banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 22:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 100  Sledeća

За кога ћете гласати на парламентарним изборима ове године:
СНСД 24%  24%  [ 42 ]
СДС 7%  7%  [ 13 ]
СДА 1%  1%  [ 1 ]
ПДП 8%  8%  [ 14 ]
Соц. партија 4%  4%  [ 7 ]
Странка за БиХ 1%  1%  [ 2 ]
СДП БиХ 5%  5%  [ 9 ]
Демократска странка 2%  2%  [ 3 ]
Немам појма, не размишљам о томе 5%  5%  [ 9 ]
Размишљам о томе, али нећу гласати ни за кога 9%  9%  [ 15 ]
ДНС 2%  2%  [ 4 ]
Српска радикална странка 6%  6%  [ 10 ]
Нова социјалистичка партија 12%  12%  [ 21 ]
Не размишљам о изборима и не излазим на њих 14%  14%  [ 24 ]
Ukupno glasova : 174
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Avg 2010, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 11:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
shoole je napisao:
Ко има воље/жеље/слободног времена, може да прегледа комплетне изборне листе овдје.

Онако на прву, иста имена, исте фаце. Ново име је рецимо Фишер, легенда (и донедавно спортски директор) ФК Борац који је први на листи Радончићеве СББ за Представнички дом БиХ.

Prvo što sam primjetio na spisku je Stranka Demokratske Aktivnosti :lol:

Ovih izbornih poratnih godina sve je teže bilo naći za koga glasati, ali je bilo barem lakše naći za koga ne glasati. Sada ni metoda eliminacije ne pomaže.
Biće teško se izboriti sa izborom na izborima. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
danijell je napisao:
Ovih izbornih poratnih godina sve je teže bilo naći za koga glasati, ali je bilo barem lakše naći za koga ne glasati. Sada ni metoda eliminacije ne pomaže.
Biće teško se izboriti sa izborom na izborima. :)

Upravo tako. Ja zato nikad nisam ni glasao. Ne zato sto necu, vec zato sto nemam za koga. Svi nude priblizno isti program zasnovan na nacionalnim napaljenjima ili primitivnom "patriotizmu". Ono sto govore o ekonomskom prosperitetu i blagostanju nikad nisam ni uzimao za ozbiljno, sto se pokazalo kao ispravno, jer taj prosperitet je ocigledno samo njihov.
I onda Incko kaze "imate sad u oktobru priliku promijeniti sadasnje stanje". Kakvu priliku? Koji to od sadasnjih mnogobrojnih kandidata nesto nudi osim nacionalnih trvljenja i borbe za licne interese. Ni jedan. I onda kazu da je do narodnih glasova.
Pa narod za kog god da glasa uvijek ce biti isto ili gore, jer jednostavno nema pravog kandidata.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 12:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
За Медузу и све друге који неће да гласају јер "немају за кога"...

Слажем се, СНСД краде. Крао је и СДС и други који су били на власти. Можда је некаква разлика што СНСД има некакве планове ("продаћемо Телеком", "покренућемо Рафинерију", "правимо мрежу аутопутева"), а ови други нису имали никаве планове. Чак ни сад не чујем да опозиција нуди неке конкретне планове по питању економије. На страну што СНСД пола обећаних ствари није урадио, а и ово што је урадио препуно је афера и пљачке.

Елем... за кога гласати?

Ви кажете: "нећу да гласам, јер немам за кога". Како год ви то себи правдали, то је најлошије рјешење! Неизлазак на изборе има смисла ако ти пакујеш кофере и одлазиш у наредних пар година из ове земље, не мислиш уопште да живиш овдје. Онда је то разумљиво. Али ако имаш намјеру да живиш овдје, онда требаш гласати. Јер ако ти не изађеш на изборе, онда ће ти власт изабрати други људи. А велика већина тих других људи је мање образована, мање паметна и мање способна од тебе. Дакле, ти одлучујеш да ти гори од тебе бирају власт.

Размишљај (и ти и други који неће да гласају) овако: гласајте за људе, не за странке!
На примјер, у свакој странци има људи који вриједе, а на листи су. Ако знаш за некога да вриједи, да је паметан и образован и да није искварен, гласај директно за њега, стави "икс" крај његовог имена!
Зашто је то добро? Као прво, ако тај неко стварно вриједи, добиће доста гласова, па ће ући у Народну скупштину РС, а неће посланик бити неко ко је високо на листи те странке, а болид је или је муљатор. Дакле, имаћемо квалитетнији састав посланика.
А друго, том човјеку за кога будеш гласао ће порасти рејтинг (а тиме и утицај) унутар странке, па ће моћи да утиче на неке ствари.

Један мој пријатељ је народни посланик у НСРС. Добар дечко, паметан, редовно завршио факс. Прије четири године, кад су били задњи парламентарни избори, он се баш ангажовао у кампањи. Правио флајере, слао стотине СМС-ова, трошио своје паре и вријеме. Чак је био напоран у томе свему. Али је показао да је вриједан, да кад нешто жели, он хоће да ради, а имао је и идеје. Ушао је у Народну скупштину РС иако је био ниско на листи. Још је млад да суштински утиче на ствари, али његово вријеме тек долази. Боље да се унутар странака профилише такав подмладак него да то буду неки дебили.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 13:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Jedna lasta ne čini proljeće.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
chils je napisao:
Slika

Nema sta, moj glas je vec dobio. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Izlazio sam i glasao na svim izborima do sada. I opet ću. Nije problem izaći i glasati. Što manje razmišljaš i što manje pamtiš to je lakše. Zato je meni sve teže i teže glasati. Strpim se još malo pa će i senilnost na vrata da zakuca.

I odavno glasam na taj način da čovjek dobija glas, a ne stranka. Jer kakvi god bili stranački programi i nazivi stranaka, nema tu zdrave logike. Od toga da su nas demokratske stranke uvele u rat. Vjerovatno voljom većine naroda. Do toga da smo uz trenutno vladajuću socijaldemokratiju bliži robovlasničkom društvu nego socijalnoj pravdi i jednakosti.

Imaju oni planove. Imaju ih odavno. I kada su zasadilu svoju ekonomsku elitu. Na primjer i kreditima Kristal banke koju je kupila po čistom poslu i dugoj ljubavi poznata i prepoznata Hypo banka... Jednom na pauzi, na ETF u podrumu, gdje je bila štamparija i onaj boks gdje su odbacivali materijal, primjetio godišnji izvještaj o poslovanju Kristal banke i knjigu o uzgajanju krušaka. Ovu o kruškama sam pročitao :) Možda i sada imam negdje, ako nekoga interesuje. :) A nažalost i fensi izvještaj. Fensi u odnosu na knjigu o kruškama. U njemu fino prikazano koga i koliko su kreditirali. Koliko znam ti dugovi su otpisani. Mnogi od njih uspješni bizMismeni koje se ne pita odakle prvi milion. Sada ih zalijevaju sa kreditima IRB. I kada dođu novi, samo prebace saksiju kod sebe. Da oni uzgajaju i ubiru plodove.
Razumijem da to nije samo naša priča, nego samo jedan korak u tranzicji naših jadnih država i društava. Ali ako su već tako došli do početnog kapitala, da li vlada mora da žmiri na jedno oko kada izrabljuju radnike. Socijaldemokratska vlast. Sindikat? ha ha haa ...

Evo opet bljesak iz prošlosti. Narodu gleda predstavu kako će neko dobiti kravu, jer je se uključio uživo u program i požalio se Njemu. On je to odmah riješio. I ostalih 99.9999% zadovoljni i znaju da ih čeka bolje sutra. Samo trebaju dočekati svojih tri minuta i poziv uživo u program.

I što više razmišljam sve, više mi je mutan pogled i razum u vezi izbora. Šta na kraju ostaje? Glasati za najmanje zlo. I to nam je jedini izbor. I onda to nazivaju Izborima. Ja bi za početak bio zadovoljan sa time da promjene Izbori 2010 u Ago(v)nija 2010.

A kada dođe do toga da glasam za nekoga
jer je dobar dečko,
jer redovno usisava kuću,
jer je šega od čovjeka,
jer se lijepo oblači,
jer ne smrdi,
jer... ,

onda mi preostaje ili da ne izađem na izbore ili da glasam za
chils je napisao:
Slika

Odmah da kažem. Biram ovo drugo. :)

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 17:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
U načelu se slažem sa shooleom, da svakako treba izaći na izbore. S tim što mislim da je bolje, ako već ne znate za koga glasati, ubaciti prazan listić ili slično. I to je stav, i u krajnjoj liniji govori o legitimnosti izabrane vlasti (zamislite da bude milion praznih listića!). Najgora opcija je da se taj dan presjedi kod kuće. Ja sam na jednim izborima provjeravao lične karte glasača, i bilo je zaista tužno da su više od pola glasača bili bake i deke, a znatan broj nije znao ni pisati, pa su stavljali X-eve! Nije to samo po sebi loše, ali kad pomislite da ta populacija ima najveću izlaznost, i da odlučuju o budućnosti svih nas, nije svejedno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 17:39 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja sam već par puta na izbore namjeravao da izađem tako što ću napisati na glasački listić da neću da glasam za lopove.Mislim da ću ovaj put to i uraditi.....konačno.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_zoka je napisao:
Ja sam već par puta na izbore namjeravao da izađem tako što ću napisati na glasački listić da neću da glasam za lopove.Mislim da ću ovaj put to i uraditi.....konačno.

И шта ћеш постићи, ништа. Изгубити вријеме. Листић ће бити проглашен неважећим, нико се неће ни почешати за то нити ће ко чути. Па људи се спаљују, сијеку дијелове тијела, протестују на хиљадама мјеста, штрајкују глађу, висе у парку седмицама и нико се не чеше, а да се чеше што ће неко написати нешто и што ће прочитати два човјека можда. Умјесто да им помогну они праве фонтану на кружном току, а у питању је хиљаде људи и никог није брига.
Хајде да тај листић бар прочита 10000 људи, али прочитаће један или два и заборавити.
Што попокатепетл каже није у реду да бабе и дједови одлучују, али видећи по резултатима горе и националним страстима и на овом форуму и другдје закључујем да се ни мишљење млађе популације не разликује.
Тако да нема ту шта покушавати пуно. Како одлучи већина нека буде. А то се зна како, исто као и до сада. Али како год одлучи већина биће исто јер рекох програми кандидата се незнатно разликују. А да има нека странка са добрим програмом онда би и ја препоручио да се гласа, иако што рече филозоф једна ласта не чини прољеће, али ипак има неке наде. А овако са једноумљем међу странкама по неким, поготово националистичким питањима, за ког год да гласаш и ко год да побиједи биће исто.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 18:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jedino efikasno i jedina poruka BH politicarima moze biti potpuni bojkot izbora, pa nek se cesu po glavi.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Jamesdin Kurtovic je napisao:
Jedino efikasno i jedina poruka BH politicarima moze biti potpuni bojkot izbora, pa nek se cesu po glavi.

Ти стварно мислиш да би Леми или неки политичар из Федерације имали осјећај гриже савјести ако би излазност на овим изборима била рецимо 10 %? Мислиш да би Леми рекао: "Вау, само 10 % људи је изашло на изборе, па то је због мене и моје лоше политике!"?

Jamesdin Kurtovic je napisao:
Па људи се спаљују, сијеку дијелове тијела, протестују на хиљадама мјеста, штрајкују глађу, висе у парку седмицама и нико се не чеше, а да се чеше што ће неко написати нешто и што ће прочитати два човјека можда.

Ово резање прстију или протести здравих младих људи више говоре о народу него о власти.
То је била фора прије неких годину дана. Прво се један лик јавио, па су га и остали слиједили. Дошао је тај први пред Скупштину или Владу (не сјећам се тачно) и штрајкује. Дође екипа АТВ-а, пита га шта хоће. Каже нема посла (мислим да је из Кнежева био лик), он је у проблемима и тражи да га прими Додик и да га запосли у државној фирми.

Еј, човјек има 30 и кусур година, може да ради шта хоће! Јебем га, у тим годинама нешто мораш да знаш да радиш. Да кречиш, да вариш, виклујеш моторе.
И он не долази пред Владу да каже: "Добар сам варилац, помозите ми" или "Дајте ми кредит да радим приватно", већ би лола у државну фирму, па сад био портир или наплаћивао паркинг, свеједно му.

То говори о људима. Њему је лоше. Не бори се да промјени власт због које му је лоше. Не мјења се он. Не, он иде код те власти да се утали и он негдје.

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2010, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нисмо злато, али бх политичари су голо говно. Проблематика по мени није у Милету него у осталих три и кусур хиљада везароша који раде у влади,
а који боље да раде што раде (курвају се, лакирају нокте, висе у "станици", отварају пасијанс, трачају на телефон)
јер кад раде треба ти пет година минимум да исправиш срања која направе...

Ако изађе испод 50% људи на изборе, колико знам избори се поништавају. Почешаће се, итекако.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 08:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Nema granice. Koliko god izadje ljudi, vazeci su izbori. Koliko ja znam...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 10:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2010, 21:04
Da, 50% je potrebno za uspjesan referendum, ne za izbore.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2010, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
jellyfish je napisao:
Upravo tako. Ja zato nikad nisam ni glasao. Ne zato sto necu, vec zato sto nemam za koga.

Tvoja filozofija izlaska na izbore mi nije nikako jasna ali ajd. Non stop kritikujes vlast a nikada nisi izasao na izbore. Nikada nisi uradio nista da se vlast promijeni (a na forumu je neces promijeniti sigurno). Sta onda ocekujes.
Ja sigurno izlazim i dajem svoj skroman doprinos promjeni vlasti 8) ups, jesam ovo rekao naglas?

95% stranaka jesu iste ali ja sam izabrao medju onih 5%. I nasao nesto sto mi priblizno odgovara.

A ovo oko potrebne izlaznosti na izborima, na posljednjim predsjednickim, Kuzmanovic kada je izabran, izlaznost je bila ocajno malena. Mislim nesto iznad 30%. I naravno niko se niije pocesao. A kuzmanovic dobio 40%. Znaci koliko malen broj ljudi ga je izabrao, od ukupnog....

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2010, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nego čujem vlast hoće suprotno da uradi, kao u Belgiji da se svaki birač kazni novčano, ako ne izađe na izbore.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 14:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
heheh...lik podrzava seselja za kojeg je cjeli svijet rekao da je obicna budaletina...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 18:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:
Nego čujem vlast hoće suprotno da uradi, kao u Belgiji da se svaki birač kazni novčano, ako ne izađe na izbore.

Vlast? Sumnjam.
Mozda neka sica iz opozicije, ali vlast i jeste na vlasti zbog onih koji ih ne vole i i misle da ce im nastetiti svojim neglasanjem...

Btw... Danas dobio glasacke listice kuci :)

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2010, 18:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
¸ti su najaci sto ne izlaze , a samo kritikuju i prde pod jorganom....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1997 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 100  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]