Izlazio sam i glasao na svim izborima do sada. I opet ću. Nije problem izaći i glasati. Što manje razmišljaš i što manje pamtiš to je lakše. Zato je meni sve teže i teže glasati. Strpim se još malo pa će i senilnost na vrata da zakuca.
I odavno glasam na taj način da čovjek dobija glas, a ne stranka. Jer kakvi god bili stranački programi i nazivi stranaka, nema tu zdrave logike. Od toga da su nas
demokratske stranke uvele u rat. Vjerovatno voljom većine naroda. Do toga da smo uz trenutno vladajuću
socijaldemokratiju bliži robovlasničkom društvu nego socijalnoj pravdi i jednakosti.
Imaju oni planove. Imaju ih odavno. I kada su zasadilu svoju
ekonomsku elitu. Na primjer i kreditima Kristal banke koju je kupila po čistom poslu i dugoj ljubavi poznata i prepoznata Hypo banka... Jednom na pauzi, na ETF u podrumu, gdje je bila štamparija i onaj boks gdje su odbacivali materijal, primjetio godišnji izvještaj o poslovanju Kristal banke i knjigu o uzgajanju krušaka. Ovu o kruškama sam pročitao

Možda i sada imam negdje, ako nekoga interesuje.

A nažalost i fensi izvještaj. Fensi u odnosu na knjigu o kruškama. U njemu fino prikazano koga i koliko su kreditirali. Koliko znam ti dugovi su otpisani. Mnogi od njih uspješni bizMismeni koje se ne pita odakle prvi milion. Sada ih zalijevaju sa kreditima IRB. I kada dođu novi, samo prebace saksiju kod sebe. Da oni
uzgajaju i ubiru plodove.
Razumijem da to nije samo naša priča, nego samo jedan korak u
tranzicji naših jadnih država i društava. Ali ako su već tako došli do početnog kapitala, da li vlada mora da žmiri na jedno oko kada izrabljuju radnike.
Socijaldemokratska vlast. Sindikat? ha ha haa ...
Evo opet bljesak iz prošlosti. Narodu gleda predstavu kako će neko dobiti kravu, jer je se uključio uživo u program i požalio se Njemu. On je to odmah riješio. I ostalih 99.9999% zadovoljni i znaju da ih čeka bolje sutra. Samo trebaju dočekati svojih tri minuta i poziv uživo u program.
I što više razmišljam sve, više mi je mutan pogled i razum u vezi izbora. Šta na kraju ostaje? Glasati za najmanje zlo. I to nam je jedini izbor. I onda to nazivaju
Izborima. Ja bi za početak bio zadovoljan sa time da promjene Izbori 2010 u Ago(v)nija 2010.
A kada dođe do toga da glasam za nekoga
jer je dobar dečko,
jer redovno usisava kuću,
jer je šega od čovjeka,
jer se lijepo oblači,
jer ne smrdi,
jer... ,
onda mi preostaje ili da ne izađem na izbore ili da glasam za
chils je napisao:
Odmah da kažem. Biram ovo drugo.