banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 06:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2010, 08:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Evo, ja cu priznati. Nemam para :oops: Hocete li mi pomoci? :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 08:14 
ev ja ocu... :wink: taman mi bila plata juce

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 08:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
I još će ih biti puno više :wink: , jer za neka zvanja (pogotovo zanate) vlada manje zanimanje, upisuje se sve manje učenika.
S druge strane, broj fakultetski obrazovanih ljudi raste rapidno...

Neku veče bilo na tv, broj nezaposlenih visokoškolaca, pogotovo profesora geografije i fizičke nastave iznosi nekoliko stotina!
Dok za deficitarna zanimanja nema interesa, te po riječima ministra prosvete takva zanimanja treba podsticati i stipendirati.

Dobar zanat je uvijek bio cijenjen. Znam osobe koji su sa zanatom postali gazde u odnosu na svoje visokoškolovane nekadašnje drugove (iz osnovne škole).

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 08:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Talija je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
I još će ih biti puno više :wink: , jer za neka zvanja (pogotovo zanate) vlada manje zanimanje, upisuje se sve manje učenika.
S druge strane, broj fakultetski obrazovanih ljudi raste rapidno...

Neku veče bilo na tv, broj nezaposlenih visokoškolaca, pogotovo profesora geografije i fizičke nastave iznosi nekoliko stotina!

Samo nekoliko stotina?Ja sam mislio više,jer kad se uzme u obzir koliko ljudi studira filozofiju,sociologiju,socijalni rad.....I onda će za koju godinu svi oni kukati kako,eto,imaju fakultet,a prisiljeni su raditi neki poslić za 500 KM ili nemaju posla uopšte.Pa ljudi studirajte nešto korisno!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kad neko vec spomenu profesore geografije ..

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/ ... tml?pos=n0

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
V@nja je napisao:

Strasno. Iako se cudim sto sve vise ljudi studira geografiju. Evo bas kod nas konkurencija za upis na geografiju je i dalje velika iako primaju samo na samofinansiranje. Usput, nisam primijetio da je toliko geografa, do sad nisam upoznao ni jednog zavrsenog geografa. Cudno. Hajde da je neko rekao za pravnike, njih ima na svakom koraku, ali bas me cudi za geografe.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 09:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Samo nekoliko stotina?Ja sam mislio više,jer kad se uzme u obzir koliko ljudi studira filozofiju,sociologiju,socijalni rad.....I onda će za koju godinu svi oni kukati kako,eto,imaju fakultet,a prisiljeni su raditi neki poslić za 500 KM ili nemaju posla uopšte.Pa ljudi studirajte nešto korisno!

Da, ali samo u BL i Istočnom Sarajevu su naveli koliko ima profesora geografije. Ostale gradove nisu brojali.
Bilo je priče od strane ministra da za one uposlene koji nemaju pun fond časova slijedi prekvalifikacija.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 13:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Ok, ima i polupismenih ljudi koji su sada gazde, a kako su dosli do svojih imanja, to je upitno, a i ima i onih koji su to stekli na zakonit nacin. A ima i onih koji su nakon osnovne zavrsili fakultet ( bio sam licno prisutan kad je jedan "gazda" koji do rata nije imao ni ulazna vrata na kuci je rekao - odo sad da polozim ispit ).
Uhvatili ste se profesora - eto , ako pogledamo , cak i oni zaradju vise od prosjeka, a da bi neko bio profesor, mora imati zavrsen fakultet.U toj istoj skoli radi i cistacica, a za njeno mjesto nije potreban fakultet i ona prima manju platu, ona je ispod prosjeka.
Da bi neko bio doktor, mora imati zavrsen fakultet, on ima vecu platu od sestre,a da ne pominjem nemedicinsko osoblje, koja nema fakultet, a oboje rade u bolnici.
U vojsci, policiji,svim drzavnim ustanovama, firmama, oni na visim pozicijama imaju zavrsene fakultete i svi su oni iznad prosjeka po primanjima.
Ne kontam sta je tu nejasno, to i djeca znaju. :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 13:11 
laoce je napisao:
Ok, ima i polupismenih ljudi koji su sada gazde, a kako su dosli do svojih imanja, to je upitno, a i ima i onih koji su to stekli na zakonit nacin. A ima i onih koji su nakon osnovne zavrsili fakultet ( bio sam licno prisutan kad je jedan "gazda" koji do rata nije imao ni ulazna vrata na kuci je rekao - odo sad da polozim ispit ).
Uhvatili ste se profesora - eto , ako pogledamo , cak i oni zaradju vise od prosjeka, a da bi neko bio profesor, mora imati zavrsen fakultet.U toj istoj skoli radi i cistacica, a za njeno mjesto nije potreban fakultet i ona prima manju platu, ona je ispod prosjeka.
Da bi neko bio doktor, mora imati zavrsen fakultet, on ima vecu platu od sestre,a da ne pominjem nemedicinsko osoblje, koja nema fakultet, a oboje rade u bolnici.
U vojsci, policiji,svim drzavnim ustanovama, firmama, oni na visim pozicijama imaju zavrsene fakultete i svi su oni iznad prosjeka po primanjima.
Ne kontam sta je tu nejasno, to i djeca znaju. :roll:

pa kad je sve jasno o cemu pricamo.. :oops:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
jellyfish je napisao:
V@nja je napisao:

Strasno. Iako se cudim sto sve vise ljudi studira geografiju. Evo bas kod nas konkurencija za upis na geografiju je i dalje velika iako primaju samo na samofinansiranje. Usput, nisam primijetio da je toliko geografa, do sad nisam upoznao ni jednog zavrsenog geografa. Cudno. Hajde da je neko rekao za pravnike, njih ima na svakom koraku, ali bas me cudi za geografe.

eto,ja znam magistra geografskih nauka(koji je objavio i nekoliko knjiga)koji radi u skladistu htz opreme.. :(

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
majlili je napisao:
ev ja ocu... :wink: taman mi bila plata juce

Sto ce reci da si ju danas potrosila :P

Laoce, jel' se meni cini ili ti pravis klasnu podjelu ili ova tema navodi ka tom smijeru ili sta? Ni poslije pet stranica nije mi jasno sta hoces postici ovom temom? :oops:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 18:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ajkula je napisao:
Laoce, jel' se meni cini ili ti pravis klasnu podjelu ili ova tema navodi ka tom smijeru ili sta? Ni poslije pet stranica nije mi jasno sta hoces postici ovom temom? :oops:

Pa kako niste primjetili, on stvara novu klasu zvanu - "prosječni forumaš".

I sve naše replike će da uvrsti u svoj naučni rad i pokušaće da dakaže kako, pored postojećih, postoji i jedna nova klasa zvana prosječni forumaš, ili skraćeno, FORUMAŠ (iliti forumovac :lol: što bi rekla jedna forumašica, pardon, forumovka)!!!

S tim u vezi, odnosno, u vezi toga, ja predlažem kolegicama i kolegama forumašima da aktivno učestvujemo u rađanju nove teorije i da svojim replikama na ovoj temi damo pečat onome čemu se laoce nada, a to je definitivno, stvaranje i definisanje nove klase.
Nakon toga možda i rađanje nove nacije, a na kraju i nove države, što da ne!

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Naravno, u to spada i stvaranje novog FORUMSKOG jezika. wtf omfg rofl lol rolleyes :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
azdajica-ny je napisao:
jellyfish je napisao:
V@nja je napisao:

eto,ja znam magistra geografskih nauka(koji je objavio i nekoliko knjiga)koji radi u skladistu htz opreme.. :(

Znaci geografija je danas totalno out. Pitam se otkud onda toliko interesovanje :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 22:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Zato sto nam se granice mijenjaju svakih 15 godina? :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
mirdza je napisao:
Zato sto nam se granice mijenjaju svakih 15 godina? :D

Sjajno!!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 22:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
jellyfish je napisao:
Znaci geografija je danas totalno out. Pitam se otkud onda toliko interesovanje :-?

Mozda zato sto nije teska za zavrsiti , a konta se da imas fax. sad kad ospu drvlje i kamenje
Citiraj:
Pa kako niste primjetili, on stvara novu klasu zvanu - "prosječni forumaš".

I sve naše replike će da uvrsti u svoj naučni rad i pokušaće da dakaže kako, pored postojećih, postoji i jedna nova klasa zvana prosječni forumaš, ili skraćeno, FORUMAŠ (iliti forumovac :lol: što bi rekla jedna forumašica, pardon, forumovka)!!!

S tim u vezi, odnosno, u vezi toga, ja predlažem kolegicama i kolegama forumašima da aktivno učestvujemo u rađanju nove teorije i da svojim replikama na ovoj temi damo pečat onome čemu se laoce nada, a to je definitivno, stvaranje i definisanje nove klase.

Nisi u pravu , forumas je UVIJEK iznad prosjeka, cak i kad je prosjecan forumas, on /ona je iznad prosjeka. :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 23:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
laoce je napisao:
ja je napisao:

Nisi u pravu , forumas je UVIJEK iznad prosjeka, cak i kad je prosjecan forumas, on /ona je iznad prosjeka. :D

O, laoce, teoretičaru, tvrocu novih klasa, smetn'o si s' uma jednu vrlo bitnu činjenicu, činjenicu kaoja je jako bitna za tvoju teoriju, teoriju o novoj klasi, a možda čak i naciji, koja će jednoČ dobit' i državu, možda.

Prosječan forumaš je uvijek osoba iznad prosjeka ostalih. Zbog te činjenice, činjenice da je iznad prosjeka ostalih, prosječni forumaš je ta nova kategorija, nova klasa :wink:

:lol:

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 25 Feb 2010, 23:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 02:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
I mene je zeznuo. Ja sam mislio da će pričati o inteligenciji ljudi koji učestvuju na forumu, a on udario po klasnoj razlici.

To je svrha foruma, da se sretnu ljudi, koji se inače nikada u stvarnosti ne bi sreli, zbog geografske, ekonomske, nacinonalne, kulturne, intelektualne razlike.

Zar je bitno što neko kupa guzu na Bora Bora, a neko u Lokvani?

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 07:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Indiji su to raščlanjivali na kaste:
administratore bi mogli svrstati u Bramane (bavljenje zakonodavnim i pravosudnim poslovima i poučavanjem zakonima), zatim slijede
Kšatrije (svi oni koji su borbeni na temama Politika, Istorija itd),
Vajšije (velika većina običnog forumskog naroda, poljoprivrednici, trudbenici, preduzimanje, trgovci),
Šundre (nemaju dušu, znači onaj forumski živalj kome nikad ništa nije po volji),
Parije ili "nedodirljive"i (tj. banovanje forumaše).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]