old fashion men je napisao:
jellyfish je napisao:
Ja se pitam kad je u njih u islamu seks tabu tema kako se toliko kote
Pa kad tamo svako ima po 10 žena i eto, "jedan bračni par" odjednom ima 10 đece, a pored toga čim se ta djeca rode, odma se zna ko će s kim i odma se sklope dogovori, tako da čim napuni 15 ženidba i djeca, a ne ko kod nas čeka do 40 i da mu se sve poklopi da bi imao jedno dijete, oni to riješe efikasno, pola ih se izležava po turskoj i somalij, a druga polovica se izležava po EU i prima socijalu i šalje ovima u matici, što se više kote više primaju socijale i to je to.
Ne moze svaki muskarac imati 10 zena jer je broj muskaraca i zena priblizno jednak pri rodjenju. Sad je cak u nekim zemljama broj zena i manji jer se odstranjuju vjestacki zenski fetusi kao u Indiji i Kini jer su ljudi glupi pa zele sinove, iako je to zabranjeno zakonom.
Pricao sam s covjekom koji je radio u Arapskim zemljama(tacnije u Libiji). On kaze tamo ko ima para ima i zena jer se zene kupuju. Naime, ko je bogat on ima vise zena, a ko je siromasan nema ni jednu tako da, kaze on, ima veliki broj neozenjenih, dok drugi imaju po 3-4 zene, to jest oni koji imaju pare.
Ono sto meni nije jasno u svoj toj prici, kako dolazi do reprodukcije siromaha, ako se zene samo oni koji imaju pare, to jest koji mogu kupiti zenu. Dalje, cak i da tako nije u svim islamskim zemljama, da je jedan na jedan kao u prirodi, opet prosjecan broj djece po zeni u Pakistanu i drugim arapskim zemljama je oko 6. A to je strasno za populaciju koja se mjeri stotinama miliona ljudi i jos kad svaka zena ima u prosjeku 5-6 djece to je uzasna demografska eksplozija, da se broj ljudi udvostrucuje svakih 50 godina bez obzira na sve ratove koje stalno vode umnozavaju se nevjerovatnom brzinom