banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Da li bi ratovali ?
Da, zbog Kosova. 3%  3%  [ 2 ]
Da, zbog RS. 5%  5%  [ 4 ]
Da, zbog Kosova i RS. 15%  15%  [ 11 ]
Ne, ni u kom slucaju. 77%  77%  [ 56 ]
Ukupno glasova : 73
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2008, 12:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Nov 2004, 16:56
pisao sam i ranije, bolestan sam otkako su kosovo otrgli iz srbije, ali više boli prepucavanje između "evropa nema alternativu" i "kosovo je srbija" tj. izdajnici ds,g17-> qrva dss i oni maloumni radikali... strašna je činjenica da par vodećih političara svjesno lažu svoj narod... prije par dana sam dobio knjižicu Dr Rodolf Arčibal Rajs(čovjek je sa srpskom vojskom prešao planine albanske i do kraja života ostao sa srbima) · Čujte Srbi! strašno je ono što je pisao o događajima prije skoro 100 godina, stanje je isto, ništa se ne mijenja, obavezno je pročitajte ako vam dođe pod ruku (možda je par maraka na ulično)...jedan detalj iz knjige pašićev sin je po krfu automobilom gazio srpske ranjenike i borce...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
blejalo je napisao:
prije par dana sam dobio knjižicu Dr Rodolf Arčibal Rajs(čovjek je sa srpskom vojskom prešao planine albanske i do kraja života ostao sa srbima) · Čujte Srbi! strašno je ono što je pisao o događajima prije skoro 100 godina, stanje je isto, ništa se ne mijenja

Čuo sam za tu knjigu, da je dobra.

A ovo oko toga da se sve samo ponavlja, tj. da se ništa ne uči i da pada u vodu ona izreka da je istorija učiteljica mudrosti, to je tačno, nažalost, i to na više nivoa.

Mogla bi se otvoriti ozbiljna tema o tome (mada pitanje je ko bi je shvatio ozbiljno što samo objašnjava ovakvu lošu situaciju), ali bi ta tema išla na DiR, o paralelama nekadašnjih dešavanja Izraelcima i danas Srbima, a tu jaku paralelu Izraelaca i Srba je uvidio i o njoj pisao vladika Nikolaj Velimirović koga je SPC proglasila i svecem. To su fascinantne stvari, koliko sam ja vidio da se poklapa, ponavlja, pa i ovo sada sa rasparčavanjem Srbije, vladavina i dirigovanje od strane stranaca i svjetskih sila, paljenje vjerskih objekata, a istovremena zaluđenost domaće vlasti tim istim strancima i bezumna želja da se pajdaši sa njima, da se sklapaju savezi, drugim riječima bježi se od Boga u zagrljaj onih kojima ne treba trčati, a to su sve radili Izraelci pa možemo fino pročitati kako su u tim periodima prošli. Šteta što se crkva ovim ne bavi, ne proučava, jer i apostoli su rekli da trebamo dobro paziti i učiti iz onoga što se dešavalo Izraelcima da nas ne snađu iste stvari. A danas se hrišćani pozivaju na Hrista i apostole a ne proučavaju ono što su nam oni dali. Apsurd. Da se energija uložena na sezonsku redovnu priču o badnjacima, farbanju jaja, slavama i sličnom uloži u proučavanje ovih stvari o kojima pričam mnogo toga bi bilo puno jasnije, kao što je sasvim jasno onima koji to već odavno proučavaju. Oni koji na ovo inače gledaju sa ove duhovne strane pa to i proučavaju nije nimalo čudno sve ovo što se dešava, ono što se u bliskoj prošlosti desilo, i što slijedi ako se ovako nastavi, sve je to logično i sve su to poznate posljedice za takve uzroke. A moglo bi se još štošta reći za EU i njenu sudbinu, sve ima u Svetom Pismu. Nekada je Nikolaj Velimirović narodu skretao pažnju na te stvari, ali ko na to gleda ozbiljno? Njegove knjige su u zadnje vrijeme nekako dobile na popularnosti, ima ih na svakom koraku, bilo bi dobro da se čitaju ali i ozbiljno shvataju a ne da budu samo privremena zanimacija dok traje čitanje.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2008, 15:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
Prije nego sto se odluci bilo ko za ratovanje samo da napisem koliko iznosi cijena pogibije u ovom zadnjem ratu:

majka, zena i djeca dobijaju po 5000.00 KM
za troskove sahrane se dobije 600.00 KM
za troskove crnine 200.00 KM

Isplacuje se u obveznicama ili u vidu javnog duga koji ce poceti sa isplatom za 26 godina koji se racuna ne od datuma pogibije vec sklapanja dogovora u ratama 10% godisnje od ukupne sume...

Eto toliko je "Republici Mrskoj" kako je zovu u FBiH i kako cu je ja od danas zvati, stalo do ljudi koji su stali na "branik otadzbine" i dali za nju ono najvrednije sto su imali, svoje zivote.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 10:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Sta se ima cekati 26 godina,da i ozalosceni pomru?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 11:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ako sam sta naucio, to je da ne treba od nikog ocekivati nista, a pogotovo od drzave. Treba se snalaziti sam kako mozes i ne zavisiti od nikog. Drzava, ako ti nece uzeti, nece sigurno ni dati. Iskreno i kad je io rat ja nisam ocekivao da ce oni dati sto su obecavali. Pa Amerika je najjaca zemlja pa vijetnamski veterani prose. A sta onda ocekivati od siromasne i korumpirane bivse sfrj.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 13:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sloboda je vaznija od novca. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
sloboda je vaznija od novca. :wink:

Al smo puno slobodniji nego sto smo bili u sfrj, Toliko smo slobodni da imamo 2 izbora ili bjezati preko granice ili skupljati po kontejnerima. S tim da ti za ovaj prvi izbor treba viza, a i kad je dobijes u inostranstvu sa nasim diplomama mozes raditi samo obicne poslove. Diplome sfrj su se priznale bolje pa si mogao raditi i druge stvari, a diplome ove nakaradne drzave niko ne prizna. :-?
Druge zemlje koje nisu ratovale daleko su slobodnije, mogu ici sa pasosem bez vize gdje god hoce. I mi dok smo bili u sfrj mogli smo ici bez vize. A sad ne mozemo. I ti mi kazes da smo sad slobodniji. Slobodniji smo, ali za kupljenje smeca po kontejnerima i za izlazenje na proteste za koje niko ne haje. :-?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 14:23 
staromodan
Korisnikov avatar

ostavi se proslosti i poredjenja. svi bi mi voljeli staru jugu. govorim o sadasnjosti. kakvo god da je, bolja je nego ona 500 god pod turskom. :wink: takva bi bila da samo odustali od prvog izbora, tj rata za koji i sam znas da je vise podmetnut od zapadne politike.

ne pricam ti ja o toj slobodi, tzv. putovanja i kako dobiti vizu.

smece po kontejnerima traze i oni koji zive u EU, UK i SAD. u svakoj drzavi ces vidjeti takvu situaciju.U Engleskoj pre nekoliko mjeseci u novinama je objavljen clanak kako narod koristi ljepilo jer nema para da popravi zube, tj popuni rupe. :lol:

jos uvijek postoji ime Republika Srpska. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 14:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

To ima par takvih slucajeva u engleskoj koja ima 60 miliona stanovnika. A u rs na 1,5 miliona imas puno takvih slucajeva pa ti izracunaj. Ali vidim tebi je toliko bilo dobro u rs pa si otisao u englesku gdje nema kruha. :lol: :lol: :lol:

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 14:53 
staromodan
Korisnikov avatar

da 60 miliona, i moguce da 1,5 milion koristi ljepilo. :lol:

ajda da ja tebe posteno pitam, jesi li ti ljubomoran ili se meni cini. mislim da si mi 50 puta nabacio tu glupu temu.
jesi li ti to vezan za radijator pa ne mozes nigdje mrdnuti. :D

odskaces od teme. reci koliko bi to bili slobodniji da nismo izabrali prvi izbor nakon rasturanja juge?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 15:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne znam na sto mislis da sam ljubomoran. Ako si mislio zato sto si u UK, i ja sam tako da vrlo dobro znam razliku u zivljenju. Tako da nemam razlog biti ljubomoran, samo sam te zapamtio da si tu posto se nalazimo na istom ostrvu.
Ono sto mi smeta je licemjerstvo. Kao USA, UK i ostali su losi, a svi su pobjegli tamo. Ja ako sam pobjegao bar nisam licemjer pa kazem zasto sam pobjegao. Pobjegao sam zbog bezakonja koje vlada u u rs i cijeloj bivsoj sfrj. Ali mi smetaju te lazne patriote koji su kao ti. Sto se tice zivota na ostrvu vrlo dobro znas sta vecina nas stranaca radi, svaka cast ako si ti izuzetak pa radis neke fine poslove. Ali ono sto mi se svidja u njihovom sistemu je ljubaznost i postovanje ljudskih prava sto kod nas nikako nema. Kod nas ces cuti samo psovke i neljubaznost. Obzirom da sam vidio razliku ne vidim zasto ti toliko mislis da je u rs bolje. To je kao kad poredis ficu i mercedesa.

A sto si postavio pitanje koji prvi izbor? Mislis da nismo izabrali rat?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 01:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Mislis da nismo izabrali rat?

Standard o kome pricas bi bio 50 x bolji, svi bi mi ( SVI ) bili 1. 000. 000 x sretniji, bili bismo kuci, a u EU, putovali bismo radi turistickih atrakcija a ne vodjeni motivima kojima smo vodjeni od 90-tih naovamo, niko u svijetu nas ne bi sazaljevao/podsmijevao nam se.

Treba li jos ?

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 01:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
Pa ne treba Ružo. Evo moja tetka je otišla prije više od 30 godina u Englesku, udala se tamo, i svi su pravili šale na račun Tita i Juge, i podsmijavali se, kad je ona tamo otišla ko mlada cura, davnih dana. tako mi je pričala. jih. al se zaljubila u Engleza, pa ostala :confused3: :confused4:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 05:07 
staromodan
Korisnikov avatar

[quote="vim"]Ne znam na sto mislis da sam ljubomoran. Ako si mislio zato sto si u UK, i ja sam tako da vrlo dobro znam razliku u zivljenju. Tako da nemam razlog biti ljubomoran, samo sam te zapamtio da si tu posto se nalazimo na istom ostrvu.
Ono sto mi smeta je licemjerstvo. Kao USA, UK i ostali su losi, a svi su pobjegli tamo. Ja ako sam pobjegao bar nisam licemjer pa kazem zasto sam pobjegao. Pobjegao sam zbog bezakonja koje vlada u u rs i cijeloj bivsoj sfrj. Ali mi smetaju te lazne patriote koji su kao ti. Sto se tice zivota na ostrvu vrlo dobro znas sta vecina nas stranaca radi, svaka cast ako si ti izuzetak pa radis neke fine poslove. Ali ono sto mi se svidja u njihovom sistemu je ljubaznost i postovanje ljudskih prava sto kod nas nikako nema. Kod nas ces cuti samo psovke i neljubaznost. Obzirom da sam vidio razliku ne vidim zasto ti toliko mislis da je u rs bolje. To je kao kad poredis ficu i mercedesa.

A sto si postavio pitanje koji prvi izbor? Mislis da nismo izabrali rat?[/quote]

zbog cega si ti onda licimjeran kad si naveo "vidim bilo ti dobro u rs pa si otisao." i meni smeta licimjerstvo, cisto da znas. :wink:

eh tu ljubaznost okaci macku o rep. o engleskim psovkama stvarno ne bi da pricam. :lol:

pricalo se na drugom mjestu zasto su ljudi otisli preko grane, pa nema potrebe za ponavljanje.

moja poenta je bila, sloboda je vaznija od novca. eh sad te pitam koliko bi bili slobodni da smo prihvatili ono sto je alija nudio prilikom odvajanja od juge. :wink:da, moje pitanje sta bi bilo da nismo odgovorili.

opet glupa politika. :x

a sto se tice ljudskih prava, pa dokle ta stara glupa prica koju smo prihvatili od zapada da nismo ni znali za ljudska prava. tito dao siptarima koje su albanci protjerali kosovo, imali svoj jezik u skolama jos u ono vrijeme. isto tako i madjari, i onda pricamo nisu bila ljudska prava. siptari su po cijeloj jugi dobili najbolje lokacije za slasticarne. i onda dodju glupi ameri i kazu vi nemata ljudska prava, a oni mrze crnce. :lol: stvarno dokle vise ta jeftina prica o ljudskim pravima. kad si vec na ostrvu, valjda znas koliko englezi postuju i cijene poljake. :D

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 05:13 
staromodan
Korisnikov avatar

[quote="Japanese_rose"][quote]Mislis da nismo izabrali rat?[/quote]

[i]Standard o kome pricas bi bio 50 x bolji, svi bi mi ( SVI ) bili 1. 000. 000 x sretniji, bili bismo kuci, a u EU, putovali bismo radi turistickih atrakcija a ne vodjeni motivima kojima smo vodjeni od 90-tih naovamo, niko u svijetu nas ne bi sazaljevao/podsmijevao nam se.

Treba li jos ? [/i][/quote]

jesi li sigurna da bi svi bili sretni. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, ima neke istine u tome. Recimo oni su na ulici ili poslu, prodavnici vrlo ljubazni prema strancima, ali dovoljno je da otvoris daily mail online ili neke druge novine i procitas komentare ispod neke teme u kojoj se govori o imigraciji i odmah ce ti biti jasno sta prosjecan britanac misli o tebi strancu. Iako ce se pred tobom pretvarati ljubazan, u komentarisanju u novinama pokazuje sta misli.

A sto se tice Alije, Kare i ostalih cinjenica je da su oni obicni lazovi. Evo navescu primjer engleskog princa Harry-ja koji se vratio sa ratista u Avganistanu gdje je isao ratovati. Medjutim Karin, Alijin, Milosevicev i drugi domaci guzonjini sinovi nisu vidjeli rata a njihovi bank account-i pokazuju milione.
Engleski princ koji ima milijarde ide se boriti sa obicnim vojnicima u Avganistan, medjutim deseto koljeno nasih politicara je sklonjeno na sigurno mjesto i krade lovu.
E sad se tu pita kakvo je to drustvo. Ko kome tu nesto prica. On (Karadzic) meni prica da se treba boriti i ginuti za neke budalestine a on je svoga sina i deseto koljeno smjestio na sigurno. Engleski princ ako prica da nesto treba on prvi daje primer. To je to sto ja kod nasih vodja nazivam licemjerstvo. Vabe narod da se pobije a svoju guzicu sklone i bogate se. A sirotinja jadna gine i ostaje bez ruku i nogu, a naivna pa vjeruje nekim pricama o nacionalnim glupostima.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 09:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Rat,oruzije,tenkovi....mmmmm ne procjenjivo 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 15:53 
staromodan
Korisnikov avatar

[quote="vim"]Da, ima neke istine u tome. Recimo oni su na ulici ili poslu, prodavnici vrlo ljubazni prema strancima, ali dovoljno je da otvoris daily mail online ili neke druge novine i procitas komentare ispod neke teme u kojoj se govori o imigraciji i odmah ce ti biti jasno sta prosjecan britanac misli o tebi strancu. Iako ce se pred tobom pretvarati ljubazan, u komentarisanju u novinama pokazuje sta misli.

A sto se tice Alije, Kare i ostalih cinjenica je da su oni obicni lazovi. Evo navescu primjer engleskog princa Harry-ja koji se vratio sa ratista u Avganistanu gdje je isao ratovati. Medjutim Karin, Alijin, Milosevicev i drugi domaci guzonjini sinovi nisu vidjeli rata a njihovi bank account-i pokazuju milione.
Engleski princ koji ima milijarde ide se boriti sa obicnim vojnicima u Avganistan, medjutim deseto koljeno nasih politicara je sklonjeno na sigurno mjesto i krade lovu.
E sad se tu pita kakvo je to drustvo. Ko kome tu nesto prica. On (Karadzic) meni prica da se treba boriti i ginuti za neke budalestine a on je svoga sina i deseto koljeno smjestio na sigurno. Engleski princ ako prica da nesto treba on prvi daje primer. To je to sto ja kod nasih vodja nazivam licemjerstvo. Vabe narod da se pobije a svoju guzicu sklone i bogate se. A sirotinja jadna gine i ostaje bez ruku i nogu, a naivna pa vjeruje nekim pricama o nacionalnim glupostima.[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
naso si glupog princa za primjer. bolje bi mu bilo da istrazuje smrt svoje rodjene majke. kada bi neki iracki princ otisao na liniju da brani svoju rodjenu kucu, na zapadu bi on bio idiot, terorista. dok je princ Hurry heroj u zapadnim novinama. daj molim te, na kojim si travama. :D

u svakom ratu ima gluposti. nisi mi dao odgovor sta da nismo odgovorili?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
spavac da li si primjetio da ti citiranje drugih učesnika ne radi kako treba?

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 18:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
u svakom ratu ima gluposti. nisi mi dao odgovor sta da nismo odgovorili?

Sta ja znam sta bi bilo da je bilo. Pretpostavljam da bi bilo bolje jer bi se izbjeglo 200000 mrtvih i 1000000 izbjeglica u inostranstvo i ko zna koliko ranjenih a raseljenih po Bih mislim da je bilo par miliona. Da ne govorim o pretrpljenim patnjama naroda i unistenoj imovini.
Posto su i prije rata bila tri predsjednika iz svih naroda u skupstini nesto slicno kao i sad, mislim da bi bilo slicno kao i sad i da se nista nije postiglo ratom. Svadjali bi se kao i sad. I sad da nije stranaca da ih drze zaratili bi mozda. Tako da mislim da ratom nije apsolutno nista postignuto osim gubitka. I dalje smo na istom mjestu ali sa pretrpljenom patnjom i gubicima i mislim da nije nista znacajno postignuto nego samo izgubljeno. Ali to je moje misljenje sa kojim se vjerovatno vi nacionalisti necete sloziti ali ne morate. Uglavnom da nismo ratovali bili bi slicno kao Cesi i Slovaci koji iako su u odvojenim drzavama opet su u istoj drzavi EU. Da li zbog drugih ili zbog nas opet bi bilo kao sto neko rece kako neko drugi hoce. Kao sto su Srbi bombardovani za Kosovo pa opet ode Kosovo, dzaba sto su ratovali. Mislim da je svaki rat dzabe osim iskljucivo odbrambenog rata kao sto je bio 2 svjetski. Ali ovo sto smo mi imali je gradjanski, a svaki gradjanski rat je glupost.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 129 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]