banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 12:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 10:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Nemogu da shvatim da ljudi tako plitko misle.Evo za Amilu ja sam pogodio ko prstom u govno a ona i neza da se svaki sekund u SAD desi 15 pljacki 25 ubistava 15 silovanja i da ta zemlja truje cijeli svijet.Nemoze se porediti USA i Bosna jer razlike su ogromne.Ameriku niko nikad nije direktno napao osim kad sami sebi nesto sruse jer nemaju drukcijeg izlaza,A Bosnu su zatrovali ti isti d3emokratski borci osiromasenim uranom e da je osiromasen i sad se zele oprati od svega pa ni na samit o ekologiji nisu dosli kako je lijepa ta Amerika.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 10:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BE ako ti zivis tamo pocni razmisljati ovako.Sjeti se koliko je Indijanaca pobijeno i cija je Amerika vi bijeli okupatori pakujte kofere i idite kuci. :evil:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 10:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Amila, neću te napadati. Znam da si otišla što si morala, a ne što si htjela i svaka čast SAD i ostalim zemljama što su tokom građanskog rata u BiH i okolini pružale utočište izbjeglicama, ali ako te zanima više u spoljnoj politici SAD čitaj Noama Chomskog. Vidjećeš koliko su zla nanijeli svijetu. Niko od Amerikanaca se nije zapitao otkuda tolika mržnja islamskog svijeta prema njima.
Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 10:14 
Veteran
Veteran

MUAMER je napisao:
BE ako ti zivis tamo pocni razmisljati ovako.Sjeti se koliko je Indijanaca pobijeno i cija je Amerika vi bijeli okupatori pakujte kofere i idite kuci. :evil:

Pretjeruješ, MUAMERe. Misliš da u SAD nema Srba doseljenika? Koliko ih ima u Čikagu? Kakve veze ima ubijanje Indijanaca i današnja spoljna politika SAD?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 10:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ja negovorim o spoljnoj politici vec globali.Kako su istrebili Indijance sada hoce i druge ali nece moci vjeruj mi.Amerika nije zemlja bijelaca i samo tako se moze slomiti SAD

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 13:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Muamere, indijance nisu istrijebili Amerikanci, nego Italijani, Spanci, Portugalci, Englezi, Svedjani, Norvezani, Irci i Holandjani. Osim toga pogresan je izraz "istrijebili' jer Indijanaca ima jos uvijek.
Medjutim, ako napadas Amere za neko istrebljivanje, sta je onda sa Australijom, Juznom Afrikom, Indijom, Hong Kong-om, Filipinima, Novim Zelandom? Da li bijelci i iz tih zemalja treba da pakuju kofere i da se vracaju tamo odakle su dosli?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 13:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Bjeli ameri idite kuci. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Sep 2002, 13:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
amila.j. je napisao:
Vader: Ja nisam ništa pričao o 9-9-1999
Nisam ni rekla da si ti pricao, odkuda ti to?

Ma znam da nisi pričala ali ako je neko nešto rekao pa se to nije desilo nije fer da svakome ko kaže nešto kažeš da su i drugi nešto rekli pa od toga ništa nije bilo.

Citiraj:
Sto me zbunjuje kod tebe je to da ti prevodis Sveto Pismo cini mi se kako je tebi i tebi slicnima volja.

Ako može konkretan primjer. I još bih volio da i ti slobodno onda izneseš svoje viđenje tih stihova.
Ja samo vjerujem u neke stvari koje sam pisao, možda sam nekad i rekao da znam da je nešto ovako i onako pa to na ljude djeluje dosta drsko i više vole kad im samo kažeš da vjeruješ. Ali svi vi koji ne vjerujete u ono što pišem vjerujete u nešto drugo i mislite da bolje od mene znate jer npr. znate da je ono što pišem glupost, da nema smisla, da je ludo pa bih i ja vas mogao pitati otkud to znate i otkud ste tako sigurni u to.
Pored toga ja imam neke dokaze (koji su bar za mene dokazi) za dosta toga što sam rekao ali neke dokaze nisam voljan da iznosim, neke i ne bih smio iznijeti, neke jednostavno nije ovako lako na forumu iznijeti jer ima tu dosta toga, za nešto nemam vremena (npr. imam pripremljen tekst za temu o USA i 11. septembru ali nikako da nađem više volje i vremena da to postavim). Niko ne mora vjerovati u ovo, ja sam iznosio svoja vjerovanja a vrijeme će pokazati kako stvari stoje.

Ono o čemu se često radi je to što ja iznosim neke za vas nemoguće i nevjerovatne stavove koji su vama odbojni samo zato što su vam nepoznati, samo zašto što ne vjerujete u takve stvari, samo zato što današnja svakodnevica ne priča o tim stvarima pa je to širim masama strano a još zadire u za vas nevjerovatne stvari tipa proročansta koja su se desila ili će se desiti i tome slično. To stvara odbojnost kod mnogih i to sam viđao puno puta. Pored toga stvara i strah jer ako se ispostavi da je to sve tačno, da je neko znao budućnost (ne mislim na sebe), da zaista postoje te neke paranormalne stvari onda će to povući i to da ima Boga a to će povući da treba čitati svete spise i upoznati se sa Božijom voljom i izvršavati je a kako mnogi ne vjeruju u Boga onda to stvara strah i odbojnost. To je čista psihologija. Znaš kako u filmovima kad jave nekome da mu je poginuo neko jako blizak pa se on izbezumi i počne da viče "to nije istina" jer ne želi da u to vjeruje. Ovo se stvarno dešava. Ljudi iz paničnog straha negiraju stvari za koje ne žele da su tačne, to sam baš primjetio na ovom primjeru kad umre ili pogine neko blizak.

A to se posebno može vidjeti kod ateista. Ono što je interesatno je da kad im se priča ono što sam ja pričao ovde na forumu uvijek počnu odbranu svojih ateističkih stavova i time obnavljanja svog unutrašnjeg mira pričama tipa "otkud ti znaš istinu; zašto si siguran da je to baš tako kako ti kažeš; ti sebe uzdižeš i praviš od sebe sveca; imaš "kompleks Neo"; šta ti sebi umišljaš; ti si za psihijatriju; ti si fanatik; itd."

A niko ne bi sam proučavao ono što kažem ili bilo šta tome slično a što ja nisam rekao. Niko ne bi sebi rekao "ajde da ja sam vidim šta on to priča". Da vi uzmete da sami pručavate ove stvari i nakon nekog vremena savjesnog proučavanja bez predrasuda dođete do toga da sam ja lupao gluposti i dođete na forum i kažete "Vader ti si idiot, ja sam to proučavao odatle i odatle i došao sam do toga i toga a to nije ono što ti pišeš" onda bi to bilo nešto sasvim drugo. Onda bih se i ja zamislio i porazmislio o onome što kažete, ne kažem da bih odmah prihvatio vaš stav ali ako biste do njega došli proučavanjem i imali jake argumente za njega a to bilo suprotno onome što ja tvrdim onda bih ja preispitao svoja vjerovanja i odbacio ih ako su loša. Pa zar mislite da ja to nisam radio? Ja sam mijenjao i mijenjam svoje stavove i vjerovanja u skladu sa novim saznanjima jer se jedino tako i može napredovati. Ali da bih ja prihvatio nešto vaše a odbacio nešto svoje morate mi doći sa mnogo više stvari nego samo sa pričom "otkud ti znaš istinu; zašto si siguran da je to baš tako kako ti kažeš; ti sebe uzdižeš i praviš od sebe sveca; imaš "kompleks Neo"; šta ti sebi umišljaš; ti si za psihijatriju; ti si fanatik; itd."

Evo jedan primjer. Neki su pričali da je Alister Krouli ogavni mag, otac modernog satanizma, samo je Hitler gori od njega a neki su rekli i da je Krouli gori od Hitlera. Ja tad o Krouliju nisam znao ništa. Ali ja takav kakav jesam nisam htio to prihvatiti zdravo za gotovo niti sam bez argumenata mislio napadati niti braniti taj njihov stav već sam sam uzeo da proučavam Alistera Kroulija, jednu knjigu posudio i pročitao, dve nabavio (zasad samo dve), čitao na internetu o njemu jer ima dosta tekstova o njemu, pitao na forumima druge koji su o njemu znali dosta toga, raspitao se o njemu sa nekima osobama koje poznajem i malo pomalo naučio neke stvari o njemu i donio neka svoja mišljenja o tom čovjeku. Ja sam tek onda mogao sa drugima na forumu pričati, tek tad sam stekao pravo da o njemu nešto pričam jer sam to koliko toliko mogao potkrijepiti nekim argumentima. Ali ljudi često vole pričati iako o temi o kojoj pričaju ne znaju ništa i vole kritikovati druge koji su uložili godine svakodnevnog proučavanja samo zato što im je to što oni pričaju jako strano i još povrh toga ne žele (vjerovati) da je sve to tačno. A ako je neko uložio godine svakodnevnog proučavanja onda to valjda znači i da je do nečega došao, da je tokom tih godina dobijao potvrde za ono čime se bavi i u šta vjeruje. Otvoreno da kažem da ovde mislim na sebe ali i na mnoge druge koji su kritikovani jer su iznijeli neke "lude" ideje u koje drugi jednostavno nisu željeli povjerovati ili nisu željeli proučiti da li je to tako već sve što su znali je priča "otkud ti znaš istinu; zašto si siguran da je to baš tako kako ti kažeš; šta ti umišljaš; itd."

Evo npr. ona priča da je Krouli gori od Hitlera je interesantna s obzirom da je Krouli čitav rat radio protiv Hitlera a u njegovoj knjizi "Mjesečevo dijete" pisanoj za vrijeme prvog svjetskog rata je on na početku knjige, kao posvetu, napisao nešto u smislu "ova knjiga je pisana za vrijeme pauza mog rada na tome da Ameriku uvučem u rat na strani saveznika".

Dakle kruže razne dezinformacije o Krouliju i mnogim drugima, a posebno ljudima iz sfere duhovnosti, jer ih se boje tj. boje se onoga šta ti ljudi iznose a ne bi se sami prihvatili proučavanja da li je to stvarno tako kako ti ljudi kažu a i to neće iz straha jer šta ako sami sebi dokažu da ti tamo duhovnjaci jesu bili u pravu? Nezgodno.

Amila i ostali, ovaj tekst se odužio više nego što sam planirao ali nema veze, ne želim da ovim nikog nešto posebno kritikujem niti vrijeđam već želim da ga shvatite kao dobronamjeran tekst o kome bih volio da porazmislite.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2002, 17:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Muamere

POvrsina SAD-a je mnogo veca nego povrsina Evrope' stoga procenat kriminala moras porediti sa povrsinom zemlje ili kontinenta .
U SAD zivim vec nekih 7 godina i do sada nisam vidjela niti jednu tucu( sem tuca medju Bosancima po pitanju ko je za Aliju a ko za Babu), nisam cula ni za jednu pljacku , cula sam za dva ubistva( u losim djelovima grada)
i pet silovanja od kojih je jedan Bosanac koji je silovao djevojcicu od 10 godina. Napominjem da zivim u gradu od 175,000 stanovnika.

Zatim drugo pitanje. Po cemu sam ja to bijeli okupator? Kako bi bilo kada bi se sada svi poceli vracati odakle su im preci dosli, i kada bi svi poceli vracati tudje? Vratile bi se cijela Amerika (kontinent), cijela Australija, Novi Zeland, poveci dio Afrike itd. Svi bi se vratili u Evropu. Da li ti je uopste poznat uzrok kolonializacije iz 19 stoljeca?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 09:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BE nemoj ti nasu staru kurvu Europu da mijesas sa kontejnerom SAD jer nije fer a sto se tice kriminala pogledaj samo sta se radi na dalekom istoku nije nijedan evropljanin silovao japanku vec usrani amer i gdje su god oni dosli dosli su i prostitucija i droga zato nemoj meni o njima molim te.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 16:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Hocu bas tebi Muamere jer ti najvise lajes protiv Amera a nemas pravo za to , ne zivis ovdje i ne poznajes vjerovatno ni jednog Amera i zato nemas pravo da pricas protiv njih. Ja ne mogu tebi da serem o Norvezanima jer nisam nikada ni srela jednog od njih.

Mogu samo da kazem da su Ameri mnogo bolji ljudi od nas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
BE, slazem se u potpunosti. Onaj ko nije upoznao jednu naciju, jedan narod, zivio na tlu te zemlje godinama, ne moze i nema pravo da lupa gluposti i neistinu o njima.

Vrh

Tema posta: mala sugestija
PostPoslato: 04 Sep 2002, 17:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
[quote="Balkan Expres"]
POvrsina SAD-a je mnogo veca nego povrsina Evrope' stoga procenat kriminala moras porediti sa povrsinom zemlje ili kontinenta .

Procenat kriminala pokazuje broj ljudi koji su prekrsili zakon u odnosu na broj stanovnika.

Prema tome on ima veze sa povrsinom zemlje isto koliko i sa stopom smrtnosti odojcadi u Tanzaniji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 18:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

U USA sigurno ima dobrih ljudi, jer teško da bi moglo biti da ih nema kad se uzme koliko ih ukupno ima. Svi pojedinci imaju svoju ličnu karmu i požnjeće šta su posijali a isto tako i čitave nacije imaju nekakvu globalnu karmu i požnjeće šta su posijale. Dobrim dijelom je Srbija bombardovana zbog globalne karme iako je ona prvenstveno bombardovana iz nekog drugog razloga koji je onemogućio ublažavanje karme. E isto tako je i ovo što se dešava i što će se dešavati u USA njihova globalna karma. To su duhovni zakoni, kosmički zakoni. Stare civilizacije koje su bile u svoja vremena jako moćne i pravile razne gluposti su pukle totalno i od njih su ostali samo poneki spomenici i arheološka nalazišta.

Citiraj:
Mogu samo da kazem da su Ameri mnogo bolji ljudi od nas.

U ovo ne ulazim mada nije isključeno, ja sam čuo da bi blagoslov koji imaju Ameri i na osnovu koga su bogati i jaki odmah prešao na neku drugu naciju kad bi ona bila bolja od Amera. Ovo sam saznao iz duhovnih izvora i šokantno je jer ujedno govori da niko nije bolji od Amera. Ali dokle? Vidimo da se sad mnogim moćnim, razvijenim i bogatim zemljama izmiče tlo pod nogama a ko zna šta će tek da bude. Ja vjerujem da će biti još gore. Ono što je najžalosnije je da ne mora sve propasti, od ljudi zavisi kako će sve proći ali ljudi umjesto da se popravljaju se samo sve više kvare i time prizivaju i ubrzavaju lošu "sjetvu". A naravno da se niko neće dozvati u pamet kad mnogi misle da su ovi duhovni zakoni sjetve i žetve samo bajka i da je ova rastuća frka po svijetu samo slučajnost.

E pa vidjećemo...

A što se tiče vas dve, blicove amrikanke :), da kažem da je skroz u redu što želite dobro zemlji koja vas je primila i u kojoj živite. Otac Nebeski u Bibliji kaže:

"I tražite dobro gradu, u koji vas preselih, i molite se za nj Bogu, jer u dobru njegovom biće vama dobro." (prorok Jeremija 29,7)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 21:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Bas tako Vaderu kako da ne zelim dobro zemlji koja mi je pruzila sve, godinu dana nam placala stan i sve nase troskove sve dok nismo poceli raditi i zaradjivati dovoljno za jedan normalan zivot, zatim placali mi vecinu skolovanja pa tako zavrsih i fakultet ovdje, dali mi posao kakav bi kod nas samo sanjati mogla , prodje par godina i kupili smo prelijepu kucu kakvu smo kod nas samo na televiziji gledali, pruzili mi mogucnost ...otvorili mi vrata. Kako sada da ja kazem nesto protiv ove drzave koja mi je pruzila mogucnost i dala novi smisao mom zivotu?

God bless America!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2002, 23:31 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 09:09 
Veteran
Veteran

Micelijus je napisao:
Ja sam je upitao: "A da li vjerujes u ultra ljubicastu ili infra crvenu svjetlost, ili u ultra zvuk, to takodje nikada nisi ni vidjela, a jos manje cula.

Slab ti je argument. Ti ako ne vidiš EM talase svojim biološkim očima, uzećeš TV, pa ćeš vidjeti te iste talase tim drugim očima. Dakle IC, UV svjetlost i sve ostale EM talase mi vidimo! Ti si možda nekim drugim očima vidio boga, ali tvoja prijateljica nije. Prema tome, nema razloga da ona vjeruje u božije postojanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Not now, John! je napisao:
nema razloga da ona vjeruje u božije postojanje.

Da, (ona) nema razloga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 12:42 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma jebali vas oni hajde uvucite se u guzicu Bushu jebem ga ja ko je rasturio nasu Jugoslaviu doposli oni ne serite ni jedna zasto supcine nedodjose u Johanesburg zast pitam ja vas zasto nije potpisala USA Kyoto dogovor da bi nas mogla dalje trovati

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Sep 2002, 12:53 
Veteran
Veteran

A zašto želi imunitet od Međunarodnog suda za ratne zločine?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 237 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]