Rosy:"Mislim puno se toga radi dobrog za narod, ima super programa, samo to vrlo cesto ne dodje u javnost...zasto?? pa politicke igre.."
Heh,drago mi je ovo cuti.
Nemam nista protiv tebe(cak naprotiv

),ali opet moram prokomentarisati neke tvoje navode.
Rosy:"Opet kazem ostajem pri svom stavu..ko misli da mu ej negdje bolje nek ide...i nek ne kontaminira ovu sredinu rijeciima ovde je bezveze, nema zivota, neme srece, itd.."
Zar treba da zivimo u srednjem vijeku i ne smijemo reci da se Zemlja vrti oko Sunca,jer bi tom istinom kontaminirali sredinu?
Ja,bas zato sto volim ovaj grad,zelim da sto realnije sagledam situaciju,a ne da lazem samu sebe da je ovdje najbolje (

) i da za sve ruzno kazem da bas tako treba i da je bas tako idealno,jer to sto cu se ja praviti da je sve ruzicasto nece donijeti nikakva dobra.Ako zatvorim oci da ne vidim neke stvari,one ce i dalje biti tu,ja cu znati da su one tu,samo sto ih necu "vidjeti".Kada priznamo sebi sve greske,valjda logican korak koji slijedi je pokusati ispraviti te greske.Kada se pravimo da problema nema,necemo ih ni pokusavati ispraviti,jer "pobogu,pa oni ne postoje,sve je super".
Rosy:"...i sto je najvaznije treba uvijek biti realan i u skladu sa svojim mogucnostima, ne patiti za kojekakvim zivotom iz filma ili sl."
Da,treba biti realan,a ne zavaravati se da je sve super.
Koliko vidim ovdje niko ne pati za kojekakvim zivotom iz filma,vec za sasvim normalnim (obicnim) zivotom u kome ce moci da svojim radom zadovolje svoje osnovne egzistencijalne i prirodne potrebe.Niko nije rekao da je otisao (ili da bi otisao) jer ga tamo ceka dvorac iz bajke kao mjesto stanovanja,a kraljevski tron kao "radno mjesto",vec da bi mogli da si priuste zivot van roditeljske kuce,formiranje porodice,mogucnost da hrane sebe i svoju djecu (a ne da razmisljaju kako stvoriti sutra dorucak na stolu "ni od cega")...
Rosy:"Zdravlje,na prvo mjesto, ljubav na drugo, rad na trece, i mir naravno i izgradices sebi uslove i sta ti vise treba...?? "
OK,zdravlje imam hvala Bogu (Vader sada cvjeta

- sala ),ljubav je tu (

),mir je (mozda privremeni,ali je mir,ko zna sta ce sutra biti na brdovitom Balkanu),
a rad,heh,pa od rada ne moze da se zivi (

)
u tome i jeste problem,a kamoli da se izgrade uslovi za zivot (samostalan i dostojan covjeka).
Toliko od mene za ovaj put.