drinin vuk je napisao:
Citiraj:
mislim da su svi sa 30 godina mentalno sposobni da za sebe izaberu ono što im se sviđa.
Овде лежи зец. Нису што је најгоре. Ја сам противник да женско бира своје презиме,јер је то европска пропаганда и амерички глобалистички феномен,дакле ништа мање није вриједна жена која је узела мужево презиме и своје избрисала.
Ne možeš ti siliti žensko da uzme tvoje prezime, ako hoće-hoće, ako neće pređeš preko toga. Ako ti je bitno, popričaš sa njom i vjerujem da će izaći na dobro. Niko ne kaže da je žena koja uzme drugo prezime manje vrijedna. To su sve sitnice. Kada se ljudi istinski vole i poštuju, lako nađu zajednički jezik. Bilo da je odabir prezimena ili rata kredita.
A što se prihvatanja prezimena kod žena tiče.. Nije uvijek ni dobro.

Poznajem jednog izrazito tamnoputog momka (Obala Slonovače, ili kako vi već kažete..) koji se preziva Radovanović.

Naš "srbin-na-papiru" iz Švedske oženio neku čokoladnu, a ego proradio pa je ovaj natjerao da prihvati njegovo prezime..

Phoenix je napisao:
Ok. Ako prezime nije bitno, zašto onda Danny i Džontra ne uzmu ženino prezime danas-sutra?
Običaj da se prezime prenosi je došao od toga što se prije na ženu gledalo kao na vlasništvo (ona će da bude u kuhinji, da sprema ručak, da radi neki fizički posao, da ćuti, ne zapitkuje i da produži lozu) i toga i danas ima, ali u drugom obliku. Žena mijenja prezime da bi pokazala pripadnost porodici dok se od muža to ne traži. I to je ostalo kao običaj.
Što se mene tiče, ja volim svoje prezime (još više dolazi do izražaja pošto živim u multikulturalnoj sredini) i ne bih ga prepustio, to je moje, moj žig. Isto tako, kao što sam ja donio odluku o prezimenu, i ženu ću poštovati, koju god odluku da donese.