Hertzog je napisao:
jedini izvor prihoda je MMF
Zato što MMF i zapad voli da je tako.
Država je onoliko jaka koliko je nezavisna od drugih država i institucija kao što su MMF i Svjetska banka. A ne znam ima li sada države koja nije zavisna od njih, više ili manje. Drugim riječima sve države su robovi, i to je sistem koji nekome itekako odgovara, odgovara tim moćnim finansijskim institucijama. Zna se da su one te koje upravljaju svijetom a ne "jake države" kao USA. USA je samo izvršilac, jedan od izvršilaca njihove volje. Kome to nije jasno neka pogleda Zeitgeist, a može da pogleda i film
Network iz davne 1976. godine, ne znam da li bi danas neko mogao/smio da snimi tako nešto, neke scene iz tog filma se nalaze u Zeitgeistu, a film je snimljen još 1976. godine, deset nominacija za oskara, osvojio četiri.
Ali da se vratim na ovo da je MMF jedini izvor prihoda. To je tako kada nam zapad (uz našu veliku pomoć) uništava privredu pa nemamo svoju proizvodnju i samim tim nemamo generisanje svog novca. Nije tako samo kod nas ali smo mi slabi, razjedinjeni, bogati jedino podvodljivim i korumpiranim političarima, pa je zato kod nas najizraženije. Uz to nam puno svoje robe uvoze jeftino da domaća roba postaje sve manje konkurentna, a o našem izvozu nema govora. Njima nije ništa da na svoju štetu jedno vrijeme uvoze svoju robu po malim cijenama da nam ubiju privredu koja neće biti konkurentna pa da onda povećaju cijenu toga što nam uvoze. A uvozimo dosta manje kvalitetnu robu (čuo sam da uvozimo neku žnj pšenicu, što je samo po sebi sramota kada bismo je mogli sami gajiti). Ovi prostori važe za veoma potente kada je u pitanju poljoprivreda, posebno cijela bivša SFRJ, kažu da su Japanci tamo za Titove ere tražili da im damo da se oni kod nas bave poljoprivredom i da Jugoslaviji daju sve koliko im treba a da višak uzimaju sebi, jer bi viška bilo puno, rekli su da se može strahovito mnogo proizvoditi na tlu bivše SFRJ. Kada mi uvozimo pšenicu onda je jasno koliko smo pali i koliko ne koristimo ono što imamo. Političari su "$_podmazani_$" da stanje drže ovakvim jer više rade za strance nego za nas, i onda sve ode nizbrdo.
Ali da se vratim opet na ovo da je MMF jedini izvor prihoda. Dodik se hvali da je prodao rafineriju i Telekom, kao prvo prodaja državnih firmi tamo nekome nije nešto čime bi se trebao hvaliti već nešto zbog čega bi ga trebala biti sramota. Ali ako je već prodao tako nešto i na tome dobio solidno novca onda je taj novac trebao iskoristiti
JEDINO za podizanje domaće privrede i postepenog skidanja omče MMF-a i svih "donatora" sa našeg vrata, da krene proizvodnja, da se osposobe fabrike koje su tu, izgrađene ali stoje, da se zapošljavaju radnici, da imamo svoju robu da plasiramo na naše tržište a onda i vani. Da budemo postepeno što nezavisniji od bilo koga! To je najbitnije. Posebno finansijski nezavisni, dok je uvoz sirovina koje nemamo naravno u redu, ali treba pametno i sa tim. Treba uveliko pokrenuti poljoprivredu (prehrambenu industriju) gdje god se može (gdje je tlo povoljno), a toga imamo. Novac za početno finansiranje toga je mogao i trebao doći od tog Telekoma i sličnih (tužnih) prodaja, ali je bar iz tih nesretnih prodaja trebalo što više pozitivno izvući, pokrenuti privredu ovde, a kad se pokrene onda će privreda sama sebe finansirati, uz višak (zaradu).
A što se tiče toga da zapad (EU) ovo ne bi dozvolio...ko ih pita? Odavno pišem da sam totalno protiv ulaska u EU pa mi ni najmanje ne predstavlja problem ako oni kažu: "ako budete radili na svoju ruku onda nećete moći ući u EU", pa ja bih se na to samo nasmijao i rekao "nosite se i vi i EU, ni ne želim vas". Ako ne želimo ono što nam reklamiraju (kao što reklamiraju EU), čime će nas onda ucjenjivati? Oni bi izgubili tlo pod nogama kad bi im se reklo da ne želimo ništa od onoga što nam nude. Izgubili bi svaku moć nam nama. Ne bi više imali materijala za ucjenjivanje.
Zapad nas drži na lancu jer nam je prodao bajku o EU i onda stalno ucjenjuje sa tim, a najžalosnije je što je EU samo bajka. Da nas bar namamljuju nečim što je zaista dobro i što zaista vrijedi, pa još i nekako. Može se ovde napraviti uređenje i prosperitet o kakvom EU može samo sanjati, ali za to je potrebno dosta toga što zasad nije ostvareno. One dobre stvari koje EU može da ponudi svakako treba implementirati, ali ne treba nam EU za to, niti to trebamo raditi jer to EU kaže već zato što je to dobro, zato što to nalaže zdrav razum a ne tamo neka EU.
Nije sasvim tačno MMF jedini izvor prihoda ali je namjerno stvorena situacija a i privid da je tako jer nas preko te situacija a i tog privida onda kontrolišu, dovoljno je da ucjenjuju: "nećemo vas finansirati ako ne radite to i to, a dobro znate da bez nas nemate novca" pa da se naši političarčići uplaše i rade kako im ovi kažu. Nema nikog da lupi šakom od sto i kaže "e sad vas je dosta!". MMF je ako se ne varam za neke donacije Srbiji kako uslov postavio da Srbija proda Telekom, strancima naravno. Pa to je strašno. Telekom Srbije (a samim tim i naš) je upravo pred prodajom strancima (u opciji su bili Nijemci, ne znam kako sad stvari stoje, nije ni bitno, bitno je da sve rasprodajemo i da nam to stranci zahtijevaju). Tim donacijama koje nam daju ćemo plaćati njihovu robu čime će sav novac opet ići njima a u tom procesu ćemo potpuno ubiti domaću privredu i postaćemo 100% zavisno od njih. Kasnije će nam prodavati našu vodu (što u nekim zemljama i rade), naša drva i ostalo.