banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 65  Sledeća

Gay parada
Protiv parade 82%  82%  [ 68 ]
Podržavam paradu 18%  18%  [ 15 ]
Ukupno glasova : 83
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
blackrose je napisao:
mr dr OFM, uzivanje droge nije krivicno djelo, za tvoju info.

I da, zakon je vise orijentisan prema prodavacima i dilerima droge a ne prema korisnicima.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:20 
Jeste posjedovanje sto izadje skoro pa isto...

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Nema tu teška, laka droga, tu se radi o pravu izbora, dakle i oni koji žele da se pucaju dopom treba da imaju to pravo da bi bili ravnopravni sa ovima koji se ubiVaju alkoholom, znači parada...
Shvataš li sad koliko je priča o pravima i slobodama qrac, jednak qrac ko i zaštita civila u Libij, odnosno humanitarna akcija u Srbij 99'.

Konzumenti droge po našem zakonu krivično odgovaraju, znači ne prekršajno, konzument je u istoj ravni kao preprodavač, ali samim time što hahar ne može svoj ćejf zadovoljiti u supermarketu poput alhosa, samim time su njegova prava i sloboda izbora narušeni.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
mr dr OFM, ja bar priznam kada se u nesto ne razumijem
procitaj clan 224 i 225 KZ

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
mr dr OFM, ja bar priznam kada se u nesto ne razumijem
procitaj clan 224 i 225 KZ

Šta ga imam čitati, posjedovanje i konzumiranje je krivično djelo, valjda znam zašto sam ležo :roll:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Po kom clanu i po kom KZ molim te lijepo?!

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
Po kom clanu i po kom KZ molim te lijepo?!

Ne lupaj više Boga ti, fino ti kažem da je konzumiranje i posjedovanje droge krivično djelo, jer u suprotnom da to nije tako, drot bi ti na licu mjesta ako te uhvati da šiljiš naplatio ili napisao mandatnu kaznu za prekršaj, međutim to nije prekršaj već krivično djelo, pa stoga i odgovaraš kao za krivično djelo, znači buvara, a ne novčana kazna.
Je li ti sad jasnije stručnjače?

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nis ti dobro?!
ko je rekao da je konzumiranje droge prekrsaj? konzumiranje uopste nije kaznjivo, bar ne neposredno, ali kao sto tensa rece, jeste posjedovanje, sto mu dodje na isto, tako da je posredno, ali razlika je da li je posjedujes zarad sopstvenog uzivanja ili radi rasturanja.
Strucnjace!

dokaz da konzumiranje droge uzrokuje trajne posledice.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Кад смо већ код КЗ, није згорег консултовати и члан 162, ипак има више везе с темом.

Citiraj:
(1) Ко на основу разлике у раси, боји коже, вјери, полу, језику, политичком или другом убијеђењу, полној усмјерености, националној или етничкој припадности, имовном стању, рођењу или социјалном поријеклу, образовању или друштвеном положају ускрати или ограничи слободу или право човјека гарантовано Уставом, законом или ратификованим међународним уговором, или ко на основу ове разлике даје грађанима повластице или погодности супротно Уставу, закону или ратификованом међународном уговору казниће се законом до три године.
(2) Казном из става 1. овог члана казниће се и ко врши прогањање лица или организација због њиховог залагања за равноправност људи.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 20:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
konzumiranje uopste nije kaznjivo, bar ne neposredno, ali kao sto tensa rece, jeste posjedovanje, sto mu dodje na isto,

Hoćeš reći ovo, idem sa drogom u ruci naiđe hala i krene prema meni, ja tu drogu počMem konzumirati i on mi ne može ništa jer ne posjedujem već konzumiram :roll:
Kad odrasteš prošetaj malo u stvarni svijet, upoznaj i taj dio zavičaja.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 21:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

tebi stvarno treba crtati.
odgovaraces krivicno, ali ne zbog konzumiranja vec zbog posjedovanja droge, s`tim da je kazna teza ako si je posjedovao da bi je rasparcavao (pogotovo maloljetnim licima), a laksa ako je za sopstveno uzivanje.
cijelo vrijeme pokusavam objasniti da je razlika u terminu,koji je bitan kao i sami interpunkcijski znakovi. nije isto kada pise: pomilovati ne, pogubiti i pomilovati, ne pogubiti.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

blackrose je napisao:
tebi stvarno treba crtati.
odgovaraces krivicno

:lol: :lol: :lol:
Pa cijelo ti vrijeme govorim da je sve u vezi droge krivično djelo i da se samo krivično odgovara, a dobićeš onoliko koliko imaš jaka leđa i kraj priče, ne znam šta se raspravljaš i pokušavaš mi dokazati kako to nije ali zapravo jeste krivično djelo :lol:
Idi popij jedan kraš ekspres i poveži malo misli.

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 21:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e neka me bar neko smatra balavicom :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 22:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wk8WFekFS0I[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
Ових 12 гласача из Федерације :) ништа ме не чуди,ево данас читам да је у Федерацији број припадника ове мањине знатно порастао у протекле три године,тако да ће вјероватно заједно с овим гласачима поднијет кандидатуру за организовање у сарајеву.

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Sep 2011, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Lično sam bio svjedok u tri situacije kada je policija uhvatila ljude sa jednim jedinim džointom, i u sva tri slučaja su išle prekršajne kazne, dakle nikakvo krivično gonjenje. Jeste da košta papreno, oko 500 KM je bilo otprilike u sva tri slučaja, ali zatvora nije bilo.

E sad, potpuno se slažem sa OFMom, da su ljubitelji narkotika što se prava tiče čak ugroženiji od pedera. Duvan je štetniji od trave, pa je legalan. Međutim, ima mnogo primjera zemalja gde su droge dekriminalizovane, i iskustva su takva, da se takav potez na kraju pokaže kao pun pogodak. Mislim da će do dekriminalizacije doći i kod nas.

Međutim, nije mi potpuno jasna OFMova opsjednutost muškim analnim otovorom. Ona, s jedne strane, može ukazivati na latentu homoseksualnost, mada ne mora. Možda čovjek jednostavno želi da po*ebe nekog dečkića u pak, ali ga to automatski ne čini pederom.

Pederastija je, kao i uostalom, naklonost žena prema muškarcima i obratno, odnosno, što bi se reklo, nas normalnih, psihičko stanje, više nego fizičko. Peder može da spava sa ženom, regularno, ali se uglavnom ne zaljubljuje u nju. Sam čin spavanja sa ženom ga ne čini heteroseksualcem, kao što ni čin je*anja muškarca u dupe ne čini nekog pederom. Poznato je da u zatvorenim zajednicama, sa isključivo muškim življem (vojska, zatvor), zna doći do slučajeva vrele muško-muške ljubavi. Dakle, pederi bi bili oni koji su emocionalno skloni istom polu. Što znači da će OFM morati da pronađe novu definiciju. I da se nekako riješi frustracija. I da počne pisati taj blog. Obećavam da neću ostavljati zajebantske komentare.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 00:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Sep 2011, 13:59
Nikad mi nece biti jasna kolicina mrznje koju pojedinci ispoljavaju kad se raspravlja o ovakvim temama.
Odakle ta mrznja dolazi? Neznanje? Strah? Zadrtost?
Sad citam o onoj `porodicnoj setnji`....Dakle, likovi su tamo dovukli svoju djecu i pred njima uzvikuju `ubij, ubij, ubij pedera`..... :confused3:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 06:17 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
indigobluz je napisao:

Sad citam o onoj `porodicnoj setnji`....Dakle, likovi su tamo dovukli svoju djecu i pred njima uzvikuju `ubij, ubij, ubij pedera`..... :confused3:

Jel postoji kakav snimak, da su na porodicnoj setnji govorili "ubij, ubij, ubij pedera"?

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 07:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

indigobluz je napisao:
Dakle, likovi su tamo dovukli svoju djecu i pred njima uzvikuju `ubij, ubij, ubij pedera

Pa šta su trebali vikati :-?
Popokatepetl je napisao:
Lično sam bio svjedok u tri situacije kada je policija uhvatila ljude sa jednim jedinim džointom, i u sva tri slučaja su išle prekršajne kazne, dakle nikakvo krivično gonjenje.

Lažeš, to je nemoguće, jer policija mora raditi po zakonu, a po zakonu za to djelo nije moguća mandatna kazna, jedino u slučaju da je policajac korumpiran pa kaže izvršiocu eto neću ti ništa za drogu već ću ti napisatu remećenje javnog reda i mira :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Sep 2011, 08:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
indigobluz je napisao:
Nikad mi nece biti jasna kolicina mrznje koju pojedinci ispoljavaju kad se raspravlja o ovakvim temama.
Odakle ta mrznja dolazi? Neznanje? Strah? Zadrtost?

U normalnim državama, takvim bi djecu momentalno oduzeli..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1291 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 65  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]