filozof sa vrbasa je napisao:
Očito je neka banka ili kreditna organizacija ovom policajcu dala neku svotu novca koju nije mogao vratiti, a veoma je dobro znala kolike su plate policajcima u ovoj državi.
Pa ako on sam ne razmislja da li moze vratiti, ne moze banka za njega razmisljati. Banka u ovom slucaju jos cini uslugu jer rizikuje da joj novac ne bude vracen.
Problem lezi u ljudima. Ljudi se zaduzuju vise nego sto mogu i onda im je neko kriv. Ako sam znas da ne mozes kupiti ferarija onda se vozi u fordu. Ili zasto ljudi prave na kredite kuce od 3 sprata koje im stoje prazne a kojih je bezbroj. Zato sto nemaju granica.
Tu su ljudi sami najvise krivi jer se zaduzuju preko svake mjere a znaju kakvo je stanje u drzavi i sa se stalno dobijaju otkazi i onda im kasnije drugi krivi. A kriv je mentalitet koji je kao u "Beloj Ladji", ako je neko gledao, gdje se Pantic Blagoje zaduzuje tako sto stavlja porodicni stan pod hipoteku i onda trosi nenormalno i dijeli pare svima redom. E takav je mentalitet naseg naroda. I onda im krivi drugi i drzava. Pogotovo mi nije jasno stalno okrivljavanje drzave i vlasti koju su sami legalno izabrali, vecina. Hajde, jasno mi je u diktaturama gdje ljudi nemaju pravo da biraju pa se bune, ali kod nas mi nikako nije jasno da jedan dan glasaju za nekoga a onda se bune.
Slicno i sa bankama. Uzmu kredit, mole banke da im ga daju, onda potrose, i onda im banke krive.