banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 09:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Feb 2009, 14:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Citiraj:
Roditi je najlakse, treba posle zivjeti i prezivjeti.

Kako moja baka kaže "sit se gladnom ne razume"
Ne može to znati neko ko nema dete.. A svi se prave pametni...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Leona je napisao:
Moja jedna prijateljica zivi u Svicarskoj, tamo nema trudnickog, morala je nakon 2 mjeseca posle poroda poceti raditi. Fakticki te otrgnu od djeteta, nedaju ni da dojis svoje dijete. I kazu "radjajte". Roditi je najlakse, treba posle zivjeti i prezivjeti.

Могуће. У неким другим земљама ЕУ постоји тај временски период од неке 2 године где жена има право на породиљско одсуство.
Код нас је проблем што то није уређено па постоји релативна могућност отказа у случају трудноће, посебно се то односи економски сектор. Нпр. у банкама ако покушавате да се запослите питају вас да ли сте удани, да ли ускоро планирате децу и слично. Није добро ако кажете да планирате то вам аутоматски ставља у незавидну позицију. Али то је опет као што рекох проблем неуређености државе а не проблем финансија или услова живота.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 16:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
urbana_extravaganca je napisao:
Leona je napisao:
Moja jedna prijateljica zivi u Svicarskoj, tamo nema trudnickog, morala je nakon 2 mjeseca posle poroda poceti raditi. Fakticki te otrgnu od djeteta, nedaju ni da dojis svoje dijete. I kazu "radjajte". Roditi je najlakse, treba posle zivjeti i prezivjeti.

Могуће. У неким другим земљама ЕУ постоји тај временски период од неке 2 године где жена има право на породиљско одсуство.
Код нас је проблем што то није уређено па постоји релативна могућност отказа у случају трудноће, посебно се то односи економски сектор. Нпр. у банкама ако покушавате да се запослите питају вас да ли сте удани, да ли ускоро планирате децу и слично. Није добро ако кажете да планирате то вам аутоматски ставља у незавидну позицију. Али то је опет као што рекох проблем неуређености државе а не проблем финансија или услова живота.

Negdje moras potpisati i da neces radjati.
OK,imas godina dana porodiljnog i sta onda? Sa godinu dana niko nece primiti dijete u vrtic. A nasi su vrtici svakako pretrpani.Dobro je Leona spomenula da je lako bilo odgajati djecu na selu, kad su 3 generacije zivjele zajedno, pa ako te nije mogla cuvatgi mama, cuvala te baka ili neka strina i sl.Tad je bilo nor,alno i da 10 ljudi i vise spava u jednoj prostoriji, a sada je to, naravno, nemoguce.A kada imas stan sa 2 sobe, gdje da smjestis toliku djecu?Po ormarima mozda?Ili da se vratima u vremena nasih baka, pa da rasprostremo slamu na pod i spavamo?

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Leona je napisao:

Negdje moras potpisati i da neces radjati.
OK,imas godina dana porodiljnog i sta onda? Sa godinu dana niko nece primiti dijete u vrtic. A nasi su vrtici svakako pretrpani.Dobro je Leona spomenula da je lako bilo odgajati djecu na selu, kad su 3 generacije zivjele zajedno, pa ako te nije mogla cuvatgi mama, cuvala te baka ili neka strina i sl.Tad je bilo nor,alno i da 10 ljudi i vise spava u jednoj prostoriji, a sada je to, naravno, nemoguce.A kada imas stan sa 2 sobe, gdje da smjestis toliku djecu?Po ormarima mozda?Ili da se vratima u vremena nasih baka, pa da rasprostremo slamu na pod i spavamo?

Коју толику децу? Ја нисам нигде написао да треба имати 7-8 деце али 2-3 детета нису и не смеју бити проблем.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
2-3 детета нису и не смеју бити проблем.

ni dvadesetoro dece nije problem ako koristiš pravu tehniku: http://www.cracked.com/blog/how-to-win- ... -children/

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 18:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Коју толику децу? Ја нисам нигде написао да треба имати 7-8 деце али 2-3 детета нису и не смеју бити проблем.

2-3 djeteta su ok,ja bi licno volio imati bar dvoje djece, ako vec ne bude moglo troje( treba naci neku koja hoce toliko radjati :D ).

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 19:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Možeš imati i šestoro... sa tri žene. :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 20:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37

Jao, jao... Ne samo opet ta trula prica o pampers pelenama, gladnoj deci i socijalnim slucajevima. Zna se da ako npr. roditelji imaju dvoje dece od kojih je jedno npr. godinu dana starije da su skoro sve njegove stvari (mislim na odecu) upotrebljive za mladje dete. Ili npr. kolica (kad ih vec spominjes) uvek mogu da se uzmu od nekog iz porodice kome vise nisu potrebna ili od komsije itd.

Ajmo ovako.. Ja sam se za natalitet pobrinula, komadom jednim. Sta je sa tobom? Drkas djoku i kenjas po forumu? Kada budes morao kupovati pelene, kolica, benkice iz koje dijete izraste prije nego trepnes.. Sta ako nemas nikoga u porodici ko ima kolica, auto sic i milion i jednu stvar koja je potrebna za dijete?? Dosta vise supljaka od vas zelenih i balavih :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 22:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne vidimzasto ti to dovodis u vezu sa fasizmom kad se radi o cinjenicnom stanju.

Zato što je post bio obojen šovinizmom i mržnjom .

Власи и гани. Па није Србија крива што има те скрнаве мањине са ненормалним обичајима.

Zar nije?

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 22:20 
Administrator
Korisnikov avatar

Ja bih lično volio imati tri djeteta ali ne pitam se samo ja.Nadam se da ću i imati uslove,kakve-takve,za tako nešto.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Ja bih lično volio imati tri djeteta ali ne pitam se samo ja.Nadam se da ću i imati uslove,kakve-takve,za tako nešto.

Glavni uslov je da nadjes zenKu koja ce te podrzati u odluci. :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 22:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa,reko' kakve-takve....... :wink:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 23:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dobro je momci, nadam se da ste prošli kritičnu dob od 13 god? :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 00:42 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ja nasao punicu, al ******** ona jos nerotkinja.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 00:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Dvaput, najmanje. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 13:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Talija je napisao:

Dva puta,i još ostalo kusura.........

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Talija je napisao:

Dva puta,i još ostalo kusura.........

Mi mora da smo parosnici,sto bi rekla moja pokojna baba. :wink:

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 15:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Никад није касно... Човјек у 59. години постао отац!

http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... onovo-otac

Мада требате почети штанцати раније да би подпомогли васколико српство...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 15:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:

Jao, jao... Ne samo opet ta trula prica o pampers pelenama, gladnoj deci i socijalnim slucajevima. Zna se da ako npr. roditelji imaju dvoje dece od kojih je jedno npr. godinu dana starije da su skoro sve njegove stvari (mislim na odecu) upotrebljive za mladje dete. Ili npr. kolica (kad ih vec spominjes) uvek mogu da se uzmu od nekog iz porodice kome vise nisu potrebna ili od komsije itd.

Ajmo ovako.. Ja sam se za natalitet pobrinula, komadom jednim. Sta je sa tobom? Drkas djoku i kenjas po forumu? Kada budes morao kupovati pelene, kolica, benkice iz koje dijete izraste prije nego trepnes.. Sta ako nemas nikoga u porodici ko ima kolica, auto sic i milion i jednu stvar koja je potrebna za dijete?? Dosta vise supljaka od vas zelenih i balavih :roll:

Па добро је што си допринела с тим једним али да мало мање пискараш по форуму можда си могла да имаш и двоје... Не би ти сигурно шкодило.

Citiraj:
Zar nije?

А зар нису скрнави? Венчавају се деца од нпр. 12-13 година и ти кажеш то је нормално?

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2009, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Krivi su roditelji jer su dali pristanak čim je održano vjenčanje (u opštini).
Krivi su i što su potkazali kao roditelji u odgoju djeteta.
Naravno da se to dešava u društvu sa niskom sviješću, zatucanim sredinama.
Na donjem linku priča o 12-godišnjoj djevojčici i halabuci koja se podigla oko toga, a bilo je i na tv-u.

"KADA je odjeknula vijest kako je 12-godišnja Lj.S. iz Doboja zatrudnjela sa 24-godišnjim Daliborom Marinkovićem s kojim živi u izvanbračnoj zajednici, upleo se cijeli garnizon ljudi koji su od obitelji željeli čuti neke odgovore. Međutim, nakon objave u medijima, javio se Dalibor Marinković demantirajući njezinu trudnoću riječima: "Ona se malo udebljala pa se pročulo da je trudna, ali nije", rekao je za Dnevni Avaz. Kako je u početku mislila da je njezina maloljetna kćer trudna, majka Mira Stanković (na maloj fotografiji) slučaj je odmah prijavila policiji, da bi kasnije povukla prijavu."

http://www.index.hr/xmag/clanak.aspx?id=421966

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 125 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]