banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Ovo ja samo za majlili sad..............

majlili duso ja upravo sad sa kafe iz grada...nes vjerovat al jedva nadje mjesta u kaficu,toliko naroda a ponajvise one dijaspore(citaj turista :wink: )....da oce vise otic kucama svoim da na miru mogu popit kafu uhhhh :D

A sto bolan Banjalucki Beharu da je provedem po Norebru,tamo samo sad mozes zaradit noz u bubreg ili metak u celo......bolje je po fensi mjestima u Ny Havn tamo je sad zestoko i dobro......a na Kristijani nema vise onog cara i dobrote ko nekad,eee kad se sjetim onih standova i prodaje opojenih droga na veliko i malo :D
Jesi ti to bio ovdje???

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
a gdje si to ti?

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

cicak je napisao:
a gdje si to ti?

cuj gdje ccccc pa u Kbh a necu biti na mjesecu :lol: :lol: :lol: :lol: smugnuo sa posla na kafu pa da prenesem majlili puno pozdrava :D

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 11:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Stas' onda u tom istom inostranstvu, ako je jednako dobro i kod kuce?

Студије.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:03 
ja licno sam bila u onim malo skupljim apartmanima i u hotelu, ali moji drugari su isli u makarsku, uzimali apartman, i spavali na onihm pomocnm dusecima.. meni je svejedno, sta pisu pojedini pacenici, nismo mi poljski turisti, mnogo ljudi koje znam imaju dosta manju platu pa odu vikendom na more, nisu to havaji i luksuz, ali price da se ne ide su besmislene...

a tebi antik ako ce biti lakse da ti kazem kako smo svi ovde jadni i bijedni, evo misli tako, ja odustajem, a ti sebe velicaj u svojoj glavi, dodji ovde i misli kako ti se svi dive, tvoja stvar.. mene licno bas zabole nesto, pa s toga odustajem.. nisu ljudi svi ode bogati materijalno, duhom su to svakako, ali nikad necu dozvoliti da neko ko zivi negdje tamo ovaj narod ovde smatra prosijacima i beskucnicima jer to oni nisu.... ovo je moja zavrsna rijec na ovom topicu, a i moze pod kljuc, vrtimo se u krug a niko ne odustaje od principa..

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
ja licno sam bila u onim malo skupljim apartmanima i u hotelu, ali moji drugari su isli u makarsku, uzimali apartman, i spavali na onihm pomocnm dusecima..

Ti kao odlazak na more navodis jednodnevni izlet i spavanje na poljskom krevetu, a mali Hans iz Aachena odmorom smatra 14dnevni put sa porodicom na Tenerife uz konstantno mazanje putrom po guzici. Jebiga, nije isto :D

Citiraj:
Студије.

Kazes da nam je jednako, a otisao si, trazeci bolji studijski program, bolje obrazovanje. Nema smisla, osim ako ne smatras da se kvalitet zivota mjeri 'zajebancijom' i 'dobrim druzenjem' koje zapadnjaci, kao sto tvrdite, nemaju. Bez uvrede, ne napadam tebe licno, samo mislim da iz prevelike zelje da ovde kod nas bude dobro, razmisljas malo nerealno :D

Da se razumijemo .. ne smatram ja da vani cvjetaju ruze i da je svakom ko ode odavde bolje nego onom koji ostane. To je glupost. Medjutim, govoriti da je jednom pravniku, doktoru ili ekonomisti jednako dobro kao njihovim pandamima na zapadu, nema smisla.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 14:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25
majlili je napisao:
ja licno sam bila u onim malo skupljim apartmanima i u hotelu, ali moji drugari su isli u makarsku, uzimali apartman, i spavali na onihm pomocnm dusecima..
ali nikad necu dozvoliti da neko ko zivi negdje tamo ovaj narod ovde smatra prosijacima i beskucnicima jer to oni nisu.... ovo je moja zavrsna rijec na ovom topicu, a i moze pod kljuc, vrtimo se u krug a niko ne odustaje od principa..

Pa zar nisi rekla kako sa jaranima ides zajedno i utalite put i apartmane ,poneses sendvica od kuce i tako vam bude jeftinije.Sad odjednom ti kao rafo imas love i ides na skuplja mjesta ali eto tvoji jadni jarani idu po jeftinijim apartmanima i spavaju na pomocnim lezajevima.Gubis kontrolu skroz. hahhaa
Niko ovdje nije nazvao nas narod prosijacima i beskucnicima.Nemoj da lazes .

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 16:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Avg 2009, 13:06
U Evropi ima vise posla i love ali su drustveni invalidi tj kapitalisticki robovi,Znam po sebi,zive za nedjelju koju ionako prespavaju jer nemogu ustat iz kreveta.Dok je kod nas nesto sasvim drugo mi glumimo kapitalizam-dajemo izgovor lopovima da kradu i da nas obmanjuju sa tv ekrana,Dok mi rezimo jedni na druge oni pune bankovne racune i smuju nam se iza ledja :angry4:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 16:11 
moram se ukljuciti samo vanji da kazem nesto, ti kao urednik trebao si procitati sve postove, rijec je bila o tome kako nas narod ne ide na more, pa sam ja replicirala da ako nista ode na vikend, te sa koliko novca moze otici bar ta dva dana. a mnogo, mnogo ljudi ide i ovako na more..

a antiku necu ni odgovarati, moj post na koji se on jadan povezuje bio je primjer prosjecnog naseg covjeka, sto je neko spomenuo da ima 500 KM mjesecno, pa sam se na to nadovezala kako moze i on otici negdje..
a to koliko ja imam nije tvoja stvar, znam da si ti jedva docekao da na moj post omalovazis covjeka sa 500 KM i vikendom sa sendvicima na more, sto samo govori o tvojim kompleksima, ali moram te razocarati, u velikoj si zabludi, sticajem okolnosti zivim poprilicno dobro... vjeruj mi.. onoliko koliko ces ti samo sanjati tamo daleeeeekooooo.. mogu ti potvrditi i ovde neki, zato ti je pametnije da ne pricas gluposti...
i kad me vuces za jezik, za razliku od tebe ja razumijem ljude ovde, pomogla sam mnoge ljude i ja i moji, a nikad ih necu smatrati jadnicima i siromasima, kao ti , niti poturati kako je tebi dobro a njima lose.. nikad.. onaj ko ne zivi ovde ne moze pricati kako je ljudima ovde, to mogu oni sami, a ne neko sa strane da ih sazaljeva..

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 16:13 
i da, da rezimiram, vrijednost covjeka nije u materijalnom nego u duhovnom, kad to shvatis ti dodji pa napisi nesto... ja vise necu odgovarati sigurno..

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 17:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

MonaLisa je napisao:
Slažem se sa Cvoxom. Naročito u ovome:

cvox je napisao:
jeli pastete i konzerve samo da bi dosli u Yugu da se pokazu.....

Nigdje ne teče med i mlijeko. Tamo jeste sve bolje i kulturnije, ali narod radi da to zaradi! Ovdje niko ništa ne radi. Ima onaj kome se posrećilo, a ne onaj koji se napatio.
Tamo jesu veće plate ali je sve skuplje. Jeste bolje uređena država, ali je i stroži zakon i sve živo se naplaćuje.

Gola istina ja sam radio 7g.vani.Nekad je i pasteta bila luksuz i zivjelo se na poljskom krevetu u praznoj sobici samo ja i polovan tv,radno odjelo i pidzama ali nikad se nisam prosipao kao sto to drugi rade kad dodju u rodni grad.Ako imas papire mozes da kupis mecku slk 2000g. za 1000e i da je vozas na stranim tablama-prosipaju se oni koji nikad nisu imali nista ja imam sve ali nisam imo poso u svojoj zemlji a mora od neceg da se zivi 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Problem je narode u politickom uredjenju i politici koja se vodi.Imam osjecaj da je narod kratkovidan :evil3:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 17:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

V@nja je napisao:
Citiraj:

Ti kao odlazak na more navodis jednodnevni izlet i spavanje na poljskom krevetu, a mali Hans iz Aachena odmorom smatra 14dnevni put sa porodicom na Tenerife uz konstantno mazanje putrom po guzici. Jebiga, nije isto :D

Citiraj:
Студије.

Kazes da nam je jednako, a otisao si, trazeci bolji studijski program, bolje obrazovanje. Nema smisla, osim ako ne smatras da se kvalitet zivota mjeri 'zajebancijom' i 'dobrim druzenjem' koje zapadnjaci, kao sto tvrdite, nemaju. Bez uvrede, ne napadam tebe licno, samo mislim da iz prevelike zelje da ovde kod nas bude dobro, razmisljas malo nerealno :D

Da se razumijemo .. ne smatram ja da vani cvjetaju ruze i da je svakom ko ode odavde bolje nego onom koji ostane. To je glupost. Medjutim, govoriti da je jednom pravniku, doktoru ili ekonomisti jednako dobro kao njihovim pandamima na zapadu, nema smisla.

Vani si obican rob i gradjanin 13reda Jednostavno prodajes dusu za par eura :confused2:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Kazes da nam je jednako, a otisao si, trazeci bolji studijski program, bolje obrazovanje. Nema smisla, osim ako ne smatras da se kvalitet zivota mjeri 'zajebancijom' i 'dobrim druzenjem' koje zapadnjaci, kao sto tvrdite, nemaju. Bez uvrede, ne napadam tebe licno, samo mislim da iz prevelike zelje da ovde kod nas bude dobro, razmisljas malo nerealno

Ја сам отишао (додуше на некој полудобровољној основи...) да бих се вратио. Могао сам и ја да отворим новчаник и упишем нешто приватно и ћао другари али ипак сам себе не бих схватио озбиљно са таквом дипломом а о неком запослењу и да не причамо. Контам ипак боље овако мало се и помучити али ће се то на дуже стазе исплатити.
Уопште не гајим апсолутно никакву илузију да бих након завршетка студија остао овде. Нема шансе.
Радије кући, мања плата али бар си са својим народом.
Мислим да људи који су код нас запослени у банкарству, економији и сличним секторима уоште није лоше ако се узме у обзир целовита ситуација. Наравно да не могу да се пореде са овима на запада али ипак да им је лоше и није.

Међутим има једна ствар коју сам потпуно заборавио. Када кажем боље, треба гледати и где. Нпр. Београд, Нови Сад и Бања Лука то су неки центри који одскачу од остатка.
Реално југ Србије где су плате од 8000 до 12000 динара је ужас и мислим да би већина одатле бежала (ово можемо да поредимо и са нашом унутрашњости типа Хан Пијесак, Фоча и сл.).

Citiraj:
Nema smisla, osim ako ne smatras da se kvalitet zivota mjeri 'zajebancijom' i 'dobrim druzenjem' koje zapadnjaci, kao sto tvrdite, nemaju.

Не мерим тако али реално ако се све сабере то изгледа овако.
Код нас: Углавном се нема ништа претерано али бар људи нису гладни чак већина има и понеки луксуз (значи мобилни је већ стандард а млади већином већ имају комп и сл.).
Постоји и та нека "елита" која баш има. Има сигурно и тешке сиротиње али где тога нема.
Е сад кад на то додамо наш менталитет који у принципу не тражи много и није захтеван + то да се ипак живи свој на своме онда то и није тако лоше.

Вани: Програмиран начин живота, рад и ред, времена за одмор скоро да и нема или га има онолико колико је потребно чисто да не би дошло до замора материјала (тј. људи).
Већина наших ту већсе добро одродила од отаџбине, национална свет нула бодова, обичаји и култура исто тако нула бодова, подигли су се разни кредити за кола, станове и слично, итд... итд. Они једноставно не уживају у животу већ читав живот рмбаче за нека екстра надркана кола која су узели на кредит или да направе кућу у отаџбини која онда стоји празна а све то да би као нешто доказали. Мислим ти гастоси кад дођу ја кад чујем те приче и какве се ту шарене лаже врте то је за повраћање.
Ипак мора се рећи да је наш крај (БЛ регија) доста и зависна од гастарбајтера јер доносе новац, троше што доприноси томе да постоји циркулација новца преко потребна за економију. Сад ова криза је погодила и њих па се то трошење смањило опасно што се једноставно осети у БЛ тренутно (или свим тим околним местима Прњавор, Приједор, итд.).
Тако кад се све то сабере дођемо на оно тешко с њима али тешко и без њих.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 18:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Sve je individulano i sve zavisi od toga ko se koliko potrudi a ponekad i koliko sreće ima. Očito je onima koji su otišli lijepo dok se ne žale i ne vraćaju. Ja sam takođe za odlazak zato jer želim najbolje sebi! Želim da steknem super obrazovanje na super fakultetu ako to mognem finansirati. Želim da, izazova radi, odem od svoje sigurne sredine, da se usudim i pokušam snaći u novoj! Da se malo patim i trudim, učim, radim, snalazim i upoznajem. Kući se uvijek lako vratiti.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 20:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
MonaLisa je napisao:
Kući se uvijek lako vratiti.

Pa i nije se bas tako lako vratiti. Sve mislis "aj' jos malo, pa jos malo, pa jos koji mjesec, pa jos koju godinu..." pa prodje godina i godina, a ti se ne vrati. Tako su nasi "stari" koji su otisli van, isto su tako "posle prve plate, druge, trece.... desete.... " ..i tako godina po godina i ostase 20, 30, 40 godina... i onda se crvaju pred penziju, ne mogu docekati da odu kuci, ali i to malo morgen, djeca ostaju u inostrasntvu, pa unucadi... nije ni to zivot vratiti se sam dole i gledati u zidove koje si sa Schillingom stekao. Nije to bas tako jednostavno i prosto kao sto izgleda (i kao sto bi trebalo da bude). Vjerujte mi, znam o cemu pricam. :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 21:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Tacno Leona. Nije se jednostavno vratiti kad znas da te tamo ne ceka nista(materijalno). I oni koji su ostali nemaju posla, a tek oni koji se vrate su deseta rupa na svirali.(naravno mislim na posteno dobijanje posla, ne kupovanje).
Drugo ljudi koji su u inostranstvu navikli su da vise trose i na razne luksuze, tako da im je teze nego onima koji su navikli na skromnost. I to je osnovni razlog sto ostase po 20-30 godina.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
urbana_extravaganca je napisao:
Citiraj:

Студије.

golemo. nemam komentara.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2009, 23:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Citiraj:

Студије.

Ovo je najbolje do sad. :lol: :lol: :lol: Svima popuje o nekom patriotizmu a otisao studirati kod "neprijatelja koji su bombardovali Srpski narod" i lizati im dupe. :lol: Bolje bi bilo da si sutao o patriotizmu nego da si se ovako prosuo. 8)
Ja ako nisam "patriota" bar nisam ni licemjer :)

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 05:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
Citiraj:

Студије.

Ovo je najbolje do sad. :lol: :lol: :lol: Svima popuje o nekom patriotizmu a otisao studirati kod "neprijatelja koji su bombardovali Srpski narod" i lizati im dupe. :lol: Bolje bi bilo da si sutao o patriotizmu nego da si se ovako prosuo. 8)
Ja ako nisam "patriota" bar nisam ni licemjer :)

Aj sto mu ga vim suknu onako jaranski :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 213 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]