che.guevara,
Zakon, za mene, je samo "privid" kontrole - svi smo mi u jednom velikom drustvenom zatvoru.
I ono... veca riba jede manje... pa treba nauciti plivati, a zakon ti kao daje slauf,... probusen.
Isti zakon ce se drugacije aplicirati za tebe, za mene, razlicite drustvene klase (sloboda se u stvari ne brani krvlju vec kupuje novcem, bar sto se zatvorskih kazni tice), razlicite vjeroispovijesti, boje koze,...
Kad odgovara svjetskim guzonjama moze proci i ilegalni zatvor za teroriste jer im smrdi na njihovoj vlastitoj stolici.
Citiraj:
O poreklu krivice... Fridrih Niče, Genealogija morala. On to mnogo bolje zna nego ja
Nadam se da cemo jednog dana moci popricati o ovome, iskreno.
Citiraj:
Ipak, stoji to da naši političari - GovnaKojaMisleDaSuNeštoJerVladajuBananaRepublikom i da primaju šta god im "demokratija" sa zapada naredi.
Ovdje gdje ja zivim informacija, vjera, ekonomija, drustvene vrijednosti... imaju uticaj koji dolazi iz zemlje sa Kipom Slobode (kad smislis neki plan za njegovo rusenje javi mi).
A doci ce i crnji dani - katolicka crkva mi daje jezu kad slusam sta govore njihovi predstavnici ovdje, i vidim kako se ponasaju sa izjavama:"Bush is my friend".
Ali... da se ne udaljavam od teme.