banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Narkomanija
PostPoslato: 01 Maj 2008, 15:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Jesu...ali kad sakriješ sve što ti mogu ukrasti i kad vide da nemaš
ništa korisno. Ja im ne vjerujem niti jednom. Znam da im je gadno,
ali ne borim se ja za njih... treba ima pomoći,a ne ih nagovarati
da im se pomogne.
Fino je biti idealista i tako humano pomti drugima.
Hrišćanski, nema šta... Jel iko pomislio kako je onom koji umire
od gladi? - ovaj džanki je,na kraju krajeva, imao neki izbor...Onaj
gladni nije.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
@hazoous
1. tacno je da u tipicno ponasanje narkomana spada kradja, laganje, moljakanje za 5 KM itd.
2.tema je narkomanija
zato dosad nismo spominjali glad
3. zar cemo opet o izboru?
uostalom, poklonicima teorije o slobodnom izboru ne bi bio problem i gladovanje posmatrati kao izbor
samo sto smo fino vaspitani da na glad gledamo sa sazaljenjem

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 22:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Naravno, slažem se sa navedenim u svakom smislu. Fazon je
u tome što ćemo se obrazovati tako i da gledamo na džankije
sa iste pozicije. Što se mene tiče, svako zaslužuje,ne još
jednu, nego onoliko šansi dok jednu jedinu ne iskoristi...
Pis!

Vrh

PostPoslato: 01 Maj 2008, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@hazoous

:santa:

OK, tacno, sazaljenju pribjegavaju pasivni (po ovom pitanju), i to je najvise sto od njih mozemo ocekivati, hvala
akcija zahtijeva puno vise-istrazivanje, avanturu, suosjecanje

hazoous wrote: Što se mene tiče, svako zaslužuje,ne još
jednu, nego onoliko šansi dok jednu jedinu ne iskoristi...
Pis!

ovo je super receno :)

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 00:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Lijepa razmjena misljenja na naslovljenu temu, ali sta kazati od nabavljacima i preprodavacima droge, kojih je svakim danom sve vise i vise?

Evo dva linka vezano za naslovljenu temeu:

http://209.85.207.104/search?q=cache:F6 ... d=13&gl=us

http://209.85.207.104/search?q=cache:ua ... d=16&gl=us

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2008, 12:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nabavljaci i preprodavci droge imaju podrsku vlasti, u svakoj zemlji pa tako i u nasoj, inace ih ne bi bilo
to je izvan mog domena, ja se bavim pojedincima kojima se moze pomoci

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 12:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Skitnica, na koji im nacin pomazes, opet teoretisanjem ?

Hazoous, postojanje slobodne volje kod narkomana je takodje upitno... Kad te zaboli stomak na ulici, imas li ti mogucnost izbora u koji WC da trcis ili trazis najblizi ? Da li ti je svejedno gdje kenjas ? Samo da, jebiga, izadje... Otprilike 1000 snaznija je potreba za heroinom npr.

Dalje, niko se nije poceo drogirati sa zeljom da se ubije, unisti, propadne. Narkoman je kralj manipulacije, obmane i samoobmane... Od posljednjeg sve pocinje, duboko si ubijedjen da je moguce drogirati se i zadrzati normalan zivot. Kad shvatis pravu istinu, obicno si vec u dubokom problemu. A recidivi pocinju onda kad se ponovo ubijedis da je moguce praviti kompromis sa drogom... I malo je tu racionalnog. Zapravo, to covjek koji nije probao drogu ne moze shvatiti.

Mislim da je glupo i prilicno bezobrazno pricati o necemu sto ne razmijes, narocito u negativnom kontekstu. Tako posmatram i vasu raspravu.

Slazem se da kriminalce treba adekvatno kaznjavati za prekrsaje... Ali kriminal ima jako malo veze sa drogom. Procenat narkomana (u odnosu na ukupni broj) koji na ulici napadaju i otimaju je smijesno mali... gotovo beznacajan. A svaki takav slucaj u javnosti odjekne kao jebena bomba. To je vec stvar diskriminacije, predrasuda.

Narkomanija je posljedica bolesti, drustva kao cjeline i pojedinca kao licnosti... Dileri su manje bitna stavka u cijeloj prici. Oni su posljedica. Nikad uzrok. Niko nikoga ne vuce za rukav da uzme drogu. Svakako da bolje da ih ima manje i da droga bude sto nedostupnija... Ali, sitni dileri su najcesce i sami ovisnici, a oni krupniji nam se smjeskaju sa bilborda i predizbornih plakata i tome slicno. To se ne moze promijeniti.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hari_Haler je napisao:
Skitnica, na koji im nacin pomazes, opet teoretisanjem ?

mislim da sam vec odgovorila na ovo
skitnica je napisao:
akcija zahtijeva puno vise-istrazivanje, avanturu, suosjecanje

skitnica je napisao:
ja se bavim pojedincima kojima se moze pomoci

ovdje je nemoguce izbjeci teoretisanje i generalizaciju, jesi li procitao postove ostalih? njima se ovdje obracam
u sustini mene zanima pojedinacni slucaj, gdje je citava stvar zivotnija, mada i tu ponekad obostrano teoretisanje dobro dodje, narkomani vole teoretisati, i imaju sta reci

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2008, 22:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Eto sad imamo i ovo.
http://www.vecernji.hr/newsroom/news/in ... 4/index.do

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2008, 18:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
hazoos i ja ocigledno na ovu temu gledamo istim ocima :wink: (bilo je slaganja i prije vise od godinu dana hehe)

hm osjecam se prozvano s tim "ima ovde onih koji previse grubo drmusaju po temi" ok vidim da se misli na mene :D to naravno radim namjerno. :D potpuno mi je jasno da nista nije isto kad gledas sa distance i kad zivis s tim, ali moj stav je namjerno vrlo KATEGORICAN bas je rez,kontrast, i nije potpuno tacan naravno. nijedna krajnost nije dobra ni potpuna. ali potrebno je znati i za tu krajnost i da i ona doprinosi jednim dijelom toj pojavi. (kao sto je krajnost kont o jadnim psihicki bolesnim ljudima koje treba sazaljevati :confused3: )

i bas sam neki dan razmisljala jos o ovoj temi tj htjela sam da skontam koji bi jos to razlog za pocetak drogiranja mogao biti... ovaj citat je super
Citiraj:
Dalje, niko se nije poceo drogirati sa zeljom da se ubije, unisti, propadne. Narkoman je kralj manipulacije, obmane i samoobmane... Od posljednjeg sve pocinje, duboko si ubijedjen da je moguce drogirati se i zadrzati normalan zivot. Kad shvatis pravu istinu, obicno si vec u dubokom problemu. A recidivi pocinju onda kad se ponovo ubijedis da je moguce praviti kompromis sa drogom... I malo je tu racionalnog. Zapravo, to covjek koji nije probao drogu ne moze shvatiti.

eee da! lafo ne znaju oni da ce da se uniste!! ako ne znaju onda su imali zescih problema u osnovnom obrazovanju! pa i malo dijete zna da droga "nije dobra"... dakle on sebe ubjedjuje (obmanjuje da da kraljevi su u tome) da se kao nece sjebati. e tu dolazim do zakljucka da su ili glupi il se zesce prave ludi (prave a nisu) pa bice da je i jedno i drugo! :angry1:

@Hari Haler - ti mozes tu doci sa kakvim god hoces iskustvom i reci meni i bilo kome da lupa. ekstra a onda cu ja tebi reci da ti lupas. kao sto ja ne znam kakav je tvoj zivot bio tako ne znas ni ti kakav je od bilo koga ovde i ti fazoni "sta vi koji k tu teoretisete, vi nemate pojma" ti je bezze skroz. nista najbolje za tebe da zivis u svom svijetu pod staklenim zvonom u kom samo ti imas pravo i glasa i ti si najpametniji.. :confused1:
a jbg ipak je covjek socijalno bice, nije lose ponekad saslusati i drugu stranu... u svakom misljenju ima neke istine...pogotovo kad se radi o ovakvoj temi

a ovaj stav koji svi vi tu nesto kao gurate "ONI NEMAJU SLOBODAN IZBOR" to je stvarno za objesiti macku o rep - naravno da imaju! a posebno su ga imali prije i za vrijeme dok su upadali u to sranje i tu stvarno nema dvojbe!

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2008, 21:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E, neka si mi rekla... Jebote, da nemam stolicu sa naslonjacem vjerovatno bih se sad srusio na pod i pretrpio strashne povrede ledja ili, ne daj boze, dvostruki prelom trticne kosti. To bi bilo prilicno neugodno. A ovako sam se samo malo iznervirao. To je lijepo, mislim ta razmjena misljenja i to.

Vidi djevojcice, ja sam na ovaj forum dolazio otprilike u ono vrijeme kada si ti ucila da citas i pises, tako da zasluzujem nesto respekta. A o svom zivotu sam napisao nekoliko kilometara teksta i stari clanovi su manje vise dobro upoznati sa tim... Ali, jebes ga, to sad valjda prekriva zelena trava zaborava, a neki novi klinci nezadrzivo nadiru na forum, poput talasa crne kuge sa sjevera... Ti si, naravno, najpametnija i tvoje misljenje me je prosvijetlilo. Hvala ti.

A ostalim koji su sa tobom na istim talasnim duzinama, kopiracu jedan tekstic sa nekog nebitnog foruma od neke nebitne cure i to :

"ja sam neko ko zivi sa predrasudama ceo zivot.upoznavsi jednog mladica,priblizen mi je svet narkomanije.i po prvi put sam danas shvatila da moram da prebrodim predrasude i da prestanem da zivim u neznanju.....

Kada covek zivi samo jedan shablon zivota,neosvrtajuci se oko sebe,neprimecujuci desavanja oko sebe,ne primajuci nove informacije postaje totalno zatucan.kada misli da je dobro samo ono na sta je navikao,reagujuci na druge stvari sa gadjenjem mozda cak i sa prezirom on se zatvara u svoju chauru.i time ostaje zarobljenik sopstvenog ega.
Na neki nacin ,mozda bas opisujem sebe,jer ja sam prva koja ima strah od nepoznatog a pritom nikad se nisam trudila da te stvari razumem.
Jedan od mojih najvecih strahova bili su prema narkomanima (pajdomanima),iz tog straha stvarao se prezir prema tim ljudima.vodilo me je ne znanje i cesto sam na glas umela da kazem:ja bih njih sve pogusila!
verovala sam da su to ljudi koji nemaju osecanja,da su oni bas ti koji sire zaraze,polne bolestine i veliko zlo. imala sam prilike da znam ljude koji su duboko zaglibili u taj svet,nakon cega im se ne bih ni javila na ulici,ma ne bih im ni pomogla da im je najteze.Imala sam PREDRASUDU koje sada zelim da se oslobodim.mislim da dolaskom na ovaj forum sam napravila prvi korak.
Pre nedelju ipo dana,upoznala sam divnog mladica koji me je totalno prosvetlio. Pritom je taj isti mladic bio (ili je i dalje posto nisam sigurna) ZAVISNIK HEROINA.Sada je na lecenju i provodi dane uz alkohol pritom ima u njemu volje za zivotom ali mu fali jos malo sigurnosti u sebe.
Da skratim pricu,sa tim likom sam provela ,kao sto rekoh proteklih nedelju ipo dana! Naravno ljubili smo se i mazili,ali opet nije to bilo naj bitnije,najbitnije je bila spika sa njim.
Lik je otvoreno ispricao svoju zivotnu pricu,bez trunke lazi i foliranja,bez lazne nade,ostavljajuci na meni da odlucim da li zelim da bilo sta imam sa likom koji se nalazi na lecenju,sa blokatorima,i trenutno u novom problemu ALKOHOL.
BIO JE TO SHOK ZA MENE.Ali u jednom trenutku sam shvatila da ja ne mogu znati sta zelim kad ne znam ni u sta se upustam.Narednih dana dosta sam mu postavljala PITNJA O NJEGOVOM ULASKU U SVET DROGE,o trenutnom lecenju,novom problemu (alkohol,kockanje),trenutna razmisljanja,kolebanja,posustajanja u volji da se izleci.
BIO JE SAVRSEN SAGOVORNIK.
Jer sve vreme je imao m*d* da prica otvoreno o tome:JA kad sam se drogirao,JA kad sam krizirao....shmrkao! Time mi je na najbolji nacin priblizio svet jednog narkomana.
I dok sam ga tako slusala shvatila sam da je i on bice koje ume da mazi,bude emotivan,jednostavno gledala sam ga sasvim normalno i ako sam znala sve pikanterije.
A onda je usledio zbun:sta je ovo,blejim sa likom koji zavisi od jebenog blokatora,koji cirka ne bili bio kolko tolko smiren,sa njim spavam ,sa njim pricam o svemu. Ja koja sam prezirala pajdomane,upravo sam jutros izasla iz stana jednog pajdomana,posle cele noci j*b*nj*,mazenja-pazenja. Sinoc mi je pokazao ovaj sajt i njegove postove,citala sam i nisam znala sta me je snaslo.Preplavila me je tuga,ubacio mi je rovac i celo jutro,kako sam izasla iz njegovog stana razmisljala sam sta ja trazim sa takvim likom.
Mozda sam zbog svoje predrasude danas se odlucila na korak da ga nikad vise nevidim,mozda zato sto sam sve vreme glumila da ga kapiram-a u stvari sam ga mrzela.A onda sam se osetila odvratno,i pod nekim prilivom emocija dosla sam ovde ne bih li na miru procitala njegove postove. Chitala sam ih prethodnih 3 sata,i moram reci da se femkam u vezi njega.Ali mucila me je jedna misao,da li da se ukljucim u celu ovu pricu ne bih li shvatila iz vase price da svakom treba da se pruzi sansa pa i pajdomanu.I ETO MENE...OVDE! zahvaljujuci njemu! OVO JE SAMO POCETAK MOG OSLOBADJANJA IZ SOPSTVENE CHAURE,UZ POMOC VASIH PRICA I ISKUSTAVA...."

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2008, 22:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

haha mislim stvarno haha - koji je tebi, ko te ne poshtuje ko ti pametuje??
ah te chari interneta na kom svako moze da napise ono sto misli, gdje se ne gledaju godine, respekti, tripovi ko je prije koga naucio da pise.. nezgodno ha? najbolje da novih klinaca nikada i ne bude?? a ako sam klinka sa 22 godine - hvala na komplimentu :) eto bas cu da budem kul fensi in pa necu da te provociram posto vidim da se lako iznerviras (i to ni zbog cega) ;)
po tebi ja narkomana ni na slici nisam vidjela.. hm divno ne pada mi na pamet da se ubjedjujem.. uzivaj u svom staklenom zvonu il gdje vec :wink:

btw ovakvih i sl prica sam se nacitala u teen novinama prije godina i godina... to je jedini komentar na citiranu pricu :roll:

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Heh...bio sam dobro počeo,ali sam zakasnio-jer nisam uspio da pošaljem prošli post koji napisa,
i eto ti...odmah se sve pokvari i svede na dosadno prepucavanje.
Što se tiče prošlog posta, nemam ni najmanju namjeru da ga ponovo pišem-imam pametnija
posla za završiti - a eto, opet me navika tjera da odgovorim i bar pokušam da smirim malo
situvaciju.

Hari Haleru Halfe dragi, Pamela je veća faca od tebe jedno pet puta, jer,poznajući iz slučajnih
naleta na njene postove,njenu priču ima šta da se kaže. Kada govoriš o nekom respektu,posebna
ti to dođe priča. Lično govorim u svoje ime: Prije jedno dvije ili tri godine,kada sam prvi put
naletio na tvoje postove i moderne pričice na koje smo se svi sažaljevali,bio si mi i te koja faca
i nick ti je Hari Halera savršeno pristajao. Zbog nemogućnosti da doživim ono osnovno,što min.
dva čovjeka prilikom komunikacije apsorbuju(glas, gestikulacija i recimo mimika), stvorio sam sebi
neku sliku u glavi o tebi - bar toliko da si mi bio faca. Sada je to potpuno druga priča,halfe.
Ne vrijedi se prepucavati ko je kada došao na forum i koliko ko postova ima. Bitno je da se ljudi
mijenjaju, a to ja kod tebe konkretno nisam ni primjetio - ama ni u naznakama. Savnim je
normalno za očekivati da čovjek poslije jednog ostvarenog cilja postavi sebi novi i veći, baš
kao što onaj citat tvoj reče: da se čovjek ne zatuca. Da se vratim na narkomansku priču.
Imam kolegu iz osnovne škole sa kojim sam bio 8 godina u istoj. Danas je to jako prijatan
čovjek za razgovor... kako on sam kaže:"Uzmem heroin da budem normalan!" i objašnjava:"Da,
probudim se i,kao što onaj sat kuca, ja u glavi imam za svaku sekundu - heroin,heroin,heroin."
Kako i zašto, nije ni bitno. Bitno je da je i on bio "pravi sagovornik" i da je "imao M*D*" da o
svemu priča,kako smo zajedno sjedjeli svaki dan u jednom klubu u kojem se skupljala ekipa iz
osnovne škole. Za razliku od ostalih, koji su svaki dan razmišljali kako da zasnuju porodicu i
da se zaposle, zarade nešto para - uživaju i žive, on je svaki dan imao muda da priča o heroinu
i da ga uzima da bi bio normalan...dok mu nije umro otac, i stara ostala sama sa njim - nezaposlena. E onda je i njemu samom dopizdila ista priča i uzeo je svoj sopstveni život u
svoje sopstvene ruke... Šta je on sebi govorio i kako je postupao u tom vremenskom periodu,
kada smo mi svi čekali da vidimo gdje mu je sahrana - to niko ne zna, a i ne treba da se brine,
jer se momak pojavio nakon nekoliko mjeseci živ i zdrav. Kada sam se zadnji put rukovao sa
njim, bio je...ma nije imao gdje da se ubode više, osim u bulju ili gdje se zadnji put bode-u ta
muda - ali nije. Kada sam ga poslije toga vidio, nisam se htio pozdraviti sa njim, da mi ne slomi
ruku - armiran!
E to ti je Hari moj faca! Ta tzv. tolerancija, razgovor i pomaganje - u jako malim dozama.
Ono što treba je disciplina, a tvoja priča toga nema odavno, jer se ponavlja bez cilja...
Dakle ona priča oko respekta pada u vodu davno i hvala Bogu da ima "klinaca" koji nemaju
toleranciju prema ovom zlu. Što je ova moja istomišljenica rekla, 5 milijardi ljudi ti bruje od
kako kreneš u vrtić da "droga nije dobra,"a magarac se pravi pametniji od istog broja. Pišam
se ja halfe na njega... Promijeni priču!

Još samo da dodam, vezano za potrebu WC-a i nužde:
Svi koji me znaju, mogu ti potvrditi da sam se 1994 godine,na potezu gospodske ulice u
Banjaluci - između centralne apoteke i Borova - u nedostatku prostora morao pokakati.

Uživajte mi.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 19:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pa, bolje se pokenjati izmedju Borova i Centralne apoteke, nego po forumu... Bio je to dobar izbor.

Sto se tice moje price - drago mi je sto mislis da se moji stavovi i razmisljanja i prica nisu promijenili... Apstiniranje trazi mnogo odricanja, cini ti se da postajes potpuno novi covjek, nepoznat i samom sebi. Ipak, izgleda da i nisam toliko drugaciji.

Promijenila se moja zivotna prica, prijatelju, prilicno u posljednjih par godina; moj stisak ruke takodje moze biti dosta neprijatan... Ali ostalo je jos malo od one budale koja pise losu poeziju i kratke price i pljuje po drustvu i modernom covjeku bolidu i to, barem u onim casovima kada ne trunem u kancelariji... Nego, nisam zato se javio na ovoj temi.

Kao covjeku koji je 6 godina bio ovisnik o heroinu, zasmetala mi je ogromna kolicina nebuloza i nerazumijevanja pomijesanih sa predrasudama i prezirom, a koju sam osjetio na temi. Htio sam reci da su i narkomani ljudi kao i svi drugi, imaju emocije i razmisljanja, snove, probleme, znaju svezati pertle i sastaviti prostuprosirenu recenicu... Zapravo, gudra malo veze ima sa inteligencijom. I zdravim razumom, takodje... Htio reci, ali se zapetljao, izgleda.

Pamela, draga djevojcice od 22 ljeta, pretpostavljam da si i stavove o narkomaniji izgradila citanjem teen casopisa... Istina je malo drugacija, a ja ti zelim da nikad ne dobijes priliku da je saznas, makar i u sporednoj ulozi...

Volio bih da vise ne pisete o ovoj problematici. Ja sam u srednjoj naucio par lekcija o kvantnoj fizici, ali ipak se ne bih usudio da o tome diskutujem. I trudim se pri tome da o fizicarima ne razmisljam kao o konfuznim i visokim i mrsavim tipovima kojima je petarda ekspodirala na glavi i sl...

Jebes predrasude.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 19:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
Hari_Haler je napisao:
Volio bih da vise ne pisete o ovoj problematici. Ja sam u srednjoj naucio par lekcija o kvantnoj fizici, ali ipak se ne bih usudio da o tome diskutujem. I trudim se pri tome da o fizicarima ne razmisljam kao o konfuznim i visokim i mrsavim tipovima kojima je petarda ekspodirala na glavi i sl...

Jebes predrasude.

ne poznajem te ali sam procitao cijelu temu i imam utisak da ti i dalje u superlativima govoris o drogiranju i heroinu i isto tako pljujes po normalnom zivotu - " trunem u kancelariji, apstiniram i nije mi lako"

i kako da te covjek podrzi i shvati ozbiljno?
hazus 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Ne daj se Hari! :)
Ponekad ne treba slušati druge kad govore o tebi!

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2008, 21:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hari Haleru Halfe moj dragi! - Čestitam. Ako ćeš iskreno, najiskrenije mi je drago da si
uspio riješiti sebe tih sr.nja, mišomora i vruće kašike. Kontam da ti ona sad služi,kao i
svakom čovjeku normalno - za varivo :D
Što se tiče narkomanije: Nikad nisam rekao da narkomani nisu ljudi... ali da su pizde,
jesam - i to dok ne dokažu drugo.
Što se tiče mene samog, i tu imam par zamjerki na tvoja zapažanja,koja su nadasve
divna. Halfe moj, ja sebe tek sad poznajem. Ono što sam bio je bilo davno. Čovjek to,
na žalost,skonta tek kada ga muke pritisnu.Bogu dragom hvala da je moja bila ona
najmizernija - odrastanje, ali me to trebalo strefiti mnogo prije, što bi se reklo da sam
odrastao u jako lijepoj sredini... od ekipe sa kojom sam se družio, tek nas tri voli svjetlo
dana. Oni koji su i izdržali i pričali kako su džaneri kurtoni i sve a ljudi ne, ti su danas
"samo vikendom" na vrućoj kašici... zato nemam predrasuda, ali na to sve gledam jako
rezervisano. Zato Hari, nije problem oko apstinencije i dosljednosti, biće da si i dalje
jako tvrdoglav, pa ako ti se da pročitaj moj prethodni post još jednom....radi se o
postavljanju ciljeva,a ne mijenjanju kako vjetar zaduva.

Još jednom želim pohvaliti uspjeh odvikavanja i ne daj mi se!

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@hazoous - bila sam skontala da se slazemo u dosta toga ali da si stekao o meni ovakvo misljenje ne bih ni pretpostavila! :D :o :D

@Hari_Haler... recimo da cu iskulirati taj lafo neki ton s visine iako je stvarno bespotreban :angry3: i odgovoricu -- ne nisam svoje stavove izgradila ni na kakvim teen romanima ali kao sto sam vec napisala - NECU da se ubjedujem s tobom oko toga.. ako tebi nije jasno da mladje generacije SVE VISE I VISE imaju dodira sa drogama i to svih vrsta i sa narkomanima i zavisnostima svih vrsta--- zasto trositi na vrijeme na ubjedjivanje oko OCIGLEDNOG???

o ovoj temi ili bilo kojoj drugoj ce se i pricati i pisati.. htio ti to ili ne.. na ovaj ili onaj nacin...zar treba da postoje tabu teme??? nemoj da se nerviras. dozivljavas to previse licno..nemoj... a sto se mene konkretno tice ja sam i u jednom postu napisala da NE GENERALIZUJEM -to je zapravo nesto cega se totalno grozim u vezi bilo cega u zivotu...

drago mi je ako si SLOBODNO IZABRAO da prestanes sa sranjem i zelim i tebi i svakome da tu odluku donosi svaki dan...

naravno da su narkomani kao i drugi ljudi, slazem se... i drugi ljudi su egoisticni... i imaju psihicka i emotivna sranja u zivotu... i probleme... i siromastvo... i nesnadjenost... i frustracije i punu kosharu govana pa se NA RAZLICITE NACINE nose s tim... to je cinjenica... i dobro je ali teze izabrati -pravi- nacin.. naravno da nije lako zato to i jeste POBJEDA i nesto to je potrebno POSTOVATI!
i zato me nikako ni ti ni bilo ko drugi ne moze ubjediti da na bilo koji nacin "pravdam" i "shvatam" narkomane....shvatam i pravdam covjeka koji golim rukama na sve moguce nacine bori za svoj zivot, svoju srecu, svoj zdrav razum, a samim tim i za te iste vrijednosti drugih ljudi koji ga okruzuju.. umjesto da sebe stavi na prvo mjesto i kaze boli me k za svim ja moram utopiti svoje sranje u drogi... ne da mi se... svako ima uspone i padove to je normalno ali reci da je "biti u padu" ok e pa to ne moze..jbg

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
samo jedna stvar : Haler hoće da kaže da zna više o narkomaniji kao fenomenu zato što je bio narkoman? Pa i ja sam vozač već 10 godina, al ne znam o autu ko moj mehaničar, vjeruj.. ne znam ustvari, skoro ništa- kad su popravke u pitanju... već se moram obratiti njemu.... nema veze što sam s autom svaki dan, kao narkić s drogom ..... :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2008, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

na drugi pogled nije offtopic:
iznosenje drugacijeg misljenja nije ubjedjivanje
iznosenje drugacijeg misljenja nije napad na tvoje (moze cak da ga ucvrsti)
iznosenje drugacijeg misljenja moze da utice u bilo kom smislu ne samo na onoga kome se iznosi nego i na onoga ko ga iznosi
iznoseci misljenje ne trazimo saglasnost nego odziv
iznoseci misljenje kazemo i ono sto nismo znali da mislimo

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 122 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]