banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 12:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 08 Sep 2010, 20:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Slika skupštine RS od prošlih izbora.

http://www.narodnaskupstinars.net/lat/stranke/stranke.php

Slika parlamentarne skupštine BiH od prošlih izbora.

http://www.parlament.ba/poslanici/3/33/1.html

Pa ćemo uporediti sa ovim novim rezultatima. :)

Citiraj:
ОПШТИ ИЗБОРИ 2010.
(ИЗБОРНА КАМПАЊА НА ПРОГРАМУ РТРС-а)
РТРС од 3. септембра до 1. октобра емитује ванредне програмске
садржаје намјењене вама, поштовани гледаоци, да би као ваш сервис
помогла да се лакше опредијелите коме ћете дати свој глас 3. октобра.
Изборне хронике сваког дана око 22,20 часова, реприза сутрадан
у 11,40.
Петоминутно непосредно обраћање 44 политичка субјекта од 6.
до 20. септембра, радним данима од 17,00 до 17,15 часова.
Укупно 8 дебатних емисија у којима ће учествовати кандидати
за посланике у Народној скупштини Републике Српске на програму
су 8, 10, 15, 17, 20, 21, 22 и 24. септембра од 20,00 часова.
13. септембра од 20,00 часова представићемо вам свих 18
кандидата за предсједника и потпредсједника Републике Српске.
По завршетку емисије па све до 22. септембра у поноћ моћи ћете путем
мобилне и фиксне телефоније гласати за кандидата по вашем избору и
уједно донирати средства у хуманитарне сврхе.
На основу ваших гласова кандидати ће се сучелити у три емисије:
27. септембра 6 кандидата који су освојили најмањи број гласова,
слиједећих шест моћи ћете гледати 29. септембра, а шест најбоље
пласираних учествоваће у дебати 1. октобра у 20,00 часова.

Вашој пажњи препоручујемо и емисију 25. септембра у 20,00
часовау којој ће своје ставове бранити 3 кандидата за српског члана
Предсједништва БиХ.
Али, то није све. На програму РТРС-а моћи ћете пратити дебатне
емисије које у сарадњи са NDI (National Democratic Institute)
припремају три јавна босанскохерцеговачка емитера. Емисија из
бањалучког студија на програму је 16. септембра у 20,00 часова, из
Мостарског 23. а из сарајевског студија 30 септембра у истом термину.
Зато, будите уз нас ...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Већ сам одавно рекао да за ове лопове на власти нема шансе да опет гласам, а такође нећу гласати ни за оне лоповчине што су прије били на власти. Тако да сам био одлучио свој глас дати некој мањој странци која још није била на власти.
Пошто радим као посматрач испред Народне демократске странке (НДС) одлучио сам да гласам за њих. Чисто да не буде неко од ових лопова него неки нови људи.

Али вечерас сам се случајно нашао на предизборном окупљању ове странке у мјесној заједници Старчевица и морам да вам признам да сам остао позитивно изненађен!
Мој глас дефинитивно иде њима без икаквог размишљања, и такође ћу их препоручити свим својим познаницима који не знају за кога да гласају!
Програм странке је мање више сличан као и код осталих, али оно што је мене одушевило су људи који се кандидују испред странке. Има ту и доктора, економиста,правника... И немојте мислити да сам неки наивац којег је лако навући са двије три фине ријечи!
Једноставно ми се допало шта су причали и дјеловало је да то говоре баш од срца, поготово сам се пронашао у говору једног доктора, као да сам ја говорио...

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neću ti reći za koga bi trebao glasati, ali to Dodiku svakako odgovara, da pola od izašlih glasa za njega, a druga polovina da glasa za mali milion stranaka.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
hahaha Krsto Jandric stara prevara, cini mi se da je i taj podosta stranaka promijenio.
evo vec 4-5 dana kampanje a vec sam se smorio od njih. gledam ovu emisiju na RTRS-u i medju gostima Radojicic, neka baba iz HDZ-a, neka zena iz SBB-a, neki propali radikal i ovog zadnjeg ne znam ko je. a jest Radojicic imao sagovornike, stvarno jadno. s druge strane na ATV-u, vec druga emisija Amplitude bez predstavnika SNSD-a, tu su kandidati bili bar malo ozbiljniji. ja jos ne znam za koga cu glasati, zasad je tu samo jedan covjek za koga cu da glasam.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
Neću ti reći za koga bi trebao glasati, ali to Dodiku svakako odgovara, da pola od izašlih glasa za njega, a druga polovina da glasa za mali milion stranaka.

od tih malih stranaka, nijedna ne predje izborni prag, i svi ti 'neiskoristeni' glasovi se podijele medju ovim sto predju cenzus. na kraju svejedno kome das glas.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Šajin je napisao:
Већ сам одавно рекао да за ове лопове на власти нема шансе да опет гласам, а такође нећу гласати ни за оне лоповчине што су прије били на власти. Тако да сам био одлучио свој глас дати некој мањој странци која још није била на власти.
Пошто радим као посматрач испред Народне демократске странке (НДС) одлучио сам да гласам за њих. Чисто да не буде неко од ових лопова него неки нови људи.

Али вечерас сам се случајно нашао на предизборном окупљању ове странке у мјесној заједници Старчевица и морам да вам признам да сам остао позитивно изненађен!
Мој глас дефинитивно иде њима без икаквог размишљања, и такође ћу их препоручити свим својим познаницима који не знају за кога да гласају!
Програм странке је мање више сличан као и код осталих, али оно што је мене одушевило су људи који се кандидују испред странке. Има ту и доктора, економиста,правника... И немојте мислити да сам неки наивац којег је лако навући са двије три фине ријечи!
Једноставно ми се допало шта су причали и дјеловало је да то говоре баш од срца, поготово сам се пронашао у говору једног доктора, као да сам ја говорио...

Странка са највише интелектуалаца, с обзиром на укупан број чланова. Пријатно освјежење на сељачкој политичкој сцени . . .

Poslednji put menjao јан_де dana 08 Sep 2010, 22:11, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Obavezno glasajte za žene iz stranki, ja sam i na prošlim izborima stavio x pored imena jedne žene iz SDS, a nikako za stranku.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

јан_де je napisao:
Šajin je napisao:

Странка са највише интелектуалаца, с обзиром на укупан број чланова. Пријатно освјежење на сељачкој политичкој сцени . . .

:lol: u narodu poznatija kao kombi stranka.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Član te stranke, je bio i pokojni Milan Vukelić, pa ako vam je dosta građevinske mafije u BL, glasajte za tu stranku.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Član te stranke, je bio i pokojni Milan Vukelić, pa ako vam je dosta građevinske mafije u BL, glasajte za tu stranku.

јест да већина политичара једно прича прије избора, а друго послије, али ови људи вечерас су ми стварно дјеловали искрени и као неко ко из свег срца жели боље овом народу. Ето нисам знао тај податак за Вукелића, али као што рече јан_де дефинитивно имају неколико респектабилних интелектуалаца у странци.
Е сад јесте да су слаби, тј. немају пуно гласача. али јебга...доћи ће и то временом. Ови сви који кукају да им је лоше, а неће да изађу на изборе, боље би им било да гласају сви за неку тако мању странку, па онда та странка више и не би била тако малена

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Na BHR, koji niko naravno ne sluša je danas bila odlična emisija...

Pozvali su sve nindže koji su se prijavili za Predsjedništvo na "opšte predstavljanje" - ideja je bila (rekoše) da im postavljaju neka pitanja koja spadaju u opšte obrazovanje - Predsjedništvo je ipak u kontaktu sa svim mogućim strancima, bilo bi lijepo da nisu debili.
Pitanja su bila tipa: koja su dva trenutno najveća proizvođača civilnih aviona, ko je bio posljednji etiopski car, i slična.

Epilog?
Baš ga i nema, pošto su silni kandidati:
a) Javili da imaju preča posla (od upoznavanja sa glasačima)
b) Tražili da im se unaprijed pošalje lista pitanja (?!!!)

Jedan je došao, ali je izjavio da: "Iz opravdanih razloga neće odgovarati na pitanja." (Radončić, čini mi se...) a jedan je došao i odgovarao na pitanja i bilo bi mi ga baš zabavno slušati da mi nije prolazilo kroz glavu kako bi taj tip mogao biti član Predsjedništva BiH.
Ne mogu se sjetiti koji bi lik.

Prvo sam kontao da su se oni iz omladinskog zajebavali, onda sam nazvao ljude i provjerio - emisija u okviru predizbornog programa.

Jebote.
Ništa novo, doduše...
Al' jebote.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Šajin je napisao:

јест да већина политичара једно прича прије избора, а друго послије, али ови људи вечерас су ми стварно дјеловали искрени и као неко ко из свег срца жели боље овом народу. Ето нисам знао тај податак за Вукелића, али као што рече јан_де дефинитивно имају неколико респектабилних интелектуалаца у странци.
Е сад јесте да су слаби, тј. немају пуно гласача. али јебга...доћи ће и то временом. Ови сви који кукају да им је лоше, а неће да изађу на изборе, боље би им било да гласају сви за неку тако мању странку, па онда та странка више и не би била тако малена

dobro promovises stranku, nema sta. mozda i nekog nagovoris da glasa. hajde ti nama sad reci ko ima tu normalan za koga bi se moglo glasati, kad vec kazes da ima pametnih ljudi.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Euroth, ništa novo, kada se jednog dana pojavi pametan i opšteobrazovan čovjek, ova zemlja će procvjetati.

Vrh

PostPoslato: 08 Sep 2010, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

WinstonWolfe je napisao:
Šajin je napisao:

dobro promovises stranku, nema sta. mozda i nekog nagovoris da glasa. hajde ti nama sad reci ko ima tu normalan za koga bi se moglo glasati, kad vec kazes da ima pametnih ljudi.

само за почетак да кажем да нисам члан ове странке нити имам икакве користи од промовисања, радим то искључиво из разлога да наведем једну добру опцију онима који не знају за кога ће гласати.

а од чланова бих издвојио:

Крсто Јандрић - уједно и предсједник странке, Доктор медицинских наука, пулмолог, професор. држао на крају најдужи говор. иначе је стриц од мог друга са факса, тако да сам чуо све добро о њему, а и његово размишљање ми се допало.

Шобот Марко - доктор медицинских наука, кардиолог, професор - његово ми се излагање посебно допало. такође навео је неке занимљиве идеје у вези дјеце и предмета физичко образовање и како их привући спорту а одвући од дроге. спомињао је и лоше стање у здравству

Божић Синиша - дипл. економиста, неке жене поред мене су га нахвалиле како је добар момак и како се бори за њихова права у пивари. имао је такође веома занимљив осврт на економско стање у земљи

Споменуо бих још и двојицу универзитетских професора који су такође говорилиШврака Небојша и Романо Даниел.
Поред њих још си говорили Марчета Сава, Зрнић Драгољуб, Батес Сњежана и Трифуновић Биљана.

И немојте мислити да им знам свима имена, имам испред себе рекламни материјал :D

филозоф са врбаса, још "само" да дочекамо тог паметног човјека :(

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 13:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2009, 21:43
Uz dužno poštovanje doktoru Jandriću ali ta njegova stranka je dokazanko stranka tipa PDP odnosno priklanjaj se kome stigneš pošto su ih njihovi socijalisti nagujičili. Između ostalih čujem da tu ima okorjelih privrednika koji i dalje ljudima daju plaćuz od 350 KM. Toliko o socijalnom i narodnom momentu stranke doktora Jandrića, opet uz dužno poštovanje prema njemu kao čovjeku i ljekaru(kako politika uprlja neke ljude).

"Nacionalizam je zlo koje ne spaja nego razdvaja ljude, jer ih negira u njihovoj pravoj biti - čovječnosti" - MILAN KANGRGA

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 13:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Da se ne zaboravi, glas za Snsd je i glas za Hdz i obrnuto!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Euroth je napisao:
Na BHR, koji niko naravno ne sluša je danas bila odlična emisija...

Tu istu emisiju sam slusao pred prosle izbore(dakle slusa se) i svi su se bili odazvali (sto govori kakvo je stanje danas, ili govori to da su se tada opekli i pokazali neznanje pa nisu htjeli da to rade opet) . Sjecam se da je bio Radmanovic, Komsic. I isto tako pitanja tipa koja je najveca pecina u BiH, glavni grad rs (tada jos po ustavu bilo Sarajevo, trik pitanje :D ) .

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 15:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
Ravnogorac je napisao:

a za sds i pdp je i glas za sda...heheheheh

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 21:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
dolomit je napisao:
Ravnogorac je napisao:

a za sds i pdp je i glas za sda...heheheheh

Pa Snsd je u koaliciji sa Hdz-om,a Sds sa Pdp-om i Srs-om.Raspitaj se malo nisam ja nista izmislio.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2010, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Ravnogorac, koji si ti indijanac...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]