banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jun 2025, 21:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9469 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 474  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Feb 2024, 17:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nema od toga nista dok sam gazda to ne odluci ...privatno vlasnistvo.Iako mozda skonta da ce sad dok traju radovi oko kruznog toka, biti i manji promet pa odluci on odraditi pumpu.

Ali i dalje ostaje promet kuda ce onakva kolicina vozila proci u toku radova.Ja bih mkzda zatvorio ulicu od raskrsnice prema Incelovom bazenu,pa neka sve ide preko Ade,tj Rebrovacog kruznog.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2024, 17:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Raskrsnica kod vidovica je izlazni put prema gradu za 80% ljudi koji zive u cesmi i tu je kolona svaki dan,citav dan. Najjace je oko 16h kada narod krene s posla iz incela a u kontra pravcu ljudi iz grada prema cesmi. Tada se kolona stvori od vidovica pa skroz do incelovog bazena......bice zanimljivo a mislim da taj kruzni nista nece rasteretiti saobracaj dok se most u cesmi ne zavrsi (vec 100 puta receno)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2024, 17:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Banjalucki-hotel-Palas-na-reviziji/814312

Drago mi je zbog ovoga i valjda se nešto izmjeni, ali čuo sam da je u stvari čitav projekat jako upitan jer Janković nije dobio kredit za izgradnju.

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2024, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Tu i tamo. Dobro je što je krenulo sa mrtve tačke, a loše što se gradi monstrum od zgrade.
Ako bih mogao da biram, odabrao bih da se to iskoristi za proširenje trga, bez nove zgrade.

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2024, 18:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
zidarR je napisao:
počinjemo sa izgradnjom kružnih raskrsnica u Boriku kod “Audi servisa” i “Akvane”, kao i na Zapadnom tranzitu na spoju naselja Petrićevac, Paprikovac, Rosulje i Nova Varoš i u blizini pekare “Bakal” –

Petrićevac i Paprikovac se "spajaju" jedino kod Izvora (što napisa iznad čovjek "plava" pasarela, mada nisam nikad čuo za taj termin), gdje ih dijeli Posranac,
Rosulje i nova se spajaju na zoni Milana Radmana, što je opet ulica koja "udara" na pasarelu i bivši Izvor. S obzirom na to da tu ne postoji rasrkšće, onda se nema šta ni pretvoriti u KT.

Vjerujem da će Njegoševu da ponovo spoje da više ne bude sljepa ulica u jednom dijelu, u taj KT, i da će se napokon iz Nove moći ići na Paprikovac/Petrićevac jer je presječena bez ikakve logike i razuma prije 20 godina.

Bakal, to bi morao onda biti KT na spajanju Trive Amelice sa tranzitom?
Mislim da je normalniji reper da pišu ulice ili značajne objekte, jer tu imaš OŠ, kao dobar reper, ako su milsili semafor kod škole pretvoriti u KT, ili da napišu na spajanju Tranzita i T. Amelice.
U svakom slučaju bi trebali pretvoriti i na semaforu kod škole u KT, ako pretvore gore na tranzitu, jer bi to onda bio jedini semafor u tom potezu i kočio bi saobraćaj.

Kružni će iću gdje je semafor na Tranzitu, na ukrštanju sa Trive Amelice.

Послато са 2209116AG помоћу Тапатока

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 09:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2017, 08:56
Priča se neko vrijeme o ponovnom (mogućem) spajanju Njegoševe ulice kod izvora i ukrštanja sa Milana Radmana. To ako bi se radilo, bio bi malo veći zahvat radova oko kružnog toka i rasteretilo bi kružni tok kod Centruma ko ide prema Petrićevcu, Motikama iz pravca Čajeveca..

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 10:14 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 21 Maj 2008, 14:24
Da li ima neko ovde da je na njegovoj zgradji radjena fasada, vidim na par starih zgrada su radjene fasade, pa me zanima kako ide oko toga, predpostavljam da ZEV mora imati dosta ucesca, sigurno preko 50%..ne znam mzoda lupam, iam l ineko da zna oko te tematike?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 10:51 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
E to je majmunluk posebnih dimenzija i kontinuiteta.
Zgradičak, 4 etaže, 12 stanova.
Svaki stan nema više od 30-40 m2 termofasadefasade za uraditi, jer u prosjeku zida nema skoro ništa vanjskog.
Ne mogu se dogovoriti, jebeno se ne mogu dogovoriti godinama.
Na kraju svi prže zimi grijanje ko nezdravi, i ljeti ne gase klime. Al sve je bolje od dogovora.
Pa majku vam milu ćifutsku, kako bi na kući 200-300 m2 isfinansirali sami??!

Vidim otkada je tih famoznih 50%, malo se i pomjerilo. U doba prije toga, jedna od 20 zgrada je radila termofasadu.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Nov 2004, 13:31
Svaka ti je ka` u Njegoša!! :notworthy:

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 14:21 
Majstor
Majstor

Kako se ne mogu dogovoriti ne kontam? Pa jel nije u interesu svakom da se uradi, ili nisam skontao dobro

Kod mene je stara zgrada, uzas s vana i ruglo, tacnie tri zgrade u redu, centar garada, ali ne znam gdje koci, predpostavam da je do ovog sto vodi ZEV jer je u zoni konfora i ne da mu se to stisnuti, i nisma siguran da je 50% ucesca, mozda cak i vise treba , i plus dodatna otezavajuca okolnot je sto nece niko da radi od firmi, jer grad slabo placa ( tako sam bar cuo)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Evo ti uslova nakon minut guglanja:

https://www.banjaluka.rs.ba/wp-content/ ... asnost.pdf

Uglavnom,minimum ti je 50% . Prosle godine svi koji su prosli,njih 12 zajednica, sy imali uceace oko 50%

Sve u svemu, uhvatite predsjednika ZEVa i zaduzite da aplicira za ovo, te pocnite placati komunalnu taksu :)

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 16:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Sep 2015, 19:59
Teško je to izvesti kada je kod većine stanara svijest o zgradi ograničena na njihova četiri zida. Ovo okolo, ispred, unutra, sve do njihovih vrata ih i ne interesuje. Obično svaki ulaz ima par ili jednog dežurnog"redara" koji se cima oko svega. Nerijetko se zna desiti da na kraju opet on bude krivi ako nešto ne valja jer logika on jedini i nešto radi pa je i dežurni krivac.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
U zgradi gdje moji roditelji zive se jako tesko dovoriti za bilo sta.Ne mogu se dogovoriti da podignu pola marke po clanu za čistačicu, a da se dogovore za fasadu. Čistačica jos uvijek dobija mizernih 100 maraka,a cisti 2 x sedmično zgradu sa 100 stanara.
Dzaba moji predlažu. A zapravo su najgori oni koji imaju najviše para.
Nisu htjeli da dignu 10 feninga po kvadratu za pricuvu za
popravke. A kukaju kad im se pojavi vlaga i budj na zidovima,jer se sigurno negdje uvukla vlaga iz vani.
Fasada izgleda kriminalno i sigurno je da bi ušteda na grijanju bila bar 20 posto kad bi se uradila nova,ali posto se placa bez obzira na utrošak, onda im je svejedno.
Očekuju da im država pomogne, a ne bi sami ni malo pridonijeli.
Sta bi rekli kad bi neka firma preuzela brigu o zgradi,pa bi to bilo zakonski regulisano kao ovdje,pa bi vidjeli koliki bi bili ti troškovi? Nije rijetkost da su trećina stanarine( mislim ovdje na iznajmljivanje) zapravo troškovi održavanja, čišćenja, lift i te firme koja se brine o tome.
Sve im je skupo,nema nikakvog osjećaja zajednistva ni solidarnosti.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 17:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Тако је увијек са бар 80% зграда.
Рецимо, за редовно одржавање лифта иде нека цифра од 100-150 марака мјесечно (чишћење, подмазивање, контрола исправности, евакуација путника у случају застоја и слично) и то им је смрт да издвоје. Радије ће промијенити фирму која одржава лифт ако могу уштедити 10 марака, без обзира што је то лошији избор. О редовном техничком прегледу који је обавезан једном годишње да не говоримо, углавном кад се деси нека несрећа онда се сјете да би могли и они то урадити.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Kod mene se prvo godinama dodatno skupljalo 10KM po stanu, pa onda samo doplatili kada se radila fasada. Sve sami plaćali, nikakve subvencije. Tim fondom, od dodatnih 10KM, platili za neke koji nisu mogli odmah platiti, tako da se lakše dogovorili.

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 20:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Stanivuković: Banjaluka dobija "Ćirilični park", možete donirati slovo

Jest nekome dosadno u životu...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 21:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Jebi ga, izborna godina, valja se slikavat'
Nego, je li naučio azbuku?

PS Taj video je od prije nekoliko godina...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 23:39 
Majstor
Majstor

<Enter_name> je napisao:

Samo se nadma da nece unistiti kupusiste i on uzelenu povrsinu

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2024, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Šta s' misliJo đe će metnut' tol'ka slova neg' na zelenu površinu.
I još par stazica...

Vrh

PostPoslato: 03 Feb 2024, 00:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2010, 00:48
Realno Kupusiste sluzi samo za prolaz, cesto doruckujem u obliznjem mjestu i rijetkost da se neki klinci zadrze,da sutiraju loptu,da nesto...

Ovako ce biti sigurno interesantnije za klince i vise ce vremena provoditi na isto.

Naravno bitan je i onaja drvored al kontam nije niko lud da sjece kad ima dovoljno prosotra za slova i poneki poligon kako li je to vec zamisljeno.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9469 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 343, 344, 345, 346, 347, 348, 349 ... 474  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]