banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 21:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Avg 2012, 14:05 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Ne znam sto se nalozio, ja jedem povrce u velikim kolicinama, ali nema nista draze nego malo janje okreCati na raznju i lagano gustirati vop :D uf

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 14:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
"...malo jagnje" :( Ti bi i bambija pojeo?? :(

:lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 16:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Talija je napisao:

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 16:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Talija je napisao:

Cuj pojeo bi Bambija... on je garant glavni odgovorni za ´nestanak´ Bambijeve mame... koliko li sam suza prolila, sad znam ko je kriv :angry4:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-fOIEMrFxyw[/youtube]

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 20:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
_zoka je napisao:
Ne, ja stvarno vjerujem da vegetarijanstvo nema ni jednu prednost ispred svaštožderstva i stvarno vjerujem da ako uradimo ovo što sam ja predložio tvoji nalazi ni u kom segmentu ne bi bili bolji od mojih.....Dodatno, spreman sam da se "istakmničim" sa tobom u bilo kojoj sportskoj vještini koja bi pokazala koje od nas dvoje je u boljoj formi.

Cuj, imas sto kila od kojih pola sala, i ti bi se takmicio sa mnom koji imam mozda 20% masti i koji imam 80 kila i nemam stomaka nikako. Ako hoces da vozimo bicikl na 40 kilometara pa da vidimo ko ce se prvi zapuhati. Pa svi atleticari u sportovima u kojima se trazi izdrzljivost su vegetarijanci ili poluvegetarijanci.
Vece kolicine mesa uzimaju uglavnom sumo hrvaci, dizaci tegova itd. Procitaj koju hoces noviju knjigu o ishrani sportista izdrzljivosti i vidjeces da je meso minimalno zastupljeno. Ne racunam knjige prije 20-30 godina tad u tim starim knjigama su sportisti jeli puno mesa, ali danas ne jedu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 20:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
jedino sto obican covjek (svastojed) moze da zakljuci na osnovu svih izlaganja vegeterijanaca je da isti mogu smarati do zla boga...
i da im u toj disciplini nema ravnih... u svim ostalim sportovima svastojedi rulaju...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 20:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
jellyfish je napisao:
_zoka je napisao:
Ne, ja stvarno vjerujem da vegetarijanstvo nema ni jednu prednost ispred svaštožderstva i stvarno vjerujem da ako uradimo ovo što sam ja predložio tvoji nalazi ni u kom segmentu ne bi bili bolji od mojih.....Dodatno, spreman sam da se "istakmničim" sa tobom u bilo kojoj sportskoj vještini koja bi pokazala koje od nas dvoje je u boljoj formi.

Cuj, imas sto kila od kojih pola sala, i ti bi se takmicio sa mnom koji imam mozda 20% masti i koji imam 80 kila i nemam stomaka nikako. Ako hoces da vozimo bicikl na 40 kilometara pa da vidimo ko ce se prvi zapuhati. Pa svi atleticari u sportovima u kojima se trazi izdrzljivost su vegetarijanci ili poluvegetarijanci.
Vece kolicine mesa uzimaju uglavnom sumo hrvaci, dizaci tegova itd. Procitaj koju hoces noviju knjigu o ishrani sportista izdrzljivosti i vidjeces da je meso minimalno zastupljeno. Ne racunam knjige prije 20-30 godina tad u tim starim knjigama su sportisti jeli puno mesa, ali danas ne jedu.
Najbolje odmah maraton da istrčimo? Hajde da odradimo jedan moj trening u teretani zajedno pa da vidimo ko će izdržati duže...Što se tiče čitanja o ishrani, čitam...i to čitam aktuelne studije, ne knjige raznih "gurua" koji bi samo da mlatnu lovu. Pogledaj šta jede Felps pa pričaj o prednostima vegetarijanstva. Ili primjer Boltovog dijetnog plana:
Citiraj:
Usain Bolt's diet ensures that he maintains a high energy level required by sprinting. He eats six daily meals consisting of 60% protein, 30% carbohydrates, and 10% fat. Bolt enjoys foods such as chicken fillets, pork, fish, and yams. He takes vitamin C as a supplement but nothing else. Bolt's diet is not the cleanest around as he admits to having chicken nuggets the morning of his record setting 100m run.
Citiraj:
Usain Bolt is the fastest man on the planet, so what does he eat?

The answer is in the runners world October 2008 Issue.

The world fastest man doesn’t follow a strict diet. On an average day he eats

Usain Bolt Breakfast food

Yams and fried green bananas or maybe saltfish and ackee (what is that?)

Usain Bolt Lunch meal

Rice with pork or beef

Usain Bolt Dinner

Rice with beef or pork

Usain Bolt favourite meal,

KFC

To celebrate his first world record he took his entourage to a Mcdonalds.
I da, tvojih 20% masti uopšte nije toliko puno manje od mojih 25% (da ne govorimo o tome da nemaš pojma o životnom stilu, a ni o mentalnom stanju koje je prethodilo mojoj kilaži)

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Hajde da odradimo jedan moj trening u teretani zajedno pa da vidimo ko će izdržati duže...

Pa pretpostavljam da vjerovatno mozes dici vece mase, iako i ja povremeno idem u teretanu, ali ovdje smo govorili vise o izdrzljivosti. Jer ako pogledas bicikliste ili trkace na duze staze malo ko od njih ima veliku masu.

Citiraj:
I da, tvojih 20% masti uopšte nije toliko puno manje od mojih 25%

Pa to sam lupio otprilike, ne znam koliko tacno imam masti. Ali posto si pisao negdje da imas stomak koji bi volio smanjiti, posto ja nemam stomak onda sam pretpostavio da imas vise sala jer se salo talozi uglavnom oko struka prvo.
Nemoj se ljutiti, nije to nista zlobno bilo, nego samo prijateljska razmjena misljenja, evo ja konkretno priznajem da vjerovatno mozes dici vece mase, zato sto znam da meso ima prednosti u tome :)
Jer poznato je da dizaci tegova jedu kilogram i vise mesa dnevno.
Sto se tice ovih dijeta, moguce je da neki jedu i puno mesa, ali kako sam ja citao uglavnom se baziraju na biljnu hranu i proteinske dodatke jer meso pored proteina cesto ima i puno masti, a mast se sporije metabolise od ugljikohidrata, pa zbog toga izbjegavaju proteine u tom obliku.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Jelly, ja uopšte ne dižem neke velike kilaže. Jednom u godinu dana možda odradim četiri sedmice u kojima guram maksimu, svi ostali treninzi su mi sa kilažama do 60 kg maksimum i traže izdržljivost prije svega :wink:
I nemam više sto kilograma :P

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

_зока je napisao:

A skinuo si. I koliko imas sad? :P

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
jellyfish je napisao:
su vegetarijanci ili poluvegetarijanci.

A koji su to ovi potonji, možda oni koji u tanjiru imaju pola pola, ono, pored kremenadle i pomfrit i tako to, ili?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
A koji su to ovi potonji, možda oni koji u tanjiru imaju pola pola, ono, pored kremenadle i pomfrit i tako to, ili?

Pa to su oni koji jedu ribu, jaja, mlijeko i ponekad eventualno komadic nekog drugog mesa.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 21:08 
Administrator
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
_зока je napisao:

A skinuo si. I koliko imas sad? :P

Nemam pojma, znam da sam imao sto kila prije nego sam kaiš počeo za još dve rupice uže :P

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Koliko sam shvatio, ovdje se uopšte ne radi o tome koja je dijeta bolja za koje sportiste, nego na koji način treba da posmatramo životinje - kao niža bića koja služe kako bismo ih jeli i čije patnje nas ne zanimaju, ili kao bića koja osjećaju, zbog čega bi trebalo da prestanemo da ih klopamo.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 22:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ajoj teme...
nema tu patnje, instantna smrt i pojedemo ih... sta je tu cudno?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
Koliko sam shvatio, ovdje se uopšte ne radi o tome koja je dijeta bolja za koje sportiste, nego na koji način treba da posmatramo životinje - kao niža bića koja služe kako bismo ih jeli i čije patnje nas ne zanimaju, ili kao bića koja osjećaju, zbog čega bi trebalo da prestanemo da ih klopamo.

Tema je je li opravdano ili neopravdano ubijanje zivotinja radi jela. Pa smo pomenuli kao jedan od razloga zdravlje sto je povezano sa sportskom ishranom koja sadrzi zivotinje. Pa onda razmatramo opravdanost sto je i naslov teme.

RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ajoj teme...
nema tu patnje, instantna smrt i pojedemo ih... sta je tu cudno?

Tako bi i zivotnje onda mogle reci za ljude. Ovdje je u pitanju samo zakon jacega.
A to je zakon u divljini, a ne u civilizaciji. U divljini je normalno da jaci lav jede zebru koja je slabija. Ili da jaci lav otme sve zenke za sebe, a ostali ostanu bez i jedne. Ako gledamo na divlje zakone onda je i poligamija opravdana. Ali mi gledamo civilizacijske vrijednosti.
Dalje, ako bi zakon jacega primjenjivali u civilizaciji kao u divljini, onda dolazimo do Hitlerove ideologije, koji promovise zakon jacega.
Zato koristeci ovu logiku dolazimo do zakljucka da je to cudno.

Ja sam uvjeren da ce kroz 1000, 10000 ili 1000000000 godina ljudima biti odvratno jedenje zivotinja kao sto je nama sad odvratno drzanje robova ili osvajanje tudjih teritorija. A prije par hiljada godina to je bilo nesto sasvim normalno i rijetki izuzeci su bili protiv ropstva ili osvajackog rata, bas kao sada protiv ubijanja zivotinja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Nisam ja to previdio, samo su obje strane imale validne argumente, i sportisti koji ne jedu životinje, i ovi koji ih jedu. Ali mi se čini da je ta rasprava preuranjena, dok se ne riješi suštinski problem - da li nas uopšte treba biti briga što neka niža bića osjećaju i pate kad ih ubijamo, ili ne? Mislim da se tek rješenjem ovog problema, može preći na složenije rasprave.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
jellyfish je napisao:

Tako bi i zivotnje onda mogle reci za ljude. Ovdje je u pitanju samo zakon jacega.
A to je zakon u divljini, a ne u civilizaciji. U divljini je normalno da jaci lav jede zebru koja je slabija. Ili da jaci lav otme sve zenke za sebe, a ostali ostanu bez i jedne. Ako gledamo na divlje zakone onda je i poligamija opravdana. Ali mi gledamo civilizacijske vrijednosti.
Dalje, ako bi zakon jacega primjenjivali u civilizaciji kao u divljini, onda dolazimo do Hitlerove ideologije, koji promovise zakon jacega.
Zato koristeci ovu logiku dolazimo do zakljucka da je to cudno.
.

prvo - zivotinje ne govore, nemaju one sta da pricaju.
drugo - ne mozes izjednacavati osnovnu ljudsku potrebu za ishranom sa zakonom jaceg ili hitlerovom ideologijom.

s druge strane, da na ovoj planeti je u pitanju zakon jaceg - vrlo je jednostavno, a da nije tako, ne bi imao velike svjetske nacije koje svoju snagu prevashodno isticu vojnom tehnologijom i potencijalom da dejstvuju svuda po planeti.
tako da svako ko se zalaze za nenasilnu komunikaciju ispada budala, jer jedino sto funkcionise i sto ljudi istinski razumiju i postuju je nasilna komunikacija... da nije tako, ne bismo imali ratove u proslosti, sadasnjosti i u buducnosti.

nas je zakon jaceg daleko prefriganiji od zivotinjskog - zivotinje u glavnom te odnose iskoristavaju samo za zadovoljenje gladi, mi smo to daleko vise prosirili nego sto je potrebno.. ali cinjenica ostaje da smo mi svastozderi i nema svrhe se pretvarati da je drukcije.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
jellyfish je napisao:
Tako bi i zivotnje onda mogle reci za ljude.

Životinje to ne misle niti govore, one to rade. Bez griže savjesti će jedan gladan vuk nasrnuti na čovjeka ili medvjed, kao i čovjek na čovjeka kada ga glad na to prisili pa prorade instinkti za održanjem.
Citiraj:
Ja sam uvjeren da ce kroz 1000, 10000 ili 1000000000 godina ljudima biti odvratno jedenje zivotinja kao sto je nama sad odvratno drzanje robova ili osvajanje tudjih teritorija. A prije par hiljada godina to je bilo nesto sasvim normalno i rijetki izuzeci su bili protiv ropstva ili osvajackog rata, bas kao sada protiv ubijanja zivotinja.

Otkad svijet postoji jedna vrsta jede drugu vrstu i to je prirodno. Čovjek zahvaljujući svome umu izbjegava da bude pojeden ili rastrgnut, mada nimalo nije u zavidnoj poziciji kad se nađe oči u oči sa zvijeri bez obzira što je na vrhu piramide stanovnika Zemlje.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 12:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
jellyfish je napisao:
(...)Ja sam uvjeren da ce kroz 1000, 10000 ili 1000000000 godina ljudima biti odvratno jedenje zivotinja(...)

Hoce. I ranije. Ako dobrocudno pretpostavimo da civilizacija napreduje.

Ovo je POST.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 709 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]