banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 09:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 65  Sledeća

Gay parada
Protiv parade 82%  82%  [ 68 ]
Podržavam paradu 18%  18%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 83
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Sep 2011, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Simpatična je Mira Furlan, al ona je ipak stvorena za madraca a ne za mudraca.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 00:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Naprotiv, vidi se da je žena vidila svijeta i izdigla se iz zadrtih i zatucanih okvira.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Eno i JK je vidjela svijeta i izdigla se... :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 08:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Hercegovac je napisao:
Naprotiv, vidi se da je žena vidila svijeta i izdigla se iz zadrtih i zatucanih okvira.

Je l' to znaci da svako ko podrzava pedere je "vidio bijelog svijeta"?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 10:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ташко je napisao:
Hercegovac je napisao:

Je l' to znaci da svako ko podrzava pedere je "vidio bijelog svijeta"?

Ovdje bi bolje došao izraz: Vidjela guzica puta :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 11:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:

Problem je što su najveći licemjeri upravo ti što načelno zagovaraju pravo na različitost, a zapravo propagiraju najcrnje jednoumlje - svako ko ne misli kao oni, taj ne samo da je primitivac, neobrazovan, glup i šta ti ja znam, nego ga čak nazivaju opasnim po društvo.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 12:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa ako je riječ o huliganima koji propagiraju fašizam i nasilje onda se slažem da su opasni po društvo..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 12:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
Eno i JK je vidjela svijeta i izdigla se... :lol:

A što see vi homofobi odmah hvatate Krmeljuše kao argument protiv pedera. Što ne pomeneš npr Vladu Divca koji je npr veliki nacionalista, sjajan sportista, čovjek iznad svega, a ujedno podržava pravo na različitost i slobode.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 12:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hercegovac je napisao:
Pa ako je riječ o huliganima koji propagiraju fašizam i nasilje onda se slažem da su opasni po društvo..

A ako nije riječ o huliganima koji propagiraju nasilje? Ima i takvih, npr. ja.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/279496/Policijski-sindikat-Spremaju-se-rusilacke-demonstracije-tokom-Parade

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 13:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Harvester je napisao:
Hercegovac je napisao:

Problem je što su najveći licemjeri upravo ti što načelno zagovaraju pravo na različitost, a zapravo propagiraju najcrnje jednoumlje - svako ko ne misli kao oni, taj ne samo da je primitivac, neobrazovan, glup i šta ti ja znam, nego ga čak nazivaju opasnim po društvo.

Da, postoji i ta tendencija, i nimalo mi se ne sviđa, kao što kažeš, teži ka jednom svijetu političke korektnosti, što je, ruku na srce, bljak. Uvijek treba da postoje fanovi, hejteri, cinici, mudraci, budale, bez toga će stvari postati dosadne.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 14:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
Hercegovac je napisao:

A ako nije riječ o huliganima koji propagiraju nasilje? Ima i takvih, npr. ja.

U tom slučaju se ne slažem sa njima u generalizaciji i promociji jednoumlja. Mada moraš znati da su i ti ljudi dali takve jednoobrazne izjave izrevoltirani fobijom i mržnjom koja se šalje prema onima čija prava brane..

Citiraj:
I pedsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković pozvao je danas organizatore da otkažu Paradu ponosa, koju je nazvao "parada srama", i ocenio da bi oni trebalo da snose odgovornost ako u nedelju, 2. oktobra, na ulicama Beograda izbije nasilje.

Kao što reče Mira Furlan, na žrtvu se svaljuje krivica i odgovornost.

Citiraj:
"Овом проматрачу се чини да је у игри увијек исти начин размишљања: жртва дискриминације бива оптужена за провокацију и од ње се тражи да се повуче, сакрије или умре у име заштите друштвеног реда и мира.
Не би ли штитио жене од друштвено прихваћеног, “нормалног” и очекиваног (мушког) насиља, застрашујуће велик дио свијета покрива женина тијела и лица у име заштите реда и мира. Тако се одговорност за насиље пребацује на жртву.

Она је крива што уопште постоји. Самим својим постојањем она ремети поредак. Она провоцира. Жртву, дакле, треба сакрити, елиминисати, укинути. Не само у име заштите друштвеног реда и мира, него – које ли ироније – и за њену властиту сигурност. Нису ли нацисти управо тако оправдавали креирање концентрационих логора? Један од аргумената је био управо тај - заштита Јевреја од оправдано љутих и на насиље спремних њемачких грађана.

Такву заштиту не требамо. Оно што нам треба, СВИМА, без обзира ко смо и којој групи, мањинској или већинској, припадамо, је заштита нашег права на различитост. Геј парада је корак на путу до друштва у којем ће све разлике бити не само толерисане, него поштоване и оберучке прихваћене.''

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

E pa vidiš, problem i jeste u ovom dijelu u kome se kaže "poštovane i objeručke prihvaćene". Od nas se očekuje da prihvatimo da je homoseksualni odnos potpuno ravnopravan heteroseksualnom, da homoseksualci treba normalno da usvajaju djecu itd. itd. To je potpuno imbecilno i protiv toga se treba boriti.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Нису ли нацисти управо тако оправдавали креирање концентрационих логора? Један од аргумената је био управо тај - заштита Јевреја од оправдано љутих и на насиље спремних њемачких грађана.

Ovoga se ne sjećam, pa bih volio da vidim neki izvor.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 17:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Harvester je napisao:
E pa vidiš, problem i jeste u ovom dijelu u kome se kaže "poštovane i objeručke prihvaćene". Od nas se očekuje da prihvatimo da je homoseksualni odnos potpuno ravnopravan heteroseksualnom, da homoseksualci treba normalno da usvajaju djecu itd. itd. To je potpuno imbecilno i protiv toga se treba boriti.

To što ti misliš da je nešto imbecilno, ne znači da je ono ustvari takvo. I ja imam mnogo ličnih stavova koji se ne poklapaju sa realnim. Usvajanje djece ni ja za sada ne podržavam, ali podržavam nastojanje tih ljudi da se normalno kreću, normalno žive i ne budu diskriminisani, što je danas slučaj u Srbiji..

Citiraj:
Нису ли нацисти управо тако оправдавали креирање концентрационих логора? Један од аргумената је био управо тај - заштита Јевреја од оправдано љутих и на насиље спремних њемачких грађана.

Ovoga se ne sjećam, pa bih volio da vidim neki izvor.[/quote]
Ja sam čitao o tome davno u nekoj knjizi da je poslije Kristalne noći ovo bila propaganda za odvođenje u logore.
Mada slična je retorika korištena u mom kraju od Ustaša za vrijeme Endehazije. Nagovarali su ljude da krenu sa njima kako bi ih legitimisali i zaštitili od tobože opasnih Italijana..

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
To što ti misliš da je nešto imbecilno, ne znači da je ono ustvari takvo.

U opštem slučaju ne znači, ali u ovom slučaju jeste :-)

Citiraj:
podržavam nastojanje tih ljudi da se normalno kreću, normalno žive i ne budu diskriminisani

To podržavam i ja! Razlika je "samo" u tome što ti smatraš da oni jesu diskriminisani, a ja smatram da nisu.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 19:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Gay parada dolazi bas u momentu kad gejevi treba da se iskazu kao totalno "gej".
Cuj parada za postovanje dijela upitnih ljudskih prava u centru BG-a, a u isto vrijeme kompletno krsenje ljudskih prava na jugu Srbije...

Sto ne ode parada dole na barikade u Jarinje i pokaze svoju lojalnost narodu? Tu bi se skupili pravi poeni za njihove ciljeve... Al ne smiju pi*ke, pardon --- *marovi :)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Gay parada dolazi bas u momentu kad gejevi treba da se iskazu kao totalno "gej".

sta li ovo treba da znaci?

Citiraj:
Cuj parada za postovanje dijela upitnih ljudskih prava u centru BG-a, a u isto vrijeme kompletno krsenje ljudskih prava na jugu Srbije...

? kakve to veze ima sa bilo cim na svijetu?

Citiraj:
Sto ne ode parada dole na barikade u Jarinje i pokaze svoju lojalnost narodu? Tu bi se skupili pravi poeni za njihove ciljeve... Al ne smiju pi*ke, pardon --- *marovi

a sto ti postujes po forumu, umjesto da ides na barikade u jarinje da pokazes lojalnost narodu? a ti se izdajes za nekog velikog srbina, za razliku od pedera...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Stvarno RS što ti ne odeš...Ionako se predstavljaš kao genijalni taktičar i još bolji borac, što neam svima ne poslužiš kao primjer?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
Citiraj:
Stvarno RS što ti ne odeš...Ionako se predstavljaš kao genijalni taktičar i još bolji borac, što neam svima ne poslužiš kao primjer?

ja cekam odgovor tipa "otiso bih ja odmah ALI ..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 65  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]