo Izzard gleda i prezire u donjem lijevom uglu.

:lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 22:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Mar 2010, 22:49
Stvarno ste pretjerali.Jos samo fali prijedlog da se nose zute trake na rukavu radi dokazivanja pravovjernosti.

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 00:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
Комплекси су неизлијечиви..
А кад смо код клавира... Од мамине тетке син, ожењен Хрватицом живи у Зеници.. за вријеме рата је стварно изложио добар дио намјештаја па и мало клавира..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2010, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja sam mislio da je moje preseravanje o klaviru vrhunac gluposti, ali izgleda da ima i većih pacijenata.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 00:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Не контам шта кукате за тих 20 метара калдрме што је уклоњена. Ајде да је калдрма била нпр. око Кастела , па да су је ту дирали и мени би било криво, али ово је само ометало сабраћај. Мени је жао ако ју је неки бизМисмен "инсталирао" пред своју кућу, умјесто да је уграђена у околину Кастел или тако негдје....

А ова прича о старим и новим Бањалучанима... Јбга, сваки већи град расте досељавањем становништва са стране... долазе ророње, сељаци, индијанци, али исто тако и културни, образовани људи који само унапређују овај град. Истина да има ликова који су од лифта у рату мислили да је шупа за дрва, па кад је струја дошла каже "Оде ми шупа", али исто знам доста инжењера, адвоката и љекара који су дошли у БЛ, и људи су стварно за примјер...
У суштини, не треба генерализовати.

По мом скромном мишљењу, сваки прави Бањалучанин је онај који воли овај град, поштује људе око себе, труди се да град буде чист и уредан, у суштини да даје свој мали допринос да БЛ сваким даном изгледа боље и љепше.А то да ли је рођен ту, апсолутно није битно...

Мој деда (шминка невиђена) је права граЦка раја :lol: :D ,из Мале Чаршије... Каже да је ту било опасних фајтова са неким Поздерцима (ако сам ја добро сконтао) око треба :D
Да ли неко од старијих зна нешто више ко су били ти Поздерци... Ја знам да је данашња улица Милоша Обилића прије била Нурије Поздерца...

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 00:21 
bio je i hamdija pozderac... moj deda na zalost nije vise ziv, da ga pitam, ali ako te interesuje moguce da cale zna dosta tih prica...
moj deda je imao radnju u gospodskoj ulici..

iako sam i ja imala dosta i pretezno samo losa iskustva sa ljudima koji su oali, ima i onih izuzetaka, i slozicu se da je banjalucanin koaj koji voli svoj grad, ali sumnjam da ga neko ko je dosao moze voljeti vide nego ja koja sam tu rodjena, bez uvrede..

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 00:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
lollipop je napisao:
bio je i hamdija pozderac... moj deda na zalost nije vise ziv, da ga pitam, ali ako te interesuje moguce da cale zna dosta tih prica...
moj deda je imao radnju u gospodskoj ulici..

iako sam i ja imala dosta i pretezno samo losa iskustva sa ljudima koji su oali, ima i onih izuzetaka, i slozicu se da je banjalucanin koaj koji voli svoj grad, ali sumnjam da ga neko ko je dosao moze voljeti vide nego ja koja sam tu rodjena, bez uvrede..

Ајде ако ти није фрка упитај га, пошто мени деда то нешто објашњавао, али ништа га нисам сконтао осим да је чекао неког лика да га туче кундаком јер је овај шмекао моју баку.... :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 00:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Nema veze s Hamdijom, bar koliko ja znam Hamdija Pozderac s BL ima veze koliko i ja s mozgom.

A to je vrlo malo ili čak nimalo .

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 00:33 
pitacu, najzalije mi je sto nisam dedu vise ispitivala o svim tim banjaluckim pricama, i sto nisam zapisivala.. ali postoji knjiga jako interesantna, o tim banjalucanima u proslosti i desavanjima u gradu, napisao je pokojni Aco Ravlic, zaboravila sam kako se zove.. ali ekstra knjiga, moram naci naslov... izdao ju je u Rijeci

[zzarde rekla sam da ima i hamdija a ne da ga znam niti da li je smekao jandeovu baku..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 116 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]