banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sledeća

Tito
Da 77%  77%  [ 33 ]
Ne 23%  23%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 43
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 11:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Merhaba je napisao:
Murciellago je napisao:
Jugoslavijo na noge pjevaj nek te cuju..... :)

Slabo se nesto cuje :D :wink:

vjerujem da ce se cuti nadaleko,opet.....
Inace slazem se sa onom tvojom zahvalnicom :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 22:11 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 23:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
:drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 00:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
SlipKnoT je napisao:
zipp je napisao:
mene samo interesuje ima li ovoliko obozavalaca Tita po hrvatskim forumima.ima Q..c.izvinite sto psujem al u ime Tita zaboli me kita.to je samo dokaz da smo mi srbi blesavi i naivni ko ovce.ako nas je iko zajebao u zivotu ona je to kralj Petar , Tito i obadvije Jugoslavije.

nije tacno
u hrvatskoj ga isto puno obozavaju
gledao sam to jednom na latinici gdje se vidjelo da dosta hrvata njega obozava
isto tako, gledao sam neku emisiju, ne znam kako se zove i tu je gostvala titova unuka, cerka....ne znam sta ono bjese...emisija je bilo neko takmicenje, i stalno su se zezali sa njom da joj je lako biti 1. kad je svi vole zbog tita :wink: i ja je volim

Jes' bas toliko ga vole da su podigli u vazduh njegov spomenik u Kumrovecu.
A kad smo vec kod Tita-pitanje-ko je ustvari bio Tito? Pa taj nije ni svoj maternji jezik znao da govori. Jel' vam to nije cudno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 06:27 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Mar 2005, 06:27
Nije toliko bitno ko je bio Tito vec sta je uradio .....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 08:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Murciellago je napisao:

Shta je uradio ?
Mislim OK, slazhem se ja da je on bio jedan od glavnih ljudi u SFRJ, slazem se da je bio medju 50 najcenjenijih ljudi na svetu u to vreme, ali dajte bre, ne mozhemo njemu pripisivati sve dobro shto se desilo u SFRJ, a na ono loshe zatvarati ochi..
Shta je sa Jasenovcem, Golim Otokom, kao i mnoshtvom mrlja na dugoj karijeri bravara Josifa Broza...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 08:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Micelijus je napisao:
Dok su živi Jugosloveni, živjeće i Jugoslavija...

Hej, Sloveni, još ste živi...

Zivio!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 08:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
BlackHand je napisao:
Shta je sa Jasenovcem, Golim Otokom, kao i mnoshtvom mrlja na dugoj karijeri bravara Josifa Broza...

E, pa, necemo valjda njemu pripisivati Jasenovac??? Nema smisla...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 11:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

daljac je napisao:
BlackHand je napisao:

E, pa, necemo valjda njemu pripisivati Jasenovac??? Nema smisla...

Mah, moja greshka, mozhda me nisi razumeo.Chinjenica je da se Josip Broz pojavio na sve i jedno otkrivanju spomenika ukljuchujuci i ovaj nash na Kozari, ali je nekim chudom izbegao pojavljivanje na otkrivanju spomenika zhrtvama Jasenovca.Takodje nije nikada dozvolio iskopavanje masovnih grobnica koje bi danas reshile masu nedoumica u vezi broja zhrtava.Ne kazhem ja da je on losh tip, ja ga potpuno razumem shto se tiche toga, nije hteo da uniosi novu kavgu medju Srbe i Hrvate, a toliko se trudio da ih sve ujedini.Moja poenta je samo da nije niko potpuno zlatan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 13:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2004, 14:58
Cinjenica je da je potpuno iskoristio slabost (sirokogrudost i prilagodljivost prema drugim narodima u SFRJ) Srba, koji su tako olako pristali na ustav iz 1974. Znao je copavi da mu se blizi kraj, pa je to inicirao na vrijeme! Niko ne moze Srbe zajebati, ko sto sami sebe mogu!
Kako to fino kaze Dr. Rudolf Arčibald Rajs: "Srbi, cuvajte se sami sebe"!
Pogledajte samo sta rade Svilanovic, i ta ekipa oko njega! Procitajte Rajsov rukopis: http://www.rastko.org.yu/istorija/I/arajs-pocujte.html
, i vidjecete kako se u proteklih 100 godina nista nije izmijenilo u glavi i mentalitetu srpskog covjeka! Ubio nas je komunizam u pojam, pa smo u pogledu civiliz. razvitka (tj. ispravljanja sopstvenih mana) totalno zakrzljali!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
BlackHand je napisao:
Murciellago je napisao:

Shta je uradio ?
Mislim OK, slazhem se ja da je on bio jedan od glavnih ljudi u SFRJ, slazem se da je bio medju 50 najcenjenijih ljudi na svetu u to vreme, ali dajte bre, ne mozhemo njemu pripisivati sve dobro shto se desilo u SFRJ, a na ono loshe zatvarati ochi..

a sta je s golim otokom???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 17:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

..."Enigma Broz (4)
Uloga Ivana Krajačića
Ovih dana izašla je iz štampe knjiga „Enigma Broz" s podnaslovom „Ko ste Vi druže predsedniče", autora dr Aleksandra Matunovića, čoveka koji je četiri godine bio njegov lični lekar. Ovo je drugo dopunjeno izdanje istog naslova koje je autor značajno proširio i u kojem se nalazi, po svemu sudeći, odgovor na pitanje ko je ustvari bio Josip Broz višedecinijski vladalac države i partije u Jugoslaviji. „Glas" će u nekoliko nastavaka preneti zanimljive delove ove izuzetne knjige.

Jedan od najvećih neprijatelja Sovjetskog Saveza bila je Kraljevina Jugoslavija, zbog čega su NKVD, kasnije KGB i Kominterna, nastojali svim silama da je razbiju preko Komunističke partije Jugoslavije, ali im je to slabo polazilo za rukom. Tito je trebalo da bude glavni izvršilac te zamisli, ali sticajem okolnosti i igrom sudbine, desilo se nešto sasvim suprotno. Tito je bio onaj koji je reintegrisao Jugoslaviju. Kao Hrvat, to nikada ne bi učinio, što najbolje pokazuje slučaj Hebranga i Bakarića.

Logično se postavlja pitanje - ako je Tito stranac, zašto je reintegrisao Jugoslaviju i sanjao o balkanskoj konfederaciji?

Sigurno ne iz jugoslovenskog patriotizma i altruizma, već iz ličnih interesa i pobuda. Da bi bio vođa, on je morao imati državu kojom će vladati. Što veća država, tim veći i vođa. Potvrda mišljenja o Titovim liderskim ambicijama koje su išle do lidera svetskog formata je - nesvrstana politika Jugoslavije.

Moje sumnje u autentičnost Titove ličnosti, za vreme mog boravka kod njega u svojstvu ličnog lekara, u poverenju sam izneo nekim ličnostima koje su ga dobro poznavale i koje su moje sumnje na direktan ili indirektan način potvrdile. Prilikom Titove posete Kumrovcu, odmah posle rata, njegovi najbliži ga nisu prepoznali. Govorili su da to nije njihov Jože, ili se on toliko izmenio da ga nisu mogli prepoznati, tvrde neki borci Pratećeg bataljona.

Šef kabineta Aleksandra Rankovića, Milutin Šuković, ispričao mi je kako je jednog dana, dok je on razgovarao sa Rankovićem, u kabinet nenajavljen upao LJubodrag Đurić i s vrata rekao: "Leko, siguran sam da Tito nije ona osoba za koju se predstavlja". Ranković, kao da je nešto znao, pokazao je glavom na Šukovića i Đurića, i rekao: "O tome ćemo drugi put razgovarati".

Rodoljubu Čolakoviću otvoreno sam rekao: "Vama je Tito oprostio izjašnjavanje za Rezoluciju IB-a. Mora da ste ga mnogo zadužili ili mu znate neke velike tajne koje ste na papir stavili i držite ih kao adut". On me je začuđeno pogledao i filozofski odgovorio: "Svaki čovek je tajna. Tito je tajna i to velika tajna, ali je najbolje za ovu zemlju da to i ostane".

Titov odnos sa Stevom Krajačićem zahteva posebnu studiju i posebno objašnjenje. Stekao sam utisak da se Tito plašio Steve Krajačića, zbog čega mu je sve dozvoljavao i sve opraštao. Tito je znao da je Krajačić bio oficir NKVD-a i do kraja života oficir KGB-a. Za vreme Rezolucije IB-a, Krajačić je dobio zadatak da Tita likvidira.
Tito je znao da je Krajačić zakleti antijugosloven, boljševik, nepopravljivi kominternovac, proustaški orijentisan Hrvat i veliki srbomrzac. Isto tako, znao je da je Krajačić u mnogo čemu negativna ličnost.

Sama njegova pojava i njegov izgled u čoveku su izazivali osećaj odbojnosti prema njemu. I pored svega toga, Krajačić je u svako doba mogao nenajavljen doći kod Tita i reći mu sve što drugi nisu smeli da mu kažu. U posebnim odnosima Tito je bio i sa Josipom Kopiničem, poznatim sovjetskim obaveštajcem i agentom Kominterne. Jovanka, znajući za takav njihov odnos, često je igrala na kartu Steve Krajačića i od njega tražila uslugu kada je htela da od Tita nešto iznudi.

Ovakav odnos između Tita i Krajačića mogao bi se objasniti jedino sledećim: Josif Franje Broz - mašinbravar i austrijski kaplar, verovatno je poginuo ili streljan u Rusiji. NKVD je njime identifikovao svog odabranog agenta koga su zajedno sa Pelagijom Belusovom, oficirom NKVD-a, uputili u Hrvatsku, odnosno Jugoslaviju.
Stevo Krajačić - oficir NKVD-a i kasnije KGB-a, u tome je igrao glavnu ulogu. On je Tita uveo u porodicu Broz kao njihovog sina Jožu, što mu nije bilo teško, jer se mlad čovek u liku brzo menja, a Brozovi Josipa nisu videli dugi niz godina.

Karakteristično je i to da se posle povratka iz Rusije Josip - odnosno Tito, vrlo kratko vreme zadržao u Kumrovcu. Otišao je u Veliko Trojstvo gde je nastavio da živi.

I pored vrlo verovatnih i ubedljivih indicija, kao i logičnih pretpostavki, ja sam svestan da nisam dobio, odnosno da nisam došao do sigurnog odgovora na pitanje - ko ste vi, druže predsedniče?
Ono što je nepobitna činjenica, to je da sam upoznao deo njegove ličnosti koji je nepoznat i osvetlio deo ličnosti koji je bio nedovoljno poznat.

Slažem se s mišljenjem Čolakovića da je Tito tajna, ali se ne slažem da treba da ostane tajna i sve ovo pišem, između ostalog, u tom cilju.
Nadam se da će jednog dana biti dobijen tačan odgovor na pitanje: ko ste vi, druže predsedniče, odnosno, ko ste vi, Josipe Broze Tito?

Piše: dr Aleksandar Matunović
Sutra: Sumnje grupe penzionera

Tajna jedne tašne

Tito je imao jednu malu akt-tašnu, čini mi se od zmijske kože. Tašnu je uvek nosio sa sobom. Sadržaj tašne, pored ključa, bio je obezbeđen i malim katancem.

U dva navrata - prilikom ulaska u njegove prostorije, zatekao sam ga da pretura po tašni. U oba slučaja leđima je bio okrenut vratima, a tašna mu je bila u krilu. Kada bih ja ušao u prostoriju, tašnu je brzo zatvarao i delovao kao čovek koji je zatečen u nedozvoljenoj radnji.
Po tome sam znao da se u tašni nalaze neke za njega značajne stvari.

Posle Titove smrti, kod članova komisije za sređivanje Titove zaostavštine, interesovao sam se šta su pronašli u toj tašni. Jedan od članova komisije, ađutant Zvonko Kostić, rekao mi je da su u tašni pronašli, pored nešto zlatnog nakita, umrlicu Davorjanke - Zdenke Paunović, od 1. maja 1945. godine, izvod iz matične knjige venčanih sa Jovankom Budisavljević, 1952. godine, sliku Pelagije Belousove i kopiju izveštaja austrougarskog Ministarstva rata, s jeseni 1915. godine, u kojoj se nalazi spisak poginulih austrijskih oficira, podoficira i vojnika u vreme bitke u Galiciji. U spisku se nalazi ime kaplara Josifa Franje Broza.

Nađeni izveštaj ide u prilog iznetoj sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franje Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena skriva druga ličnost..."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ne mozhesh da ne volish forum pored ovakvih postova kao shto je prethodni.Prvi put chujem za to, i jako mi se dopada.Dasha, mozhesh li mi dati neku adresu, ili neshta gde mogu da prochitam vishe o toj temi.
Shto se tiche I_am..da li je meni postavljeno pitanje "a shta je sa Golim otokom?"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jan 2005, 14:44
da

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa, Goli Otok sam pomenuo kao jedno od velikih mrlja na Titovoj lichnosti.Mnogi su Goli Otok poredili sa Staljinovim Sibirom.Bio je previshe komunista da bi bio svetao lik.Pomenuo sam vec da ga je moj djed poznavao, takodje da je bio upoznat sa njegovim radom, tako da sam u sopstvenoj kuci chuo za mnoge grozote koje su vrshene u ime druga Tita. A Goli Otok je pojeo vishe intelektualaca nego i jedan rat..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 20:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Sve je to uredu posto mislim da nijedan veliki diktator nije bio cvjecka a Tito je to u svakom pogledu bio.Ali treba takodje pogledati i drugu stranu novcica i ono pozitivno sto je on uradio.Mislim da je SFRJ u to vrijeme imao jedan od najboljih pasosha posto vasi roditelji moraju priznati da su mogli svugdje da idu a da im niko nepravi nikakve probleme.Onda prednosti njegovog rezima bilo i je i socijalno i penziono osiguranje koje se i danas donekle koristi na nasim prostorima.

A jedan primjer moram reci sto se tice Tita.Jedan moj poznanik radi u nekoj firmi koja se bavim odrzavanjem puteva i sl,tj on se igra hiltovkom.I on kaze da kada busi ove sadasnje puteve koje su skoro napravljeni busilica ide kao kroz puter a kada dodje na Titov put ruke mu otpadose. :wink:

A sto se tice negativnih radnji Tita zaboravili ste spomenuti i najvecu njegovu osudu srpskog naroda koja se tek sada pocinje odrazavati a to je Kosovo i Metohija.On je dopustio da se albanci nesmetano dolaze i mnoze na tim prostorima i polako prevladaju tada vecinski srpski narod.A svi znamo kako je desavanje sada na Kosovu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 21:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BlackHand je napisao:
I ne mozhesh da ne volish forum pored ovakvih postova kao shto je prethodni.Prvi put chujem za to, i jako mi se dopada.Dasha, mozhesh li mi dati neku adresu, ili neshta gde mogu da prochitam vishe o toj temi.
Shto se tiche I_am..da li je meni postavljeno pitanje "a shta je sa Golim otokom?"

Skinula sam tekst sa http://www.glas-javnosti.co.yu ali posto je iz arhive izvuceno moras malo potraziti za sad evo ti jos nesto na tu temu
http://arhiva.glas-javnosti.co.yu/arhiv ... 2601.shtml

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2005, 22:10 
Slika = Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 19:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2004, 22:55
OMC je napisao:
Slika = Slika

Pazi Anti usiju,garant se bacio na zenu,prave pacovske he he he he he

http://www.stormfront.org/forum/
http://www.28serbia.org/
http://www.heathenfolk.net/forums/
http://www.thepaganfront.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 22:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Podseca me na Spocka :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 245 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]