banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 19:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 55  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Sep 2010, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Leona je napisao:
Sta je "dzedaj"?

To ti je šatrovački za: dajdža. :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
On topic, već je rečeno, to je lažna dilema, ne postoji da ili ne, već kada. Kome se ne sviđa, biće mnogo razočaran, ali pomoći tu nema.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 21:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
ajkula je napisao:
Ne bih ti znala reci kako je u SAD posto ne zivim tamo a i nisam cula od raje da se zale kako im megafonom bude djecu, ometaju dok uce i sl.. Za BL to vec cuh.

Tako je ovdje bilo ca. 1800 i neke, tipa "moj glas je tvrd, al' je toljaga jos tvrdja" :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 21:19 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
STRATOKASTEL je napisao:
Leona je napisao:
Sta je "dzedaj"?

To ti je šatrovački za: dajdža. :lol:

:lol: :lol: :lol:

p.s. trebao si joj reci sta je dajdza.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 21:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Polako miko, ja sam u tvojim godinama bila a ti u mojima jos nisi :D Daj Boze, pa ce se nesto promjeniti u BL ( komplet nasim prostorima) za ovo par godina dok ne izrodis djecu.
Ja sam otisla u ovom pravcu jer se bez mitologije nisam mogla zaposliti, a poznata sam kao mrzitelj mitologije i sredjivanja preko kumova, tetaka, striceva i ostalih picki materina..

Toliko od mene na ovoj temi a vi sad nastavite, uz zelju da vam ono krme lijevcansko i dalje uredjuje zemljom. Ja se spasih i uklonih na vrijeme :D

edit - dok ja otkucam post i odgovorim Tasku vi nakucaste 20 postova :lol:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 21:23 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ko je rekao da je Mile jedina alternativa zapadu?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2010, 21:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
ajkula je napisao:
Polako miko, ja sam u tvojim godinama bila a ti u mojima jos nisi :D Daj Boze, pa ce se nesto promjeniti u BL ( komplet nasim prostorima) za ovo par godina dok ne izrodis djecu.
Ja sam otisla u ovom pravcu jer se bez mitologije nisam mogla zaposliti, a poznata sam kao mrzitelj mitologije i sredjivanja preko kumova, tetaka, striceva i ostalih picki materina..

Toliko od mene na ovoj temi a vi sad nastavite, uz zelju da vam ono krme lijevcansko i dalje uredjuje zemljom. Ja se spasih i uklonih na vrijeme :D

edit - dok ja otkucam post i odgovorim Tasku vi nakucaste 20 postova :lol:

Ja se ne sjecam da sam bio neuljudan ili bRezobrazan :)

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 12:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
_zoka je napisao:
Ja sam džedaj. :D

Da znaš da mislim da i jesi :wink: !

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 12:56 
Administrator
Korisnikov avatar

Kad i gdje se djele lightsaber-i?

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 14:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Ako ga već nemaš, onda ipak nisi :) .
Ali mislim da imaš...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2010, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
ajkula je napisao:

Upravo. Potpuno podržavam.

p.s. Ne poredi krme s onim. :angry4: :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
sto se tice tetki strini prijatelja i pi.ki materini kako je ajkula napisala..donekle se slazem ali i ovoga ima na "zapadu" i to ne malo, znam licno iz X primjera no dobro...Ne znam gdje vi to zivite i mislite da je to samo kod nas tako? puno firmi ovdje uzima preko "preporuke" , tako da kandidati koji samo regularno apliciraju imaju veoma male sanse. Znam iz licnog iskustva, posaljes ne znam ni ja koliko prijava za posao..a koliko njih se uopste javi a kamoli da posalju odbijenicu??
Ja licno sam od pocetka skole gradila socijalnu mrezu i krug prijatelja, poznanstva itd sto je i velika pomoc pri zaposlenju, sto se i pokazalo. I sta je tu lose? Nekada treba samo dobiti mogucnost da se dokazes, a da bas ja dobijem posao gdje je jos 300 drugih kandidata,a nemas bas bas nikoga da te podrzi, kolika je sansa?
kod nas je relativno mala sredina i donekle je razumljivo da uvijek neko nekome pomaze..I uostalom takav smo mentalitet
E sada ako uzima takve mjere da u jednoj firmi radi 10 clanova porodice direktora i slicno, ukoliko nije privatna firma, to nije vise prihvatljivo.
I naravno ako je neko zaposlen na funkciji za koju uopste nema odgovarajucu skolu itd..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 13:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
breskvica je napisao:
sto se tice tetki strini prijatelja i pi.ki materini kako je ajkula napisala..donekle se slazem ali i ovoga ima na "zapadu" i to ne malo, znam licno iz X primjera no dobro...Ne znam gdje vi to zivite i mislite da je to samo kod nas tako?

mislim da ipak ima razlike izmedju preporuka tamo i ovdje
kod nas to "pomaganja" pocinje od osnovne skole, pa se proteze preko srednje i fakulteta, i to preko navlacenja ocjena i tako dobijanja legitimiteta za reference koje nemas

breskvica je napisao:
Nekada treba samo dobiti mogucnost da se dokazes, a da bas ja dobijem posao gdje je jos 300 drugih kandidata,a nemas bas bas nikoga da te podrzi, kolika je sansa?

"bila je odlican student, posvecen, vrijedan, zatim je radila u toj i toj firmi (evo dokumenta), ucestvovala u tim i tim projektima (evo dokumentacije), informaticki napredna, govori te i te jezike, psihicki stabilna (provjerite), ljubazna, bice vam korisna u firmi, donijece poslove i lovu"
ili
"znam joj oca, dobar coJek, prava ljud'na, oduzice se on tebi, hehehe...., mater joj dusa od zene, a ona na mater lici, dobra, mirna, necete ni znati za nju, zavrsila je te skole, bogami fino se iskolala..."

PS. breskvice, ne shvataj ovo licno, ne poznajem te, poredim neke nacine, nista vise

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 15:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
skitnice sorry ali kako sam napisala imam iskustvo iz ove zemlje, i znas li koliko ljudi ovdje ima jake funkcije a i ispod njih puno pametniji i talentovaniji?I Imam prijatelja biohemicara, njegov sef kao da je kupio diplomu blage veze s vezom nema..dosao je do pozicije preko dobro prijatelja..ima jos puno primjera..tako da ovdje ne dolaze svi na polozaje zato sto su extra pametni i ambiciozni itd. nego zato sto imaju jake veze, tako je i u politici
I za nize poslove, npr u butiku kad uzmu radnicu preko preporuke (jer joj recimo sestra ili drugarica vec tu radi) neka druga koja je mozda 100x vrijednija i bila bi bolji radnik, gubi sansu da se dokaze itd..i sve na zapadu zamisli..

sto se mene tice naravno da ne uzimam licno, jer znam svoju situaciju a moje roditelje niko od poznaje , sto se tice posla..i nisam nasla preko "veze" poziciju nego sam samo uspjela da uopste dodjem do prijemnog testa koji je trajao 4 sata a bilo nas je ukupno 7 :wink: ali ima i onih koji su zaobisli prijemni test...

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 17:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa znas kako
ja imam nesto malo iskustva "tamo", a mnogo "ovdje"
ti...ne znam koliko imas iskustva "ovdje"
ovo naglasavam zato sto je bitno da postoji taj uporedni momenat
generalno gledano, uzevsi u obzir tvoje iskustvo, moje iskustvo i iskustva jos nekih ljudi koje poznajem, namece mi se sljedeci zakljucak:
kapitalisticki sistem trzisne ekonomije je sam po sebi bolestan, zasnovan na demoratskim nacelima lobiranja, preporuka....ljudi su stalno u nekom paranoicnom grcu, u trci, u frci, te, u tom smislu, nigdje nije superiska stanje, s tim da je taj sistem "tamo" puno razradjeniji i osmisljeniji, institucije bolje funkcionisu i sposobni ljudi imaju vise izgleda za to da ce njihov rad i njihove sposobnosti biti (uopste) potrebne pa tako i vrednovane

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 17:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Nema nepotizma na zapadu?Koliko mora platiti Širak Parizu odštetu što je izmišljao radna mjesta da bi mogao zaposliti svoje partijske kolege?Pola miliona evra!To još dok je bio gradonačelik.Dvadeset jedno izmišljeno radno mjesto.Nema korupcije i nepotizma na zapadu.Nema.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 17:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Joj tebe zoka. Pa to je zapad! Med i mlijeko. Cvijece na sve strane. Sloboda govora, liberalni kapitalizam, svi te vole, niko te ne dira.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 17:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a ko je rekao da nema?

Zak Sirak, velis, plati odstetu? pa zar ne vidis razliku?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 17:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pa i kod nas će neko nešto da plati....Za petnaest godina....Toliko je prošlo od kada je Širak prestao da bude gradonačelnik....

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2010, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nece :)
mi odrastamo na "ko ce kome, ako nece svom svome"
kod nas se ljudi, uprkos ispoljavanju negodovanja, u sustini masovno dive onome ko je u mogucnosti da to uradi, cak mu zavide na tome, i nastoje svim silama i sami to sebi omoguciti

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1090 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 55  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]