Citiraj:
Ako si matematicar onda bi trebalo da si razumio sustinu mog pitanja. Ja ne govorim o brojkama nego o nacinu kako mi funkcionisemo a sto ti i Elvis ocigledno trazite da vam se formalizuje. To ti je kao kad bi ja tebe i Elvisa pitao da mi kazete granicu gdje moj stav prelazi u neslaganje sa vama. A ako se pozivate na to da h13m nije bolest zato sto tako kazu naucnici, onda vjerujte tim istim naucnicima koji govore o promiskuitetu medju homoima.
ne, nisam razumio sustinu tvog pitanja. nacin na koji ja funkcionisem je drugaciji od nacina na koji ti funkcionises koji je drugaciji od nacina na koji tajger vuds funkcionise koji je drugaciji od nacina na koji cicolina funkcionise. ono sto je tebi 'promiskuitetno', meni je 'mozda malo pretjerano', tajgeru vudsu 'taman', a cicolini 'zagrijavanje'.
poenta je da u tom slucaju mozes da kazes 'MENI je to neprirodno', sto znaci da u tvom licnom sistemu, homoseksualnost 'nije prirodna'. u tom slucaju se moze oslanjati na intuiciju. meni takodje homoseksualnost nije prirodna. elvisu prisliju je homoseksualnost prirodna. pederima je homoseksualnost prirodna. hertzogu homoseksualnost nije prirodna. cedi jovanovicu homoseksualnost jeste prirodna. i tako dalje.
problem nastaje kad svoj licni sistem izjednacavas sa univerzalnim. pa ne kaze 'ZA MENE to nije prirodno', nego kazes 'to nije prirodno'. dakle, postoji neki univerzalni, jasno objasnjeni sistem sa preciznim zakonima kako i zasto se nesto smatra prirodnim. u svjetlu toga, posto ti taj sistem ocigledno poznajes, a ja ne, pitam te da mi objasnis po kojim principima je u tom sistemu seks izmedju pedera neprirodan, a muskarca i zene koji ne zele da naprave bebu prirodan.
takodje, problem huligana je sto svoje licne sisteme izjednacavaju sa univerzalnim. ali, problem je sto oni, za razliku od tebe i mene, se ne zadrzavaju na tome sto prde po forumima, nego uzmu kamenje u ruke i tako namecu drugima taj sistem. a jos veci problem sto gomila ljudi to podrzava