Vader je napisao:
jellyfish je napisao:
Ako bi tako razmisljali onda nebi imali ni fudbalske utakmice, ni druge stvari.
A zašto moramo imati fudbalske utakmice? Ako ih ne možemo imati normalne onda bolje da ih i nemamo. To je bar moj stav. Zar je normalno da dobar dio navijača na reprezentativnoj utakmici zviždi svom golmanu? Niko ionako ništa ne radi da se huliganstvo suzbije, jer je bitno da imamo fudbalske utakmice, što veću posjećenost, pune stadione (huligana).
To je tacno da homoseksualci samo sebi cine gore promovisanjem. Takodje i sto se tice utakmica, to izaziva porast nasilja. Ali ne moze se stalno "zabijati" glavu u pijesak. Ako stalno bjezimo od onog sto izaziva potencijalnu nevolju onda smanjujemo limit za napredak.
Npr. kad bi rekli zabranjuje se voznja autima jer auta izazivaju nezgode, ili da ne kazemo auta hajde motori. Ili zena mora pokrivati lice da bi sprijecili potencijalni rizik da se muskarci ne napale. I slicno.
Znaci, ne moze drzava da bude pod vlascu kriminalaca. Ako vlast uvijek ustukne kad treba braniti manjinu ili slabijeg onda ce kriminalci prevladati.
Vlast je potencijalno ucinila sve da smanji rizik. Postavila kamere, obezbijedila policiju, odredila lokaciju... Ali dzaba to sve kad su ljudi kod nas jos na ljudozderskom nivou svijesti. Ja ne branim homoseksualce, nisam ni za ni protiv njih, i upravo me zato nije ni briga sta rade.
Ako to ne smeta milionima ljudi na zapadu gdje se te parade odrzavaju i ne utice negativno na drustvo, zasto bi uticalo kod nas?
Po mom misljenju veci su ljudozderi oni koji se suprotstavljaju tome i sire neki lazni moral (primjer su arapske zemlje gdje nema gej parada ali ratuju), nego oni u cijim se to gradovima desava na zapadu i gdje zive s postovanjem i uvazavanjem.