banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2009, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Banjalucki_Behar je napisao:
Besparica je napisao:
Glamoc

Mislim da si sve sa time rekao......Ko je jednim krocio ovim krajem sve mu je jasno......

Geldaj ja sam zivio do 2002 u Svicarskoj,,,zavrsio skolu i imao sigurnu buducnost........Medutim tamo nikada nije bila moja kuca,,,moja kuca moze biti samo tamo gdje sam roden za razliku od tebe...... U Banjaluci nas je cekala devastirana kuca i nedeloziran stan....Naravno posao itd,,,nije bio ni na vidiku,,,a situacija u BL tada nije bas bila sjajna....Medutim zelja za rodnom grudom je prevagnula,,,vratili smo se i sekunde se nisam pokajao,,,bilo je tesko...ali sada je sve super.........

Vidis ja imam dobroga prijatelja koji se vratio u Glamoc,,(selo 15stak kilometara od Glamoca) vartio se momak kuci,,,otvorio kafanu,,bavi se stocarstvom,,,i kaze da je sretan......Vjerovatno ga mozda i poznajes...znaci ima zivota svagdje samo se treba boriti.....

Pooooozzzzzz

Takodje @ Milo:

Svim koji su se vratili u svoje,u "tudji" entitet,ja skidam kapu i zelim svako dobro. Fakat je samo da je povratak vrsen individualno,svako radi po vlastitom nahodjenju,bez nekog silnog poticaja od "dusebriznika" iz Sarajeva ili B-luke. Ja sam takodje zagovornik "svog na svome",tj ,kad sam u BiH,Federacija me zanima samo po pitanju obilaska rodbine koja zivi tamo. Mnoge su stvari koje koce povratak,i stvar je svakog pojedinca kako se snasao tu gdje je,i koliko je spreman "progutati" prilikom povratka... Dugo je vremena proslo,ljudi su pustili korijenje,tako da,ako cemo iskreno,bez brzog ekonomskog oporavka,te perspektive za zivot,cisto sumnjam da ce se neki silan povratak ikad desiti.

Ja popis smatram za cisto formalno utvrdjivanje stanja na terenu,a situacija je nazalost takva kakva je,sa ili bez stavljanja na papir koliko je gdje Srba,Hrvata i Bosnjaka.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 13:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 05 Avg 2006, 19:54
ERROR,

Za mene ne postoji „tuđi“ i „naš“ entitet.Svi narodi su konstitutivni na celom teritoriju BiH,to im garantuje Ustav ove zemlje!
Jebe mi se šta misle političari,ja sam svoju imovinu nasledio od oca a on od svog oca i tu smo od pamtiveka.
Onaj ko se želi vratiti treba da se i bori za to,da prevaziđe sve prepreke.Jeste teško ali se može!
Behar je u Banjaluci svoj na svome u svom gradu,nije nikakav marsovac koji je pao od nekuda,a ja sam u Sanskom Mostu domicijelni –autohtoni i jebe mi se šta ko od prolazećih političara ili rigidnih šovinista misli o tome.
Drugi je par opanaka što je nekom rat dobro došao pa je iz neke nedođije zauvek otišao tako što se dokopao jeftino kuće u nekom većem gradu pa ga boli neka stvar za ljude koji se zele vratiti i koji i srcem i dušom pate za rodnim krajem.
Činjenica je da se s jadnim ljudima manipuliše jer se koliko-toliko zele sacuvati etnicki čisti teritoriji i nikako da se vec jednom prihvati činjenica da od prekrajanja granica NEMA NIŠTA!
Sve balkanske zemlje će ući u NATO i u EU i s tim sve morbidne ideje i ideologije padaju u vodu!
Vreme je za život u punom kapacitetu! :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Besparica je napisao:
Glamoc

Mislim da si sve sa time rekao......Ko je jednim krocio ovim krajem sve mu je jasno......

Sta Glamoc? Sta sam sa time rekao?
Geldaj ja sam zivio do 2002 u Svicarskoj,,,zavrsio skolu i imao sigurnu buducnost........Medutim tamo nikada nije bila moja kuca,,,moja kuca moze biti samo tamo gdje sam roden za razliku od tebe...... U Banjaluci nas je cekala devastirana kuca i nedeloziran stan....Naravno posao itd,,,nije bio ni na vidiku,,,a situacija u BL tada nije bas bila sjajna....Medutim zelja za rodnom grudom je prevagnula,,,vratili smo se i sekunde se nisam pokajao,,,bilo je tesko...ali sada je sve super.........

Vidis ja imam dobroga prijatelja koji se vratio u Glamoc,,(selo 15stak kilometara od Glamoca) vartio se momak kuci,,,otvorio kafanu,,bavi se stocarstvom,,,i kaze da je sretan......Vjerovatno ga mozda i poznajes...znaci ima zivota svagdje samo se treba boriti.....

Pooooozzzzzz

Spori li ko tebi to sto si se ti vratio? Ja ne sporim? To da nekome kuca moze biti samo gdje se rodio ti je glupa ideja. Pa ljudi se stalno sele i u najnormalnijim uslovima i to ne samo kod nas nego i u cjelom svjetu. Zalis se da ti nije bio deloziran stan. Mislim stvarno, sta bi bilo da ti je bio zapaljen kao moja kuca? Pokusavas da poistovjetis sanje u BL i stanje u Glamocu, ali to nije isto.
Ko se vratio u Glamoc, narocito u sela oko Glamoca, vratio se jer nije imao drugog izbora. Tamo za vecinu ljudi koji su izbjegli sada nema srece ma sta ti pricao. Ja mogu reci za sebe da ne vidim nikakvu prespektivu za normalan zivot tamo. Moji roditelji su bili srecni tamo ali sada se ta sreca ne moze naci. Sto se tice tvog druga. Eto i da ti povjerujem da je on zadovoljan. To je njegova licna stvar. Samo, to je izuzetak i ne moze da vazi za sve.
Razlozi zbog kojih se ljudi ne vracaju su ti objasnjeni.
Ova prica da je neko dosao ovde da dozivi neko kulturalno prosvjeljenje je cisti primitivizam. Naslusao sam se ja slicnih prica i uglavnom ih pricaju ljudi koji nemaju grama mozga u glavi.
Drago mi je sto na te pice ne nasjedaju ucesnici ovog foruma.

Ne moze se sada forsirati da se neko vraca negdje samo da bi vi ispunili svoje bolsene ambicije da napravite BiH u kome ce dominirati muslimani. Znaci nije vama stalo da se ljudi mogu vratiti na svoje, samo vam vise politicki odgovara da se smanji broj Srba u RS i da se sve relativizuje.
I ova prica da popis smeta povratku je glupa. Kako popis moze smetani nekome ko zeli da se vrati?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 17:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
Besparica je napisao:
antik je napisao:
koji se nikada nisu uklopili u carsiju

Uf brate, stvarno je steta sto Banja Luka vise nije carsija. :roll:
Evo necu moci sada da doruckujem koliko mi je krivo zbog toga. :lol:
Carsija je vrhunac nase civilizacije. :roll:

hahhaaa
Jos jedan dosljo sto ne moze odoliti da se ne javi i objasni nama CARSIJI sta je to i kako se to ne moze vise tako nazivati jerbo sada su neka druga vremena i nekakvi cudni ljudi zive u tim mjestima
De ti nama caskom objasni kako vi to sada nazivate pogotovo ako si iz okolice Glamoca.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 17:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Zasto ne zele popis stanovnistva?
- Zato sto prica o konstitutivnosti pada u vodu (kako neki mogu biti konstitutivni u entitetu u kojemu su manjina).
- Zato sto neki nece imati onaj broj poslanika i radnika u skupstinama/opstinama/javnim institucijama koji sada imaju...
- Zato sto ce prica o etnickom ciscenju"kojeg su samo jedni cinili"pasti u vodu i podaci ce pokazati da je u nekim gradovima sada zivi znatno manji broj pripadnika drugih nacija(npr.Sarajevo).
- Zato sto oni koji zele nezavisnu Republiku Srpsku mogu koristiti podatak o popisu na isti nacin kako su podatke iz popisa koristili Albanci sa Kosova kada su argumentovali svoj stav za nezavisno Kosovo.
itd.

A najbolje je da RS sama organizuje popis.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

antik je napisao:
Besparica je napisao:
antik je napisao:
koji se nikada nisu uklopili u carsiju

Uf brate, stvarno je steta sto Banja Luka vise nije carsija. :roll:
Evo necu moci sada da doruckujem koliko mi je krivo zbog toga. :lol:
Carsija je vrhunac nase civilizacije. :roll:

hahhaaa
Jos jedan dosljo sto ne moze odoliti da se ne javi i objasni nama CARSIJI sta je to i kako se to ne moze vise tako nazivati jerbo sada su neka druga vremena i nekakvi cudni ljudi zive u tim mjestima
De ti nama caskom objasni kako vi to sada nazivate pogotovo ako si iz okolice Glamoca.

Ako bas zelis da znas Banja Luka nije carsija nego grad i to ne bilo kakav grad nego glavni grad RS i u njemu ne zive cudni ljudi nego sasvim normalni ljudi. Balkanci koji ne zive u Turskoj nego na Balkanu, koji je dio Evrope. Ja tebi i tovojoj "carsiji" ne pokusavam nista da objasnim niti me interesujete, samo ipravljam zablude koje siris na ovom forumu. To sto ti i jos neki osjecate nekakvu koheziju u grupi koju vi nazivate "carsija" je apsolutno nevazno za ovaj grad u svakom smislu te rjeci. Jadno je to sto ti mislis da neko uopste ima zelju da se uklopi u tu tvoju "carsiju". Likovi sa tom tvojom pricom su obicni kompleksasi koji nemaju nijedan kvalitet kojim bi nahranili svoj ego, pa ga hrane sa stvarima tipa: ja sam rodjeni B....., ja sam iz carsije, bla bla bla, koje su apsolutno nevazne za karakterne osobine jednog covjeka.

Eto, objasnio sam ti to pogotovo zato sto sam iz Glamoca. :roll: Skontaj izjave: "pogotovo ako si iz okolice Glamoca"! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 18:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
ajkula je napisao:
Dust je napisao:
Teheranac, koga zabole uvo sto ti dijelis ljude. Takvi kao ti su zarili i palili Jasenovcom, Aushwitzom, Srebrenicom, Bleiburgom. Fasista i morona poput tebe je bilo i bice, ali ce te uvijek biti u manjini.

Neka ti nisi ni fasista ni moron, nego si eto, sva fina.. samo te na politici ima :roll:

Vrijeme je da se odradi popis i da se sazna istina. Ma kakva bila.

Ljeposava, sta nije jasno?

Vrijeme je da se uradi, ali da se popisu svi oni koji su protjerani. Ne mozes ti mene otjerati iz moje kuce i poslije je prepisati sebi i obrnuto.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 19:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Ne mozes ti mene otjerati iz moje kuce i poslije je prepisati sebi i obrnuto.

Jesi li ti sigurna da znas sta je popis?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 19:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Besparica je napisao:
Dust je napisao:
Ne mozes ti mene otjerati iz moje kuce i poslije je prepisati sebi i obrnuto.

Jesi li ti sigurna da znas sta je popis?

Вјероватно није.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 19:59 
Majstor
Majstor

Ako je u BL zivjelo oko 70 000 ne Srba po popisu iz 1991, a sada ih nema ni 2 % od toga (sto je posljedica etnickog ciscenja) onda bi bilo nepravedno izvrsiti ponovni popis stanovnistva a ne ukljuciti i doticne ljude i/ili njihove porodice. Jel' mozda sada jasnije Glamoca?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 20:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
Ako je u BL zivjelo oko 70 000 ne Srba po popisu iz 1991, a sada ih nema ni 2 % od toga (sto je posljedica etnickog ciscenja) onda bi bilo nepravedno izvrsiti ponovni popis stanovnistva a ne ukljuciti i doticne ljude i/ili njihove porodice. Jel' mozda sada jasnije Glamoca?

Ајде научи шта је попис становништва! Како те уопште није срамота коментарисати на теми о којој немаш три чисте?

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
1/3 Срба у БЛ су избеглице.

Пример пописа у Хрватскоj у 2009 - http://www.dzs.hr/

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 23:30 
Majstor
Majstor

skypostman je napisao:
Dust je napisao:

Ајде научи шта је попис становништва! Како те уопште није срамота коментарисати на теми о којој немаш три чисте?

Ajde ti nauci da ne seres na komentare onih koji nisu tebi po volji.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2009, 23:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dust je napisao:
skypostman je napisao:
Dust je napisao:

Ajde ti nauci da ne seres na komentare onih koji nisu tebi po volji.

Лијепо сам ти рекао да не знаш ништа о овој теми на основу твоје изјаве горе. И молим те суздржи се од псовки.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]