banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Maj 2025, 04:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9366 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 469  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Dec 2023, 08:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
@Evil_Dead, kažeš da smo stoka sebična, a osjećaš se udobno kad se sam širiš i bolje ti je kad nas nema...
Nije tebi cilj konstruktivna rasprava, već svoje "intelektualne" frustracije istresaš pišući ovdje... traži drugi izduvni ventil.
Svako tvoje pisanje na ovoj temi vezano za saobraćaj će biti obrisano... jer nam se može i sebični smo.
Hvala na razumjevanju!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 09:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 18:33
Nisam simpatizer Demosa, niti sta dobro nesto mislim o tim mali strankama, ali ovo je super ideja : https://www.nezavisne.com/novosti/banja ... DEO/804303

https://m.youtube.com/watch?v=kh5B_esHL9s

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 10:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Шта имаш ти бити или не бити симпатизер кад је то СНСД говно умотано у други папир само.
Подржаваш СНСД ал као не ДЕМОС. Немојмо.

Велелепно је кад овај пањ Боран изјави "Не можемо више дозволити да се у Бањалуци граде само зграде..." - члан странке гдје је један од главних људи Слободан Станаревић.
Слободан Боби Станаревић. И ми причамо о планирању, урбанизму и потребама грађана.

Значи ако ДЕМОС изјави да ту треба ићи гаража, имамо двије опције:
1) Нема ништа од тога, па иде популистичка прича;
2) Разрађена је шема за узимање пара, креће кухање жабе.

Трећег нема.
Дакле ако је ДЕМОС предложио нешто и теби се свиђа, аутоматски размишљај зашто и како да промијениш мишљење.
Иста реакција као на вијести "BBC/CNN".

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ташко je napisao:
Значи ако ДЕМОС изјави да ту треба ићи гаража, имамо двије опције:
1) Нема ништа од тога, па иде популистичка прича;
2) Разрађена је шема за узимање пара, креће кухање жабе.

A 3)?
Neko drugi, ko ne podržava njih, "bacio oko" na taj plac i 'oće da gradi zgrade.
Dizanjem bunta dižu sebi cijenu, za izmjenu regulacionog plana, uz populističku priču.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jan 2009, 02:00
Kakva je situacija sa novom raskrsnicom, vidim na Policija zaustavlja da drame?

Sent from my RMX3081 using Tapatalk

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 12:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Sad sam prosao, uredno sve. Pusteno je konacno sve.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 12:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Dec 2015, 15:40
Evil_Dead je napisao:
Philby je napisao:
Da li ti je nekad palo na pamet da svi ti ljudi koji se sami voze u autu u istom imaju i sredstva kojim zarađuju za život i koja ne mogu u ruci ponijeti u 14-ku? Nisu svi mislioci, neki moraju zasukati rukave da zarade platu.

Богме, ако умију зарадити за возила која су стара 5-6 година и возе их жене и људи са краватама (стојим дуго на станици, па видим ко је радник а ко није) онда свака част! Вриједи за толико зарађенх пара мало и чекати у гужви. Него ми реци како ја да толико зарадим, да имам и ја џипа у металик боји и са тамним стаклима, да не будем више интелектуалац. :lol:
Мој стриц као електичар је возио Ескорта старог 25 година да заради паре,(а прије тога је, заиста 14ком носао кутију са алатом да заради за половног Ескорта), а не Крајзлера, тако да немој срати матере ти са радницима.

Šta želiš reći? Ako vozim auto staro 5 godina onda sam ukrao? Da li je tebe neko zeznuo u životu ili misliš da te neko zeznuo?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta god vi mislisli,kontali zbog cega voa ideja ispred Demosa...sama ideja kao ideja je odlicna i bilo bi super da je realizuju.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 14:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
skypostman je napisao:
Sad sam prosao, uredno sve. Pusteno je konacno sve.

Pa ima li smisla, sad kad je gotovo? Jesi autom prošao ili pješke? Tačno ću morati "maksuz" u auto pa da vidim.

E, dobri ljudi, a kako završi ona saga sa inspekcijom "Oni se nešto kao otcjepljuju, mi kao nešto ne damo"... samo sam upratio da su jednog dana nastavili radove i znaka više nije bilo. Odlučili da je cirkus ispunio svrhu pa se čeka nova predstava...

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 14:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Autom, mislim da su ovi semafori suvisni.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 14:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
A da, sinoć vidjeh semafore. Pa šta je poenta kružnog toka uopšte, ako imaš semafore?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 14:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne znam, mada ima logike s obzirom da je centar grada i broj pjesaka je najveci pa bi valjda pravili guzvu i zaustavljali saobracaj svako malo, ovako su to regulisali semaforom. Mozda i ovaj pjesacki ispred Kaldrme je suvisan, kontam da je bolje da su ostavili jedan samo odozgo od Ferhadije da se moze pristupiti sredistu kt. Sto se tice auta, sve funcionise super, uglovi su dobri, trebace malo divljacima nasim da se naviknu na sve to.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 16:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Rivaldinho je napisao:
A da, sinoć vidjeh semafore. Pa šta je poenta kružnog toka uopšte, ako imaš semafore?

Uplusa se neko duplo. I za kružni i za semafore.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2015, 22:20
lemi_93 je napisao:
Covjek "mahinalno" pravi greske i kaze nije kriv :lol:

Vozis li mahinalno u suprotnim smjerovima? Ili kada naprave kruzni tok skrenes li mahinalno lijevo kroz njega jer ti je to prije bila stvar navike?

Samo me zanima zasto ne stave tamo patrole i naplate jedno 500 kazni na dan pa nastavite da vozite mahinalno. Bez zaustavljanja, samo postaviti kameru i kada dobijete po dzepu zapamticete.

I inace vozac sam svakodnevni, da ne bude "Smijem se kladiti da nisi vozac. Jer da jesi, skapirao bi koliko je glupo ovo sto si napisao."

Jesi ti glup ili se samo pravis?

O cemu pises?

Pricamo o trakama u istom smjeru. Kakve veze imaju kamere i sve napisano sa tim sto neko hoce da ide ravno, a stane u pogresnu traku iz koje moze samo u desno pa se mora prestrojiti u drugu traku?

Koji tu prekrsaj napravljen? :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 17:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

wizzy_bl je napisao:
Ne vozim bas cesto kroz grad,ali citanjem ove teme o novom rezimu sam par puta prosao ekstra brzo (jer sam bio u dobrim trakama).
U sustini, kad skreces iz Vidovdanske desno,sacekas da mozes skrenuti u traku za ravno (ako ces ici ravno kod pozorista), ne ulazis uopste u traku za desno jer tamo neces ni ici.

Meni jos jedna stvar ide na zivce ,koju bih tako kaznjavao dok se ne skupi jedno milion km u budzet (tad ce narod naucuti).Kad je guzva i vidis da neces proci raskrsnicu u periodu zelenog, ti jednostavno stani i cekaj do iduceg zelenog.Ne, ljudi ko konji idu ravno,pa cak i kroz crveno samo da bi ostali zaglavljeni u raskrsnici i da se ne bi 5 drugih auta iz smjera sa strane uvalilo ispred njiih.To sto tako zaglavljeni blokiraju sve ostale smjerove za kretanje vozila...to nikom nista.

Primjer,ide vise auta iz smjera Delte ka Rebrovcu.Zastoj se formira od semofora Audi servis do Merkatora. Ovi iz smjera Delte i dalje idu ravno(ok imaju zeleno tih 5-10sekindi) iako se iz aviona vidi da kolona stoji ispred i da ce ostati u raskrisnici.Neko iz smjera Rebrovca ko hoce skrenuti u Aleju,nsma sanse da skrene od.njih,kao i neko iz Aleje ko hoce skrenutii lijevo ka Delti...zasto jer su konji u raskrsnici.I ti ljudi onda ostanu u raskrisnii pa onda ono prolaze kroz.crveno i blokiraaju isti onaj smjer iz pocetak,itd...sve to zato.sto.onaj na pocetku nije stao 5-10 sekundi na svoje zeleno, te krenuo na iduce zeleno.

Ovo sto si ti napisao je zabranjena radnja.

Jedina ispravna radnja je da skrenes u desnu traku i da se onda iz desne prestrojis u lijevo koja vodi ravno ka Boriku.

Da se desi bilo kakva saobracajka sa autom koje ide iz pravca tranzita iz kojeg god razloga, ti si kriv jer radis nepropisnu radnju. A ako je tu saobracajac, moze te i kazniti.

Sto bi bilo ko rizikovao jer je sve ovo glupo odradjeno?

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 17:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

I ima jos jedna recimo glupost koja je meni upecatljiva. Kad se ide iz pravca Borik i hoce da se skrene lijevo ka centru kod pozorista, ona traka za skretanje lijevo je sad toliko lose odradjena da je ono nevjerovatno.

Em ne mozes u nju da se prestrojis bukvalno do 10 metara pred semaforom, em je toliko usko... Ovdje ce tokom zime da bude saobracajki svako malo.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 21:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
LDA212 je napisao:
lemi_93 je napisao:
Covjek "mahinalno" pravi greske i kaze nije kriv :lol:

Vozis li mahinalno u suprotnim smjerovima? Ili kada naprave kruzni tok skrenes li mahinalno lijevo kroz njega jer ti je to prije bila stvar navike?

Samo me zanima zasto ne stave tamo patrole i naplate jedno 500 kazni na dan pa nastavite da vozite mahinalno. Bez zaustavljanja, samo postaviti kameru i kada dobijete po dzepu zapamticete.

I inace vozac sam svakodnevni, da ne bude "Smijem se kladiti da nisi vozac. Jer da jesi, skapirao bi koliko je glupo ovo sto si napisao."

Jesi ti glup ili se samo pravis?

O cemu pises?

Pricamo o trakama u istom smjeru. Kakve veze imaju kamere i sve napisano sa tim sto neko hoce da ide ravno, a stane u pogresnu traku iz koje moze samo u desno pa se mora prestrojiti u drugu traku?

Koji tu prekrsaj napravljen? :lol: :lol: :lol:

OK, vidim da ti si bistar kao Vrbas poslije kise pa cu da vrati malo unazad niz komentara.

Evil_Dead je komentarisao kako se vozacu u ulici Vuka Karadzica iz desne trake koja je sada samo za skretanje desno nepravilno krecu tj nastavljaju pravo ka Crkvi Svete Trojice, sto si i naglaasio jer si povecao font tog dijela poruke i rekao da "sekund greske nije na vozacima". Iako je vertikalnom i horizontalnom signalizacijom obiljezen novi sistem kretanja.

Malo si laprdao tj pokusavao objasniti kako su se ti biseri nasli u toj situaciji, jer eto upravljaju vozilima od 2 tone koristeci 2% mozga pa je pokusaj ulaska u ispravni traku nezamisliv, kao sto si sam rekao "Meni se recimo isto par puta ova situacija desila u zadnjih par sedmica jer kad vozis 10 godina na jedan nacin i sad promijene, u ovim situacijama ce se dosta puta dogoditi da mahinalno nastavis i onda skapiras da si pogrijesio."

A sto se kamere tice, nisam komentarisao prestrojavanje iz jedne trake u drugu prije semafora nego za vas sto iz desne trake nastavljate pravo. Stavio bih je samo za dokazni materijal da se prekrsaj desio tj da ne moraju zaustavljati ikoga i time stvarati dodatne guzve, nego kao sto su stavili kamere na zeljeznicnim prelazima i salju kazne uliko prodjete dok svjetlo za spustanje rampe trepti.

I jos najgore pises "Ovo sto si ti napisao je zabranjena radnja." jer je kao gore skrenuti u tu traku nego ostati u desnoj i produziti pravo.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa ne mozes fizicki ni skrenuti desno da ne presjeces tu traku, ali poenta jeste da iz Vidovdansme trebas odmah ici u traku za ravno i ne cekati da dodjes do raskrsnice kod pozorista....a ako si vec dosao tamo...ko te ebe..skreni desno ,pa napravi krug :)

Prosao sam danss i novi kruzni tok,dobar je,ali bas nedostaju podzmeni pjesacki prolazi.

Cak onaj semofor kod pijace nije los, nadam se da drzi pjesake da cekaju dosta,a da im zeleno traje kratko....jer je to najefikasnije, a pjesacima nine problem cekati.

Za onaj drugi semofor nisam siguran jel treba, vjerovatno treba uz pretpostavku da pjesacima drzi otvoreno jako kratko...ali rjesenne je podzemni prolaz.

Najgori je onaj stipaljka kruzni, kad ides od Bulevara ka Gimnaziji...cim izadjes iz kruznog toka,momentalno pjesacki prelaz...a stalno neko prelazi.Havarija.

Nadam se da ce podzemne prolaze napraviti u Boriku,kod Audi centra..sad kad budu radili nvoi kruzni tok

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 21:17 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 01 Okt 2009, 00:14
Semafore, ljudi stavili su jebene semafore u kruzni tok!

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2023, 22:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koji će tek imati smisao kada srede park, pa da možeš kroz njega. Za sada i pješaci da kruže u kružnom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9366 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 326, 327, 328, 329, 330, 331, 332 ... 469  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]