Frisky_Dingo je napisao:
Citiraj:
živjeli su ljudi ali ne prije 8000 godina, nemaš nikakav argument, a razbacuješ se off topicima, ako misliš da ima bilo koji dokaz o bitisanju čovjeka starij od6000godina prezentiraj ga i završena priča.
Ajde polako. Jel prije 8.000 ili 6.000, nemoj na kraju da odes na 60.000.
Cak i najtvrdokorniji tumaci biblije danas zaobilaze ovu temu a ti si nasao da je branis.Kako da je dokazujem nesto sto je opsta stvar. Uzmi bilo koju knjigu iz arheologije ili istorije starog vijeka.
te knjige bi ti trebao uzet, ja sam s njima upoznat i ne postoji nikakav trag o postojanju čovjeka starij od 6000 godina, ti si taj koji kao ima i zna za neke dokaze pa ih prezentiraj, iskopaj ih negdje izguglaj uradi šta bilo, ako je tako egzaktno kako ti kažeš ne vidim zašto ti je problem.
nemoj meni trpat nešto što ti tvrdiš, ja cijelo vrijeme stojim na istom stanovištu, a ti lutaš i nemaš pojma o čemu pričaš, ja sam jasno rekao da prije 8000 godina ljudi nisu nigdje živjeli i da ne postoji ni jedan dokaz da jesu.
Banjalucki_Behar je napisao:
kim deal je napisao:
u sarajevu ima 3 pravoslavne crkve koje nisu srušene zbog toga jer su bile na oku međ. zajednice, pa kao ovi dobri nisu ih srušili, ali su zato sve koje nisu bile u sarajevu,a na teritorij muslimana i hrvata srušene skroz ili djelomično, što govori kakvi su licemjeri.
Jeli to mislis da centar Sarajeva ili
Bas me interesuje u kojem svijetu lazi zivis, ili pak vjerujes u svoje lazi. Tuzla, Zenica, Travnik, Bihac, Maglaj, Tesanj itd, nijedna crkva nije srusena, a na podrucju gdje bila RS sve su dzamije porusene, nije nijedna ostala, i ti sada o licemjerstvu
Pa nema Sarajevo 30milona stanovnika da se to nemoze prebrojati, tacan podatak je da ima tacno 99dzamija, a u Banjaluci 25crkava......
ja u sarajevu znam za staru pravoslavnu crkvu na čaršij, onu na trgu a.izatbegovića, u pofalićima i nijednu više, podatak koliko ima džamija u sarajevu ja ne znam gdje si iskopao pokaži nam neki link ili nešta da i mi vidimo, pošto o tome u sarajevu pričaju mnogi, ali niko ne zna cifru.
na području pod kontrolom vaše strane srušeno je 125, a oštećeno 172 pravoslavne crkve, kad to uporedimo sa brojem srušenih džamija izgleda manje, ali u suštini je više, jer npr u foči je bilo 12 džamija i 1 crkva, tako u svim gradovima u foči da bi srušili sve džamije sruše ih 12 u mostaru da bi srušili sve crkve sruše 2.
a gdje su crkve koje su pretvorene u džamije poput ove katoličke u bihaću

i mnogih drugih, sve koje se zovu careve rađene su na temeljima crkava.