[quote="vim"]Ne znam na sto mislis da sam ljubomoran. Ako si mislio zato sto si u UK, i ja sam tako da vrlo dobro znam razliku u zivljenju. Tako da nemam razlog biti ljubomoran, samo sam te zapamtio da si tu posto se nalazimo na istom ostrvu.
Ono sto mi smeta je licemjerstvo. Kao USA, UK i ostali su losi, a svi su pobjegli tamo. Ja ako sam pobjegao bar nisam licemjer pa kazem zasto sam pobjegao. Pobjegao sam zbog bezakonja koje vlada u u rs i cijeloj bivsoj sfrj. Ali mi smetaju te lazne patriote koji su kao ti. Sto se tice zivota na ostrvu vrlo dobro znas sta vecina nas stranaca radi, svaka cast ako si ti izuzetak pa radis neke fine poslove. Ali ono sto mi se svidja u njihovom sistemu je ljubaznost i postovanje ljudskih prava sto kod nas nikako nema. Kod nas ces cuti samo psovke i neljubaznost. Obzirom da sam vidio razliku ne vidim zasto ti toliko mislis da je u rs bolje. To je kao kad poredis ficu i mercedesa.
A sto si postavio pitanje koji prvi izbor? Mislis da nismo izabrali rat?[/quote]
zbog cega si ti onda licimjeran kad si naveo "vidim bilo ti dobro u rs pa si otisao." i meni smeta licimjerstvo, cisto da znas.
eh tu ljubaznost okaci macku o rep. o engleskim psovkama stvarno ne bi da pricam.
pricalo se na drugom mjestu zasto su ljudi otisli preko grane, pa nema potrebe za ponavljanje.
moja poenta je bila, sloboda je vaznija od novca. eh sad te pitam koliko bi bili slobodni da smo prihvatili ono sto je alija nudio prilikom odvajanja od juge.

da, moje pitanje sta bi bilo da nismo odgovorili.
opet glupa politika.

a sto se tice ljudskih prava, pa dokle ta stara glupa prica koju smo prihvatili od zapada da nismo ni znali za ljudska prava. tito dao siptarima koje su albanci protjerali kosovo, imali svoj jezik u skolama jos u ono vrijeme. isto tako i madjari, i onda pricamo nisu bila ljudska prava. siptari su po cijeloj jugi dobili najbolje lokacije za slasticarne. i onda dodju glupi ameri i kazu vi nemata ljudska prava, a oni mrze crnce.

stvarno dokle vise ta jeftina prica o ljudskim pravima. kad si vec na ostrvu, valjda znas koliko englezi postuju i cijene poljake.