banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2010, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Да ли ови имају шансе да уђу у Народну скупштину РС?

Citiraj:
Вучић у Бањој Луци најавио излазак напредњака на изборе

БАЊА ЛУКА - Замјеник предсједника Српске напредне странке Александар Вучић најавио је у Бањој Луци да ће СНС учествовати на општим изборима у Републици Српској у октобру ове године.

Вучић је послије отварања и освештања просторија странке у главном граду Српске, указао да ће српски напредњаци на изборе изаћи не само да би учествовали, већ да побиједе и на тај начин донесу нову наду и енергију за РС.

Према Вучићу, СНС се залаже за поштовање Дејтонског мировног споразума, очување мира, интегритета РС у оквиру Босне и Херцеговине, а основни мото политичког дјеловања странке у РС, биће економско благостање српског народа.

"Република Српска није никаква злочиначка творевина већ је она израз воље и борбе српског народа за слободу", казао је Вучић.

Замјеник предсједника СНС посјетио је и Градишку, гдје је са грађанима разговарао о проблемима са којима се суочавају, саопштено је из СНС.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=3&kat=2&vijest=37794

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 02:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
SNS u RS-u postoji od marta 2009. e sad, da li imaju sanse da udju u NSRS, zavisi. uci hoce sa jednim ili dva mandata sigurno, a oni planiraju bar 7-8. sve zavisi koliko su ovi iz beograda spremni da ih finansijski isprate u kampanji. ima i tu olosa, kao i svugdje. predsjednik im je Luka Kecman, ja ga znam iz pozorista, ok mi je covjek, ali nije nikako za politike.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2010, 14:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Vučićevci - umiveni radikalski frikovi, privjesak beogradske centrale onih koji maštaju o Velikoj Srbiji. Vjerovatno će privući eklstremizmom zadojene i nezadovoljne glasače u manjem be-ha entitetu.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ОК, избори би требали бити за отприлике пола године.
Почиње се говорити о конкретним кандидатима:

Citiraj:
Фронтал ексклузивно: Огњен Тадић кандидат за предсједника РС

Иако се о томе већ одавно спекулисало, данас је на Палама и званично потврђено – Огњен Тадић је кандидат за предсједника Републике Српске испред најјаче опозиционе и друге партије по снази у РС.

Овим је почела нова ера у политчком животу РС, јер се сада чекају двије ствари. Изјашњавање владајуће коалиције, за коју се спекулише да ће кандидовати актуелног премијера РС, Милорада Додика, за мјесто предсједника. Ту вијест је у јавност званично пустила једино ПДП, из које су саопштењем за јавност казали да имају сазнања да је на недавном састанку на Мраковици између СНСД, ДНС и СП; у тајности донијета оваква одлука.

Друга ствар која се ишчекује, јесте изјашњавање опозиције да ли ће читав опозициони блок из Билеће, стати на страну Огњена Тадића, као што је до сада најављивано само у кулоарима. У том случају, опозиција би за мјесто члана Предсједништва БиХ, такође по нагађањима, кандидовала некадашњег премијера РС и предсједника ПДП, Младена Иванића.

http://www.frontal.rs/cyrl/?page=3&kat= ... 0%A0%D0%A1

Дакле, Додик и Тадић кандидати за предсједника РС, Иванић кандидат опозиције за члана Предсједништва БиХ (ово су само најаве).

П.С. А био би фол да Огњен побједи, па да се састану предсједник Србије Тадић и предсједник РС Тадић. 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
Boksi je napisao:
Vučićevci - umiveni radikalski frikovi, privjesak beogradske centrale onih koji maštaju o Velikoj Srbiji. Vjerovatno će privući eklstremizmom zadojene i nezadovoljne glasače u manjem be-ha entitetu.
Kakve to veze ima sa tobom ? :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 23:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Snsd ubjedljivo vodi. Izgleda da narodu nije toliko lose kako se prica. :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 21:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Ukoliko Mile pobjedi u utrci za presjednika, za premijera pod obavezno postaviti Dragu Kalabica.
http://prnjavor.info/forum/viewtopic.php?f=21&t=2409 Nema boljeg u SNSD-u za tu poziciju.
Realno je ocekivati da niko nece pobijediti SNSD, SDS kao ozbiljnan kandidat otpada, posebno posle ovih zadnjih svadja u stranci. Samo ne znam hocemo li morati mjenjati ustav RS, jer Mile kao presjednik nema previse uticaja, a on kao prirodna velicina ipak treba malo vise moci.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 22:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Naprednjaci će definitivno povući ručnu u Srbiji, koja je krenula da se kreće u neželjenom smjeru. Nikolić je čovjek kojeg je Tadić pobjedio na jedvite jade i koji je imao iz sebe 2 000 000 glasova. To treba poštovati, zato Naprednjaci Srpske mogu napraviti bum ako Nikolić-Vučić budu garantovali za njih. Ako su dobri za pola Srbije, ko smo mi u Srpskoj da to provjeravamo. Osim toga su rusofili i evroskeptici, šta treba više. Veći fazon bi bio kada bi Naprednjaci bili na vlasti i u Srpskoj i u Srbiji. Bošnjaci i Hrvati nemaju šta prigovoriti, oni nacionaliste redovno biraju.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 08:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Valjda dođe dan da SNSD nešto osvoji i ovdje u Mostaru. Nijedne izbore nisam propustio, neću ni ove.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 15:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
shoole je napisao:
П.С. А био би фол да Огњен побједи, па да се састану предсједник Србије Тадић и предсједник РС Тадић. 8)

I jos obojica su iz Sarajeva :lol:

Nema nista od toga jer je SDS pukao skroz i zbog svadja clanova dobice manje glasova,PDP ima malo poslanika,a posle izbora mozda jos manje,a Mihaljica nije ozbiljan...
Uz takvu opoziciju SNSD moze samo osvojiti jos vise mesta u parlamentu RS...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 17:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
BOSANSKI_NOVI je napisao:
Kako god....SDP BIH je ipak jedina multinacionalna politička partija u Bosni i Hercegovini i kao takva nosilac istinske socijaldemokratije u BiH!
Mislim da je na dobrom putu i Nova socijalistička partija-Zdravko Krsmanović.
Primjetan je zaokret u politici PDP-a.Vidjet ćemo šta slijedi.

Veze oni nemaju sa multietničnošću! Znam to vrlo dobro!

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 10:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
jellyfish je napisao:
Snsd ubjedljivo vodi. Izgleda da narodu nije toliko lose kako se prica. :)

Za ovakvo bloagostanje treba ih nagraditi još jednim mandatom. :)

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 12 Mar 2010, 11:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Spasa nam nema, propasti hocemo. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 15:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
_zoka je napisao:
goci master je napisao:
Na listi nisu novi Krsmanovicevi socijalisti, nasa stranka, mozda bi mogli na listu umjesto SDA ili SBiH, ionako nemaju glasova.

Sada će ovi dežurni opaliti po meni........Naša stranka ima prilično ok program,realno gledaju na stvari....Slušao sam par puta i Bojana Bajića,predsjednika te stranke i on po meni fura jednu pametnu priču.Dosta ljudi više prebrojavanja krvih zrnaca,vrijeme je da se okrenemo životu,ekonomiji,veselijoj budućnosti.......Ako ikada uspijemo da se isčupamo iz ovoga gliba gdje smo zapeli i počnemo da živimo normalno,sa normalnim standardom neće biti bitno da li si Srbin,Hrvat,Bošnjak,cigo ili marsovac.......Svoj nacionalizam usmjeri ka nečemu lijepom kao što je ljubav prema tradiciji,a ne pretvaraj ga u šovinizam.

Paljba izostala, provuko si se i ovaj put .... :lol:
Bez zeze, ali mislim da je ipak prevelika doza straha od "onih tamo" u svim torovima, te da su ljudi ipak previse izlozeni kanonadi vlastodrzaca o opasnosti po .....ki narod (dodaj sam) od onih tamo ako bas njih skinete s vlasti.Ono sto mene tjesi da iole normalan narod koji zivi dole, vecinom uopste ne prati politiku ,niti planira glasati, vec se bavi sobom i zivotom.
Moje licno misljenje je da treba glasati, pa barem radi promjene, jer kao sto neko napisa: Politicari su kao donji ves, sto cesce ih treba mijenjati inace se usmrde.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 15:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
dado_n je napisao:
Ukoliko Mile pobjedi u utrci za presjednika, za premijera pod obavezno postaviti Dragu Kalabica.

Tracak normalnosti koji mi je ostao, tjera me da vjerujem da si mislio na neku omanju mjesnu zajednicu, organizaciju besplatnog mjerenja pritiska i secera penzionerima u istoj, ko ce nositi zastavu za prvi maj, i tome slicno??

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 15:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ERROR je napisao:
Bez zeze, ali mislim da je ipak prevelika doza straha od "onih tamo" u svim torovima, te da su ljudi ipak previse izlozeni kanonadi vlastodrzaca o opasnosti po .....ki narod (dodaj sam) od onih tamo ako bas njih skinete s vlasti.

Slušam neki dan onog Krsmanovića,iz Foče,fol neki novi socijalisti....Čovjek fino kaže političarima na vlasti,misleći na ove u RS,da prestanu zamajavati narod sa pričom o nezavisnosti.Ako je ona moguća,neka je ostvare,ako nije neka prestanu narod držati kao taoca svoje nakaradne politike.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Heh, ako je na forumaskom uzorku 25% za SNSD, onda mislim da je makar 50% na reprezantivnom uzorku glasackog tjela RS. :lol:
Ja cu isto, skoro sigurno, opet glasati za Dodika. Glavni razlog za to mislim da se on pokazao kao najbolji u smislu cuvanja nadleznosti i pozicije RS. Sjecam se iz perioda pred sto ce on po drugi put doci na vlast, da sam potpuno izgubio nadu u dugorocni opstanak RS. Danas se osjecam puno optimisticnije po tom pitanju. Ima tu jos razloga zasto mislim da je bolji od ponudjene konkurencije, ali da ne davim. :)

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 16:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Heh, ako je na forumaskom uzorku 25% za SNSD, onda mislim da je makar 50% na reprezantivnom uzorku glasackog tjela RS. :lol:

Треба избити из резултата анкете неодлучне и оне који неће да гласају ни за кога, а тих је у овом тренутку преко 30 %.
Рецимо, ако би на овом форуму 25 % људи гласало за СНСД, то је око 35 % оних који су дали глас некој странци (оних који би изашли на изборе).

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Činjenica je da pola stanovništva bojkotuje izbore, to je loše.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2010, 17:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
filozof sa vrbasa je napisao:
Činjenica je da pola stanovništva bojkotuje izbore

Mi (neglasači) uvijek pobijedimo na izborima :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]