Citiraj:
Zamjeni riječ homoseksualci s pedofili i reci da li bi ostavila ostatak texta nepromjenjen..
Ako uzmeš primjer Holandije kao najtolerantnije zemlje i predpostaviš da će se neka zemlja pomjeranjem praga tolerancije izjednačavati s pragom toleracnije koji sad imaš u Holandiji, onda možeš zaključiti da će iste stvari zahvatiti i tu zemlju tj. stranka pedofila i ostali skup bolesnih stvari. Svako zna da se takve stvari ne mogu zatražiti odmah već se ide korak po korak, a parada je jedan od prvih koraka nakon kojeg je svima jasno koji je korak sledeći. Sad te pitam na koji bi se ti način izborila da ne dodje do takvih stvari jer i sama ih ne podržavaš? Očigledno da sjedenje prekrštenih ruku i priče "šta se ja imam miješati" ne pali.
holandija, koliko ja znam, NIJE pomjerila prag tolerancije.
evo, recimo, ja zivim u drzavi u kojoj se parade bez ikakvih problema odrzavaju vec godinama, gdje postoje gay klubovi. eto, nekim slucajem, uprkos tvojim apokalipticnim predvidjanjima, nije i nema ni u najavi da se pojavi stranka pedofila niti bilo kakav i pomen o pomjeranju granice godina za sexualne odnose.
a pazi koja je moja teorija, da je ponovim po hiljaditi put. da su huligani uspjeli (ponovo) da svojim prijetnjama ukinu paradu, onda drzava priznaje da su huligani, zapravo, fakticka vlast u zemlji. ti isti huligani se ne bi onda zaustavili samo na paradi pedera, nego bi isto tako poceli da "zabranjuju" svaki drugi skup koji im nije po volji i da premlacuju svakog ko im se iz bilo kojeg razloga ne svidja. i ja bih, licno, radije da moje dijete zivi u zemlji u kojoj pederi i lezbejke sklapaju brakove i usvajaju djecu, nego u zemlji u kojoj vladaju divljaci koji mogu da te, bez posljedica, pretuku ili diskriminisu ako im se, iz nekih razloga, ne svidja to sto radis.